Sailor Moon

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • SataNa
    Mind Zone



    • 2008 02 15
    • 600

    Sailor Moon

    Sailor Moon

    ANN||WIKI||AniDB

    Metai: 1992 - 1997
    Žanras: Nuotykiai, romantika, magija, komedija
    Studija: Toei Animation
    Direktoriai: Jun'ichi Satoh, Kunihiko Ikuhara, Takuya Igarashi
    Epų: 46(1-as sezonas), 43(2-as sezonas), 38(3-ias sezonas), 39(4-as sezonas), 34(5-as sezonas)




    Pirmasis sezonas: Sailor Moon




    Usagi Tsukino gyvena kaip paprasta vidurinės mokyklos mokinė kol jos nesuranda kalbanti katė, vardu Luna. Luna paaiškina Usagi’ai, kad žemę ketina pulti blogis, Tamsioji Karalystė, kuri labai senai sunaikino Mėnulio Karalystę. Tsukin'os slaptosios galios bėgant laikui yra prikeliamos, kad galėtų apginti žemę nuo puolimų. Vėliau prie jos prisijungia kelios draugės, kurios jai padeda kovose prieš blogį.



    Veikėjai:

    Usagi Tsukino


    Kovoja būdama Mėnulio Jūreivė ir, progresuojant istorijai, ji įgauna vis daugiau patirties bei jėgos kovodama su priešais, kuriuos siunčia blogio jėgos.

    Mamoru Chiba


    Studentas, vyresnis nei Usagi. Būdamas vaikas pakliuvo į siaubingą automobilių avariją, kurioje prarado savo tėvus ir atmintį. Per serijas jis tampa Smokingo Kauke ir kovoja kartu su Mėnulio Jūreive.

    Ami Mizuno


    Tyli knygų graužikė, besimokanti Usagi klasėje. Ji - protingiausia mokinė mokykloje ir taip pat pasiverčia į Merkurijaus Jūreivę, kad galėtų kautis kartu su Mėnulio Jūreive.

    Rei Hino


    Elegantiška miko. Ji labai rimta ir susikaupusi, gali pasiversti į Marso Jūreivę ir kovoti kartu su kitom jureivėm. Ji lanko privačią katalikų mokyklą atskirai nuo kitų mergaičių.

    Makoto Kino


    Nutrūktgalvė mergina, kuri pereina į Usagi mokyklą. Labai aukšta ir stipri mokinukė, galinti transformuotis į Jupiterio Jūreivę. Abu jos tėvai mirė lėktuvo katastrofoj, tai ji gyvena viena. Svajoja ištekėti jauna ir turėti nuosavą pyragų krautuvėlę.

    Minako Aino


    Linksma svajotoja. Ji turi kompanioną vardu Artemis, kuris dirba kartu su Luna. Minako gali transformuotis į Veneros Jūreivę.

    Luna


    Juoda katytė su mėnulio formos žyme ant kaktos. Usagi Tsukin'os prižiurėtoja ir Artem'io partnerė.

    Artemis


    Minako atstoja tarytum vyresnįjį brolį. Jam taip pat labai rūpi Luna.



    Antrasis sezonas: Sailor Moon R



    Šio sezono pagrindas yra Sailor Moon būrio mergaičių tikrųjų tapatybių prisiminimų atgavimas. Visos Jūreivės per šias serijas kovoja prieš Juodojo Mėnulio Klaną ir susitinka su Ann ir Ail. Dar prie šių serijų prisijungia naujos Jureivės kovotojos.


    Nauji veikėjai:

    Ann ir Ail


    Ateiviai, atvykę į mūsų planetą su blogais kėslais, užsimaskavę kaip studentai.

    Chibiusa


    Maža mergaitė iš tolimosios ateities. Ji atvyksta į XX a. dėl keletos priežasčių. Čia ji susiranda Usagi, kurios pagalba išmoksta transformuotis į Jūreivę Chibi. Kartu su kitomis jūreivėmis Chibiusa irgi kaunasi prieš blogį.

    Setsuna Meioh


    Paslaptinga moteris. Ji pirmiau pristatoma kaip Plutono Jūreivė, laiko sargybinė, kurios pareiga - apsaugoti erdvės-laiko vartus nuo nekviestų svečių. Tik vėliau ji pasirodo Žemėje kaip universiteto studentė. Taip pat ji yra artima draugė su Chibiusa.



    Trečiasis sezonas: Sailor Moon S




    Istorija prasideda, kai yra išsiaiškinama, kad artėja pasaulio pabaiga ir Death Busters bando tai įgyvendinti. Per "tyrų širdžių" ištraukimą, jie po truputį mėgina pajudinti savo šeimininką, Pharaoh 90, kad atvyktų į mūsų Žemę ir sunaikintų ją.

