Naujausias Miyazaki filmas: surinko žinomus Holivudo aktorius

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Hellsing_lover
    Purinsesu no Darukuneso




    • 2007 02 15
    • 1319

    Naujausias Miyazaki filmas: surinko žinomus Holivudo aktorius

     photo kaze-tachinu-4_zps98733229.jpg
    Liepos 20d. Japonijos kino teatrus išvydo naujausias Japonų animacijos klasiku laikomu Hayao Miyazako filmas. „Kaze Tachinu“ („The Wind Has Risen“) apibūdinamas kaip pirmasis autoriaus filmas skirtas suaugusiesiems. Savo naujajame filme Miyazaki pasako apie karo baisumus ir žinomo japono inžinieriaus (filme žinomo Jiro vardu), sukūrusio Mitsubishi A6M Zero lėktuvo modelį, istoriją.
    Anime pavadinimas paimtas iš Paul Valéry eilėraščio „Le Cimetière marin“ („Kapinės šalia jūros“): „The wind is rising!...We must try to live.“ Vėjas, rašoma economist.com, tai nelaimės simbolis, simbolizuojantis 1924m. žemės drebėjimą Kanto regione, nusinešusį daugiau nei 100 000 gyvybių, bei po dešimtmečio įvykusį tragišką Japonijos imperialistinį karą.
    Žinoma, po staigaus pasisekimo kino teatruose pirmąjį premjeros mėnesį, šis filmas sulaukė ir politinių atgarsių bei kritikos. Savo filmu Hayao Miyazaki siekė sukritikuoti dabartinę Japonijos situaciją dėl šalies karinių planų atnaujinti karinę armiją bei laivyną ir politikų abejingumą šiuo klausimu (netiesiogiai filmas buvo nukreiptas ir prieš dabartinį ministrą pirmininką Shinzo Abe).
    Visgi ištikimi Miyazaki kūrybos gerbėjai neliks nuvilti, nes šis filmas tikrai įsiskverbs ir į autoriaus savitą fantazijos pasaulį, lėtą ir jausmingą.
    Paskutinis pakeitimas nuo Hellsing_lover; 2013-08-08, 00:00. Priežastis: Pridėtas oficialus puslapis

    Prieina Alucard'as su savo plačiakrašte skrybele prie Raudonkepuraitės ir sako: So, who's the the Little Red Riding Hood now?
Working...