Hokuto no Ken

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Sable
    The Hitchhiker





    • 2005 03 11
    • 1530

    Hokuto no Ken

    Hokuto no Ken
    Fist of the North Star


    Metai: 1984-1987
    Žanras: veiksmas, smurtas, nuotykiai, kovos menai, siaubas, postapokaliptika, sci-fi
    Studija: Toei Animation
    Istorijos autorius: Yoshiyuki Okamura, Tetsuo Hara
    Panašūs anime: Anime-Planet
    Oficialus puslapis
    Serijų: 22 (priešistorė), 109 (1 sezonas), 43 (2 sezonas), 3 OVA
    Nuorodos: AniDB, AnimeNFO, ANN




    Istorija: Postapokaliptinė ateitis. Žemė suniokota branduolinio karo, o žmonija degradavusi iki laukinių nusikaltėlių lygio ir engiamos paprastos liaudies, supanašėjusios į vergų sluoksnį kadaise senovėj. Veikia džiunglių įstatymai ir valdovais patampa stipriausieji kovos menų specialistai arba šiaip tikriausiai nuo radiacijos peraugę milžinai. Taigi, žemę nuo šiol valdo kumščiai. Apie šaunamuosius ginklus apart lankų galima ir pamiršt. Taika ir ramybė arba karas ir tironija čia yra siekiami būtent kovos menų dėka.

    Istorijoje pasokojama apie dvi tokias kovos menų rušis: Hokuto Shinken ir Nanto Seiken. Ir tarp vienos ir tarp kitos šių kovos menų mokyklų galima rast despotiškų užmačių turinčių kovotojų arba siekiančių prikelt ir išgelbėti į vergovę patekusią žmoniją. Veiksmas sukasi aplink Hokuto mokyklos atstovą – Kenshiro. Keliaudamas per priešiškas iškilusių despotų žemes ir gelbėdamas žmones, jis siekia rasti savo numylėtąją Yuria, kuri buvo pagrobta Nanto kovos menų mokyklos atstovo – Shin. Mainais į Kenshiro gyvybę per šių dviejų susiremimą Yuria ir pasirenka palikti Kenshiro bei iškeliauti su Shin. Kenshiro lieka gyvas su Shin paliktom septyniom žaizdom, kurios vėliau taps vienas iš išskirtiniausių Kenshiro požymių.

    Pradėjęs savo kelionę Kenshiro susiduria su šešiais Nanto generolais – įvairių žemių valdovais, kovotojais už laisvę ar keršto siekėjais bei trimis savo pačios Hokuto Shinken mokyklos kitais mokiniais – Toki, Jagi ir Raoh. Pats Hokuto Shinken kovos menas yra kažkuria prasme mokslas apie žmogaus kūno energetinius ir gyvybiškai svarbius taškus, smūgiuojant ar įspaudžiant kuriuos galima pasiekti pačių įvairiausių rezultatų. Kaip pavyzdžiui: susprogdinti priešams galvas ar kitas kūno dalis, paralyžiuoti, priversti sakyt tiesą ar "užprogramuot" kūną tam tikriems veiksmams.

    Piešimas & etc.:
    1984 metai jau savaime gali daug ką pasakyt apie piešimą, muziką irgi sena. Tiesa, kas liečia piešimą tai kai kuriose istorijos dalyse kaip kad įvairios šalutinės istorijos, Hokuto no Ken priešistorė ir Shin Hokuto no Ken – kur pasirodė salyginai neseniai, piešimas yra jau gan gražus, kai kur net ir cg neišvengta. Kas dėl veikėjų, tai apie jų kažkokį gilumą nėr ką ir pasakyt: ir geriečiai ir blogiečiai čia iki kaulų smegenų banalūs. Įdomių minčių irgi sunkiai galima aptikti, nebent ilgai kontempliuot apie tą postapokaliptinės žmonijos viziją. Tiesa, blogiečiai, turiu omeny eilinius nusikaltelius - čia gan įdomiai vaizduojami kaip kažkokie persikačialinę pankai su įvairiaspalviais irokezais ir kitom šukuosenom – gan įdomiai sprogstą po Kenshiro smūgių.

