Manga pažiūrėjus anime

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Ruonis
    Heresies,why not?


    • 2013 07 19
    • 94

    Manga pažiūrėjus anime

    Manau, kad gijos pavadinimas daug ką pasako, bet. Ar skaitote mangą po to, kai pažiūrite anime?
    Nuo seno yra nusistovėjusi tiesa, kad pirma perskaitai mangą ir po to žiūri anime arba lauki tos mangos anime adaptation. Žinoma yra žmonių kuriuos domina tik manga arba tik anime, bet aš save radau kažkur tarp abiejų šių kategorijų ir todėl mane domina abu šie dalykai, tačiau galima sakyti, kad mangos aš dar beveik nepaliečiau. Taigi, baigsiu tuo, kad pradėjau skaityti porą kūrinių, kurių anime jau mačiau ir tikrai negaliu skųstis, kad nuobodu, bet šioje gijoje norėčiau sužinoti jūsų nuomonę ir patirtį.
    Yeah, I probably got a couple of screws up in my head loose.
  • Hikari_
    Mental

    • 2008 02 27
    • 981

    #2
    Aš mangą einu skaityt dažniausiai tada, kai labai sudomina anime ir norisi arba pamatyti pabaigą arba šiaip ''kitokią'' istorijos versiją, nes būna anime daug ką iškraipo. Bet kažkaip neatsimenu, kad būčiau paskaičius manga ir tik tada pažiūrėjus anime. Šiaip apskritai, mane manga turi tikrai sudominti, kad ją paskaityčiau, nes kitaip tiesiog tingėčiau... : /

    Comment

    • Draconica

      #3
      Na, tenka pritarti Hikari_ tuo, kad mangą dažniausiai skaitau jau po anime, nes jei sudomina anime kažkaip pradedi tikėtis, kad mangoje rasi kažką daugiau. Nors yra buvę variantų, kad anime žiūriu po mangos, tačiau jie reti.

      Comment

      • Hikari_
        Mental

        • 2008 02 27
        • 981

        #4
        Arba pavyzdžiui, perskaičiau manga Tokyo Babylon. Žinau, kad yra ir anime Ovos, bet nematau prasmės jas žiūrėti, nes tikrai abejoju, kad jos būtų geresnės už manga ar bent ten parodytų kažką naujo, nematyto. Vargu. Tad kokia prasmė, vis tiek bus 0 emocijų

        Comment

        • Ruonis
          Heresies,why not?


          • 2013 07 19
          • 94

          #5
          Jūs abi paminėjot panašią situaciją - sudomintos anime, pradedat skaityti manga, tikėdamosi ten rasti kažko naujo/kažką ką anime adaptation praleido. Iš esmės, aš su jumis sutinku. Labai didelė dalis išleistų anime plot'ų gana stipriai skiriasi nuo mangos, o tokių TV series, kurias galima būtų beveik pavadinti OVA, aš pats žinau turbūt tik porą. Tačiau tada iškyla klausimas, iš jūsų pačių patirties, ar jūs dažnai randat tokių kūrinių, kurių mangoje tikrai jaučiasi kitoks "aftertaste", lyginant su anime?
          Yeah, I probably got a couple of screws up in my head loose.

          Comment

          • Miesto_Druidas
            the journeyman



            • 2010 08 17
            • 1691

            #6
            Manau jog įprasta pradėt savo manga skaitymo karjerą su kūriniais pagal kuriuos pastatyti patikę anime. Pats pradėjau irgi panašiai, nors pats pirmas mano atvejis buvo pagal mangą pastatytas live-action serialas, kuris taip įtraukė, jog negalėjau nepamėginti mangos, žinodamas jog joje istorija tęsiasi. O šiaip kadangi jei anime patiko, pamėgta istorija ir veikėjai, tai be abejo kur kas paprasčiau įsivažiuoti ir alternatyviame mediume, kai jau daug kas pažįstama, o dargi jei istorija pasiūlo daugiau nei ta kuri matyta anime. Aš asmeniškai mangų apskritai skaitęs vos kelias ir kol kas visais atžvilgiais renkuosi anime, kadangi tiesiog labiau patinka šitoks vizualus pateikimas, judėjimas, spalvos nei tiesiog statiškos iliustracijos ir krūva teksto. Tad nelekiu stačia galva į populiarias mangas, o per tą laiką spėja anonsuoti ir anime adaptaciją, kurios aš ir laukiu. Be abejo originalus mediumas, kuriame kūrinys yra pateiktas greičiausiai visada išlieka geriausias, nes būtent jis nešasi tai ką norėjo pasakyti priginalus kūrėjas, bet tai nereiškia, kad animuota jo adaptacija negali jo pranokti kai kuriais aspektais (viena išimtis visgi manau yra kompiuterinių žaidimų adaptacijos (ne VN, nes su jais aš patirties neturiu)), tad visgi beveik visada renkuosi anime nei mangą, o sau mangų ieškausi tokių, kurios nebūtų adaptuotos į kažką, nors kol kas pasivadovauju ir išleistais kūriniais kurių adaptacijas jau mačiau, apsvarstydamas ar verta jiems skirti dėmesį, nes skaityti dalį to paties, ką jau mačiau, dažnai irgi nesinori, o praleisti ir šokti prie naujausių įvykių irgi atrodo nesąžininga.

