Metai: 1992 - 1997 Žanras: Nuotykiai, romantika, magija, komedija Studija: Toei Animation Direktoriai: Jun'ichi Satoh, Kunihiko Ikuhara, Takuya Igarashi Epų: 46(1-as sezonas), 43(2-as sezonas), 38(3-ias sezonas), 39(4-as sezonas), 34(5-as sezonas) Pirmasis sezonas: Sailor Moon Usagi Tsukino gyvena kaip paprasta vidurinės mokyklos mokinė kol jos nesuranda kalbanti katė, vardu Luna. Luna paaiškina Usagi’ai, kad žemę ketina pulti blogis, Tamsioji Karalystė, kuri labai senai sunaikino Mėnulio Karalystę. Tsukin'os slaptosios galios bėgant laikui yra prikeliamos, kad galėtų apginti žemę nuo puolimų. Vėliau prie jos prisijungia kelios draugės, kurios jai padeda kovose prieš blogį. Veikėjai:
Antrasis sezonas: Sailor Moon R
Nauji veikėjai:
Trečiasis sezonas: Sailor Moon S Istorija prasideda, kai yra išsiaiškinama, kad artėja pasaulio pabaiga ir Death Busters bando tai įgyvendinti. Per "tyrų širdžių" ištraukimą, jie po truputį mėgina pajudinti savo šeimininką, Pharaoh 90, kad atvyktų į mūsų Žemę ir sunaikintų ją. Tęsiant istoriją, trys Talismanai yra išmesti į šviesą ir yra sudėti į tą pačią vietą. Mėnulio Jūreivė juos suranda ir gauna Šventąjį Skeptrą, kurio galia, ji gali transformuotis į Super Mėnulio Jureivę. Jūreivės kovoja prieš šiuos Death Busters grupuotės narius - Kaolinite, Witches 5 ir blogąjį mokslininką - Profesorių Tomoe. Vienas iš labiausiai pasižyminčių charakterių šiame sezone yra Hotaru Tomoe. Ji yra labai "trapi" mergaitė iš laboratorijos, kuri nelaimingo atsitikimo metu, kuomet ji buvo daug jaunesnė, įgijo keistą gebėjimą gydyti žmones. Dėl šios priežasties ji neturi draugų ir yra nuolat puldinėjama kažkieno iš vidaus. Vėliau Hotaru susidraugauja su Chibiusa ir pasitiki ja net savo gyvybe. Nauji veikėjai:
Ketvirtasis sezonas: Sailor Moon SuperS
Nauji veikėjai:
Penktasis sezonas: Sailor Stars Pagrindinė šio sezono pyktadarė yra Jūreivė Galaxia, karalienė organizacijos Shadow Galactica. Ji sieka valdyti visą galaktiką rinkdama Jūreivių Krystalus iš Jūreivių Kovotojų. Visos penkios mergaitės(Usagi, Rei, Minako, Ami, Makoto) išlaikė įstojamąjį egzaminą ir Minako prisijungė prie Usagi, Ami ir Makoto, Jūbano aukštojoje mokykloje. Rei tesia mokslus privačioje katalikų moykloje kaip ir ankščiau. Istorijai prasidedant, Usagi turi atsisveikinti su savo vaikinu, Mamoru Chiba, kuris išvyksta iš Japonijos mokytis Harvardo universitete. Kol orouoste jis duoda Usagi'ai žiedą, parodydamas ketinimą ją vesti, kai jis griš. Blogoji Jūreivė Galaxia pasirodo ir greitai sunaikina Mamoru, kuris laiko Žemės Jureivių Krystalą. Trumpai po šių įvykių, nauja pop grupė "Three Lights" iškila iki populiarumo viršūnės. Visi trys tos grupės nariai pradeda eiti į mokyklą kartu su Usagi ir jos draugais. Bet tik Seiya palaipsniui tampa Usag'ės draugu iš tos grupės. Ir kai Mėnulio Kovotojos kaunasi prieš kokį nors priešą, tai pasirodo paslaptingas Jūreivių Starlight būrys ir padeda joms, tik su skirtingom motivacijom, todėl nera jokios vilties ir net minties apie bendradarbiavimą. Starlights ieško savo princesės, Kakyuu ir jiems nerupi Žemės likimas. Faktas, kad šis būrys yra užsislapstinęs kaip Three Lights grupė ir kaip vyrai. Tesiant istoriją, maža mergaitė vardu ChibiChibi taip pat atsiranda ir artimai susidraugauja su Usagi ir jos šeima. Mėnulio Jureivė ir kitos Mėnulio kovotojos tesia savo kovas prieš Jūreives Animamates ir palaipsniui sužino daugiau apie Starlights. Nauji veikėjai:
Echmm... Žiūrėjau visas serijas, nes rytais prieš mokyklą per TV daugiau nieko geresnio nerodydavo, bet buvo ir kitokių priežasčių. Mane šis anime traukė, nes tai buvo animaciją kurią kaip ir kiekvienas vaikas – tiesiog privalėjau pažiūrėti. Išties net brolis iš manęs šaipydavosi matydamas mane rytais sėdintį prie šilelio ir žiūrintį „Sailor Moon“. Laikui bėgant jis priprato prie šio anime, kaip kadaise aš... Kartais prisimindavau kaip mano brolis iš manęs šaipydavosi ir kaip to pasekmė dažnai pats iš savęs juokdavausi. Anime žiūrėjau be jokių ypatingų emocijų. Išties šis anime skirtas žiūrėti mergaitėms dėl savo pasakiško siužeto, kupino princų, vienaragių ir daugiau. Tiesa, anime paliečia mergaitiškas problemas, ko negalėčiau pasakyti apie bernus, kurie