    Kaip galima jau suprast istorija nėra skirta rimtam žiūrėjimui, o veikiau postapokaliptikos ir snukiadaužio temų megėjams. Vienas geresnių aspektų yra bent tas, kad Kenshiro yra santūrios laikysenos kovotojas, o ne kaip daugumai panašaus formato ir tematikos anime būdingi hyperaktyvus, šaukiantys įvairius lozungus laisvės vardan ar parodantys kaip jie visus tuoj apgins, herojai-paaugliai. Šiuo požiūriu labai patinka, kad tas Kenshiro - rimtas vyras, o apie geranoriškumą galima būtų spręst iš jo poelgių arba kartais net kai paverkia žmogus =] Kas dar pagirtina, mano galva, tai Kenshiro pasididžiavimas savo kovos menu – ypač jaučiasi kai benužudydamas kokį priešą pasako:

    "Omae wa mo shinde iru"
    You’re already dead


    Istorijos chronologijos tvarka:
    Souten no Ken - priešistorė (AniDB, ANN)
    Hokuto no Ken
    Shin Kyuuseishu Densetsu Hokuto no Ken Raou-den Gekitou no Shou - šalutinė istorija (AniDB, ANN)
    Shin Kyuuseishu Densetsu Hokuto no Ken Raou-den Jun‘ai no Shou - šalutinė istorija (AniDB, ANN)
    Shin Kyuuseishu Densetsu Hokuto no Ken Yuria-den - šalutinė istorija (AniDB, ANN
    Shin Kyuuseishu Densetsu Hokuto no Ken Toki-den - šalutinė istorija (AniDB, ANN)
    Hokuto no Ken (1986) – filmas 'recap' (AniDB, ANN)
    Seikimatsu Kyuuseishu Densetsu - Hokuto no Ken 2 – 2 sezonas (ANN, AniDB)
    Shin Hokuto no Ken (AniDB, ANN)

    9
    5
    33.33%
    3
    4
    0%
    0
    3
    44.44%
    4
    2
    0%
    0
    1
    22.22%
    2
  • dArt
    Rimtas forumo narys

    • 2006 12 23
    • 134

    #2
    Mačiau gal 80 to pagr. sezono serijų. PO to nebeturėjau, o per daug ir neiškojau.
    Gan įdomus. Būtų tipiškas Shounen, bet nėra kvailų vaikų su super galiom ir daug žudymų bei kraujo nors ir balto. Šiaip lengvai žiūrėjosi tik nervavo, kad PREVIEW kartodavo ankstenio episodo pabaigą (kartais net kokias 6 minutes).

    Comment

    • Sable
      The Hitchhiker





      • 2005 03 11
      • 1530

      #3
      Autorius dArt
      Mačiau gal 80 to pagr. sezono serijų. PO to nebeturėjau, o per daug ir neiškojau.
      Gan įdomus. Būtų tipiškas Shounen, bet nėra kvailų vaikų su super galiom ir daug žudymų bei kraujo nors ir balto. Šiaip lengvai žiūrėjosi tik nervavo, kad PREVIEW kartodavo ankstenio episodo pabaigą (kartais net kokias 6 minutes).
      Na jo, su tom serijom truputį pavargt reikėjo, nes savo laiku anime nebuvo sub'intas (bent jau ne angliškai). Dar ir dabar lieka dar 12 serijų iki antro sezono pabaigos sulaukt titrų.

      Comment

      • Exotic Anime Girl
        Ima firin mah lazah!!!
        • 2008 07 04
        • 67

        #4
        per daug seinen`o ir smurto

        Comment

        • Augis24
          AZ rėmėjas




          • 2009 03 29
          • 769

          #5
          Senai tokį anime žiūrėjau Abejoju ar žiūrėsiu pirmąjį sezoną, tačiau antrasis nerealiai patiko tokios muštynės, ir pats piešimas man į street fighters (game) užnešė kažkaip o tos kovos ir šaukimai- Dragon Ball, nors ir senesnis šitas yra. Bet jei kalbant rimtai: tikrai geras, pilnas veiksmo anime. Nebuvo nuobodu žiūrėt, bet nesinori imtis 1 sezono, bent jau kol kas (per daug serijų ir tos dramos).
          Paskutinis pakeitimas nuo Augis24; 2010-01-01, 03:11.

          Comment

          Working...