After School Midnighters

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • titanai
    Lietuviškoji anime svaja

    • 2012 11 14
    • 121

    After School Midnighters


    After School Midnighters
    放課後ミッドナイターズ




    Režisierius: Hitoši Takekiyo
    Studija: Koo-Ki
    Žanrai: Juodoji komedija
    Transliacija: 2012, rugpjūčio 25 d.
    Formatas: Filmas
    Trukmė: 95 min.

    YouTube resursai:
    http://www.youtube.com/watch?v=CtB6WeuHZ5w

    Papildoma Info:
    WIKIPEDIA ANN MAL


    Jau galite baigti skaityti ir tuoj pat pradėti žiūrėti filmą, nes tai endemiškoji [TITANAI] originaliausio, žaviausio, mistiškiausio, geriausiai parašyto, nuotaikingiausio, juokingiausio ir, kalbant abstrahuotai, geriausio iš geriausiųjų 2012 metų anime nominacija. Kūrybiniam kolektyvui net nereikia nulipti nuo podiumo, nes jie nušluoja kone viską. Jūs to nusipelnėte, bičiuliai!


    Sokratiškasis quid


    Režisierius, nesuvaldomas kaip stipriausia Japonijos gamtos stichija ir pamišęs kaip Skrybėlius, turbūt be perstojo čepsėdamas čiulpė liserginę rūgštį ir ryjo magiškuosius grybukus, kai rašė šį paranojiniu siurrealizmu ir Renesansiniu somnambulizmu persmelktą, ekstremaliai turtingą savo intuityviomis juodojo humoro išdaigomis scenarijų, paremtą Meksikietišku Helovynu, Actekų legendomis ir Kubietiško kazino scena.

    Pavyzdingu makabru ir vibrantiška koloristika švytintis Art Nouveu vitražinės kaleidoskopijos grafinis gambitas, revoliucingai maištinga kokybe apjungiantis šokiruojančiai groteskiškų 3D “mokapo” efektų ir 2D ranka pieštą animaciją, mestas neįtikėtinai versalių, diferencijuotų ir diversiškų dizainerių, herkuliškai prisiekusių anti-isteblišmentui ir euforiškam ekpresionizmui, gali būti pavydėtinas ir, savaime suprantama, yra pavydimas net paties misterio Timo Burtono.

    Skaitmeninės analogijos muzikos bytas, įsiveržiantis į ausies būgnelių ertmes, ir visi kiti sintetiniai hibridinio takelio skambesiai, įskaitant įgarsinimą, yra pirmarūšiai: aidi keturiasdešimtųjų stiliaus reiviško svingo ir džiugios salsos su klasikine Žvaigdžių karų instrumentika persipynę garsai, o simpatetiškąjį Kunstlijką, pagrindinį genialiai pašėlusį išradėją laboratorinio anatomijos modelio kūne, įgarsino pats Koiči Yamadera (Ninja Scroll, Cowboy Bebop, Neon Genesis Evangelion, etc.), suteikdamas nuostabiai idiosinkratišką augmentaciją skystųjų kristalų ekrane.


    Karpalinio tunelio sindromas


    Siužetas yra ryškių ir įsimintinų personažų festivalis – trys superdeformuotine karikatūra stilizuotos PowerPuff pradinės mokyklėlės mergaičiukės, visos itin skirtingais charakteriais (hiperaktyvuolė, snobė ir emo), su misija atsikovoti tris aukso medalius iš Undiniaus, raumeningo transvestitinio milžino, digitalizuotų bobučių vaiduoklių, apsimetančių žinančių viską, bei negyvų klasikinės muzikos kompozitorių, kurie šleikščiai pučiasi savo “gabalais”.

    Tas pats enciklopediškai hipsteriškas baironiškasis herojus Kunstlijkas, apniukęs egzistencinio autoprezervacinio netikrumo, motyvuotas baime, susierzinimu ir gryno gyvuliško instinkto, vykdantis bolševikinį sukilimą Marksistiniame režime, su savo varganu kaulų depozitoriumu, įskilusia kaukole ir dulkėtais šonkauliais “entouražu”-skeletu, vardu Gotas, kuris, nors ir neturi plaučių ar trachėjos, sugeba kuo puikiausiai kalbėti – tik neklauskite kaip.

    Reikia paminėti ir su alternatyviomis dimensijomis bei laiko-erdvės kontinuumu flirtuojantį, antisocialų, juodaširdišką, mutavusį musiną, kuris, su sardoniška tualetinio humoro satyros inklinacija, pastaruosius keturiasdešimt metų ėdė vien sudžiuvusį šūdą, nepamirštant ir juostos pradžioje pasirodžiusių, formaldehide išmirkusių triušių mafiozų, techniškai modifikuotais Desert Eagle ginkliukais, atvykusių tiesiai iš Sicilijos, – įsivaizduokite Apocalypse Meow ar olos sceną iš Monthy Python and the Holy Grail, tik šie gyviai dirba už morkas (ar tai pomidorus ir cukinijas).


