Shingeki no Kyojin (ongoing)

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • bergzdas
    Naujokas
    • 2013 04 25
    • 29

    Shingeki no Kyojin (ongoing)

    Sveiki, esu naujas narys, nlb žinau jūsų bendravimo įpročių čia, bet tikiuos pasireikšt į temą



    copy/paste iš linkomanijos:

    "Title: Shingeki no Kyojin (Attack on Titan)
    Genre: Action, Drama, Fantasy, Super Power
    Type: TV Series, two cours
    Release date: 2013.04.07
    Producers: Wit Studio, Production I.G
    Website: http://shingeki.tv/


    Story:Several hundred years ago, humans were nearly exterminated by giants. Giants are typically several stories tall, seem to have no intelligence, devour human beings and, worst of all, seem to do it for the pleasure rather than as a food source. A small percentage of humanity survived by walling themselves in a city protected by extremely high walls, even taller than the biggest of giants.

    Flash forward to the present and the city has not seen a giant in over 100 years. Teenage boy Elen and his foster sister Mikasa witness something horrific as the city walls are destroyed by a super giant that appears out of thin air. As the smaller giants flood the city, the two kids watch in horror as their mother is eaten alive. Elen vows that he will murder every single giant and take revenge for all of mankind."


    Šiaip net anime aprašymų skilties nesugebėjau rast...nu bet nesvarbu
    Šitas anime po gan ilgo laiko ir ieškojimų vėl suteikė vilties t.y. žada kelių mėnesių tęstinį malonumą
    Em, dabar yra 5 serijos, liko dar ~20.

    Nu ir db pradėsiu spoilint

    Kaip jums patinka, kai kūrėjai taško per pirmas serijas užaugintus, daug žadančius herojus į visas puses? valgo, traiško, taško - man tai žiauriai patinka. Ypač netikėta buvo, kad jau 5 serijoj pagrindiniam herojui nukando ranką ir koją, o jis pats liko titano burnoj. Net sukėlė abejone ar beliks jis gyvas...

    Tai vat kas žiūrit ir jau kankinatės belaukdami sekmadienio, pakomentuokit, kokius įspūdžius jums sukėlė

    P.S. Tie gudruoliai kur manga skaito, įspėkit dar papildomai prieš spoilindami, nes yra tokių, kurie ir neskaito
    Paskutinis pakeitimas nuo bergzdas; 2013-05-09, 00:17.
  • liezuvelis
    Narys

    • 2012 10 16
    • 59

    #2
    užeik čia: http://www.animezona.net/forum/threa...geki-no-Kyojin

    Comment

    • Red_Elf
      pandų karai :D


      • 2009 05 07
      • 1115

      #3
      Širdis verkia bežiūrint į aprašymą... aprašymų skiltis >>čia<<, tikrai paskaitinėti būtina, prieš imantis daryti aprašymus. Turim aprašymų generatorių, šabloną - būtų gerai, kad užmestum į juos akį (:

      Aišku, jai neplanuoji vėliau jo perkelti į užbaigtus aprašymus, kaip ongoing užtektų to, kas yra, vis tiek čia aptarimai ir spoilai bus

      Comment

      • Miesto_Druidas
        the journeyman



        • 2010 08 17
        • 1691

        #4
        Šiaip labai didelis poster'is, o trumpai glaustai lietuviškai pateikti siužetą irgi būtų privalumas. Tada būtų gerai tavo paties bendra nuomonė, pastebėjimai apie anime, be spoilerių. Keletas screen'ų, kad ir iš pirmos serijos galima padaryti. O patiems spoileriams yra spoiler tag'as, tad būtų gerai jį naudoti visur, kur toliau skleidžiamos siužeto detalės iš tolesnių serijų. Na ir kalba aprašyme galėtų būti tvarkingesnė. Pasižvalgyk po pastaruosius animezonos aprašymus ir jei netingi pakoreguok aprašymą, jei kaip sakė, norėtum jį išlaikyti ir serialui pasibaigus.

        Comment

        • liezuvelis
          Narys

          • 2012 10 16
          • 59

          #5
          Kam daryti tą patį du kartus? http://www.animezona.net/forum/threa...geki-no-Kyojin čia jau yra lietuviškas aprašymas. Vertinimų kišimas į aprašymą – iš vis ydinga praktika. Asmeninė nuomonė turėtų būti tarp komentarų, neprimesdama atėjusiam pasmalsauti, kažkokios išankstinės vieno žmogaus nuomonės. Tegu patys žiūrovai susidaro nuomonę. Aprašymas turi informuoti, o ne už kitus sukramtyti jų patiekalą, prieš valgį. Manau.

