Važiuojam į Riga AnimeFest 7!!!

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Wishmaster
    KOI team founder


    • 2008 07 18
    • 411

    Važiuojam į Riga AnimeFest 7!!!

    [CENTER]




    Ponios ir ponai,

    Gegužės mėnesį vyks šiuolaikinės Japonijos kultūros festivalis Riga AnimeFest 7. Viena iš pagrindinių atrakcijų suprantama bus visagalis COSPLAY! Festivalis prasidės nuo visą Rygą sudrebinsiančios eisenos. Festivalio metu vyks ne tik konkursai, o ir anime daiktų turgelis, nuolatos vyks mini-žaidimai.

    Festivalis truks dvi dienas ir vyks gegužės 1-2 dienomis Rygoje WTC Riga (World Trade Center esantis Elizabetes g. 2, Ryga).

    Buvo pranešta kad programos metu bus rodomi anime filmai. Tikslesnis filmų sąrašas bus paskelbtas vėliau. Bilietai į seansus kainos atskirai. Dar nėra informacijos dėl to, kokia kalba ir su kokiais subtitrais bus rodomi filmai.


    • Gera naujiena – lietuvaičiai gali būti ne tik lankytojais, bet ir dalyviais bei pretenduoti į apdovanojimus. Visos taisyklės ir nominacijų aprašymai žemiau.
    • Bloga naujiena – vietų skaičius ribotas (viso bus 400 vietų ir jokių išankstinių bilietų (reiškia bilietus galima bus nusipirkti tik prie durų)).
    • Labai gera naujiena – KOI komanda organizuos kelioninį Animebusą Vilnius - (Panevėžys) - Riga Animefest 7 - (Panevėžys) - Vilnius dviejų dienų anime roadtrip'ui. Preliminari kelionės kaina yra apie 80 Lt ten-atgal. Laisvų vietų autobuse tik 7. Taip pat nakvyne(kam reikia) kainos 25 lt. Vaikai iki 16 m.(imtinai) turi turėti tėvų sutikimą.
    • Dar geresnė naujiena – visi kas važiuoja su KOI gauna bilietų rezervacijas (naudojamės pažintimis ir cheat‘inam truputi), tai tikrai pateks į renginį ir nereikės stovėti jokiose eilėse.



    Konkursų aprašymai ir taisyklės
    • Defilė:
      Defilė trunka ne ilgiau 30-40 sek. Ir Defilė neturi siužeto. Tikslas – parodyti save ir savo kostiumą žiūrovams, žiuri ir fotografams. Reikia tik gražiai vaikščiuoti ir pozuoti. Parodyti personažui būdingas pozas. Defilė gali buti solo ir grupėje. Defilė grupėje gali būti iki 3 narių. Didesnė grupė gali išeiti į sceną, bet nedalyvaus konkurse.
    • Čibi-defilė:
      Vaikai cosplay‘ina ne ką prasčiau, o ant scenos jie natūraliai žavūs. Tai juk ir vaikų giminaičių saviraiškos budas. Pagaminkit savo vaikui/broliui/sesei gražų kostiumą. Žiūrovai dievina mažuosius cosplay‘erius, o vaikai dievina dėmesį. Sąlygos tokios pačios kaip ir paprastam defilė. Dalyvių amžius – iki 11 metų imtinai.
    • Gothic-lolita defilė:
      Sąlygos tokios pačios kaip ir paprastam defilė, o visą kitą galit suprasti iš nominacijos pavadinimo.
    • Mini-skit‘as:
      Iki 3 minučių vaidinimas su siužetu. Galimas muzikinis įgarsinimas (įgarsinimas pateikiamas iki balandžio 1-os .mp3 formatų; įgarsinime negali būti žodžių, tik originalūs dainų žodžiai). Scenoje ne daugiau 2-3 žmonių. Galimos dekoracijos (būtina įspėti organizatorius).
    • Vaidinimas:
      Trukmė – ne ilgiau 5-7 minučių. Svarbiausia čia yra siužetas. Pabrėžiame – siužetas. Su žodžiais, prasme, scenarijumi, ir žymiomis pavardėmis titruose. Galimos didelės dekoracijos, bus laiko jų atnešimui ir išnešimui. Žodžiai įrašomi iš anksto į .mp3 failą.
    • Šokis:
      Šokio trukmė iki 3 minučių. Vienam dalyviui – ne ilgiau 1-1,5 min. Nepamirškit kad čia cosplay konkursas, tad kostiumas būtinas.
    • Foto-cosplay:
      Visų kostiumų per dieną nesunešiosi, bet taip norisi parodyti visus savo kūrinius žiūrovams! Dabar yra tokia galimybė.
      Atsiųskite 3-5 kokybiškas savo nuotraukas su kostiumu. Bus vertinamas ne tik kostiumas, bet ir nuotraukos kokybė (juk pastarasis veiksnys padeda atskleisti kostiumo grožį). Nuotraukos turi būti padarytos jei ne profesionalaus fotografo, tai jau su kokybiška aparatūra. Tinkamoje aplinkoje ir su tinkamu apšvietimu. Atkreipkite dėmesį į nuotraukos foną – pageidautina, jog jis būtų neutralus (foto-studijos širmos, vienspalvė siena ir pan.) Organizatoriai pasilieka teisę nepriimti blogos kokybės nuotraukų.
    • AMV:
      Konkursui priimami darbai padaryti iš anime, manga ar japoniškų žaidimų vaizdinės medžiagos. AMV turinys skirtas plačiąjai auditorijai – jokių nuogybių, ne per daug žiaurumo ir pan. Iš vieno dalyvio priimamas tik vienas darbas.
      Techniniai reikalavimai:
      - Klipo trukmė iki 10 min.
      - Dydis iki 150 MB
      - Video-kodekai: DivX, XviD;
    • CMV(cosplay music video):
      Konkursui priimami cosplay‘erių home-made video (galima naudoti nuotraukas). Apribojimai tokie patys kaip ir AMV konkursui.
      Techniniai reikalavimai:
      - Klipo trukmė iki 10 min.
      - Dydis iki 150 MB
      - Video-kodekai: DivX, XviD;