            Galiu įvardyti dvi mangas, kurias skaičiau po anime žiūrėjimo. Another skaičiau neužilgo po anime ir tiesą sakant ji man sudarė įspūdį kad skaityti pilnai adaptuotą kūrinį dėl kelių skirtingų detalių tiesiog neapsimoka, šiuo atveju laikau pranašenes pilnas anime adaptacijas (nors Another manga visgi net ne originalus mediumas), bet tokių šiais laikais reta. Kitas atvejis viena pirmų pradėtų skaityti mangų - Claymore. Visi žinom, kad anime turi savo pabaigą, tad čia paskatintas žinių, jog vėliau mangoje plėtojama istorija yra išties įdomi, pamėginau ir išties nenusivyliau, netrukau prisivyti ir su malonumu laukiau naujų skyrių, bet... Didžiausias minusas, kad prisivijus dar ongoing leidžiamą mangą, tampa kančia laukti kitų chapter'ių, ypač jei jie dar leidžiami lėtai, ankstesni įvykiai primirštami ir tas skaitymas praranda savo efektą.

            Comment

            • Aeval
              Rašytojas


              • 2009 01 12
              • 259

              #7
              Autorius Ruonis
              Iškyla klausimas, iš jūsų pačių patirties, ar jūs dažnai randat tokių kūrinių, kurių mangoje tikrai jaučiasi kitoks "aftertaste", lyginant su anime?
              Yra. Pvz. Samurai deeper kyo manga daug geresnė nei anime. Kai žiūrėjau anime, nusivyliau. Pradžia kaip ir gera, vėliau stipriai nusivažiavo. Mangą pradėjau skaityt iš nevilties, nes apie samurajus nelabai kas yra ir likau labai maloniai nustebinta. Kiek teko skaityt, tai būtent šio darbo atskirtis tarp mangos ir anime yra didžiausias. Žinoma, yra ir kitų darbų, kur manga lenkia anime, bet ne taip stipriai.
              Mangą skaitau dažniausiai prieš anime. Pasižiūriu, kas pasirodys, ir einu mangų susirasti. Tai padeda apsispręst. Yra buvę atvejų kai pasidomėjau po anime peržiūros, dėl jau nuvalkiotos priežasties - pažiūrėt ką praleido. Arba sudomino ilgas ongoing ir tingisi laukt kas bus toliau.

              Comment

              • Sable
                The Hitchhiker





                • 2005 03 11
                • 1530

                #8
                Anksčiau būdavo taip, kad jei labai patikdavo anime ir net jei jis vis dar būdavo ongoing, neiškentėdavau ir perskaitydavau mangą. Aišku jei tokia istorijos versija būdavo. Bet tai dar buvo laikai, kai anime žiūrėjimo buvo daugiau nei mangos skaitymo. Dabar viskas atvirkščiai, nes tikrai daug kas jau peržiūrėta, ko negalima pasakyt apie mangos skaitymą. Tai kurį laiką atvirkštinė situacija pasitaiko - pasirodo naujas anime pagal seniau skaitytą mangą ir jei buvo patikus, tai bent pabandau įvertint ir anime adaptaciją. Nors tiesa pasakius, dažniausiai tai yra tiesiog laiko gaišinimas, nes dauguma naujų animų net nesistengia pasivyt mangos, tai iš istorijos pusės dažnai tas lieka beprasmiška kažką kartot. Čia nekalbant apie tuos atvejus, kai animus leidžia gabalais/sezonais po 12-13 serijų dėl ko tęstinumas ir su juo susijęs mėgavimasis istorija tik nukenčia. Dar vienas aspektas yra idėjos, minties ar šiaip informacijos perteikimas anime ar mangos forma. Jei tik pasitaiko kiek intelektualesnis kūrinys ir liejasi begalinis info mumbo jumbo, geriau jau įsiskaityt kažką įdomaus, nei spėt gaudyt mintį bežiūrint anime, tuo retu atveju, kai ją dar bando pilnai perteikt.

