Rezultatai 1 iki 14 iš 14

AnimeZona podkastingas

Podcast or Death

Dai-Katana avataras
    Įstojimo data
    2004 10 04
    Vietovė
    Nottingham
    Įrašai
    777
    Įrašo Ačiū / Patinka
    Tinklaraščio įrašai
    4
    Reputacija
    33

AnimeZona podkastingas

Arba kaip wikipedijoje kažkas sugalvojo tai pavadinti "tinklalaide"... Pievos garbanotos...

Taigi šiek tiek išsamesnis mano pasiūlymo variantas atsižvelgiant į kai kurias nuomones ir paviršutiniškus pasiskaitymus internete. Turint omenyje kad podkastingas egzistuoja nuo neatmenamų laikų įvairiomis formomis neverta stebėtis kad jis yra populiarus reikalas. Sudėtingiau gal Lietuvoje. Ir neatmenami laikai tai čia labiau tiems kas net nežino kas yra mIRC.

Atsižvelkite į tai kad čia mano nuomonė ir nepriimkite viso to kaip fakto o kaip nuoširdžiai agresyvų pasiūlymą.

Reikalavimai sklandžiam pasismaginimui:

1. Podkastingo dalyviai ir vedėjai
    Greičiausiai svarbiausias elementas šioje veikloje nes žmonės turi savo gyvenimus, turi savo problemas, perdega, pabosta, suserga depresija ir taip toliau. Tačiau bet kokiu atveju žmonių turi būti kurie galėtų podkastingą rengti ir jame diskutuoti, įrašyti aukštos kokybės audio, sukoreguoti jį ir publikuoti kaip priklauso. Šiai akimirkai sutinku su Killerbee (facecam prasme) kad video podkastingai gali palaukti ir pirmiems ledams pralaužti galima apsieiti su audio.

Tačiau mums reikia žmonių, kurie norėtų ir galėtų bendrauti, diskutuoti ir kurių nereikėtų maldauti ar per prievartą versti. Čia turi būti savanoriškas ir garantuotai smagus užsiėmimas. Po epizodo 00 greičiausiai daugiau žmonių atsiras nes aš duoda galvą nukirsti kad dauguma skaitančių apie šitą reikalą ir įsivaizduojantys save kalbant jaučia kažkokį šiurpuliuką ar sudrėkusias kelnes. Suimkite save į rankas - čia scenos baimė ir visi ją turi.

2. Techninė įranga
    Mikrofonas: kažkas kas bent jau skamba geriau nei kad Maximoje nusipirktas šlamštas už kelis eurus. Headsetai kuriuos naudojate geiminimui tiks. Aš linkęs galvoti apie tokius kaip Audio-Technica AT2020, Blue Yeti ir taip toliau. Jeigu bus matyti kad komanda pasiryžusi ir nori toliau tobulėti - pagrindiniams jos nariams galėsiu parūpinti tokius. Pageidautinas papildomai koks nors pop filtras kuris nugesintų P, B ir kitus spjaudančius garsus. Ir mikrofonas turėtų būti pastatytas taip kad nesigirdėtų klaviatūros klavišų daužymosi ar kaip muistotės kėdėje. Na manau patys žinote kaip ten TeamSpeake kolegos visokius garsus leidžia.

Kompiuteris: Nepūliuojantis nuo visokių nelegalių programų ir nepersikraunantis kas 5 minutes. Nesvarbu kokia garso korta jame yra, svarbu kokios kokybės balsas juo įrašomas. Jeigu turite mikrofoną - parsisiųskite Audacity ir pamėginkite sukonfigūruoti taip kad išgautumėte kuo geresnę kokybę. Atkreipkite dėmesį į triukšmus, fonavimą, zyzimą, traškesius.

Mikseriai, audio interfeisai ir visa kita - ateityje jei to išvis reikės.