          Comment

          • Miesto_Druidas
            the journeyman



            • 2010 08 17
            • 1691

            #6
            Autorius liezuvelis
            Kam daryti tą patį du kartus? http://www.animezona.net/forum/threa...geki-no-Kyojin čia jau yra lietuviškas aprašymas.
            Kaip mes suprantam, žmogus šitoj temoj nori aprašyti dabar prasidėjusį anime serialą, o toj nuorodoj yra mangos aprašymas, iš kurios yra adaptuojamas dabar rodomas anime. Du skirtingi aprašymai. Tik šičia dar iki aprašymo trūksta.
            O nuomonę, manau, pasakyti galima, galbūt labiau objektyvesnę, arba apsiribojant trumpu apibendrinimu pabaigoje, kad nebūtų labai sausas aprašymas. Vistiek, aprašymas tam ir yra kad sudaryti kažkokį įspūdį, sudominti, o ir tos bendros detalės irgi aprašomos iš autoriaus pozicijų, tai irgi šiektiek subjektyvios. Vienu žodžiu kaip kas išmano taip rašo, nesam gi žurnalistai, o čia ne rimto pobūdžio tinklapis. Tiesiog gerbėjai dalinasi įspūdžiais, bando sudominti kituos tuo ką patys žiūri ir tiek. Aišku, tvarka pageidautina.

            Comment

            • bergzdas
              Naujokas
              • 2013 04 25
              • 29

              #7
              O čia jūs labai rimtai į viską žiūrit
              aš nieko aprašyt nenorėjau, tik įspūdžiais pasidalint (tam šita skiltis ir yra, taip?). Jei jums bado akis, širdys verkia - trinkit lauk prieš srovę eit nežadu

              davai pašnekam apie anime, o ne apie tai, kad mano kalba netvarkinga. Iš jūsų komentarų pasirodė, kad nei vienas jo dar nematėt o čia gi tikras hitas, bent jau tiek kiek aš suprantu.
              Man šiaip kompu piešti nepatinka (nžn kaip išsirekšt teisingai, bet tokie kaip berserko ovos), o šitam tas kompas visai netrukdo, piešimas gražus, detalus. Pati dinamika gera. Bet labiausiai tai patinka kaip tie titanai atvaizduoti, jų išraiškos ir kaip jau minėjau - per pirmas serijas sukurtos teigiamos aplinkos visiškas sugriovimas jau 5 serijoj (nu vėliau kažkaip atitaisyt turės, bet užtat db sekmadienio tenka laukt išsižiojus).

              Comment

              • Miesto_Druidas
                the journeyman



                • 2010 08 17
                • 1691

                #8
                Galim pašnekėt, kas nors parašys normalų aprašymą serialui pasibaigus.
                Matėm, ir žiūrim, ir laukiam kitų serijų. Išties stiprus shounen'as ir pagaliau pirmas tikrai patinkantis po tokių pervertintų ir nuvylusių 'hitų' kaip Guilty Crown ar Sword Art Online, bet šedevru dar nevadinčiau. Veiksmo scenos puikios, brutalios, išties užgniaužė kvapą penktas epizodas ir išties laukiu tolesnių serijų. Kas jau kas, animacija kiek išgalint padaryta kokybiška veiksmo metu, pataupant ramesnėse vietose (nejudančiais kadrais ir t.t.) Bet ir trūkumų yra. Perspėju, toliau neskaitykit, kas serialo dar nežiūrėjot.
                Spoileris:
                Ar jie taip jau dažnai žada naudoti flashback'us? Veiksmas penktoje serijoje buvo nerealus, o štai kitoje serijoje žada Mikasos prisiminimus rodyti, aš suprantu, kad jie turi prasmę, bet šitaip kūrėjai įtampos galėtų ir nenaikinti. Reikia tikėtis, kad tai netruks daugiau nei pusę serijos.
                Kitas subjektyvus trūkumas, tai tos dvi treniruočių serijos. Taip jos buvo reikalingos, ir visai sveikintinas sprendimas buvo jas įterpti chronologiškai, o ne kaip flashback'ą vėlesnėse serijose. Bet tiesiog nepapirko šalutiniai veikėjai ir bandytas įterpti humoras man tiesiog nelipo.

                Ir paskutinio epizodo galas. Mangos neskaičiau, bet juk nereikia būti genijum, kad suprasti jog Eren nežus. Kol kas man atrodo kad scenarijus pasuks Claymore kryptimi, galbūt grįžęs tėvas su sūnum paeksperimentuos ir į Eren'ą 'prikiš' titanų mėsos, ar panašiai ir to pasekoje jis regeneruos nukąstas galunes ir įgys didesnį pranašumą kovoje. Atsakymo sužinoti nenoriu dabar, čia tik mano spekuliacijos, bet jei taip atsitiktų (o kažkas visgi turės atsitikti po dabartinių įvykių, kad vėl paruošti Eren'ą kovai po jo patirtų traumų), nebūčiau itin patenkintas, nes jau pavargau nuo tokių shounen'iškų klišių, kaip kad pagrindinis veikėjas visada būna kažkuo stipresnis ir galingesnis už kitus. Minėtas Claymore man irgi tuo labiausiai užkliuvo. Na bet nėra ko norėti Shingeki no Kyojin visgi pirma yra juk shounen manga, tai anime kitoks nebus. Jis vistiek nusimato žiauriai geras veiksmo ir emocijų užtaisas.
                Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2013-05-09, 15:01.

