Kelias link noro.

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Mjking
    Kill or die.
    • 2008 08 25
    • 21

    Kelias link noro.

    Atsiprašau ,bet neradau gijos kuri apjuostu tiesiog šias padrikas mintis kurias čia išliesiu. Atskleikite savo mintis į mano klausimą kurį keliu šituo tekstu...Dėkuj...

    Šiame pasaulyje ,kuriame kaukės svarbiau už ,tai glūdi po oda ir mūsų organais, aš turiu tiksla, tapti tuo ką žmonės prisimintų ir nešiotūsi savo mintyse ir širdyse. Jame norint tapti "kažkuo" , tuo ką prisimintų, nereikia atskleisti Savęs, o tik būti socialiniu chamelionu ar pige žvaigždute ant kokio nors "herojaus" krūtinės.
    Mano jausmai, mintys, pojūčiai, patyrimai, man ,kaip asmenybiai padeda atskleisti savo Vidų.
    Bet ar tas pasaulis kuris gludį po mano žmogiška esybe ,patrauklus ir įdomus kitiems, daugiau ar mažiau męs visi esame egoistai.
    Aš taipogi ne išimtis dėl savo liguisto siekio išlaikyti savo moralines normas, dažnai nekreipiu į žmones ir Jų esybes demesio, net ,kai Jie drysta savo jausmus atskleisti .
    Socialiniame žaidime ,kurio tikslas pasiekti kuo aukštenę socialinės piramides pakopą, žmones dažnai netenka noro "knistis" į kito žmogaus vidų. Tiesiog dažnai žmonės nenori užlieti savo galvų ,kitų rūpesčiais ir būti laimingais.
    Padrikos mintys kurias klijuoju rašalu padeda ma išlieti savo jaumus, kurių be popieriaus mažai kas drįstu išklausyti.
    Mano noras būti "kažkuo" ,bet ar tai nėra Tiesus kelias į dvasine savižudybe?
  • Bardakas
    Žmogus Ne





    • 2005 09 22
    • 1462

    #2
    Labai (ir sakau LABAI) daug gramatinių, stiliaus, leksikos klaidų. Pirmo sakinio išviso nesupratau, ar ten praleisti žodžiai ar neteisingai parašyti, bet - kaukės svarbiau už ką? Ginčytinas pasakymas Jame norint tapti "kažkuo" , tuo ką prisimintų, nereikia atskleisti Savęs, nes teisti lengva, žinoti teisybę sunkiau. Priklausomai nuo to kokias "žvaigždutes" seki ir pasireiškia tavo žinios apie genialius ir pasaulyje populiarius žmones, nes sakykim tavo minimi "herojai" ir "žvaigždės" yra pripažįstami paauglių ir vaikų, bet pasipūskim ir sakykim, brandesnis bei intelektualesnis asmuo net neatkreipia į tokias personas dėmesio kaip kažką kas yra pavadinkim "Žmonijos vedliai". Yra pakankamai daug puikių mąstytojų, mokslininkų ar šiaip filantropų kurie iki šiol aukštinami po šimtų metų net ir jų teorijos bei veikalai toliau nagrinėjami ir tobulinami. Pasaulis nėra toks siauras kaip tau gali atrodyti, tiesiog reikia daugiau jame pasiknisti.
    Tiesiog dažnai žmonės nenori užlieti savo galvų ,kitų rūpesčiais ir būti laimingais. - prajuokino (tikrai ;D). Na ir pasakyk tu man ar jaustumeis tikrai laimingas jei "užlietum savo galvą kitų rūpesčiais"? Man asmeniškai užtenka ir manųjų, kad pajausčiau ypatingą "laimės džiaugsmą". Bet aš taipogi ir nenorėčiau, kad žmonės turėtų norą "knistis" į mano vidų, įtariu nemažai tokių yra. Ir visos tos socialinės piramidės man neaiškios, mat aš įtariu, kad dalinai supranti žodį "socialinis". Pvz. šis žodis reikštų žmonių tarpusavio santykių visumą, o kokia aukščiausia "socialinės piramidės" pakopa man visai įdomu net būtų sužinoti.
    Taip pat sugrįžtu prie aukščiau parašyto sakinio "Mano jausmai, mintys, pojūčiai, patyrimai, man ,kaip asmenybiai padeda atskleisti savo Vidų." - manau jausmai, mintys, pojūčiai, patyrimai ir t.t. padeda kurti asmenybę ir ją puoselėti, ala "Atskleisti savo Vidų" (nežinau kodėl vidus iš didžiosios raidės) skamba per daug religiškai, lyg ieškotum savo dvasinės pradmės, o kūnas būtų koks reinkarnacinis indas. Turėtum labiau pažymėti jei čia bandyta parodyti žinias ties viena ar kita religine pakraipa.
    Bėgam prie pabaigos "Mano noras būti "kažkuo" ,bet ar tai nėra Tiesus kelias į dvasine savižudybe? ". Pagal Biblijų Biblijauską dūšia yra nemirtinga, tad neišdegs tau šis planas jei esi bent kiek religingas ;] O šiaip įtariu turi omenyje ne dvasią kaip sielą, bet bandymą numarinti savo stabukus ir pasakų knygutes, nežinau kuom tai susiję su noru būti "kažkuo", kai tas kažkas skamba kaip žmogus norintis įsiterpti į kitų žmonių vidų, išgirsti bei išklausyti jų neramias širdis, kitaip tariant - kunigas. Taip sakant tiesioginis atsakymas į šį retorinį klausimą būtų "Ne" (žinau, kad nebūtina atsakyti).