3. Programinė įranga
    Skirta audio/video įrašymui ir redagavimui.
    Skaipo diskusijoms variantas būtų SuperTinTin
    Įrašo redagavimui variantai būtų Adobe Audition, Audacity
    Failų taginimui AudioShell

4. Hostinimas
    Šiam momentui ideliausias variantas būtų SoundCloud bei libsyn kuris taip pat publikuoja ir į iTunes.

5. Realaus laiko komandos darbo erdvė (Kai kurie dalykai yra žymiai patogesni nei forumas)
    Geriausias dalykas kokį tik esu bandęs nuo Google Wave laikų yra Slack. Į komandą galima patekti tik su pakvietimu.

6. Podkasto tematika
    Savaime aišku tai pagrinde anime tematika tačiau anime sieja labai daug dalykų. Nemanau kad čia reikia daug ką vardinti. Žaidimai kurie artimi anime stiliui, kurti kūrėjų kurie labai artimi anime vienu ar kitokiu būdu, japonų kultūra, ir su ja susijusios naujienos įskaitant technologijas.

7. Podkasto formatas, eigos tvarka/planas
    Formatas turi būti pastovus ir pagrindiniai kriterijai yra: kokia trukmė, ar bus kviečiami prisijungti interviu svečiai, ar bus monologas, laisva forma ir t.t. Pagalvokite ateityje kokie nors menininkai ar dėstytojai galėtų per Skype prisijungti. Kodėl ne? Neaišku kiek senbuvių AnimeZonos kurie gal net nebesilanko čia yra menininkai, fotografai, dizaineriai, dėstytojai. Neaišku kiek ir dabartinių jauniklių čia sėdinčių jau yra tokie įskaitant AMV kūrėjus.

Trukmė daug kur rekomenduojama nuo 25 iki 40 minučių ir 25 minutės laikomos pats tas. Taip pat turi būti nuspręsta kiek kartų per mėnesį ar savaitę bus leidžiamas podkastas. 25 minutes kas savaitę kažką pašnekėti kad ir vienam įmanoma, turint omenyje jeigu komandoje būtų bent 10 potencialių kalbėtojų.

Istorija yra pagrindinė podkasto jėga ir turėtų būti pateikiama įdomiai bet nebūtinai užimti visą podkastą. Ir tai tikrai neturi būti skaitymas nuo lapo. Skaitymas iškarto skamba idiotiškai. Paprasčiausiai atsipalaidavus ir ramiai viskas turėtų vykti.

8. Podkasto medžiagos parengimas
    Būtina žinoti apie ką bus kalbama. Nebūtinai visiems, bet tas kuris pasirinko tą subjektą turėtų suprasti kokią istoriją jis pateikia o jeigu kiti diskusijos dalyviai nelabai dar žino apie ką kalbama - tik geriau. Natūraliai viskas vystysis ir eigoje gali kilti įdomių klausimų.

Tačiau svarbiausias dalykas kad kažkas turi tą medžiagą atrasti, pasiūlyti, sugalvoti kaip pateikti ir kokius klausimus užduoti kitiems ar kokią nuomonę išreikšti. Podkastas gali būti šališkas.

Auditoriją taip pat reikia nusitaikyti. Čia teisingai buvo paminėta kažkur internete kad jeigu taikysiesi į visus, niekur nepataikysi išvis. Reikia koncentruotis į tam tikrą auditoriją net jeigu ir kiti bus nepatenkinti. Tokiai situacijai gali būti ir daugiau podkasto epizodų dedikuotų skirtingoms tematikoms.

Garantuoju kad kažką praleidau bet šiai akimirkai pakaks. Miego noriu

Spauskite šitą paveiksliuką

Iškrypęs dėdulė

Killerbee avataras
    Įstojimo data
    2006 12 11
    Vietovė
    Vilnius
    Įrašai
    3.294
    Įrašo Ačiū / Patinka
    Reputacija
    132
    Pačiame pokalbyje gal ir sudalyvaučiau. Seniai jau norėjau kažką tokio išbandyt.....

