Pamatyk Japonija pigiau, arba kaip pasavanoriauti su WWOOF ir kitą.

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Augis24
    AZ rėmėjas




    • 2009 03 29
    • 769

    Pamatyk Japonija pigiau, arba kaip pasavanoriauti su WWOOF ir kitą.

    Spoileris:
    Taigi taigi, pargrįžau kažkuriam laikui i AZ. Su nemažai naujienų ir tikiuosi neišsivystis tinginystė eilinį kartą bebandant pasidalinti viską...
    ir jaučiuosi kai kam prisimelavęs ir ne tik...



    Gali įgyvendinti savo svajonę nuvykti į Japoniją.. Tereikia skaityti toliau ->

    Ogi viskas prasidėjo nuo to, kad sugalvojau sudalyvauti drug trials. Taigi nuvykau ten ir nustebau pamatęs, kad ligoninėje knybždėtę knybžda Japonų. Ir tikrai ne vienas ir ne du.. Kas keisčiau, kad būdami anglijoje praktiškai temoka kelis žodžius, bet suprasti, supranta nemažai. Anyway, kodėl jie atsidūrė būtent ten ir kaip kas vyko yra offtopic. Tai va, teko sutikti anglą, kuris vyko į japoniją kaip mokytojas (Anglų kalbos, ofc) ir papasakojo keletą įdomybių ir aišku keli japonai, kurie galėjo šnekėti angliškai ganėtinai suprantamai (Aišku keistas dalykas, kad man, kalbančiam su šiokiu tokiu rusišku akcentu- buvo ganėtinai lengva juos suprasti, o anglams- What? Can you repeat? huh? and so on). Ir pasiknisęs po google dar labiau, apie ką jie pasakojo, atradau štai ką: Organinius ūkius (Jeigu teisingai išverčiau?)

    Numanau, kad jau nemažai kas žino apie tai, o jei ne, tad šiek tiek papasakosiu.





    WWOOF kitaip dar World Wide Opportunities on Organic Farms (o dar tikriau Working Weekends on Organic Farms) (Nepykit, kad neverčiu, nes tiesiog kvailai skambėtu, o anglų kalbą čia visi mokam..) yra laisvas nacionalinių organizacių tinklas, kuris palengvina savanorysčių paieškas organiniams ūkiams. T.y. Gali padirbėti šalyję, į kurią senai galvojai nuvykti arba jeigu Tave tai domina ir nebijai sunkaus darbo- tai yra dar šaunesnė galimybė pamatyti ar sužinoti tai ko nori.
    Susidomėjai? Sugalvojai vykti? Viskas paprasta: nueini į oficialų tinklapį (kuriame taip pat rasite visą reikiamą informaciją) (WWOOF JAPAN), užsipildai registracijos formą, susimoki registracijos mokestį, kuris nėra jau toks didėlis (jeigu neklystu, apie 250lt) ir pradėdi ieškotis tinkamos vietos, kontaktuoji su Host'ais (a.k.a. Ūkininkais) ir pasirinkęs tinkamą datą ir viską suderinęs su savo Host'u, perkiesi bilietus ir skrendi ten (aišku bilietai pirmyn atgal plius kišenpinigiai yra jau Tavo rūpestis ir nepamirškim panašių išlaidų dėl savęs). Maistas ir nakvynė bus suteikti ir kiek teko pasiskaitinėti, maistas -fantastiškas, šviežut šviežutėlis, nebent gausi instant noodles.
    Minusai ir pliusai būtų tik tokie- sunkus darbas rankomis, visgi vyksti ten padirbėti, gali tikėtis nuo 6 iki 12h per dieną ir nuo 4-7 dienų per savaitę, bet viskas priklauso nuo Tavo Host'o, o kalbant apie pliusus: maistas (kaip ir minėjau aukščiau), gamta (priklausomai nuo bazavimosi vietos, tik aišku nesitikėkit apsistoti mieste), ir aišku pati visą Japoniją, kurią galima patyrinėti per savo laisvą laiką.