    Tęsiant istoriją, trys Talismanai yra išmesti į šviesą ir yra sudėti į tą pačią vietą. Mėnulio Jūreivė juos suranda ir gauna Šventąjį Skeptrą, kurio galia, ji gali transformuotis į Super Mėnulio Jureivę.

    Jūreivės kovoja prieš šiuos Death Busters grupuotės narius - Kaolinite, Witches 5 ir blogąjį mokslininką - Profesorių Tomoe.

    Vienas iš labiausiai pasižyminčių charakterių šiame sezone yra Hotaru Tomoe. Ji yra labai "trapi" mergaitė iš laboratorijos, kuri nelaimingo atsitikimo metu, kuomet ji buvo daug jaunesnė, įgijo keistą gebėjimą gydyti žmones. Dėl šios priežasties ji neturi draugų ir yra nuolat puldinėjama kažkieno iš vidaus. Vėliau Hotaru susidraugauja su Chibiusa ir pasitiki ja net savo gyvybe.

    Nauji veikėjai:

    Michiru Kaioh


    Artistiška mokinė, galinti transformuotis į Neptūno Jūreivę.

    Haruka Tenoh


    Mokinukė, kuri yra automobilių lenktynininkė, nors jai dar tik 16-ka metų. Gali pavirsti į Urano Jūreivę ir palaiko lezbietiškus santykius su Michiru.

    Hotaru Tomoe


    Profesoriaus Tomoe dukra. Gali pavirsti į Saturno Jūreivę.

    Souichi Tomoe

    Dar žinomas kaip "Profesorius Tomoe". Jis yra ekscentriškas ir nuoširdus žmogus bei mylintis tėvas. Priklauso Death Busters grupei ir turi asmenybės susidvejinimą, dėl kurio jis, tikriausiai, ir yra blogiukas.
    Kaolinite

    Ištikima Profesoriaus Tomoe asistentė.



    Ketvirtasis sezonas: Sailor Moon SuperS



    Šio sezono didžioji dalis dėmesio yra sukoncentruota ant charakterio Chibiusa.
    Ji gauna katę - sargybinę, Dianą, ir yra lankoma sapnuose, taip vadinamo Pegaso, kuris ieško iš jos pagalbos pabėgti nuo Mirusio Mėnulio Cirko, kuris yra vadovaujamas blogosios Karalienės Nehellenia ir Zirconia. Jie vadovauja Amazon Trio ir Amazoness Quartet būriams, kad surastų Pegasą ir Auksinį Krystalą, kuris yra ant jo kaktos.

    Saulės užtemimo metu, keistas cirkas atskrenda į Tokiją, bet niekas, atrodo, jo nepastebi. Mirusio Mėnulio Cirkas išsiaiškino, kad Pegasas yra Žemėje. Pegasas slepiasi kažkieno sapnuose. Kad surasti jį, Mirusio Mėnulio Cirkas nuima nekaltų žmonių sapnų veidrodžius. Per Sapnų Veidrodžius, kuomet jie yra nuimti nuo jų šeimininkų, galima tiksliai pamatyti kieno nors sapną. Po daugelio nevykusių pasikesinimų, Zirconia leidžia Amazoness Quarter panaikinti Trio ir periimti vadžias. Jie pagaliau išmoksta atskirti Pegaso buvimo vietą, vos tik pažiūrėjus į veidrodžio spalvą. Auksinis veidrodis yra su Pegasu viduje.

    Nauji veikėjai:

    Helios/Pegasas


    Apsigyveno Chibius'os sapnuose. Jis tampa jos draugu ir kompanionu.

    Diana


    Kaip Luna ir Artemis saugo Usagi su Minako, taip Diana saugo Chibiusą. Ji yra labai smalsi, trokštanti padėti ir labai mandagi.

    Karalienė Nehellenia


    Jos svajonė - likti jaunai ir gražiai amžinai. Pamačiusi save veidrodyje pasenusią ir šlykščią, karalienė „suvartojo“ visų savo karalystes žmonių svajones, kad liktų jauna amžinai. Šie žmonės tapo Lemurais, eiliniais dienos monstrais. Taip susikūrė Mirusio Mėnulio Cirkas.

    Zirconia


    Bendradarbiauja su Karaliene Nehellenia. Ji valdo Amazoness Quartet ir Amazon Trio būrius. Zirconia atrodo taip, kaip Nehellenia atrodytų, jei ji būtų pasenusi. Zirconia yra personifikacija Karalienės Nehelleni'os košmarų.