Podcast or Death

Dai-Katana avataras
    Įstojimo data
    2004 10 04
    Vietovė
    Nottingham
    Įrašai
    777
    Įrašo Ačiū / Patinka
    Tinklaraščio įrašai
    4
    Reputacija
    33
    Gerai, pradėti galime iš eilės:
    1. Podkastingo dalyviai ir vedėjai

Reikia žmonių, kurie norėtų diskutuoti. Tik tiek. Darbo nebus daug - galite nebijoti dėl to. Kuo daugiau žmonių - tuo smagiau. Kiekvienam podkastui paruošti reikės bent pusvalandžio jūsų laiko, jeigu jame kalbėsite. Audio redagavimą galėsiu padaryti pats, jeigu niekas kitas nenorės. Čepsėjimai, kvėpavimai ir kiti nereikalingi garsai bus nuredaguoti jeigu bijote ir dėl to. Tame audio, kur įkėliau pirmame poste sunku pasakyti kiek aš tokių bereikalingų garsų iškirpau.

Taigi
    KAS NORI BŪTI PODKASTERIAIS?
    Galvoju, jog pradžiai, visi norintys, parašykit man į Skype: anachronix.noein
    Paskutinį kartą taisė bithuthe : 2015-07-31, 10:34 Priežastis: pataisiau gramatiką ir kai kur minčių dėstymą

Žmogus Ne

Bardakas avataras
    Įstojimo data
    2005 09 22
    Vietovė
    Kurokawa/VAK
    Įrašai
    1.638
    Įrašo Ačiū / Patinka
    Reputacija
    83
    Jei ne per egocentriškai skambės, tai galėčiau kaip dalyvis pakalbėt apie netolimą praeitį ir pirmų anime klubų perspektyvos ir kaip viskas rutuliojosi.
    Maybe on Earth, Maybe in the Future

Kurokawa idėjinis lyderis
    Lėtai keičiu slaptažodžius

Podcast or Death

Dai-Katana avataras
    Įstojimo data
    2004 10 04
    Vietovė
    Nottingham
    Įrašai
    777
    Įrašo Ačiū / Patinka
    Tinklaraščio įrašai
    4
    Reputacija
    33
    Citata Autorius Bardakas Žiūrėti skelbimus
    Jei ne per egocentriškai skambės, tai galėčiau kaip dalyvis pakalbėt apie netolimą praeitį ir pirmų anime klubų perspektyvos ir kaip viskas rutuliojosi.
    Būtent tokiu dalykų man ir norisi.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Metalbending prodigy
    Chloras avataras
    Įstojimo data
    2011 05 01
    Vietovė
    O aš iš Vilniaus...
    Įrašai
    142
    Įrašo Ačiū / Patinka
    Reputacija
    14
    Davai, liaudis! Mažiau kalbų, daugiau darbų! Pasižadu uoliai klausytis.
    Heavy Metal Maniac.

Podcast or Death

Dai-Katana avataras
    Įstojimo data
    2004 10 04
    Vietovė
    Nottingham
    Įrašai
    777
    Įrašo Ačiū / Patinka
    Tinklaraščio įrašai
    4
    Reputacija
    33
    Kai kurie tingi skaityti tai gal taip bus paprasčiau bendrauti?
    Nesistengiau aš tobulai čia įrašinėti ir nelabai yra prasmės. Taip kad nekomentuokite pačio video ir įrašo kokybės jei tai nesusiję su podcastu.

Ką manote?

Paskutinį kartą taisė Dai-Katana : 2015-07-31, 06:26

Podcast or Death

Dai-Katana avataras
    Įstojimo data
    2004 10 04
    Vietovė
    Nottingham
    Įrašai
    777
    Įrašo Ačiū / Patinka
    Tinklaraščio įrašai
    4
    Reputacija
    33
    Kadangi sulaukiau tiek daug komentarų, atsiliepimų ir pasiūlymų tai nusprendžiau nieko nelaukiant susukti sekantį epizodą.
    // End of sarcasm

O jeigu rimtai tai tie su kuriais bendravau Skype bei čia esantys pareiškite bent keliais žodžiais ko reikia, ko nereikia. Realiai šis video tam, kad kai darysime įrašus kartu žinotome ko nedaryti ar ką daryti.

