Vagabond

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Kleopso
    Followkata Toushifollow


    • 2008 04 01
    • 208

    Vagabond

    <table width=780><tr><td><div align=justify><img src=http://img40.imageshack.us/img40/1953/artofvagabondsumicvr2.jpg align=left border=2 hspace=10 vspace=5></img>
    Vagabond


    バガボンド







    Autorius: Takehiko Inoue
    Žanrai: istorinis, samurajai
    Apimtis: 275 skyriai - ongoing
    Leidžiama nuo: 1999-03-23
    Nuorodos: ANN // MAL // MangaTraders


    <hr>
    <div align=justify><img src=http://img32.imageshack.us/img32/15/vagabondv06coverfront2.jpg align=right hspace=10 border=2></img> Tai pasakojimas apie Miyamoto Musashi (1584 – 1645) – turbūt vieną garsiausią visų laikų Japonijos samurajų, Penkių žiedų knygos autorių, kuri populiari lig šiol. Takehiko Inoue remiasi Eiji Yoshikawos romanu Musashi. Kaip knygoje, taip ir mangoje pasakojamas Musahi gyvenimas nėra atkuriamas visiškai teisingai, o pats Inoue dar labiau pasiduoda fantazijai, todėl tarp Vagabond ir knygos Musashi yra labai daug gan esminių skirtumų.
    Prieš tapdamas tikra legenda, Musashi turėjo kitą vardą - Shinmen Takezo, laukinis vaikas daugiausiai laiko praleisdavęs kalnuose, nuolat besiveržiantis į kovą, nemėgstamas viso kaimo ir regis bijojęs tik vieno žmogaus – savo tėvo. Trokšdamas išgarsėti kaip nenugalimas kovotojas, Takezo drauge su vieninteliu savo draugu Matahachi nuprendžia prisijungti prie kariuomenės ir iškeliauja į karą tvirtindami, jog taps garsiausiais visoje šalyje. Toliau matom, kaip išsiskiria dviejų draugų keliai, kaip Takezo užtikrintai, nepaisydamas jokių kliūčių eina link savo tikslo, o Matahachi, nesugebėjęs įveikti savo baimės, gyvena persekiojamas draugo šešėlio. Autorius mums rodo, koks pilnas kontrastų judviejų gyvenimas.
    Per visą mangą matom kaip keičiasi Takezo ir pamažu virsta Musashi, kaip nepasotinamą troškimą kovoti, beatodairišką siekį kautis tik su pačiais stipriausiai neįvertinus ir savo paties galimybių pakeičia susitvardymas ir ramybė bei abejonės, o ką gi iš tiesų reiškia žodis nenugalimas. Visgi šis supratimas ateina per tas pačias kovas, susiduriant su taip vadinamais stipriausiais ir mokantis vienam iš kito.

    <div align=justify><img src=http://img329.imageshack.us/img329/6648/e4400x5752.jpg align=left hspace=10 border=2></img> Daug dėmesio mangoje skiriama antraeiliams veikėjams. Visi jie labai gerai „išdirbti“, su savu požiūriu į gyvenimą ir savom tiesom. Pavyzdžiui be galo įdomiai pasakojamas kurčniabylio (tai jau Inoue fantazijos vaisius) Sasaki Kojiro, pasak istorikų didžiausio Musashi varžovo, gyvenimas nuo pat kūdikystės iki pirmo susidūrimo su juo.

    Vat Inoue art‘as yra kažkas tokio. Visų pirma žmonės nupiešti labai detaliai, visos raukšlės, išraiškos, drabužiai, jie tartum gyvi. Nesvarbu ar tai tiesiog velniškos Musashi akys, ar nekaltas ir žaismingas Inshun veidas. Background‘as taip pat neatsilieka, daugybė detalių, tebūnie tai miestas, miškas ar paprasčiausia laukymė. Inoue nuostabiai perkelia kovas ant popieriaus, kiekvienas žingnis, kiekvienas kardo mostas, nereikia jokių žodžių, jos tikroviškos ir žiaurios, nukirstos rankos, nurėžta dalis veido, žmogus perkirstas pusiau.
    Vagabond įtraukė nuo pat pradžių, atrodė, kad žiūrėčiau filmą, o ne skaityčiau mangą. Nieko ir nepridursi – Inoue puikus pasakotojas, meistriškai po truputį atkleidžiantis neprilygstamo Japonijo kario gyvenimą, tiesa, nepamirškim, kad ne istoriniais faktai paremtą. Pati manga pelniusi ne vieną prestižinį apdovanojimą, lig šiol parduota daugiau nei 22 mln. jos kopijų. Kiekvienam save gerbiančiam manga skaitytojui susipažinti būtina.
    Vis dėlto šioks toks minusas – keli paskutiniai pasirodę tomai kiek prailgo ir jau norėtųsi daugiau veiksmo. Taip pat šiek tiek senokos naujienos, bet balandį buvo pasirodęs pranešimas, jog autorius planuoja Vagabond mangą dar kurti apie 1-2 metus.

