Mangos kūrimas Japonijoje (tiem, kas žada vykti, arba jau kuria savo manga)

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • blunekkodryan
    Naujokas
    • 2016 03 25
    • 1

    Mangos kūrimas Japonijoje (tiem, kas žada vykti, arba jau kuria savo manga)

    Sveiki, pradėsiu nuo to, jog kiek ieškodamas, radau šį forumą, tad nuspręndžiau paieškoti bendraminčių. Tai nėra tiskliai tema apie mangos kūrimo procesą Japonijoje, tiskliau tai yra klausymas : ar yra pasirįžusiu mokytis japonų kalbos ir vykti ten į rytus kurti savo mangą? Būtu malonu jei atvirai rašytumėt (vis vien, nickname yra tam, jog nerašytume savo vardo, ar ne?), gal būt kažkas pasijus, jog turi bendrą tikslą?..
    Tikriausiai pagalvosite, jog gan kvailas klausymas, kadangi klausiu, kas tai darytu baigęs universitetą, kolegiją, pagaliau gavęs specialybę (taip, tai klausymas ~4 metam į priekį, kiek manau vidurtiniškai trunka dauguma studiju) , jog galėtu važiuoti, neturėdami dėl to rūpesčių.
    Taigi, jei kas tikrai pasirįžę mokytis naujos kalbos, nesidrovėkit, ir parašykit: nes manau, vis gi sunkoka būtu rasti lietuvį tolimūjų rytų šalyje prie stalo piešiantį mangą, kuri mūsų kultūroje juo labiau nėra paplitus (kai kas, kartais ir daug kas ir juokiasi iš mangos, kas rodo, jog šioje šalyje manga šaknų neturi. Tai tik mano perspektyva).
    O gal būt kažkas jau kuriate savo mangą? Būtu dar geriau, jei parašytumėte kaip papuolėt, manau tai duotu gan didelį atsispyrimo tašką (pavainkime motyvaciją taip) kitiem dar ne visai apisprendusiem. Kol kas tiek, lauksiu atsakymu.
Working...