P.S. Užtruko kol išsiaiškinau kaip naudotis Audition, Premper Pro, mikrofono nustatymias ir t.t.

P.S.S. It tas balso pasikeitimas apie 1:34 -_- Paprasčiausiai dėl kitokio sėdėjimo kėdėje = kitoks atstumas iki mikrofono, net kalbėsena pasikeitė. Deje skaityti teko man. Pasirodo suku su savimi pačiu kalbėtis.

Dar papildomas dalykas - kadangi niekas nepakūrė Anime Zonos kanalus YouTubėje tai aš pats tai padariau. AnimeZona ir Anime Zona.

Nuoroda į SpeakPipe kad galėtumėte palikti savo klausimą, pasiūlymą, idėją, keiksmažodį ar dar kažką naudingo:
    Paskutinį kartą taisė Dai-Katana : 2015-08-01, 06:46

Podcast or Death

Dai-Katana avataras
    Įstojimo data
    2004 10 04
    Vietovė
    Nottingham
    Įrašai
    777
    Įrašo Ačiū / Patinka
    Tinklaraščio įrašai
    4
    Reputacija
    33
    Kas šiandien gali į vakarą labiau prisijungti prie mūsų su killerbee podkastui - duokit žinoti per Skype. Pasitarime apie ką kalbėsim.

Podcast or Death

Dai-Katana avataras
    Įstojimo data
    2004 10 04
    Vietovė
    Nottingham
    Įrašai
    777
    Įrašo Ačiū / Patinka
    Tinklaraščio įrašai
    4
    Reputacija
    33
    Copy paste iš AZ tinklaraščio.

Jei dar nesimato 1080p rezoliucijos vadinasi vis dar procesina YouTube. Bus už kelių minučių ar keik vėliau.
    And Android telefonų gali nesigirdėti mano balso. Nežinau dar tiksliai kodėl taip yra.

Sekančios įrašymo dienos: 09, 10 bei 12 dienomis jei kas norite sudalyvauti.
    Lengvas pasišnekučiavimas apie kelis ongoingus, kelių šounenų ir savo mėgstamiausių paminėjimas, nostalgiški prisiminimai iš tolimos praeities, išbandymas kaip viskas realiai vyksta darant šį projektą ir pirmas realus pasidarbavimas naudojant Adobe Audition, Adobe Illustrator, Adobe Premiere Pro, Audacity, Super TinTin ir kitus kankinimo įrankius.

Užtruko ilgiau nei tikėjausi - turėjo būti jau vakar jis paskelbtas bet teko pakoreguoti nes kažkokie nesklandumai žiūrint video per Android telefonus bei mano balsas buvo kiek tylesnis.

Tai jei pjausit - pjaukit greitai ir neskausmingai. Komentarų būtų faina sulaukti.

Duokite žinoti jei kokios techninės bėdos pasireiškė ir duokite žinoti jei norite sudalyvauti Podcast'e.
    Paskutinį kartą taisė Dai-Katana : 2015-08-07, 11:54

the journeyman

Miesto_Druidas avataras
    Įstojimo data
    2010 08 17
    Vietovė
    City of light and darkness
    Įrašai
    1.969
    Įrašo Ačiū / Patinka
    Reputacija
    60
    Man patiko, du žmonės atsipalaidavę kalba apie bendrą pomėgį. Ongoing'ų temos net nereikėjo dėti, nes vienas jų nematęs, o kitas kelis beveik iš reikalo pamėginęs. Gal ir nelabai daug ruoštasi dialogui (bent taip jautėsi), bet šiaip pats tas chill pasiklausymui. Geriau reikėjo leistis nostalgijos takais ir tiesiog supažindinti klausytojus, kas apskritai jums labai įsiminė iš senesnių, klasikinių kūrinių, kaip suprantu ir Dai-Katana žiūrėjimo istoriją irgi turi tikrai turtingą, būtų puiki pirma tema, ir geras, kone pažintinis įvadas. Nes jautėsi gyslelė, kai tik pakrypdavo kalba apie kažką senesnio. Būtumėt dar ne vieną valandą prišnekėję ir galo nesimatytų. Killerbee balsas gerai klausosi, kaip tu anksčiau neišlindai ko nors garsiniu formatu daryt?

