"Jūsų pirmasis anime atvedęs Jus i anime fantazijos pasaulį"

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Miori
    Naujokas
    • 2013 07 10
    • 3

    "Jūsų pirmasis anime atvedęs Jus i anime fantazijos pasaulį"

    Sveiki, esu šiame tinklapyje naujas veidas, tikiuosi priimsite, ir atleisite, jei kas ne taip. Tiesiog niekad, nieko panašaus nedariaučia "pirmas blynas" taip sakant. Taigi, pagalvojau, idomu būtų sužinoti, koks buvo Jūsų pirmasis anime, kuris privertė susižavėti šiuo žanru, atvėrė Jums duris į manga ir anime pasaulį? Gal tai buvo serialas, o gal pilnametražis? Štai pavyzdžiui aš anime pirmą kartą pamačiau tikriausiai 5 arba 6 metų, tai buvo serialas "Candy, Candy"na taip tai buvo mergaitiškas serialas, nieko nepridėsi. Tačiau po ilgo laiko, gal jau vidurinėje pamačiau seriala "Samuray X". Va tada ir prasidėjopradėjau domėtis ir anime ir manga, bei japonu kultūra, pačia šalimi. Pradėjau kurti planus, kad norėčiau aplankyti tą šalį. Žodžiu "užsikabinau". O kada užsikabinote Jūs?
    Štai tokia tema būtų idomu išgirsti nuomones, tikiuosi viska čia surašiau gerai ir paskelbti gausis gerai, o jei ne, kaip jau sakiau "pirmas blynas"
  • Hikari_
    Mental

    • 2008 02 27
    • 981

    #2
    Hm. Na mano pirmieji anime buvo kaip ir daugeliui - Drabon Ball, Sailor Moon ir ttt. Bet tuo momentu, nei labai supratau kas tas anime, nei domėjausi, nei ką. Bet kartą viename random AMV, kuriame buvo sudėta daugybę įvairių anime scenų, buvo scena iš X TV. Nežinau kodėl, neįsivaizduoju iki šiol kas mane jame iš tų daugelio parodytų anime patraukė, kad norėjosi pamatyti apie ką jis. Tada pasidomėjau kas čia per anime ir pažiūrėjau. Neprilygo nei iš tolo visokiem lėkštiem DBZ ar SailorMoon'ams, pirmą kart pamačiau, kad anime gali būti kažkas rimto. Tada pradėjau jau normaliai domėtis, žiūrėti kitus kuo toliau, tuo labiau So thats my story
    BTW man rodos yra tema ''nuo ko viskas prasidėjo'' ar panašiai. O gal klystu?
    Paskutinis pakeitimas nuo Hikari_; 2013-07-16, 21:18. Priežastis: visi ryskina, tai ir as paryskinsiu xD

    Comment

    • Miori
      Naujokas
      • 2013 07 10
      • 3

      #3
      Na taip gali būti. Tiesiog gal nepastebėjau, kad jau yra tokia tema. Kaip jau minėjau "pirmas bandymas"

      Comment

      • Valliere_Francoise
        Narys
        • 2013 06 28
        • 52

        #4
        Buvau pries tai mates daugybe anime, tarkim kaip dragon ball, digimon, naruto, sailor moon, ir t.t....Nezinojau, kad tai yra kaskoks kitas stilius nei animacija, bet atrode kaskoks kitoks nei tarkim "the simsons" ar "tom and jerry" kaskada sugalvojau paziureti senei matyta multika naruto, ir atradau svetaine animeworld.lt.Bet del naruto neprasidejo mano anime ziurejimas, tik suzinojau, kad tai kaskas kitka nei "multikas" tai anime, ir karta sugalvojau kaska kitka paziureti, nei "naruto" issirinkau "zero no tsukaima" ,ir nuo tada pradejau labiau dometis anime "pasauliu" ,ir prasidejo mano anime ziurejimas.