                Comment

                • liezuvelis
                  Narys

                  • 2012 10 16
                  • 59

                  #9
                  Autorius bergzdas
                  [...]Iš jūsų komentarų pasirodė, kad nei vienas jo dar nematėt [...]
                  kodėl gi nematę? Matę, bet:

                  Spoileris:
                  kodėl tu manai, kad taip kruopščiai užaugintus veikėjus kūrėjai išmeta? palauk, gal tie gigantai nori žmones išgelbėti? gali būti dar daug posūkių... Beje, nuo pat pradžių pastebimas išsitaškymas: tėvukas lekia ieškoti ir gelbėti savo šeimos, o jau vos po kelių serijų jo sūnus baigia karo mokslus, trukusius 2 metus. Kaip ten su tuo tėvuku bus? Jei jis praslampinėjo paieškose – anime stilius užduotas nuo pat pradžių, jei vis tik kūrėjai (ne duok die) sugalvos kokį stebuklingą būdą kaip visi išgyvens – pakeiksnosime, bet vis vien vertinsime už išmonę.


                  Autorius Miesto_Druidas
                  Kaip mes suprantam, žmogus šitoj temoj nori aprašyti dabar prasidėjusį anime serialą, o toj nuorodoj yra mangos aprašymas, iš kurios yra adaptuojamas dabar rodomas anime. Du skirtingi aprašymai. [...]
                  ir ar smarkiai jie skirtingi? Ar anime ar mangos siužetas – tas pat. Įvertinimai ir asmeninė nuomonė tik skirsis. O šitiems dalykams, mano nuomone – vieta komentaruose, o ne aprašyme. Jei aprašymą daro žmogus, nemėgstantis šio stiliaus jis parašys kitokią nuomonę ir įvertinimą apie šį kūrinį.

                  Ieškantys aprašymų nori susipažinti su bendrais dalykais: maždaug koks siužetas. Ir tikrai nori susidaryti savo nuomonę ar tai geras kūrinys ar ne, o norintys visokių statistikų, jų gali rasti to paties aprašymo pateiktose nuorodose į AniDB, ANN ar aprašymo temos komentaruose.

                  Comment

                  • bergzdas
                    Naujokas
                    • 2013 04 25
                    • 29

                    #10
                    O čia ir reikia po spoileriais diskutuot, nors ant skilties parašyta, kad nekišt nosies, jei nenori išsispoilint?

                    Spoileris:
                    Tos dvi serijos apie treniruotes, tai čiuju buvo nuotaikai pakelt, viltį pakurstyt. Mano nuomone todėl 5 serijos pabaiga taip ir ištaškė viską sutrypė. Miela malonu tiesiog beje, ačiū už claymore, nebeskaudės taip laukt. Ai, o shounen klišės, nu tai geriausiu atveju nužudo juos ant galo vistiek jie kažkuo gudresni būna už kitus. Arba stipresni. Arba labai labai labai nori ir tada patampa. Anyway Mikasa vistiek stipriausia šiam momentui.
                    Dėl ereno regeneracijos/atgaivinimo, tai matėt, jam per sapną tėvas leido kažką + dar yra tas slaptas kambarėlis jų senuose namuose, kuriuos sugriovė. Šiaip tėvas biologas/medikas, nes nuo maro ar kokio ten velnio išgelbėjo miestiečius kažkada, tai turbūt jo, ataugins jam galūnes organiškai. Nu tipo, semi mechos nebus

                    Comment

                    • nemesis
                      Super mega ultra rašytojas

                      • 2010 11 08
                      • 1186

                      #11
                      Kaip norėčiau jums išspoilint, bet susilaikysiu kaip nors

                      Comment

                      • taven
                        Forumo maniakas

                        • 2010 06 12
                        • 433

                        #12
                        Va jum SPOILERIS

                        Viskas kolkas eina pagal manga

                        Comment

                        • Aurimasak
                          Rimtas forumo narys

                          • 2009 12 14
                          • 169

                          #13
                          Autorius nemesis
                          Kaip norėčiau jums išspoilint, bet susilaikysiu kaip nors
                          Man toks pats urge yra. Bet kaip taven sakė, viskas eina pagal mangą. Nežinau, ko kas tikisi iš sekančio epizodo, tačiau išspoilinsiu tik tiek, kad nenusivilsit per daug.

                          Comment

                          • liezuvelis
                            Narys

                            • 2012 10 16
                            • 59

                            #14
                            t.y. jūs žinote tiek pat, kaip ir visi... ot tai spoileris... juokas vienas..

                            Comment

                            • .RECAni
                              Rimtas forumo narys

                              • 2010 04 03
                              • 152

                              #15
                              Kas liecia "Attack on Titan", tai turbut apsiimsiu jo igarsinimu, todel tie kas jo nepradejo ziuret ir noretumet lietuviskai isgirst, tai galit dar kokia savaiciuke pakentet A-ONLINE subtitruoja, tai kazka kartu ir sumastysim.

                              Maspo / RECANI-LT

                              Comment

                              Working...