Macross 7

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Sable
    The Hitchhiker





    • 2005 03 11
    • 1530

    Macross 7

    Macross 7
    AniDB || ANN || AnimeNFO, || Answers

    Metai: 1994-1995
    Žanrai: muzika, mokslinė fantastika, mecha, karinis, romantika
    Studijos: Studio Nue, Big West, Ashi Productions, Victor Entertainment
    Režisierius: Tetsuro Amino
    Formatas: TV 49 ep.
    Oficialus puslapis
    Youtube: OP, ED1, ED2, D7 OP, D7 ED



    Istorija:
    2030 metais gigantiški „megaroad“ klasės erdvėlaiviai pakeisti naujais super didelės talpos macross klasės erdvėlaiviais. 2038 septintas Macross klasės erdvėlaivis iškeliauja kolonizuot kosmoso su 37’tą kolonistų banga. Macross 7 erdvėlaivį sudaro „battle 7”, priekinė erdvėlaivio dalis, galinti transformuotis ir vydyti kovą su priešų – šios vadovas yra kapitonas Maximillian Jenius (veikėjas iš klasikinių serijų - valkirijų pilotas), ir “city 7”, gyvenamoji erdvėlaivio dalis, esanti žymiai didesnė nei priekinė bei turinti apsauginį skydą, kuris yra nuleidžiamas priešo antpuolių metu – šios dalies vadovė yra majorė mere Milia Fallyna Jenius (Maximilliano žmona, zentradianė praėjusi mikronizacijos procesą). Veiksmas vyksta 2045’tais – 35 metai po pirmo žmonijos susidūrimo su zentradi ateiviais. Macross 7 susiduria su nauja ateivių rase – Protodevilns. Naujas priešas taiko smegenų plovimo ir kontrolės technologijas panaudodamas kitų macross erdvėlaivių pilotus kovoje prieš kitus. Protodevilns norėdami išgyventi savinasi vadinamąją „spiritiją“ – žmonių ir zentradi gyvybines jėgas, palikdami juos būsenoj artimai komai.

    Nuo pat pirmo naujų ateivių antpuolio į susidūrimo vietą veržiasi muzikinės grupės „Fire Bomber“ vokalistas Nekki Basara su savo neįprasta VF-19 valkirija. Sekdamas legendinės daininikės Lynn Minmay pavyzdį, pacifistas Basara siekia baigti karą muzikos pagalba. Kaip paaiškėja muzika padaro visai svarų poveikį naujai ateivių rasei, mat muzikos bangomis yra perduodama žmonių dar neištirta gyvybinė energija, taip svarbi protodevilns rasei. Ilgainiui yra sudaromos „muzikinės macross pajėgos“, skirtos kovai su ateiviais. Minėtas kovos būdas iškelia ir išpopuliarina „Fire Bomber“ grupę.

    Veikėjai:

    Nekki Basara – serialo epicentras, energingos, laukinės ir nepriklausomas natūros muzikantas, besielgiantis visai ne pagal muzikos industrijos kanonus ir dainuojantis bei grojantis gitara kada nori, kur nori ir kam nori. Didelis pacifistas, nepripažįstantis brutalios jėgos konfliktų sprendime.

    Myllene Flare Jenius – kita “Fire Bomber” vokalistė ir bassistė, pusiau žmogus, pusiau zentradi – septinta ir jauniausia Maximillian ir Milia Fallyna dukra. Žymiai atsakingesnė už pagrindinį grupės vokalistą ir visalaik zirzianti apie jo neatsakingumą.

    Ray Loverlock – buvęs valkirijos pilotas, parūpinęs Basarai jo VF-19 valkiriją. Vienas iš „Fire Bomber“ įkūrėjų, grojantis klavišiniais ir stipriai tikintis muzikos galia. Yra beveik kaip tėvas našlaičiui Basarai.

    Veffidas Feaze – Fire Bomber būgnininkė, mikronizuota zentradi. Yra įtin sportiška, bet tyli mergina. Vargu ar yra pratarus daugiau nei dešimtį žodžių per visą serialą. Be perstojo barbena būgnu pagaliaukais, jei ne į būgnus, tai į bile ką kitą (sienas, stalą, tv, skardines).

    Gamlin Kizaki – elitinio valkirijų eskadrono pilotas, kurį Myllene motina perša jai į sužadėtinius. Skirtingai nuo Basaros seka karininko požiūrį į kovas ir mato šį muzikantą kaip kliūtį kovos su ateiviais scenoje.