    Bendrai peržvelgus šį neilgą, bet kiek nostalgišką rašinuką, nesunku būtų atpažinti apytikslį rašančiojo amžių. Reik pasiknisti po savo knygeles ir atrasti tiksliai visą skyrių "Raidos Psichologijoje" apie paauglio sugebėjimą abstrakčiai mąstyti. Taip pat nesunku įsivaizduoti, kad šie postringavimai autoriui atrodo unikalūs, kas deja netiesa, nes bene visi paaugliai jei ne raštu tai bent smegeninėje yra pamąstę apie aukštesnes materijas, apie vidinį savo pasaulį, nušlifuotas ir idiliškas moralės normas, kuriomis tik išskirtinai jie vadovaujasi. Pats rašydavau kažką panašaus ir tikrai pamenu jaučiausi esąs unikumas, kai tik pabaigęs mokyklą supratau, kad toli man iki tokio. Vis dėl to, mąstymas gali pabudinti kokį tais vidinį genijų, tad samprotaukt, tik stenkis kiekvieną mintį, pagrįsti ir paaiškinti, kodėl būtent taip norėjai pasakyti, o ne, kad mąstyti dėl poetiškų nukrypimų (tam reikia irgi pasistengti beje)
    Maybe on Earth, Maybe in the Future
    sigpic
    Kurokawa idėjinis lyderis
    Lėtai keičiu slaptažodžius

    Comment

    • Mjking
      Kill or die.
      • 2008 08 25
      • 21

      #3
      Deėkuj, padejai formuot man mintis ir kita kriptim (tiksline, ne abstrakcia nors gincitina ar mes negyvenam abstrakcijoj.).

      Comment

      • UpDog
        Einu teisingu keliu xD

        • 2010 10 25
        • 42

        #4
        Patiko man Atsimenu aš irgi labai senai kažkada taip masčiau, bent jau panašiai
        Tik man tas užkabino "Socialiniame žaidime ,kurio tikslas pasiekti kuo aukštenę socialinės piramides pakopą.", nepagavau biški.
        Kas bus jei pasieksi auksciausia socialines piramides pakopa ? Kokia bus man nauda ?
        Galit kas nors paaiškinti šita dalyką arba šeip ką manot apie tai ???

        Comment

        Working...