    <hr>



    <hr>


    </td></tr></table>
    16
    5
    0%
    12
    4
    0%
    2
    3
    0%
    2
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Helicon2
    yra ir geresnių nei aš

    • 2009 04 14
    • 55

    #2
    Pradesiu savo manga skaityma nuo sito... mane butent patrauke pavadinimas , ir dar tas veikejas apsepes (rimtai truputi i pjoka panasus)

    Comment

    • dante
      forumo idiotas
      • 2009 07 05
      • 10

      #3
      Tomoe Gozen, Nakano Takeko, Hangaku Gozen - stai kur tikros legendos. o cia dar viena eiline manga apie visiems zinomus samurajus. tas pats per ta pati. piesimas siaip grazus.
      Paskutinis pakeitimas nuo dante; 2009-07-06, 00:47.

      Comment

      • Ayami
        Menas buti savimi.

        • 2009 05 10
        • 123

        #4
        Nematau nieko nuostabaus..Na cia tik gal as taip manau,nes manes samurajai netraukia

        Aaaaaaa!

        Comment

        • SaimonasSako
          Manga >>> Anime

          • 2008 03 13
          • 164

          #5
          Skaičiau šita manga kažkada, nieko įpatyngo. Kai kurios kovos tikrai per daug užtęstos, ir asmeniškai man per daug filosofijos Na tai gal ir nėra blogai, kai kurios mintys tikrai verčia susimąstyti
          Dar neskaitei Berserk??? Tada nežinai kas yra TIKRAI GERA MANGA!!!
          NEDELSK - CLICK TO READ IT!
          sigpic

          Comment

          • Koori
            Sic faciunt omnes

            • 2008 06 05
            • 64

            #6
            Autorius dante
            Tomoe Gozen, Nakano Takeko, Hangaku Gozen - stai kur tikros legendos.
            Jeigu moteriske paima i rankas karda, ji legenda automatiskai netampa
            o cia dar viena eiline manga apie visiems zinomus samurajus. tas pats per ta pati.
            Nelabai supratau, kas noreta pasakyt. Tarytum samurajai ryziu auginimu ar siuvinejimu uzsiminejo, tik, kad kiaules autoriai nenori mums to parodyt

            Comment

            • arna
              emptiness

              • 2006 06 20
              • 1069

              #7
              komentaras

              vienintelė kol kas sužavėjusi manga, kurios visus originalius tomus (kol kas 28) japonų kalba įsigyjau. tai manga, kurios pasakojamą istoriją (neskaitant teksto) galima puikiai suprasti vien tik iš piešinių. Iš esmės, vien dėl šių piešinių ir įsigyjau visas iki šiol išleistas šios mangos serijas.

              Kas patraukė dėmesį,:
              1) tai nerealus piešimas: tiek veikėjų, tiek jų nuotaikų, tie vyraujančios atmosferos, tiek aplinkos puikus perteikimas. Piešimo stilius realistiškas, labai detalizuotas ir išbaigtas.Beja, žmonės labai gražiai nupiešti;
              2) pasakojimas apie senovės Japoniją, samurajus; įdomi istorija;
              3) realistiškai (kraujai, nukirstos galūnės ir t.t.) perteiktos kovos;
              4) čia netrūksta žiaurių scenų;

              Pats piešimas turi vieną nedidelį trukūmą: gana jaučiasi stilizuota mangakos ranka piešiant personažų veidus; dažnai naudojami tie patys keli charakteringi piešimo principai (tiksliau piešimo stilius) kurie kartais kiek suvienodina skirtingus personažus (na, bet čia jau mano nuomonė).

              "Vagabond" - tai nedidelis meno-piešimo (gal ir grafikos) kūrinys. Rekomenduočiau tiems, kas domisi samurajais, kardais, kovomis, ir šiaip, - Japonijos istorija. Verta tai pamatyti vien dėl labai aukšto lygio (real) piešimo stiliaus.

              Comment

              Working...