    Gera diena būti gyvam


    Scientifinio metodo sumetimais skaičiavau, kiek kartų nusijuoksiu (5, 7, 8, 9, 14, 15, 18…), bet po trisdešimt ketvirtojo mečiau šią beprasmišką veiklą ir į žvengalų riaušes pasinėriau visu kūnu ir siela. Tai palamingai subliminali sugestyviai elektroninio anime eskapizmo šaradinės diskotekos satisfakcija, kai esi absoliučiai pritrėkštas, prikaltas įkaitusiomis vinimis prie kryžiaus ir su metafiziniu religingumu pasinėręs į kikenimo, šypsnių, vypsnių ar tiesiog tiesmuko krykštavimo liūną. Haliuciogeniškai psichodelinė anarchinio poparto idiomų patirtis, demografiškai skirta netgi labiau suaugėliaims, negu vaikučiams, liepianti kaip Alisai Stebuklų Šalyje išgerti iš buteliuko, rekomenduotina visiems žmogiškoms ir ne tik būtybėms, kurios turi akių obuolius. Nervingai krečiamas ekstatinio drebulio, bet pasiruošęs dar vienai to paties dozei, prašau Daktaro Animu paleisti failą iš naujo...


    Skaitiklis: 4.4






    2
    5
    0%
    1
    4
    0%
    0
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    1

  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    #2
    Baigėsi kantrybė. Narkotikai gal ir silpnesni, bet dar nepakankamai...

    Comment

    • titanai
      Lietuviškoji anime svaja

      • 2012 11 14
      • 121

      #3
      Tvarkinga, formali recenzija. Turbūt per daug nesuprantamų žodžių tipiniam individui. Ką padarysi.

      Comment

      • Killerbee
        Iškrypęs dėdulė





        • 2006 12 11
        • 2949

        #4
        Tai ir perkėliau kur jūsų didenybės pasąmonės srauto neribos nykios vidutinybės.

        Comment

        • titanai
          Lietuviškoji anime svaja

          • 2012 11 14
          • 121

          #5
          Koks didelis kilnumas iš tokio mažo tirono. Ačiū.

          Comment

          • Killerbee
            Iškrypęs dėdulė





            • 2006 12 11
            • 2949

            #6
            Autorius titanai
            Koks didelis kilnumas iš tokio mažo tirono. Ačiū.
            Ne toks aš jau ir mažas. Truputi daugiau košės vaikystėje ir bučiau metro aštuoniasdešimt...

            Comment

            • titanai
              Lietuviškoji anime svaja

              • 2012 11 14
              • 121

              #7
              Heh. Gal todėl ir mažos mergaitės patinka. Juk su didesnėmis už save nepatogu, jeigu smarvės trūksta.

              Comment

              • Killerbee
                Iškrypęs dėdulė





                • 2006 12 11
                • 2949

                #8
                Vo akseleratų karta užaugo.....jei ne du metrai tai tik mažoms mergaitėms tinkamas... Na bet užteks jau apie mano kuklią personą, ir taip jau pasikėlęs, galva į lubas daužysis....

                Comment

                • titanai
                  Lietuviškoji anime svaja

                  • 2012 11 14
                  • 121

                  #9
                  Svarbu, kad tik geluonis ant grindų nenukristų, ar atrofuotųsi kaip pas auksinę vapsvą.

                  Comment

                  • daimonass
                    Forumo vilkas


                    • 2008 12 08
                    • 354

                    #10
                    Titanai, kad ir kaip nemegstu pyktis, bet tu tiesiog tersi foruma, nemoki rasyti reiskias nemoki, neberasyk, arba susikurk bloga, ir peckiok tenais sau.. O ir tavo pasisakymai komentaruose daznai neitema ir pradedi po biski atsibosti su tu sarkatisku stiliuku.
                    Mano anime list'as: http://myanimelist.net/animelist/daimonass

                    One Piece V2 pack: http://www.linkomanija.net/details?173537

                    Comment

                    • Bardakas
                      Žmogus Ne





                      • 2005 09 22
                      • 1462

                      #11
                      Krūva būdvardžių ir palyginimų, bet apie ką anime tai taip ir nepaaiškėjo, gal dėl to, kad įpusėjęs skaityti nusprendžiau užsiimti kita veikla nei bandyti žodyne susirasti ką reiškia vienas ar kitas žodis. Taip, visai ne gėda prisipažint, kad kai kurių žodžių nesupratau, tačiau klausimas autoriui, ar būtina rodyti savo žodyną visiems? Jei rašai sau, tai gali tikrai kokį blogą pradėk (man rodos net ir šitam forume įmanoma tai padaryti) vesti, o ir daugumą žodžių buvo galima parašyti daug paprasčiau ir suprantamiau. Iš kitos pusės primeni man mane, kai buvau kokioj 6-7 klasėj ir pradėjau vartyti tarptautinių žodžių, bei psichologijos žodynus dėl įdomumo ir naudojau savo naujai įgytas žinias bendraujant su visais, o vėliau ir kelis aprašymus buvau parašęs po kiek tais metų, bet apart to, kad parodai koks snobas esi, nesukeli jokio informatyvumo apie tai ką kalbi/rašai.
                      Beje, nebūtina atrašyti į šitą komentarą jei tai bus tas pats storžieviškumas kaip ir prieš kitus komentatorius.
                      Maybe on Earth, Maybe in the Future
                      sigpic
                      Kurokawa idėjinis lyderis
                      Lėtai keičiu slaptažodžius

                      Comment

                      Working...