Geriausias sportinis anime 2012

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Shenn
    Forumo ligonis


    • 2009 09 21
    • 544

    Geriausias sportinis anime 2012

    <hr>
    Geriausias sportinis anime
    <hr>
    » Geras sportinis anime - vertinamas realistiškumas, geras vaidzuojamos sporto rušies atitikimas realybei, herojų sportinis augimas anime eigoj, jo atvaizdavimas, sportinės intrigos.

    <table><td>Nominantai:<ul><li> Area no Kishi
    <li> Chihayafuru
    <li> New Prince of Tennis
    <li> Kuroko no Baske
    <li> Saki: Achiga-hen - Episode of Side-A
    </ul></td></table><hr>
    65
    Chihayafuru
    0%
    19
    Area no Kishi
    0%
    3
    New Prince of Tennis
    0%
    3
    Kuroko no Baske
    0%
    39
    Saki: Achiga-hen - Episode of Side-A
    0%
    1

    The poll is expired.

  • Miyata
    Find your own sins, kid.



    • 2008 01 09
    • 452

    #2
    Kuroko No Basket laisvai paema titula. Nors chihayafuru man patiko ir sukele lygiai tiek pat emociju, ten daug skirtingesnis dalykas negu standartinis zodzio sportas abibudinimas. Kai kas nors kalba apie sporta, tikrai jau nepradedat galvot apie kortas pirmiausiai.
    Prince of Tennis, kaip kam gali nepatikt. Tik kad 12 epizodu nei tas nei sis, nieko parodyt nespejo, tuscia 0, perziurejant jau kita diena nezinojau apie ka tie 12-a epizodu buvo. Area no Kishi geras anime, bet vis delto ne taip gerai isimine kaip kiti du. O saki spin-off nedgi neziurejau, nemegstu tokiu. Butu antras sezonas, ar panasiai, o dabar nei sis nei tas.

    Comment

    • slicKrox
      Catching some Zzzzs...




      • 2012 08 01
      • 2161

      #3

      Iš esamų kandidatų esu matęs tik dalį Kuroko no Baske ir įpusėjau Chihayafuru, tačiau stebint esamo balsavimo tendencijas, mano balsas mažai ką pakeis. Nesu sportinio žanro hardcore fanas, tačiau patiko tikrai nemažai šio žanro darbų.

      Kuroko no Baske esu matęs apie 6'ias serijas ir daugiau nebetęsiau, tačiau ir nemečiau, o padariau pauzę ir galbūt vėliau sugrįšiu. Norėčiau paklaust mačiusius, ar prarandu ką nors, ar likusi anime dalis mažai kuo skirsis nuo pirmų 6'ių pamatytų? Tiesiog buvo nuobodoka žiūrėti, nes pasirodė tipinis sportinis anime ir nors be galo patinka krepšinis, patiko puolėjo ir įžaidėjo vaidmuo, tačiau tai negelbėjo... Ir jei palyginti su Cross Game, Hajime no Ippo, Major, One Outs, Over Drive, šis pasirodė visiškai pilkas.

      Tuo tarpu Chihayafuru - intelektualus sportas. Yra žaidžiamas specialus kortų žaidimas pavadinimu Karuta. "Karuta kortose yra užrašyti eilėraščiai, patarlės, pavaizduoti mėnesiai, gėlės ir kitokios iliustracijos. Žaidimas vyksta taip: vedlys, pavyzdžiui, skaito eilėraščio pradžią. Laimi žaidėjas, suradęs kortą su jo pabaiga arba vaizdu, atitinkančiu eilėraščio turinį. Šis žaidimas ne tik labai nuotaikingas, bet ir lavina atmintį." Be galo nustebinęs anime ne tik šviežia ir nematyta sportine tematika, kuri taip pat labai pažintinė, tačiau ir įdomia bei smagia gyvenimiška istorija, jaudinančia romantika ir drama. Personažai jausmingi, žavūs ir tikroviški. Be galo fainas ir šiltas piešimas, personažai labai gražūs, puikiai perteikti ir atmosfera bei piešimo stilius man be galo panašus į legendinį anime Honey and Clover.

      PS: AMV įrodantis, jog šis anime galėjo drąsiai nominuotis ir geriausios romantikos/dramos kategorijoje:
      Spoileris:


      Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2013-02-04, 08:31.

      Comment

      • Idechi
        Wakaranai

        • 2008 10 21
        • 194

        #4
        Už Chihayafuru balsuoju, jis man smagiau už Honey and Clover žiūrisi, net pasidomėjau tą karuta XD

        Comment

        • Ozis

          #5
          Nors nesu didelis sporto zanro gerbejas, bet esu mates bent viena kiekvieno nominanto serija (taigi tai turbut vienintele mano atzvilgiu teisinga kategorija siu metu AZARe ).