čia daug paslaptingesni (kaip dauguma merginų ir įsivaizduoja). Pats „Sailor Moon“ nupiešimas gana geras, tačiau užkliūna jo siužetas ir, be abejo, garso takeliai, kurie dažniausiai būdavo labai erzinantys. Vargu ar kas nors ryžtųsi siųstis i kompiuterį bent vieną garso takelį. Kas liečia pačius veikėjus, tai manau, kad kiekvienas jų yra savaip ypatingas ir žavintis. Gali nuskambėti iškrypusiai, tačiau yra dar viena priežastis, kodėl žiūrėjau visus „Sailor Moon“ sezonus: trumpų jūreivių sijonėlių ir užburiančius apatinio trikotažo vaizdų. Toks jau aš esu ir nieko čia nepadarysi. Taigi siūlau jį žiūrėti tik merginoms, gyvenančioms svajonių ir fantazijos pasaulyje ir populiariausių anime fanams. Taipogi visiems iškrypėliams! |
Sailor Moon
Collapse
X
-
Sailor Moon
2545: (Nuostabus!)28.35%72411.81%30319.29%49213.78%351: (Šlamštas!)26.77%68KartoškėŽymos: Nieko -
Didį darbą Satana nuveikė~
Ašen būčiau nugruvusi nuo kėdės, jei man reiktų aprašyt
šį anime, dievaži, nu nepatinka man jisai, bet kita vertus,
jisai buvo vienas pirmųjų, žiūrėjau kažkadu per VIVA
ir buvo baisiai keista, kodėl akys tokios didelės, kodėl kojos tokios ilgos,
kas per šukuosenos? Žodžiu stebino visa, kas dabar atrodo normalu man~
Kas dėl paties anime, kai čia pernai ar užpernai per TV rodė, tai žiūrėdavau, kai
nuotaika bloga būdavo, jau kaip praskaidrindavo dieną~
"neleisiu tyčiotis iš tyros meilės"
"nedrįski naudotis krištolo tyrumo jausmais"
na žodžiu, lietuviškai tatai jau baisiai juokingai skambėjo~
Beje, žinojot, kad Vanesa Mae "Sailor moon" teminę muzikytę yra
savo smuiku sugrojusi?
Užsukite in mano FB page: http://www.facebook.com/MaumasArt👍 3 -
Baisiausias iki siol mano matytas anime. Maciau didziaja dali seriju ir galiu drasiai teigt, kad anime monotonishkas, beveik visishkai neidomus ir ganetinai kvailas. Si anime gali ziureti tik mazu mergaiciu auditorija. Skyriau apskrita dvejeta. Tfu ant tokio anime.
Papildymas: dar atsimenu, kad anime begant serijoms daresi vis lievesnis. lieviausios serijos buvo su tuo baltu arkliu su sparnais ir ragu ant galvos. tu seriju net neziurejau, nes buvo pernelyg neydomu. Ir ant pabaigos dar atsirado tas sudas "chibi chibi", tai ishvis jau nervai nelaike, negalejau ziuret nes vien ta snargle chibi uz***davo tiek kiek neuz***davo visos jureives per visa anime kartu sudejus. net arklys su ragu tiek neuzknisdavo. baisiausia kai toki suda i anime ikisha. blogiausias dalykas.Paskutinis pakeitimas nuo niekšas; 2008-04-23, 19:39.👍 2Comment
-
Ziurejau ,taip ziurejau nuo pirmos iki paskutines serijos daba ne neprisimenu ka anksciau pradejo rodyt SM ar DBZ bet vat kazkuris ir buvo mana kelio pradzia i anime aisku tada dar tokio dalyko kaip anime nezinojau bet poto pasidomejau ir ka jus pasakysit kiek daba macius👍 2Comment
-
Comment
-
Už pokemonus čia tikrai negeriau, šitas man ir buvo vienas iš tų nuo kurių rimčiau susidomėjau anime. Kažkada per vokiečių kanalą kaip ir daugelis žiūrėdavau, visas bene serijas mačiau po kelis kartus.
Tik Džiro sesė sumaišė matyt, nes rodė ne per viva o per RTL2. Gerai pamenu, nes ten buvo mano main anime šaltinis kadaiseComment
-
-
ir taip toliau~ Bet per VIVA irgi rodė anime, tokius kaip hellsing, noir ar calmp X,
tiesa, rodė ir kitokių, kurie man nepatiko, na suprantantat apie ką ašen~
O jei grįžtat prie sailor moon, ašen įsitikinus, kad didžiausią "juoko" dalį suteikia
lietuvių kalba, kažkaip kai žiūrėjau vokiškai, tai man neatrodė juokinga, kažkas\ten kovėsi, verkė, žodžiu nieko ypatingo, o vat lietuviškai - hi hi hi~
Užsukite in mano FB page: http://www.facebook.com/MaumasArtComment
-
Už pokemonus čia tikrai negeriau, šitas man ir buvo vienas iš tų nuo kurių rimčiau susidomėjau anime. Kažkada per vokiečių kanalą kaip ir daugelis žiūrėdavau, visas bene serijas mačiau po kelis kartus.
Tik Džiro sesė sumaišė matyt, nes rodė ne per viva o per RTL2. Gerai pamenu, nes ten buvo mano main anime šaltinis kadaiseComment
-
buvau biski mates kai per LNK rode.iskart pagalvojau kad gal ne...Kas taves nenuzudo, padaro tave stipresniuComment
-
baisiausias ir beprasmiškiausias anime koki tik matė mano veiksmo ištroškusos akys nuo pirmos minutės mane pykino:sick:. nors skonio reikalasComment
Comment