        Comment

        • nemesis
          Super mega ultra rašytojas

          • 2010 11 08
          • 1186

          #5
          Kaip ir daugelis pirmuosius anime pamačiau lietuviškų televizijų tv ekrane, digimonai, pokemonai, Mushrambo ir t.t. Vėliau atėjo ir Dragon ball'as, Shaman King, Sailor Moon, Duel Masters, Rurouni Kenshin, Yu -Gi - Oh ir kiti, bet tuo metu neskyriau vadinamųjų cartoons nuo anime, bet šie kažkuom išsiskyrė ir juos prisimenų iki šių dienų, bet ne jie atvedė į savarankiškas anime paėškas. Vėliau, jei neklystu, 2008 į LNK televiziją atkeliavo Naruto už kurio ir užsikabliavau. Tai buvo pirmas anime, pasibaigus TV serijoms, kurio troškau pamatyti daugiau, tai ir privedė į "google" įvesti naruto pavadinimą. Po kiek laiko atsirado kiti Death Note, Bleach, ir kiti. Tiesa, įdomus faktas, kad iki šių dienų nesu matęs nei vienos, lietuviškai verstos anime serijos ( neskaitant TV), kažkaip net netoptelėjo galvon, kad gali būti, kažkos lietuviškų anime saitas ar forumas. Paskui prisiregistravau Az, kurį laiką buvau šioks toks moderatorių galvos skausmas, bet paskui buvau perauklėtas. Na ir dabar esu čia toks, koks esu.

          Comment

          • Draconica

            #6
            Aš esu garantuota, kad šiame forume tokia tema jau yra, tik kažkodėl jos rasti man nepavyko.

            Comment

            • Miesto_Druidas
              the journeyman



              • 2010 08 17
              • 1691

              #7
              Aš kaip ir kai kurie tikrąja to žodžio prasme augau prie TV, daug jo žiūrėjau ir anime pateko į tą tarpą. Kažkada buvo tas tarpsnis, kai girdėdavai originalo kalbą ir suprasdavai kad va čia jau ne amerikoniškas multikas (dublių aišku kaip Digimon'ai neskyriau, bet DBZ ir Samurai X tikrai ėjo originalo kalba su ant viršaus įgarsinimu). Tai visa tai galvelėj kaupėsi ir išsiaiškinus kas tai yra pradėjo labiau dominti animacija iš Japonijos.

              O patiko išties nemažai TV žiūralo: nuo vaikystės valdė Digimon'ai (Digimon Adventure 01 mano vienas iš visų laikų favoritų), dar anksčiau iš atminties iškyla futbolo anime kurio vos porą paskutinių serijų teko užkabint, tiksliai neteigiu, bet kaip iš detalių atgaminau greičiausiai tai buvo Aoki Densetsu Shoot! ( kablys buvo momentalus, tik jau susipratus anime baigėsi), koks tai mergaitiškas anime (spėjų kad tas pats Candy Candy), Speed Racer (kurio prisimenu tik tą patį vardą "Spydą Reiserį"). O vėliau ką rodė tą žiūrėjau, jau viskas daugiau mažiau pavardinta. Didžiausi smigimai buvo prie Beyblade (kuris ten buvo nė nepamenu), DB/DBZ, Shaman King, Yu-gi-oh, visai patiko Sol Bianca (pamena kas gal šią OVA rodytą berods per LNK?, sunkiai man ji virškinosi per TV, bet įspūdis buvo visai kitoks nei įprasta matyti animacijoje), bene didžiausią poveikį padarę Rurouni Kenshin/Samurai X, Oban Star Racers (jau iš vėlyviausių) ir Sailormoon, vadinkit jūs mane keistu - bet jau vienos "Mėnulio Jūreivės" serijos praleidimas man buvo didžiulis nuostolis (ir tas dar buvo prie vyresnių klasių), galbūt tas buvo viena iš priežasčių, kad dabar esu atviresnių pažiūrų kalbant apie anime, tv filmus, nevengiu ir shoujo pažiūrėti, o remake'o laukiu labiau nei ko kito (tik kada jis pasirodys).

