"Shueisha" skelbia karą piratams, arba ką darysime be Bleach, One Piece ir Naruto?

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Aramis

    "Shueisha" skelbia karą piratams, arba ką darysime be Bleach, One Piece ir Naruto?

    Visą pasaulį nesiliaujant purtyti skandalams susijusiems su autorinėmis ir gretutinėmis teisėmis, Japonijoje populiaraus manga žurnalo Weekly Shonen Jump leidėja "Shueisha" irgi nusprendė nesėdėti rankas sudėjus - 2010 m. balandžio 26 d. numeryje paskelbė atvirą karą asmenims, nelegaliai talpinantiems jų mangas internete.

    [picborder=left]http://img85.imageshack.us/img85/3385/motivator3100664a91fe4b.jpg[/picborder] Pasaulį krečiant ekonominei krizei ir pardavimams mažėjant, vis dažniau atsigręžiama į vadinamąją "fanų-produkciją", kuri pasiekiama visiems norintiems.

    Kreipdamasi į skaitytojus manga kūrėjų vardu ir apeliuodama į gerbėjų savimonę "Shueisha" tikisi padidinti savo žurnalo pardavimus kurie paskutiniu metu drastiškai sumažėjo.

    Laiške prašoma, gal tiksliau reikalaujama liautis talpinti manga kopijas internete, kadangi tai ne tik "nelegalus veiksmas, tačiau dar ir skaudina manga kūrėjus". Rastas kopijas žadama šalinti autorinių teisių pagrindu.

    Kaip žinome, tai jau ne pirmasis precedentas susijęs su Japonijos bei likusių pasaulio dalių intelektualinės nuosavybės teisių skirtumais - mėnesio pradžioje Japonijos vyriausybė ėmė ruošti projektą, pagal kurį privačiam sektoriui bus skirta 110 000 000 dolerių, kurie turi būti panaudoti Japonijoje kuriamos produkcijos platinimui Senajame žemyne bei Amerikoje, taip kovojant su gerbėjų produkcija.


    Kaip žinome, Lietuvoje "Shonen Jump" publikuojamo "Naruto" pasirodymas realios naudos neatnešė - pirmasis tiražas (t.y. 7000 egzempliorių) buvo sumažintas iki penkių tūkstančių vienetų, vėliau iki dviejų tūkstančių su puse ir galiausiai Alma Littera pranešė, jog šios manga leidyba sustabdoma neribotam laikui.

    Ir dabar labiausiai stebinanti žinia - pasirodo RAWParadise tinklalapis talpinęs neverstus manga puslapius internete lankytojus nukreipia į "Shueisha" pagrindinį puslapį. Tačiau to priežastimi gali būti ir tai, jog visi jų raw sužymėti vandenženkliais, todėl labai lengva rasti jų šaltinį, o tai jau kvepia teisine atsakomybe.

    Žemiau pateikiu laiško angliškąją versiją publikuotą AnimeVice tinklaraštyje:

    Autorius AnimeVice
    To all our readers -

    There are now many people unjustly posting copies of manga on the internet. These unjust copies are inconsistent with mangakas' feelings. They are also distorting the authors' intentions of "I want the work to be read this way". The actions of posting these unjust copies on the net, into which the mangakas have poured their hearts, are not only hurting mangakas in real life but are also against the law, even if done in a light-hearted manner. Every time we discover such "unjust copies", we talk to the mangaka and consider every possible countermeasure. But the number of inconsiderate people is great, and at present we cannot deal with all of them. We have a request for all our readers. The unjust internet copies are deeply hurting the manga culture, mangakas' rights, and even mangakas' souls. Please understand once again that all of that is against the law. Also, the mangakas and Shueisha will severely deal with any unjust copies found on the internet. We ask that our readers please continue to support us.

    ~Weekly Shonen Jump editorial department
    O kad būtų šiokia tokia atrakcija, Jums balsavimas - ar Lietuva pasirengusi legaliai anime, j-music ir manga produkcijai? Paprastai tariant, ar sutiktumėte už tai, ką galite gauti nemokamai mokėti pinigus ir pirktumėte DVD,CD ir manga platinamas Lietuvoje?