    Taip pat yra ir Help Exchange ir Work Away, kurie yra panašsaus pobūdžio tinklalapiai, bet juose galite rasti ne tik ūkinio darbo. Viskas ganėtinai paprasta: užsiregistruoji, susimoki, nusiperki bilietą ir skrendi ten padirbėti už maistą ir nakvynę, be to, nepamiršti reikia ir to, kad taip suprasi ar tikrai norėtum ateityje nuvykti dar kartą ir pasilikti Japonijoje, kaip gyvenimas ištiesų ten verda, pamatyti tai, ko nesi matęs ir bent jau kažkiek integruotis į savo mėgiamiausios pasaulio šalies gyvenimą, o ne tik žiūrėti anime ar matyti kažką per youtube. Aišku, visa tai kainuoja ir nevisi yra tam pasiruošę, kadangi reikia ne tik pinigų, bet ir šiokių tokių kalbos pagrindų, drąsos ir stiprybės, bei ryžto ir užsispyrimo, priklausomai nuo to ką renkiesi daryti. Patariu gerai panaršyti po šiuos puslapius, nes ten rasite ir komentarų ir nuotraukų ir daug visokių kitokių įdomių dalykėlių

    Tikiuosi tai kažką sudomins, gal kažkam pagelbės ir jeigu kas jau yra dalyvavęs tokiame projekte, būtų smagu, jei pasidalintu savo įspūdžiais.
    Be to, nepamiršiu paminėti, kad galima keliauti ir grupėmis, tad gali pakalbinti ir kelis savo draugus, kurie norėtu tai išbandyti.

    Nepykite, kad parašiau ne daug, nes tik pats neseniai susipažinau su šiais projektais ir visai norėčiau išbandyti bent vieną iš jų šią vasarą, tad gal pavyks pasidalinti didesniu kiekiu informacijos ir įspūdžiais, jeigu tik pavyks įgyvendinti tai.

    Keletas komentarų iš WWOOF'erių:
    Spoileris:

    Rin • a year ago −
    I was able to WWOOF in Japan for almost two months back in college, and it honestly was one of the best experiences of my college career. I was able to learn so much about farming (of course), as well as some other industries, like eikaiwa and natural beauty products. It also helped a lot with my spoken Japanese, since I had the chance to speak with and listen to a bunch of different people. And, perhaps most importantly, I met a ton of interesting people (aww) and was hopefully able to help some really great families with their organic farms. If you aren't afraid of a little dirt (even if you are, there are places like lodgings, temples and schools that take volunteers through WWOOF), then I highly recommend WWOOFing!
    -------------
    栗守 • 10 months ago −
    I went wwoofing in Okinawa in 2011. IT WAS AWESOME!!! Even though some days were super long. Like 06 in the morning until 22 in the evening, it was totally worth it. (We had siesta time from 12 - 16 on some days )
    And i did have 1 day off per week. I remember shuffling sand off a public road for one full day. Then official workers with a huge vacuum-cleaner-truck came the next day. Making my pitful handywork to mean nothing :P
    (There had been a large typhoon, sand everywhere! )

    But, everyone else had long days also. I was part of the team. I ate the best food and freshest fruit i have ever tasted. I know some Japanese, so i could communicate with the locals. That certainly contributed to a happy stay.

    Everyone on the farm even made me a farewell-post card with all their greetings in Japanese ^^
    ------------
    nanzo • 11 months ago −
    I did wwoof last year in japan. I was originally going to do it for a month, but left after a week.
    I didnt mind the work, I would work from 9 till 6 from monday to saturday. The host would drop me off at some storehouse in the middle of the woods and I was supposed to put compost into bags(that was my only job), then she would come pick me up around 4 and we would spread the compost on her little plot of farmland she owned in town. Then I would come home, take a shower, eat dinner(which was very good btw) go on the internet for the only 30 minutes they allowed and then go to bed at 8 o clock and would sleep until i had to get up the next morning. Not much cultural exchange happened, i didnt learn much, and I didnt get to see anything of the town or surronding areas they lived in except for where I worked and lived.
    I dont mind working full time, as I worked full time before I quit my job to try and find a job in japan(which failed), but the difference between working full time back at home was that, at the end of 2 weeks you get a nice fat paycheck for all the hard work youve put in. And with WWOOF, you obviously get no pay(or else all the farms would be getting raided by immigration control and all the WWOOFers would get thrown in jail, fined and then deported).
    so I think that is one of the things you really have to think about, especially if you are like me who has had a full time job before. Working for (mostly) free and working for pay is a mountain sized difference. The やる気 is just not there.
    That being said, while they host was nice, I couldnt get over the fact that I just spent $1,400 plane ticket just so I could work for free on a farm, and not even see anything of japan. So, on my day off, I went to the nearest bus station towards tokyo and got out of there.
    Komentarai paimti iš Tofugu.com
    4
    Taip! Net labai!
    0%
    2
    Gal ir nieko, bet reikia daugiau informacijos.
    0%
    1
    Sužinojau tai, ką jau žinau.
    0%
    0
    Visiškai neįdomu ir manęs tai nedomina.
    0%
    1
Working...