              Savarankiškas domėjimasis aišku prasidėjo nuo asmeninio kompiuterio, o kadangi jis šeimoj atsirado vėlai tai ir savarankiškai anime pradėjau žiūrėti išties vėlai jau likus vienai ar dviem klasėm iki mokyklos pabaigos (2006/7 metais gal.). Ir tas žiūrėjimas buvo itin vangus. Pirmas anime prie savo kompo buvo Fate/ Stay Night, kurį pasirinkau pagal aprašymą ir poster'į bei bendras nuomones, ir kad ir kaip kiti atsilieptų apie jį prasčiau, kaip jis man įstrigo taip blogu žodžiu minėt negalėčiau nė dabar. Kadangi internetas dar tada buvo labai lėtas, tad ir serijos keliavo itin lėtai į kompiuterį. Tad ir buvau toks išrankus, kad bet kokio nesinorėjo imti, prioritetas buvo trumpiems anime ir dailesniam piešimui. Vienas ankstyvesnių dar buvo Claymore. Tada jau atsirado greitesnis internetas (labai jau jis nebuvo greitas jei lygint su dabar prieinamais) anime pradėjau daugiau žiūrėti (suėjo tokie kaip Death Note, Elfen Lied, NGE ir nemažai kitų populiaresnių), o dabar jau keli metai žiūriu itin daug ir labai daug ką, nors pačio laiko vis mažėja, bet anime niekaip neįgrįsta. Tikiuos dar taip ilgai bus .

              Comment

              • zhmogeliukas
                Super mega ultra rašytojas

                • 2007 03 21
                • 722

                #8
                Visokius Dragon ball, Sailormoon ir Rurouni Kenshin žiūrėjau, buvo multikai ir gerai.
                Po to nugirdau, kad visgi tai yra anime. Tada klasiokė pasiūlė Neon Genesis evangelion, visai patiko.
                Po kurio laiko išėjo Chrono Crusade, ir kitas klasiokas davė pažiūrėt įranšinėjant į diskelius.
                Atrodo, gal tik pasirodęs buvo, or sth, tai tipo labai cool.
                Nuo tada ir užsikabinau.

                Nors dabar realiai kiek atsiribijus nuo šio pasaulio patapau faktiškai, bet savo siela visada čia~~

                Comment

                • Sonparinas
                  Naujokas
                  • 2013 06 27
                  • 16

                  #9
                  Aš ir esu garantuotas, kad tokia tema jau buvo, vis tik šitas forumas turi tiek daug visokių temų, net sunku surast kitas, apie kurias norisi padiskutuoti ar paskaityti ) Bet kad jau kažkas sukūrė naują temą, tai kaip naujas narys ir aš pasireikšiu.

                  Taigi, anime plačiau domėtis pradėjau gana neseniai, kogero 2011 metų vasarą, tuomet jau supratau, kas tai yra anime ir kas - manga Pradėjau tuomet žiūrėti Naruto Shippuuden, labai patiko, tad pabaigęs Narutą, ėmiausi kito anime serialo: Bleach ir peržiūrėjau visas 64 serijas (kurios tarp kitko buvo įdomiausios), vis tik kažkaip rudeniop išblėso mano visas entuziazmas, nuo tuomet tik stebėdavau ongoing Naruto Shippuden serijas... Žodžiu, atėjo kita vasara, vėl peržiūrėjau visas Naruto Shippuden serijas, tik šįsyk pradėjau nuo paprasto Naruto, vėliau grįžau prie Dragonballs Šiaip buvau gana pasyvus anime žiūrovas. Galiausiai šių metų žiemą gavau naują PC ir galvoju nu reik kažką daryt, tai pyst ir ėmiau žiūrėt anime, ir tą darau iki šiol, man anime asmeniškai yra kažkuo artimas, nors dauguma vaizduojamų situacijų būna žiaurios arba nuvalkiotos, kai kurios kvailos, bet vis tik kažkaip taip kabina nors tu ką

                  Aj be to, šitam mano anime žiūrėjimui didžiausią įtaką kogero padarė DB/DBZ serijos, kurių dar po šiai dienai nepamirštu, visas kogero kokius 3 kartus esu peržiūrėjęs
                  Boom, Pow
                  Mano anime >> sąrašas

                  Comment

                  • Draconica

                    #10
                    Na tiek to, aš ir pasireikšiu. Pirmas anime tikriausiai buvo Hellsing. Nors prieš tai buvau mačiusi Kite, bet tik po Hellsing susidomėjau anime sfera. Vėliau jau visokie Sailor Moon, Dragon Ball, FMA (kai rodydavo per LNK pirmą nakties), Rurouni Kenshin ir kitos neva "klasikos", bet kadangi kompiuterio neturėjau tai ir pasirinkimo nebuvo. Be abejo, po kompiuterio įsigijimo atsivėrė visai kitas pasaulis kai galėjau rinktis ką noriu žiūrėti, o ne griebdavau bet ką, ką rodydavo.