    Pranešimas parengtas pagal
    ANN,
    About.com,
    AnimeVice


    <hr>

    Papildymas: MangaHellpers savo svetainėje nustojo platinti Shueisha Raw.
    188
    Taip
    0%
    68
    Ne
    0%
    96
    Nežinau
    0%
    24
  • Vanabis
    Noob-writer

    • 2010 01 25
    • 57

    #2
    Kitose srityse senai ir nesėkmingai kovojama su piratavimu. Čia taip pat nematau galimybės, kad kažką sugebės pakeisti.
    O anime ir mangos leidyba Lietuvoje tiesiog neturi rinkos (ir tikrai niekada neturės). Didesnėse Europos valstybės tas yra visiškai įmanoma.
    Įdomu, kokių veiksmų toliau imsis, apart apeliavimo į gerbėjų sąžinę

    Comment

    • aKi
      Ruduo.

      • 2007 10 24
      • 289

      #3
      Jei scan`ų nebeliktų internete, o Lietuvoje man reikiamos mangos būtų parduodamos - pirkčiau. Ir šiaip manau, kad Lietuvoje būtų ekonomiškai naudinga leisti japonišką produkciją, su sąlyga, kad žmonės žinotų kur ją pirkti ir kad tai būtų tai, ko patys žmonės nori. Aišku, iš pradžių būtų galima apsiriboti palyginti nedideliais tiražais, o laikui bėgant tokios produkcijos populiarumas šiaip ar taip išaugtų. Kas dėl pastaruoju metu mūsų šalyje išleistų mangų - gal vienintelė mane sudominusi seriją, kurią leido buvo Hellsing, visos kitos buvo kažkokios antraeilės ir arba atsibodęs popsiukas (Naruto, DB), todėl joms leisti pinigų tikrai nesinorėjo. Aišku jos suranda savo pirkėjus, bet būtų neblogai, jei nebūtų apsiribojama praktiškai vien tokia produkcija.

      Comment

      • ciombiukas
        Forumo maniakas




        • 2009 09 18
        • 470

        #4
        As nemanau, kad Lietuvoje manga ir anime dvd bus populiarus, nes patys paskaiciuokite kiek musu domisi siais dalykai, daugelis net nezino kas tai yra. Jei pradetu leidyba Lietuvoje duok dieve koks 5000 zmoniu susirinktu per visa lietuva kas dar pirktu (cia maksimaliai), as irgi pirkciau jei manga butu ne Naruto pvz, o kazkas rimto. Del anime dvd tai turbut nedaug kas pirktu jas isvis, nes ju kaina butu tikrai didele, o ir anime yra internete ir jos tikrai nieks nesustabdys leechinimo is oficialiu tinklalapiu ir dvd. Taigi siai produkcijai mes dar tikrai nepasiruose.

        Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

        Comment

        • talismanas
          Narys
          • 2008 07 03
          • 36

          #5
          Šis draudimas neduos daug naudos, situacija tokia pati kaip ir su kita produkcija....
          Lietuvoje tokios produkcijos paklausa yra labai ribota, komerciškai tai neapsimoka...
          Išvada: Nepirkau... neperku... ir nepirksiu (nors aš ir nesu mongos didelis fanatas )