    Kaip macross kūrinių serijai, tai šis serialas yra įtin muzikalus. Iš tikrųjų žiūrisi vos ne kaip kosminių nuotykių bei kovų miuziklas. O ir pati muzika visai neblogai susiklauso. Piešimas gan malonus akiai ir iš tikrųjų pakankamai šviežiai susižiūri po šiuolaikinio. Veikėjų vystymas tiesa pasakius galėjo būt ir geresnis, nelabai daug ką tepasakoma apie herojų istoriją, apie kurią užsimenama jau Macross 7 ovoje. Bet kitavertus antraplanių veikėjų vystymą buvo visai malonu pažiūrėt apart gal vienos blondinės Fire Bomber fanės, kurios vaidmuo seriale man taip ir liko iki galo nesuprastas. Iš ties gan įdomu stebėti kaip Basaros muzika pakeičia kitus žmones. Tuo atžvilgiu veikėjų vystymas yra visai net patenkinamas. Kas liečia anime istorija, tai dėl savo centrinės muzikinės temos ji tampa ilgainiui monotoniška. Serijų skaičius yra mano galva smarkiai per didelis. Na bet nepaisant to siužetui įdomumo suteikia bendra žmonijos, zentradi ir protodevilns istorija ir jų kilmė iš protokultūros, kas yra atskleidžiama anime eigoj. Taip pat mano galva šis Macross serialas yra linksmiausias, energingiausias tarp visų kitų, vos net nepakyla ranką prirašyt prie žanrų komediinį. Todėl sužiūrimas ir suvirškinamas yra nepalyginus lengvai nei kiti.


    Macross 7 Encore

    Šalutinė Macross 7 istorija manomai vykstanti tarp 39 ir 42 epizodų. Trijų dalių ova, kurioje yra pasakojamos trys skirtingos istorijos. Pirma yra kai Basara susiduria su dar nekultūrizuota zentradi moterų (meltrandi) kosmine flotile. Antroje dalyje yra pasakojama apie Fire Bomber įkūrimą bei apie jos įkūrėjus Ray Lovelock, Nekki Basara ir Veffidas Feaze. Trečioje atskleidžiami neigiami mikronizacijos efektai zentradi sveikatai ir kaip nujausdama mirtį Millia siekia pastūmėti Myllene jos meilės reikaluose.
    Macross 7 the Movie: The Galaxy’s Calling Me!

    Kita šalutinė istorija vykstanti tarp 42 ir 43 epizodų. Basarą sudomina galaktikoje vykstanti keisto garso anomalija. Tirdamas ją jis nusileidžia į šaltą snieguotą planetą, kur jis susiduria su fenomeno priežastimi - dainuojančia zentradi mergina Emillia, kaip ir Basara įkvėpta legendinės dainininkės Lynn Minmay pavyzdžio. Dainininkai susigrumia savo muzikos varžybose, bandydami perdainuoti vienas kita tarp snieguotų kalnų.


    Macross Dynamite 7

    Macross 7 istorijos tęsinys. Maždaug metai po serialo įvykių. Basara vėl gi neatsakingai, nieko neatsiklausės išvyko keliaut į kosmosą vien su savo gitara ir apsistoja planetoje Zola, kurioje gyvena elfus primenanti humanoidų rasė. Planetą karts nuo karto aplanko kosminiai banginiai - didžiulės gyvybės formos, keliaujančios per kosmosą. Jų brakonieriavimu užsiima grupė nelegalų ir vienas iš planetos gyventojų Graham Hoilie pasididinės savo dydį zentraidi technologijos pagalba. Basara susipažinęs su Graham dukra Elma, įsipainioją į vieną iš šių medžioklių bei kaip jam ir pridera pradeda groti bei dainuot banginiams.

    OVA tikrai įdomi ir verta žiūrėjimo Macross 7 serijų megėjams. Ypatingai įdomus yra Zola planetos pasaulis ir laukinė gamta. Įtin patiko OP bei ED. Ovoje tarsi norima padaryti duoklę viskam, kas yra gyva visatoje. Tas ypač atsispindi ir per ED, ir per alegorinę asociaciją su Moby Dick banginių medžioklės istorija.

    3
    5
    0%
    0
    4
    100.00%
    3
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
Working...