                P.S.: Visai įsimintinas atvejis buvo su Space Brothers kai užkabinus serialui, pradėjau skaityt mangą, kuri buvo dar tuo metu atsilikus. Likau grynai prie anime, bet palyginus neseniai dar kartą patikrinau mangą ir padėtis jau buvo pasikeitus, kas nudžiugino, nes anime kartais pavarydavo recapų ir tuo atžvilgiu manga buvo malonesnė.

                Comment

                • Draconica

                  #9
                  Autorius Ruonis
                  Jūs abi paminėjot panašią situaciją - sudomintos anime, pradedat skaityti manga, tikėdamosi ten rasti kažko naujo/kažką ką anime adaptation praleido. Iš esmės, aš su jumis sutinku. Labai didelė dalis išleistų anime plot'ų gana stipriai skiriasi nuo mangos, o tokių TV series, kurias galima būtų beveik pavadinti OVA, aš pats žinau turbūt tik porą. Tačiau tada iškyla klausimas, iš jūsų pačių patirties, ar jūs dažnai randat tokių kūrinių, kurių mangoje tikrai jaučiasi kitoks "aftertaste", lyginant su anime?
                  Taip. D.gray-man pvz, nes anime užsibaigė netikėtai, o apie žadėtą tęsinį jokių žinių nėra. Tik, kad šiuo metu neturiu kada skaityti šios mangos, bet ji tikrai labiau įsirėžė į atmintį nei anime. Didžiausia anime problema, kad dažniausiai yra prikišama to, ko mangoje net nėra. Jei ilgesnis anime - krūvą filerių, jei trumpesnis - tai kokių beskonių "kelionių prie jūros" ar "į sauną", neva gauti komedijos su ecchi elementais. Šis atvejis toks dažnas, kad net keista. Tačiau, kad rasčiau kompromisą dabar dažniausiai žiūriu anime IR mangą, kad nuspresčiau visgi kas geriau ir susidaryčiau "pilną" vaizdą apie įvykius. Be abejo, mangą skaityti žymiai lengviau nei anime, todėl realiai viską įtakoja pastarasis savo pateikimu ir atmosfera. Ir priduriant apie filerius - naujesnėse mangose jų irgi dabar galima rasti, nors iš to naudos nematau jokios, nes gerbėjai tikrai gali palaukti, kad būtų atskleidžiama pagrindinė istorija, o ne būti maitinami fileriais, kurių (jei manga turi tokią adaptaciją) pilna anime variante.

                  Comment

                  • Hikari_
                    Mental

                    • 2008 02 27
                    • 981

                    #10
                    Autorius Ruonis
                    Jūs abi paminėjot panašią situaciją - sudomintos anime, pradedat skaityti manga, tikėdamosi ten rasti kažko naujo/kažką ką anime adaptation praleido. Iš esmės, aš su jumis sutinku. Labai didelė dalis išleistų anime plot'ų gana stipriai skiriasi nuo mangos, o tokių TV series, kurias galima būtų beveik pavadinti OVA, aš pats žinau turbūt tik porą. Tačiau tada iškyla klausimas, iš jūsų pačių patirties, ar jūs dažnai randat tokių kūrinių, kurių mangoje tikrai jaučiasi kitoks "aftertaste", lyginant su anime?
                    Man asmeniškai užkliūdavo ne tik kitokia istorija, ar animei parodyti iš lempos įvairūs įvykiai, kurių orginale nėra, bet labiausiai nervindavo pakeisti personažai. Ne išvaizda, o charakteriu. Pavyzdžiuiui, vienam animei daugumą veikėjų buvo depresuoti, liūdni, kai kurie iš vis be emocijų, tiesiog jų tarsi netekę, o mangoje viskas ko ne atvirkščiai. Veikėjai labiau išvystyti, ''žmogiškesni'', net gi bendraujantys ir šypsantys, ko animes adaptacijoje iš viso praktiškai nebuvo. Mane tai labiausiai ''damuša'', nes tokiais atvejais anime netenka dalies emocionalumo, o ypač jeigu dar kūrinys ir turi būti emocionalus...

                    Comment

                    • Ruonis
                      Heresies,why not?