          Comment

          • Andrzejka
            Naujokas
            • 2010 03 21
            • 10

            #6
            Nemanau kad Lietuvai butu ekonomiskai naudinga leisti dvd anime,manga ir pan.Lietuvoje labai mazai zmoniu domisi sitokiais dalykais,+ mes esame poor country ir nemanau kad zmones sugebetu pirkti viska ka noretu,taip,aisq as sutinku kad pirataudami jokios naudos nedarom ir pan,taciau kas mum lieka kai viska kas geriausia galime gauti internetu ir nemokamai.Jei Lietuvoje butu kokia parduotuve kur galeciau isigyti mangos,anime dvd,butinai ten apsilankyciau,ir jei kainos butu prieinamos butinai kazka isigyciau,vien del pagarbos kurejams,Taciau tai ka jie leidzia dabar net netraukia,anime su lietuvisku vertimu neziureciau nes nepatinka(nieko neturiu pries,tiesiog nepatinka),o dar pagalvojus kad ten butu profesionaliu igarsintoju darbas,hmmm......dar vienas -.
            Mano manymu geriau jie padarytu koki kioskuka kur zmones galetu nueje uzsisakyti ka jie nori,kokia kalba ir pan,(tai galetu buti ir telefoninis uzsakymas),pvz po poros dienu ateitume,gautume tai ka norime,sumoketume pinigus ir iseitume.Su tiek mazai zmoniu norinciu kazka pirkti manau tai butu geriausia iseitis jei jau iki to daeis.Butu didelis pliusas jei igarsintojais imtu tuos pacius zmones kur dabar tai daro nemokamai,manau jie mielai sutiktu ir neprasytu milijonu uz ju darba,jug tai dare visai nemokamai su gera sirdim,o dabar uz tai gautu koki atlygi,tai atsispindetu prekes kainoje.Taciau pirma manau tegul susitvarko su ta ekonomine krize,o po to jau cia kazka masto irpan.

            "Google ads reikalavimu iš Onemanga ir MangaFox puslapių šalinamos visos mangos bet kaip susijusios su mature turiniu."-nuliudino,taciau manau rasiu kitu saltiniu

            Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

            Comment

            • black_leja
              AZ rėmėjas


              • 2009 11 16
              • 1079

              #7
              as tarkim manu kad lietuvoje leidziama mange turetu paklausa jeigu ji butu kiek idomesne beto girdejau atsiliepimu kad anglu kalba leidziama mang mielu noru nusipirtu, na as tikriausiai prisidesiu pries sitos nuomones. o del dvd tai nemnau kad tai apsimoka nes jie tikrai brangiai kainuotu, o del piratavimo sustabdymo tai fail reikalas. ^^
              Society is a market where we sell our souls

              Comment

              • Sfinksaslt
                Rimtas forumo narys

                • 2009 01 22
                • 134

                #8
                aš perku dragon ball XD bet lietuvoje gerokai kainos užkeltos, jei mangas pardavinėtų po 5Lt jie gautų tokį patį pelną, nes dagiau kas pirktų... o kai kainas belekaip užkelia tai normalu kad nedaug kas perka. Bet aš mieliau skaityčiau mangą laikydamas rankose, negu žiūrėdamas į monitorių :].
                1. Tu dabar internete
                2. Tu dabar animezona.net
                3. Tu skaitai
                5. Tu nepastebėjai, kad nėra 4-to punkto
                6. Tu dabar tai patikrinai
                7. Tu šypsais

                Comment

                • Hellsing_lover
                  Purinsesu no Darukuneso




                  • 2007 02 15
                  • 1319

                  #9
                  Mano nuomone, kad ir kaip skaudu, jei jau Narutas nepasiteisino, kaip vienas populiariausių Japonijos produktų (manga/anime tematikos), tai tikrai netikiu ir kitų produktų sėkmingumu... Kaip ir to paskelbto "karo" veiksmingumu Gal tik dabar sunkiau seksis ką sužinot apie skanuotojus ar vertėjų grupes

                  Prieina Alucard'as su savo plačiakrašte skrybele prie Raudonkepuraitės ir sako: So, who's the the Little Red Riding Hood now?

                  Comment

                  • mariux9998
                    Labas.

