fotografijų apie Japoniją paroda

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • arna
    emptiness

    • 2006 06 20
    • 1069

    fotografijų apie Japoniją paroda

    Nacionalinio M.K.Čiulionio dailės muziejaus M.ŽILINSKO DAILĖS GALERIJOJE (Nepriklausomybės a.12, Kaunas)
    Gegužės 4d., penktadienį, 16val. vyks parodos "Žvilgsnis į šiuolaikinį pasaulį: japonų fotografija nuo 1970-ųjų iki dabar" atidarymas, kuriame dalyvaus Japonijos ambasados Lietuvoje atstovai. Parodoje 23 fotografai pristato 76 darbus. Ekspoziciją sudaro dvi dalys: "Besikeičianti visuomenė", kurios dėmesio centre yra žmonės, užfiksuoti jų kasdieninėje aplinkoje. Kitoje dalyje "Besikeičiantis kraštovaizdis" fotografų žvilgsis nukreiptas į miestus, priemiesčius ir gamtą. Čia atsiskleidžia dramatiški Japonijos kraštovaizdžio pasikeitimai, nulemti spartaus ekonomikos augimo.
    Paroda veiks iki birželio 4d.

    info šalt.: "KD"
  • arna
    emptiness

    • 2006 06 20
    • 1069

    #2
    Įspūdžiai

    taigis pabuvojus parodoje įspūdžiai, taip sakant, neutralūs. Didžiają dalį darbų sudarė juodai baltos fotografijos darytos iki maždaug 2000metų. Tarp kitko, pačios seniausios ir pačios naujausios ir buvo įdomiausios (asmenine mano nuomone):
    1. senosiose parodytas senasis Japonijos gyvenimas, kaimas, aplinka;
    2. naujausiose šiuolaikinis žmonių gyvenimas, jų kažkokio tai gyvenimo fragmentai;
    3. įdomus buvo kontrastas tarp juodai baltos ir spalvotos fotografijų;

    Įspūdžiai:
    1. nors nesu meninės fotografinės žinovas, tačiau žvelgiant į šią parodą, manęs nepalikdavo jausmas, kad tai labai matyta ir mūsų, lietuvių foto klasikų darbuose (ypaš nespalvotose foto). jei nebūtų buvę prie kiekvieno darbo priklijuota autoriaus lentelė, pasakyčiau, kad tai galėtų pilnai būti ir kokio lietuvio dokumentalisto ar portretisto darbai.
    2. kaip minėjau, dideli įspūdi paliko senosios Japonijos (apie 7-8-as dešimt.). Gal ir keistai tai skambės, bet man tai kažkaip priminė senajį lietuvišką kaimą , tik kad žmogeliukai ten siauromis akytėmis.. O šiaip ydomu buvo pamatyti, kaip japonai gyveno iki jų didžiojo technologinio ir ekonominio šuolio pasaulyje. gaila, kad šių foto buvo mažai.
    3. kita nemaža dalis buvo urbanizmas, portretizmas ir šiaip aplinka su žmonėmis, kažkaip neužsifiksavo atmintyje. kartais žiūrėdavau ir nesuprasdavau ar specialiai taip neprofesionaliai (t.y. netechniškai) apdirbtos nuotraukos buvo parodai parinktos. Nepatikėsite, bet dauguma foto, tikrai buvo mėgėjiški kadrų pagavimai. žiūrėjau ir netikėjau savo akimis. taip ir nesupratau ką parodos organizatoriai norėjo tuom pasakyti. O gal tai toks senosios japoniškos fotografijos ypatumas?
    4. ir spalvotosios foto. taip, jos labai gerai kontrastuoja su b@w foto's, nes kažkaip žvelgdamas jauti juose pulsuojantį šiandienos gyvenimo pulsą. beveik visos spavotos foto paliko gerus įspūdžius.
    5. ką pastebėjau, tai pas kai kuriuos autorius yra tokia labai savotiška fotografavimo maniera: tokia megėjišką, pas kitus nuotraukų "rėminimas" arba galutinio vaizdo apipavidalinimas toks keistai "neprofesionalus". toks jausmas, kad šioje parodoje surinkti tiek mėgėjų, tiek profesionalių fotografų nuotraukos. ir didelė jų dalis yra "momentinės".

    Čia truputis foto iš parodos (šaltinis - albumėlis apie šią parodą):
    1. 2. 3. 4. 5.
    Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2007-05-06, 12:20.

    Comment

    • Bardakas
      Žmogus Ne





      • 2005 09 22
      • 1462

      #3
      Žinojau apie paroda ir nespėjau nueit, užsikeikiau dėl to šiek tiek
      Maybe on Earth, Maybe in the Future
      sigpic
      Kurokawa idėjinis lyderis
      Lėtai keičiu slaptažodžius

      Comment

      • Gvauz
        Naras
        • 2006 11 18
        • 271

        #4
        taj dar veikia ta paroda?

        Comment

        Working...