Worst

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Vanabis
    Noob-writer

    • 2010 01 25
    • 57

    Worst

    Worst

    <hr>

    <a href=http://img708.imageshack.us/img708/4015/00coverq.jpg><IMG src=http://img708.imageshack.us/img708/4015/00coverq.jpg border=0 align=left hspace=5></a></IMG>
    Metai: 2002
    Žanrai: Action, Comedy, Shounen.
    Autorius: Takahashi Hiroshi
    Skyrių: 94 skyriai (kolkas sustabdyta)

    Nuorodos:
    MH / MAL / MS
    <hr>

    Į miestą atvyksta moksleivis „šaolinio vienuolio“ šukuosena. Tai Tsukishima Hana, vaikinukas užaugęs kaime ir nematęs civilizacijos. Vienintelis dalykas apie kurį jis svajoja, tai įstoti į „Suzurano“ aukštąją mokyklą. Mokykla nėra išskirtinė išmokslinimo lygiu ar mokytojų kompetencija. Mokykla išskirtinė tuo, kad tai yra stipriausia organizacija moksleivių gaujų karuose, turinti seną mokinių ir gaujų reitingavimo sistemą...ne pagal pažymius – pagal jėgą. Visi svajoja sukurti savo gaujas ir pasiekti neįmanomą tikslą – suvienyti mokyklą po vienu vardu ir galutinai įsitvirtinti kaip didžiausia jėga mieste.
    Hana pradeda skintis kelią į Suzurano viršūnę, ir pamažu surenka lojalių pasekėjų būrį. Tarpusavio gaujų muštynės, nuolatinė įtampa su kitomis miesto mokyklomis, bei kriminalinių organizacijų įtaka varo istoriją į priekį.

    <hr>

    <a href=http://img714.imageshack.us/img714/2356/cover2ik.jpg><IMG src=http://img714.imageshack.us/img714/2356/cover2ik.jpg border=0 align=right hspace=5></a></IMG>

    <hr>
    Asmeninė nuomonė
    Šiuo metu mangos kūrimas yra sustabdytas, tačiau dėl didelio populiarumo planuojamą ją pratęsti. Pagal mangą, apie Suzurano mokyklą jau yra sukurti 2 (ir beja labai vykę) kino filmai (Kurozu Zero/ Crows).
    Istorija koncentruota į stipriąją vyro psichologijos pusę. Tai yra noras kovoti ir laimėti bet kokioje situacijoje. Susikoncentruota tiek, kad neliko vietos romantikai. Manga pagarsėjusi tuo, kad joje nėra nė vieno dailiosios lyties personažo , bet kažkodėl skaityti tai netrukdo. Gilinamasi į žemiausių „Jakudzos“ (Japonų mafija) grandžių gyvenimą ir įtaką paprastose šalies mokyklose.
    Piešimas aukšto lygio, orientuotas į realistiškumą, nepraleidžiant smulkmenų. Veikėjų charakteriai tikėtini, be jokių neįprastų ar kvailų būdo bruožų. Daug veiksmo ir mušeikų „kietumo“ atskleidimo, neatsisakant ir komedijos elementų.
    „Suzuranas“, kaip kulto objektas jau yra tapęs legenda Japonijoje. Kadangi įkūnija daugelio jaunuolių slaptas svajones: „dalyvauti gatvės muštynėse“, „būti stipriausiu“, be jokio „mėšlo“ apie spec. Kovos menus ir super-duper techniką ir smūgius patiesiančius bet kurį varžovą. Chuliganų gaujos Japonijoje mėgdžioja šios istorijos herojus. Istorijos iš viso yra keturios, pagal istorijos „timelina“:
    1. Filmas – Kurozu Zero (aka Crows) (2007)
    2. Filmas – Kurozu Zero II (2009)
    3. Manga – Crows (1990)
    4. Manga – Worst (2002)


    <hr>
    Vaizdeliai:
    Spoileris:
    5
    5
    0%
    2
    4
    0%
    2
    3
    0%
    1
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • DIX
    エドワード


    • 2008 08 22
    • 243

    #2
    Būtų gerai, kad pirmiau Crows mangą baigų išversti kas nors... nes nesinori skaityt, kai žinai, kad pakibsi perskaitęs 2/3. Beje, rašei, kad filmai pagal timeline eina pirmiau - tipo prequel Crows mangai? Filmus teko žiūrėti, tai sakyčiau į adaptation panašiau ar net side story iš vidurio kur (nes filmas ir taip patenka į veiksmo epicentrą lydimas naujo charo mokykloje..).

    Spoileris:

    Comment

    • Vanabis
      Noob-writer

      • 2010 01 25
      • 57

      #3
      Worst mangoje paminėti abiejų filmų veikėjai (Genji, Serizawa, Rindaman), kaip ankstesni Suzurano lyderiai. Crows mangos pats dar neskaičiau, bet ją ten lėtokai verčia. Bet tas nėra problema, nes filmai, Crows manga ir Worst manga stovi kaip atskiros istorijos apie skirtingą Suzurano laikotarpį, tad viską galima skaityti/žiūrėti ir ne pagal timeliną - atskirai.

      Comment

      • Candy_Man
        Hey hey! Ningen sucker

        • 2008 02 17
        • 25

        #4
        mangos tikrai geros na o filmai dazniausiai buna crap nes japonai tikrai vaidint nemoka bandziau ziureti crows taciau side story nepatiko nes ne tiek itrauke ir labai juokingai atrodo kai po 20 smugiu tik lupa sugeba praskelt:/

        Comment

        Working...