    Konkursai dailininkams:

    Festivalyje dailininkai galės parodyti savo gabumus ir atskleisti visą savo potencialą skirtinguose konkursuose. Taipogi planuojamą darbų paroda.
    • Penkių minučių konkursai:
      Greito piešimo konkursas. Per 5 minutes reikės nupiešti piešinį bendrai pasirinkta tema (Naruto, Bleach, Laisva tema). Tema priklausys nuo dalyvių noro.

    • Teminis konkursas (reikalinga išankstinė registracija į wishmaster@koi.lt):
      Piešiam nurodyta tema (Pvz.:kosmosas, fentezi). Tema bus pranešta prieš konkursą. Užsiregistravusieji dailininkai gaus „flajerius“ į el.paštą. Atspausdinę juos dalyvaus konkurse.

      1-as turas: Per 10 minučių piešiam nurodyta tema personažą vaiko ar „čibio“ pavidale.
      2-as turas: Per 15 minučių piešiam nurodyta tema merginą (su spalvom, detalizuotą)
      3-as turas: Per 20 minučių piešiam nurodyta tema sudėtingą vyrišką personažą (Kuo daugiau detalių, spalvotas piešinys)
    • Portreto konkursas:
      Bus išrinkti 4 dalyviai. Prieš juos bus pasodintas modelis, kurį reikės nupiešti anime pavidale. Piešimo laikas – 10 minučių (piešiam portretą – galva, kaklas, pečiai)

    • Dailininkų kovos:
      8 dailininkai bus paskirstyti į poras. Kiekvienai porai bus duotas oficialus anime „artas“. Užduotis – nupiešti geriau už varžovą. Būtent nupiešti o ne nukopijuoti. Pagaminti, taip sakant, fan-artą. Laimi geriausias poroje. Po to likusieji pasidalina į poras ir taip kol liks geriausias. Truputi daugiau informacijos apie išankstinių darbų konkursus:

    • Manga: (Dailininko tikslas – sudominti skaitytojus.)
      Konkurso taisyklės:
      - 1 puslapio spalvotas viršelis
      - 1-2 puslapio - personažų pristatymas
      - 2 mangos siužeto puslapiai
      - Standartinis mangos puslapis A5
      - Vienas žmogus – vienas darbas
      - Kalba – anglų(galima be žodžių)

    • Yonkoma manga:
      Kas nežino kas yra Yonkoma manga - http://en.wikipedia.org/wiki/Yonkoma
      Konkurso taisyklės:[/I]
      - Manga – 4 kadrai
      - Juodai-balti darbai
      - Popieriaus dydis – A4
      - Vienas žmogus – vienas darbas
      - Kalba – anglų(galima be žodžių)

    • Fan-artų ir original-artų konkursas-paroda:
      Konkurso taisyklės:
      - Minimalus popieriaus dydis – A4

    Darbus siusti į wishmaster@koi.lt iki balandžio 1 dienos


    Paraiškų teikimo taisyklės:

    Visa papildoma medžiaga (video,audio,nuotraukos) turi būti pateikta iki balandžio 1 d.
    • Jei bus daug dalyvių, vyks kastingas. Tam reikės jūsų kostiumų nuotraukos ir vaidinimų įrašų. Tai liečia ir defilė.
    • Parsisiųskit paraišką pagal nuorodą (RU EN) ir užpildykite ją. Kiekvienam pasirodymui reikalinga atskira paraiška. Nuo grupės paraišką siunčia tik vienas žmogus.
    • Su paraiška siuskit muziką, jūsų kostiumų nuotraukas, jūsų personažo paveiksliuką. Kišti muzikos ir nuotraukų į word‘o failą nereikia. Visi reikalingi failai turi būti nusiųsti iki balandžio 1-osios. Net jei kostiumas iki to laiko nebaigtas, atsiųskite nuotraukas tiek, kiek yra.
    • Rašykit tik iš vieno pašto.
    • Karaoke konkurso turbūt nebus. Jei norėtumėte dalyvauti – praneškite. Jei konkursas vyks – būtinai pranešime.
    • Muzika turi būti .mp3 formatu.
    • Paraiška turi būti .doc formatu.
    • Prie paraiškos būtinai pridėkit savo personažo paveiksliuką. Paveiksliukas turi buti didelis ir kokybiškas. Grupėms patartina padaryti personažų koliažą. Paveiksliukai bus atspausdinti ir parodyti žiūri ir žiūrovams.
    • Organizatoriai planuoja padaryti cosplay kostiumo rinkimus per dvi dienas. Tai puiki galimybė pasirodyti skirtinguose kostiumuose. Todėl paraiškose prašome nurodyti kiek kostiumų turite ir kurią dieną su kokių būsite. Su kiekvienų kostiumu galima padaryti atskirą defilę/skitą/vaidinimą.

    Riga AnimeFest 7 organizatorių prašymu visa informaciją apie AnimeFest 7 renginį Lietuvoje platins ir į Jūsų klausimus atsakys KOI komanda, tad visas paraiškas, klausimus, pasiūlymus siųskit į wishmaster@koi.lt
    Paskutinis pakeitimas nuo Wishmaster; 2010-04-30, 10:57.
    Of all the things I've lost - I miss my mind the most
    All bannanas in the world - unite!!!
Working...