    Penktasis sezonas: Sailor Stars




    Pagrindinė šio sezono pyktadarė yra Jūreivė Galaxia, karalienė organizacijos Shadow Galactica. Ji sieka valdyti visą galaktiką rinkdama Jūreivių Krystalus iš Jūreivių Kovotojų.

    Visos penkios mergaitės(Usagi, Rei, Minako, Ami, Makoto) išlaikė įstojamąjį egzaminą ir Minako prisijungė prie Usagi, Ami ir Makoto, Jūbano aukštojoje mokykloje. Rei tesia mokslus privačioje katalikų moykloje kaip ir ankščiau.

    Istorijai prasidedant, Usagi turi atsisveikinti su savo vaikinu, Mamoru Chiba, kuris išvyksta iš Japonijos mokytis Harvardo universitete. Kol orouoste jis duoda Usagi'ai žiedą, parodydamas ketinimą ją vesti, kai jis griš. Blogoji Jūreivė Galaxia pasirodo ir greitai sunaikina Mamoru, kuris laiko Žemės Jureivių Krystalą.

    Trumpai po šių įvykių, nauja pop grupė "Three Lights" iškila iki populiarumo viršūnės. Visi trys tos grupės nariai pradeda eiti į mokyklą kartu su Usagi ir jos draugais. Bet tik Seiya palaipsniui tampa Usag'ės draugu iš tos grupės. Ir kai Mėnulio Kovotojos kaunasi prieš kokį nors priešą, tai pasirodo paslaptingas Jūreivių Starlight būrys ir padeda joms, tik su skirtingom motivacijom, todėl nera jokios vilties ir net minties apie bendradarbiavimą. Starlights ieško savo princesės, Kakyuu ir jiems nerupi Žemės likimas. Faktas, kad šis būrys yra užsislapstinęs kaip Three Lights grupė ir kaip vyrai.

    Tesiant istoriją, maža mergaitė vardu ChibiChibi taip pat atsiranda ir artimai susidraugauja su Usagi ir jos šeima. Mėnulio Jureivė ir kitos Mėnulio kovotojos tesia savo kovas prieš Jūreives Animamates ir palaipsniui sužino daugiau apie Starlights.

    Nauji veikėjai:

    Kakyuu


    Kinmoku, planetos išorinėje saulės sistemoje, princesė. Kinmoku taip pat yra ir Jūreivių Starlights, kurios yra ir Kakyuu's sergėtojos, namai.

    ChibiChibi


    Maždaug 2 metukų mergaitė, dar negalinti rišliai kalbėti. Ji žino tik keletą paprastų žodelių ir mėgsta kartoti tai, ką kiti žmonės pasako.

    Jūreivė Galaxia


    Galingiausia Mėnulio Jūreivės priešininkė. Ji gali tiesiogiai įsakinėti Jūreivėms Animamates. Pagrindinis jos tikslas yra surasti visus Jūreivių Kristalus, kad galėtų valdyti visą visatą.

    Kou Seiya


    Grupuotės Starlights lyderė ir grupės Three Lights vokalistas. Vaidina arogantišką ir kietą "bachūrą", kad jos niekas neatpažintų.

    Kou Taiki


    Labai intelektuolus/-i, net prilygsta Ami Mizun'ai. Yra vienas/-a iš Jūrevių Starlights ir grupės Three Lights narys.

    Kou Yaten


    Grupės Three Lights narys ir Jūreivė Starlight. Neretai būna atstumiantis ir ciniškas. Dėl jo/-os elgesio muzikinės grupės Three Lights gerbėjų skaičius mažėja. Kad ir kaip bebūtų, jis ir Luna sutaria gerai, nes Luna įkvepia jį ir palaiko kovojant.