                    • 2008 06 20
                    • 434

                    #10
                    Oh, so much drama
                    Tokiais atvejais džiaugiuosi, kad neskaitau mangos, bet, kad ir kaip būtų gaila leidėjams, piratai visada laimi

                    Comment

                    • Aramis

                      #11
                      Autorius Hellsing_lover
                      Kaip ir to paskelbto "karo" veiksmingumu Gal tik dabar sunkiau seksis ką sužinot apie skanuotojus ar vertėjų grupes
                      Manga Traders irgi jau pašalino apie 200 serijų, susijusių su Tokyopop ir DMP, t.y. Viz, Tokyopop ir kitos kompanijos turinčios teisių turėtojų leidimą kai pasidomi tikrai kažko ėmėsi. (p.s., pasirodo jog licenzijuojamos išskirtinės teisės ne šaliai, o kalbai, t.y. Tokyopop turi pilną teisę persekioti visus, kurie kad ir patys vertę, tačiau dalinasi angliškąja versija).

                      Viskas atrodo labai gražiai, kol nepasigilini.

                      Anyway, kol kas anime licenzijuoja tik baigusis jam, todėl bent dėl to ramu, su mangomis (tarp jų ir Berserk) reikalai gana sunkūs, ypač kadangi prie to ir Tokyopop prisidėjo. Tik kažkaip niekas apie tai neskelbia.

                      Comment

                      • Hellsing_lover
                        Purinsesu no Darukuneso




                        • 2007 02 15
                        • 1319

                        #12
                        Autorius Aramis
                        Manga Traders irgi jau pašalino apie 200 serijų, susijusių su Tokyopop ir DMP, t.y. Viz, Tokyopop ir kitos kompanijos turinčios teisių turėtojų leidimą kai pasidomi tikrai kažko ėmėsi. (p.s., pasirodo jog licenzijuojamos išskirtinės teisės ne šaliai, o kalbai, t.y. Tokyopop turi pilną teisę persekioti visus, kurie kad ir patys vertę, tačiau dalinasi angliškąja versija).

                        Viskas atrodo labai gražiai, kol nepasigilini.

                        Anyway, kol kas anime licenzijuoja tik baigusis jam, todėl bent dėl to ramu, su mangomis (tarp jų ir Berserk) reikalai gana sunkūs, ypač kadangi prie to ir Tokyopop prisidėjo. Tik kažkaip niekas apie tai neskelbia.
                        Mhm, tik po šios žinutės perskaičiau tą kitą temą su padariniais >.< Bet, ech, jei bus skaitančiųjų, atsiras ir verčiančiųjų... Tik tuomet gal per kokius uždaresnius kanalus skelbs vertimus (tikėkimės)

                        Prieina Alucard'as su savo plačiakrašte skrybele prie Raudonkepuraitės ir sako: So, who's the the Little Red Riding Hood now?

                        Comment

                        • slezas
                          チャールズ
                          • 2010 01 23
                          • 57

                          #13
                          Galėtų Lietuvems leisti žiūrėti online ir siūstis...Mūsų net 3 milijonų niera
                          *´¨)
                          ¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
                          (¸.•´ (¸.• Žiūrim! ---> Lietuviška anime online
                          (¸.•´ (¸.• Žiūrim! ---> Anm.lt Forumas
                          (¸.•´ (¸.• Žiūrim! ---> Anm grupė verčia
                          (¸.•´ (¸.• Mano peržiūrėtų Anime bei Manga sąrašas
                          (¸.•´ (¸.•
                          ¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨) ¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨) ¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨) ¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

                          Comment

                          • Miglaja
                            Cute potato ~


                            • 2007 12 16
                            • 560

                            #14
                            Pakankamai baisiai skamba tas karas su piratais. Nežinau iš kur manga reiktų gaut jei taip sustabdytų vertimus. O Lietuvoj verslas nebūtų didelis iš visų japonų stuffo. Mūsų, kas mėgsta anime, yra gal tik kokie 7 000, tad apie kokį pelną galima būtų kalbėt...
                            Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

                            Comment

                            • Mobili
                              Naujokas
                              • 2010 04 28
                              • 15

                              #15
                              O MAI GOD!! Kaip dėl AMV dabar išvis nepavyktu jų padaryt? O šiaip didžioji dalis neskaito gero manga ir nežiūri gero anime. Lietuvai tai visiškai nepadės nes visi popsa skaito! ToT

                              Comment

                              Working...