                    Comment

                    • nemesis
                      Super mega ultra rašytojas

                      • 2010 11 08
                      • 1186

                      #11
                      Keista, apie tokius anime kaip Aoki Densetsu Shoot!, Speed Racer , Sol Bianca pirmą kart gyvenime girdžiu. Gal juos prisimena tik kiek vyresnė anime žiūrovų karta? O gal aš pats pražioplinau...( Nenustepčiau, nes tokius filmus, kaip Spirited Away ir Monoke, pamačiau palyginus neseniai, o pasirodo per mūsų televizijas, bent porą kartų rodė) Dar prisiminiau tokį filmuką, kurį per BTV rodydavo, rodos, vadinosi "Anė iš žaliųjų mansardų", nors nežinau ar tai anime ar cartoon, dar iki šiol neiššifravau angliško pavadinimo. Rodydavo, kai dar į mokyklą nėjau, kai dabar pagalvoju labai mergaitiškas, bet tada labai patiko

                      Comment

                      • Džiro sesė
                        X - Crime of visual shock


                        • 2005 11 12
                        • 604

                        #12
                        Pats pirmiausias anime manau buvo "Candy Candy".
                        Paskum ėjo Clamp X, Hellsing Dragon Ball epopėjos, Beyblade, Yu-Gi-Oh, Slayers,
                        Samurai Yaiba
                        per visokius vokiškus/lenkiškus kanalus,
                        O tadum jau jau prisidėjo ir viskas, ką lietuviškoji televizija pradėjo rodyti~
                        Paskutinis pakeitimas nuo Džiro sesė; 2013-07-16, 20:11.

                        Užsukite in mano FB page: http://www.facebook.com/MaumasArt

                        Comment

                        • Draconica

                          #13
                          Autorius nemesis
                          Keista, apie tokius anime kaip Aoki Densetsu Shoot!, Speed Racer , Sol Bianca pirmą kart gyvenime girdžiu. Gal juos prisimena tik kiek vyresnė anime žiūrovų karta? O gal aš pats pražioplinau...( Nenustepčiau, nes tokius filmus, kaip Spirited Away ir Monoke, pamačiau palyginus neseniai, o pasirodo per mūsų televizijas, bent porą kartų rodė) Dar prisiminiau tokį filmuką, kurį per BTV rodydavo, rodos, vadinosi "Anė iš žaliųjų mansardų", nors nežinau ar tai anime ar cartoon, dar iki šiol neiššifravau angliško pavadinimo. Rodydavo, kai dar į mokyklą nėjau, kai dabar pagalvoju labai mergaitiškas, bet tada labai patiko
                          Anę ir aš pamenu, bet labai blankiai. Taip senai tai buvo. Oban aš irgi mačiau, bet per vokišką televiziją. Atsimenu dar per šventes per LTR rodydavo kokį nors anime filmą dažniausiai.

                          EDIT: Pavadinimas Anne before Green Gables, bet tai ne anime.

                          Comment

                          • nemesis
                            Super mega ultra rašytojas

                            • 2010 11 08
                            • 1186

                            #14
                            Autorius Draconica
                            Anę ir aš pamenu, bet labai blankiai. Taip senai tai buvo. Oban aš irgi mačiau, bet per vokišką televiziją. Atsimenu dar per šventes per LTR rodydavo kokį nors anime filmą dažniausiai.

                            EDIT: Pavadinimas Anne before Green Gables, bet tai ne anime.
                            O kartais ne šitas? Jei taip, tai turėtų būti anime.

                            Comment

                            • Abalys
                              Nope!

                              • 2010 07 20
                              • 1137

                              #15
                              Boku no Pico...

                              Spoileris:
                              Juokauju... >.> Bet ir ne ką mažesnis "velnias" manę užvedė ant animę - School Days
                              Yep... Anime, kuris pakeitė mano mąstyseną, kad anime, multikai ir t.t yra tik vaikams. Kad anime gali šokiruoti ne ką mažiau už gerą, rimtą filmą... Tik vat kartais ne tą prasmę, kokią norėtum. Šis anime mane keliom dienom paliko šokiruota tuo, kas jame įvyko >.<

                              Comment

                              Working...