    Echmm... Žiūrėjau visas serijas, nes rytais prieš mokyklą per TV daugiau nieko geresnio nerodydavo, bet buvo ir kitokių priežasčių. Mane šis anime traukė, nes tai buvo animaciją kurią kaip ir kiekvienas vaikas – tiesiog privalėjau pažiūrėti. Išties net brolis iš manęs šaipydavosi matydamas mane rytais sėdintį prie šilelio ir žiūrintį „Sailor Moon“. Laikui bėgant jis priprato prie šio anime, kaip kadaise aš... Kartais prisimindavau kaip mano brolis iš manęs šaipydavosi ir kaip to pasekmė dažnai pats iš savęs juokdavausi. Anime žiūrėjau be jokių ypatingų emocijų. Išties šis anime skirtas žiūrėti mergaitėms dėl savo pasakiško siužeto, kupino princų, vienaragių ir daugiau. Tiesa, anime paliečia mergaitiškas problemas, ko negalėčiau pasakyti apie bernus, kurie čia daug paslaptingesni (kaip dauguma merginų ir įsivaizduoja). Pats „Sailor Moon“ nupiešimas gana geras, tačiau užkliūna jo siužetas ir, be abejo, garso takeliai, kurie dažniausiai būdavo labai erzinantys. Vargu ar kas nors ryžtųsi siųstis i kompiuterį bent vieną garso takelį. Kas liečia pačius veikėjus, tai manau, kad kiekvienas jų yra savaip ypatingas ir žavintis. Gali nuskambėti iškrypusiai, tačiau yra dar viena priežastis, kodėl žiūrėjau visus „Sailor Moon“ sezonus: trumpų jūreivių sijonėlių ir užburiančius apatinio trikotažo vaizdų. Toks jau aš esu ir nieko čia nepadarysi. Taigi siūlau jį žiūrėti tik merginoms, gyvenančioms svajonių ir fantazijos pasaulyje ir populiariausių anime fanams. Taipogi visiems iškrypėliams!




    254
    5: (Nuostabus!)
    28.35%
    72
    4
    11.81%
    30
    3
    19.29%
    49
    2
    13.78%
    35
    1: (Šlamštas!)
    26.77%
    68
    Kartoškė
  • Džiro sesė
    X - Crime of visual shock


    • 2005 11 12
    • 604

    #2
    Didį darbą Satana nuveikė~
    Ašen būčiau nugruvusi nuo kėdės, jei man reiktų aprašyt
    šį anime, dievaži, nu nepatinka man jisai, bet kita vertus,
    jisai buvo vienas pirmųjų, žiūrėjau kažkadu per VIVA
    ir buvo baisiai keista, kodėl akys tokios didelės, kodėl kojos tokios ilgos,
    kas per šukuosenos? Žodžiu stebino visa, kas dabar atrodo normalu man~
    Kas dėl paties anime, kai čia pernai ar užpernai per TV rodė, tai žiūrėdavau, kai
    nuotaika bloga būdavo, jau kaip praskaidrindavo dieną~
    "neleisiu tyčiotis iš tyros meilės"
    "nedrįski naudotis krištolo tyrumo jausmais"
    na žodžiu, lietuviškai tatai jau baisiai juokingai skambėjo~
    Beje, žinojot, kad Vanesa Mae "Sailor moon" teminę muzikytę yra
    savo smuiku sugrojusi?

    Užsukite in mano FB page: http://www.facebook.com/MaumasArt

    Comment

    • Futari
      AZ rėmėjas



      • 2007 01 07
      • 1094

      #3
      Jo, kone pirmasis anime. Atneses man dideli harassmenta is pazistamu. "Man patinka Anime"... ir visi tai issifruoja i "Man patinka Menulio Jureive". Vis delto kai kurie veikejai labai patiko.

      Comment

      • niekšas
        forumo idiotas

        • 2006 08 23
        • 544

        #4
        Baisiausias iki siol mano matytas anime. Maciau didziaja dali seriju ir galiu drasiai teigt, kad anime monotonishkas, beveik visishkai neidomus ir ganetinai kvailas. Si anime gali ziureti tik mazu mergaiciu auditorija. Skyriau apskrita dvejeta. Tfu ant tokio anime.

        Papildymas: dar atsimenu, kad anime begant serijoms daresi vis lievesnis. lieviausios serijos buvo su tuo baltu arkliu su sparnais ir ragu ant galvos. tu seriju net neziurejau, nes buvo pernelyg neydomu. Ir ant pabaigos dar atsirado tas sudas "chibi chibi", tai ishvis jau nervai nelaike, negalejau ziuret nes vien ta snargle chibi uz***davo tiek kiek neuz***davo visos jureives per visa anime kartu sudejus. net arklys su ragu tiek neuzknisdavo. baisiausia kai toki suda i anime ikisha. blogiausias dalykas.
        Paskutinis pakeitimas nuo niekšas; 2008-04-23, 18:39.

        Comment

        • Nemu
          d(-.-)b

          • 2007 12 22
          • 110

          #5
          Ziurejau ,taip ziurejau nuo pirmos iki paskutines serijos daba ne neprisimenu ka anksciau pradejo rodyt SM ar DBZ bet vat kazkuris ir buvo mana kelio pradzia i anime aisku tada dar tokio dalyko kaip anime nezinojau bet poto pasidomejau ir ka jus pasakysit kiek daba macius
          you are dead.
          MDL

          Comment

          • mindzze
            Forumo vilkas

            • 2007 05 18
            • 375

            #6
            Tai mano vienas iš pirmu anime , žiurėjau vokiškai ,ir nieko nesuprastadavau bet vistiek labai patiko , kaip pirmas anime. Jai tektu žiurėti iš naujo tai turbut nusišaučiau iš nuobodulio.