          Kuroko no Baske man ziureti butu visai imanoma, jei anksciau nebuciau mates Slam Dunk. Tam tikru momentu shounen motyvai man tiesiog isbade akis.
          Su New Prince of Tennis is esmes ta pati situacija, tik jo atveju dar reikejo (?) buti macius ankstesni Prince of Tennis, kad sugebetum uzsikabinti. Nemates.
          Chihayafuru. Karuta nera sportas. Taip, kartais proto zaidimai gali buti laikomi sportu - pvz., go, shogi, sachmatai, madzongas, ... Karuta tuo tarpu yra puzlis. Kitas uzpjoves dalykas nuo pat pirmu akimirkimu nujauciamas eilinis ir standartinis meiles trikampis... Dejau daug vilciu tiek i pati "sporta", tiek i jo fona, bet...
          Area no Kishi, nors irgi visiskai standartinis shounenas, bet suejo visai skaniai. Nors animas siaip tragiskas, bet suziurejau visa. Akis bade visokios nesamones, bet ju kazinkaip neisbade.
          Saki Achiga-hen. Tikras sedevras!! Mergaites kovoja del patekimo i nacionalines pirmenybes ir susitikimo ten su vaikyste drauge! Asara net spaudzia Vienaip ar kitaip megstu madzonga ir man visai patinka, kad tai yra vos ne vienintelis "sportinis" animas taip smarkiai nesityciojantis is savo sporto. Super-galios cia visai itikinamas dalykas (priesingai nei tai ka maciau Area no Kishi ar Kuroko no Baske), juk daug ka lemia visagalis atsitiktinumas ir tai ka apie tavo zaidimo stiliu galvoja kiti zaidejai.

          My vote goes to.... Saki! Po sios izangos telieka laukti antrojo sezono tesiancio Kiyosumi HS kovu istorijas

          Comment

          • slicKrox
            Catching some Zzzzs...




            • 2012 08 01
            • 2161

            #6
            Autorius Ozis
            Chihayafuru. Karuta nera sportas. Taip, kartais proto zaidimai gali buti laikomi sportu - pvz., go, shogi, sachmatai, madzongas, ... Karuta tuo tarpu yra puzlis. Kitas uzpjoves dalykas nuo pat pirmu akimirkimu nujauciamas eilinis ir standartinis meiles trikampis... Dejau daug vilciu tiek i pati "sporta", tiek i jo fona, bet...
            Kažkada visas pasaulis taip pat neskaitė jog Judo - sportas. Iš pradžių man Karuta pasirodė tiesiog kaip kultūrinė tradicija, tačiau žiūrint iš šono labiau ir labiau keičiau savo požiūrį, bežiūrint kaip aršiai iš tiesų yra kovojama. Jeigu teigti jog Karuta ne intelektualus sportas, vadinas ir shogi, šachmatai, go manau taip pat ne. Čia reikalinga ne tik gerai išlavinta atmintis, tačiau ir puiki reakcija, vikrumas, greitis ir be visa to labiausiai stebina kaip šis žaidimas persipynęs su Japonijos kultūra ir literatūra, be kurios žinių žaidime net negalėsi pasiekti gerų rezultatų. Žinoma ar tai tiesiog kortų žaidimas ar sportas, tačiau manau jis visada liks tarp Japonijos sienų.

            Comment

            • Miesto_Druidas
              the journeyman



              • 2010 08 17
              • 1691

              #7
              Klausimas kas išvis turėtų būti laikoma sportu? Kažkoks varžymosi reikalaujantis žaidimas ar tik fizinės sporto šakos? Ties Karuta tai aš įsitikinęs kad jį galima vadinti kokiu sportiniu žaidimu, fizinio pasirengimo jam reikia, tarp kitko nepakenks gera klausa, staigi reakcija ir aišku kalbos tarimo subtilybių išmanymas, tam kad išgirsti pirmus garsus kiek galima greičiau už varžovą (na čia sprendžiant iš anime, realiai gal taip ir nėra). Kažkokios taktikos irgi reikia, kad tinkamai susidėliotum korteles, jog priešininkui galbūt kiltų kažkokia maišatis. Kitavertus, kažkaip vadinti intelektualiu nesinori jei lyginti su šachmatais ar kitais žaidimais, kur tikrai reikia galvoti, o ne vien staigiai reaguoti. Kad ir kaip yra, mane stripiai nustebino kaip anime iš tokio atrodytų paprasto žaidimuko sugebėjo padaryti gryną sporto šaką su įvairiom subtilybėms ir tas atrodo dar tikrai neišseko.

              Comment

              • demoniacman666
                Forumo vilkas

                • 2008 04 16
                • 370

                #8
                Skyriau Chihayafuru nes toks sportas buvo man naujiena, o ir sugebėjo labai įdomiai perteikt. Kuroko no Baske irgi geras, bet mane tiesiog perdaug nervino tas fantastinis krepšinis kurį čia rodė, jei nebūčiau žinojęs apie krepšinį nė per nago juodymą, tada turbūt jis laimėtų.

                Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                Comment

                Working...