                      • 2013 07 19
                      • 94

                      #11
                      Autorius Hikari_
                      Veikėjai labiau išvystyti, ''žmogiškesni'', net gi bendraujantys ir šypsantys, ko animes adaptacijoje iš viso praktiškai nebuvo. Mane tai labiausiai ''damuša'', nes tokiais atvejais anime netenka dalies emocionalumo, o ypač jeigu dar kūrinys ir turi būti emocionalus...
                      Žiauriai geras pastebėjimas, aš pats, kai perskaičiau dar tik kelioka mangos chapterių, tikrai nebūčiau to sugebėjęs akcentuoti, tačiau net ir po tų keliolikos chapterių, pradedu pastebėt, kad mangoje personažai tikrai ima viršų, lyginant su anime. Galbūt dėl to, kad manga labiau atsižvelgia į istoriją, personažų charakterius ir past, bet skaitant mangą,kad ir kaip keistai nuskambės, gerokai lengviau prisirišti, bei "pamilti" personažą, mano atvėju, tokį, į kurį žiūrėdamas anime, net neatkreipiau dėmesio.
                      Yeah, I probably got a couple of screws up in my head loose.

                      Comment

                      • Bardakas
                        Žmogus Ne





                        • 2005 09 22
                        • 1462

                        #12
                        Autorius Miyata
                        Lol? Cia tas pats kaip perziuret tv seriala, ir po paskutinio epizodo iskart ji nuo pradzios pradet be pertraukos. Which is pretty stupid, what's the point? Visa plota zinai, kas, kaip ir kada irgi zinai, neidomu ziuret. As 10 minuciu neislaikyciau taip. Tas pats perskaitant manga pries ziurint anime, neislaikyciau net 10 minuciu ziuret anime jai jau manga esu skaites. Jai skaityciau tai kai anime pasibaige, ir 100% nebus pratesimo bet manga dar tesiasi. Tuomet pradeciau nuo ten kur anime sustojo. Dar patikrinciau ar jokiu chapteriu ne;praleidau nes daznai gali praleist kai ka.
                        Yra visokių niuansų dėl manga ir anime žiūrėjimų. Didžiausias jų - cenzūra. Berserk anime (serialas) neteko labai daug šarmo, nes visas gore ir tam tikri istorijos vingiai nebuvo rodomi, kaip, kad parodyta mangoj, taip pat ištrauktos ir labai svarbios dalys kurios mangoj atskleidžiamos, bet seriale ne. Manau daug tokių pavyzdžių yra.
                        Maybe on Earth, Maybe in the Future
                        sigpic
                        Kurokawa idėjinis lyderis
                        Lėtai keičiu slaptažodžius

                        Comment

                        • Draconica

                          #13
                          kai kuriuose darbuose įmanoma atrasti kažką naujo žiūrint dar kartą. Žinoma, nekalbu apie intelekto nepaliečiančius ecchi.

                          EDIT: Teisingai, kad pavaidinsi labai gudrų ir išmintingą tikrai toks pasidarysi, sėkmės apsimetinėjant toliau.

                          Ką norėjau pasakyti, o labai protingas kolega kažkaip ir neįmanomu būdu nesuprato, kad kartais ta nuomonė ir požiūris gali keistis ir su amžiumi, tad tikrai vertų anime peržiūra, tuo labiau kai jų pačių visiškai nebeatsimeni, yra geras dalykas, bet daugiau nuo temos nekrypsiu.
                          *flies away*
                          Paskutinis pakeitimas nuo Svečias; 2013-08-06, 21:37.

                          Comment

                          • Ruonis
                            Heresies,why not?


                            • 2013 07 19
                            • 94

                            #14
                            Autorius Miyata
                            And good that I wasn't talking about random ecchi. Sakiau anime su istorijom, jai pagal tave ecchi turi istorijas tai... Neskaitant keliu, kurios ant pirstu suskaiciot galima.
                            Kažkodėl man atrodo, kad tu paskubėjai skaityt ir kažkur pametei mintį, nes ji lyg ir pati teigia, kad neįtraukia "intelekto nepaliečiančius ecchi".

                            Žinoma, tu gana stipriai laikais savo nuomonės, kaip, kad aš minėjau - "yra žmonių kuriuos domina tik manga arba tik anime", gal jaunesnis būdamas kitaip mastei, juk pats pasakei, anksčiau gal ir peržiūrėdavau kelis kartus. Visgi yra toks dalykas kaip nostalgija, kartais visai malonu. Tačiau nereik keist diskusijos į ginčą, tuo labiau, kad tavo komentarai stipriai šaukia "LAIKO STOKA!!".

                            P.S. Bet turėčiau pripažinti, antagonistas pagyvina reikalus
                            Yeah, I probably got a couple of screws up in my head loose.

                            Comment

                            • black_leja
                              AZ rėmėjas


                              • 2009 11 16
                              • 1079

                              #15
                              dazniausiai skaitau manga tada kai manes netenkina anime pabaiga arba pati manga dar nesibaigus todel ir anime neturi normalios pabaigos. Tada griebiu manga kad sudeti visus taskus ant i ^^.
                              Society is a market where we sell our souls

                              Comment

                              Working...