            Comment

            • Kleopso
              Followkata Toushifollow


              • 2008 04 01
              • 208

              #7
              Ai, taigi čia tas animas kurį visi žiūri slapta xD Na taip, nuvalkiotos ten tos frazės, veikėjai irgi, besikartojantis, nu bet pamačius per TV neperjungdavau, kad ir kaip bebūtų gėda prisipažinti ^^'

              Comment

              • Kenshin_Rurouni
                Strawberry sundae please.

                • 2008 04 17
                • 26

                #8
                nors matydavau kad sita rodydavo nieklad neziuredavau ,ma jis kazkox neidomus pasirode .... beje pirmasis anime rodytas per tv LT man rods yra speed racer

                Comment

                • amidau
                  ☣☠☣







                  • 2007 04 25
                  • 1384

                  #9
                  Šio anime negaliu pakęsti totali bukumo viršūnė, net pirmo EP'o neištvėriau, jau geriau pokemonai

                  Comment

                  • Bardakas
                    Žmogus Ne





                    • 2005 09 22
                    • 1462

                    #10
                    Už pokemonus čia tikrai negeriau, šitas man ir buvo vienas iš tų nuo kurių rimčiau susidomėjau anime. Kažkada per vokiečių kanalą kaip ir daugelis žiūrėdavau, visas bene serijas mačiau po kelis kartus.
                    Tik Džiro sesė sumaišė matyt, nes rodė ne per viva o per RTL2. Gerai pamenu, nes ten buvo mano main anime šaltinis kadaise
                    Maybe on Earth, Maybe in the Future
                    sigpic
                    Kurokawa idėjinis lyderis
                    Lėtai keičiu slaptažodžius

                    Comment

                    • SolidSnake
                      SSDD

                      • 2005 12 21
                      • 172

                      #11
                      Be komentaru !!!
                      I Just Wanted An Excuse To Kill As Many People As I Could !!!

                      Comment

                      • Džiro sesė
                        X - Crime of visual shock


                        • 2005 11 12
                        • 604

                        #12
                        Autorius Didelis-Bardakas
                        Tik Džiro sesė sumaišė matyt, nes rodė ne per viva o per RTL2. Gerai pamenu, nes ten buvo mano main anime šaltinis kadaise
                        Hai hai, atsiprašau, tikrai per rtl2 rodė, kaip ir beybade, yugioh, yanne de kamikaze liebin
                        ir taip toliau~ Bet per VIVA irgi rodė anime, tokius kaip hellsing, noir ar calmp X,
                        tiesa, rodė ir kitokių, kurie man nepatiko, na suprantantat apie ką ašen~

                        O jei grįžtat prie sailor moon, ašen įsitikinus, kad didžiausią "juoko" dalį suteikia
                        lietuvių kalba, kažkaip kai žiūrėjau vokiškai, tai man neatrodė juokinga, kažkas\ten kovėsi, verkė, žodžiu nieko ypatingo, o vat lietuviškai - hi hi hi~

                        Užsukite in mano FB page: http://www.facebook.com/MaumasArt

                        Comment

                        • mindzze
                          Forumo vilkas

                          • 2007 05 18
                          • 375

                          #13
                          Autorius Didelis-Bardakas
                          Už pokemonus čia tikrai negeriau, šitas man ir buvo vienas iš tų nuo kurių rimčiau susidomėjau anime. Kažkada per vokiečių kanalą kaip ir daugelis žiūrėdavau, visas bene serijas mačiau po kelis kartus.
                          Tik Džiro sesė sumaišė matyt, nes rodė ne per viva o per RTL2. Gerai pamenu, nes ten buvo mano main anime šaltinis kadaise
                          Mano pirmas anime šaltinis ne RTL2 ,o "prosieben" http://www.prosieben.de Jai kas prismena ši kanala .

                          Comment

                          • Mantuzas1333
                            weirdo
                            • 2008 01 22
                            • 43

                            #14
                            buvau biski mates kai per LNK rode.iskart pagalvojau kad gal ne...
                            Kas taves nenuzudo, padaro tave stipresniu

                            Comment

                            • arnazzs ova
                              d(-_-)b
                              • 2008 03 03
                              • 29

                              #15
                              baisiausias ir beprasmiškiausias anime koki tik matė mano veiksmo ištroškusos akys nuo pirmos minutės mane pykino:sick:. nors skonio reikalas

                              Comment

                              Working...