Problemos su garsu

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Squalleh
    .MØNSOON.



    • 2009 01 12
    • 1892

    Problemos su garsu

    Sveiki.

    Kažkaip neseniai pastebėjau, kad žmonės dažnai skundžiasi dėl garso problemos po failo eksportavimo naudojant AMVSimple, o konkrečiai - kad gautame video nėra garso. Taigi.. iš pradžių - keletas niuansų:

    1) AmvSimple suklijuos jūsu garsą su video tik jeigu audio failas yra pavadintas tiksliai taip pat kaip ir video.
    2) Atsiminkit, kad garsas irgi užima vietos, tad viena iš paprasčiausių, ekonomiškiausių ir patogiausių išeičių būtų turėti jį mp3 formate.
    3) Aprašau šioje instrukcijoje tą metodą kuri dažniausiai nauduoju pats, bet tai nereiškia kad jis yra geriausias.

    Taigi.. pradėkim.
    Visų pirma - reikia žinoti kad dažniausiai norėdami nepakenkti garso (ir vaizdo) kokybėj iš jūsu naudojamo video-redaktorio viska turite išgauti nesuspaustu formatu. Mūsų atveju - vaizdas.avi ir garsas.wav

    DUK: Kodėl?
    Ats: Todėl kad su nesuspausta medžiaga galima daryti viską. Užkoduoti ir suspusti į betkokį norimą formatą be jokių problemų ar apribojimų. Vienintelis minusas - dydis. Kadangi failai nesuspausti, jie užims pakankamai vietos.


    Dabar mums reikia gerai suspausti garsą. Nežinau kaip jūs, bet aš nauduoju XRECODE, nes man jis patogiausias dėl formatų pasirinkimo ir greičio. Čia jau skonio reikalas. Gera garso kokybė prasidėda daugmaž nuo 192kbps, tai spaudžiant garsą galim drąsiai imti jau nuo ten.

    DUK: Kodėl nenauduoji maksimalūs 320?
    Ats: Kadangi dažniausiai garso kokybė tarp 192kbps ir 320kbps nelabai taip ir skiriasi, tai nėra prasmės garsui užimti daugiau vietos. Bet aišku jeigu jūsu atveju tai yra problema, butinai išsirinkit 320. Kadangi aš esu kuklus ne HD-fag'as, tai ramiai sau gyvenu ir su 192.


    Taigi, turime savo garsą mp3 formate ir dabar nuo čia yra dvi išeitis:

    1) Jeigu mūsų vaizdo failo pavadinimas yra, tarkim, vaizdas.avi, reiškia pavadiname taip pat ir garsa (vaizdas.mp3), ir koduojam kaip visada su AMVSimple. Taipogi, isitikinkit, kad ir garso, ir vaizdo failai yra vienoje vietoje t.y. "guli" kartu viename aplanke arba abu yra ant desktop'o.
    2) Priklijuojam garsą naudojant VirtualDub ir tik po to koduojam su AMVSimple.

    Kadangi šio tutorial'o atsiradimo priežastis yra būtent pirmo atvejo ne 100% veikimas, tai aprašau antrą variantą.

    Dabar mums prireiks VistualDub pagalbos.
    1) Atidarom programą, importuojam savo nesuspaustą vaizdą per File->Import, arba pertempiam su pėle tiesiai į programos langą.
    2) Paspaudžiam Streams meniu viršuje ir ten išsirenkame Stream List.
    3) Naujame lange spaudžiame Add ir išsirenkame savo garsą. Spaudžiame OK.
    4) Kai langas užsidarys, einam į File -> Save as.. ir dabar svarbus momentas: po užrašo Video Mode išsirenkame DIRECT STREAM COPY.
    Ir tik po to išsaugojam galutinį variantą. Kai VirtualDub išsauguos iki galo jūsų video failą, butinai patikrinkite ar jame yra garsas.
    5) Finalinis kodavimas AMVSimple - viskas kaip visada.

    Taigi.. tikiuosi jums tai šiek tiek padės. Sekmės (;

    Spoileris:
    1000-asis įrašas v^^v w00t!
    Paskutinis pakeitimas nuo Airiz; 2011-03-10, 09:13.
Working...