Podcast or Death

Dai-Katana avataras
    Įstojimo data
    2004 10 04
    Vietovė
    Nottingham
    Įrašai
    777
    Įrašo Ačiū / Patinka
    Tinklaraščio įrašai
    4
    Reputacija
    33
    Citata Autorius Miesto_Druidas Žiūrėti skelbimus
    Man patiko, du žmonės atsipalaidavę kalba apie bendrą pomėgį. Ongoing'ų temos net nereikėjo dėti, nes vienas jų nematęs, o kitas kelis beveik iš reikalo pamėginęs. Gal ir nelabai daug ruoštasi dialogui (bent taip jautėsi), bet šiaip pats tas chill pasiklausymui. Geriau reikėjo leistis nostalgijos takais ir tiesiog supažindinti klausytojus, kas apskritai jums labai įsiminė iš senesnių, klasikinių kūrinių, kaip suprantu ir Dai-Katana žiūrėjimo istoriją irgi turi tikrai turtingą, būtų puiki pirma tema, ir geras, kone pažintinis įvadas. Nes jautėsi gyslelė, kai tik pakrypdavo kalba apie kažką senesnio. Būtumėt dar ne vieną valandą prišnekėję ir galo nesimatytų. Killerbee balsas gerai klausosi, kaip tu anksčiau neišlindai ko nors garsiniu formatu daryt?
    Jis labai nedrąsus. ;D

Bet jo - mažai ruoštasi buvo bet taip ir planavau. Aš asmeniškai žinau kad žodžius veliu ir neaiškiai kalbu bet darydamas podkastą gal persilaušiu. Gan smagus užsiėmimas. Beje pirmoje pirmoje minutėlę aš paminėjau kad čia ekspromtu bus ir dabar tikiuosi sulaukti gal kokių pasiūlymų ir patarimų. Jei ne panašia eiga toliau ir riedėsiu.

Yooooshi, mano komentarai:
    Visų pirma, per ilga trukmė. Galbūt tai dėl to, kad konkrečios temos nelabai ir buvo, ir tai buvo daugiau popuri/mozaikos stiliaus diskusija, bet beveik valandos man pasirodė tikrai per daug. Manau, ir kitiems nebus labai lengva ar/ir patogu sutelkti dėmesį maždaug valandai. 25-30min epizodai būtų tas pats. Aišku, jei bus tikslingai ir įdomiai plėtojamasi tam tikra tema, ir kalbama naudinga informacija, tai ne visai galioja, bet defaulte siūlyčiau orientuotis apie pusvalandį.
    Kai bus diskutuojama konkretesnėmis temomis, taip pat siūlyčiau iš anksto pasiplanuoti kažkokią struktūrą su potemėmims. Nukrypimų į artimesnį ar tolimesnį šoną visuomet bus, bet visai kitaip išdėstyta informacija.
    Muzika netrukdo, tik pačioje pradžioje gal šiek tiek garsi. Labai patiko, kad ji buvo totaliai instrumentalinė ir neutrali (o ne su anime susijusi - solidžiau skamba neutrali). Visai be muzikos būtų žymiai monotoniškiau klausytis, kas veda ir prie greičiau ateinančio nuobodumo.

Dar pastebėjimas, kad pradžioj išpeikėt abu anglicizmų vartojimus, bet pas pačius jų irgi ne tiek ir mažai :P

O bendrai paėmus yra šaunu, tik man norėtųsi konkretesnių ar labiau sukoncentruotų temų. Žinau, kad pirmam epizodui kitaip neišėjo, o ir šiaip įžanginė funkcija daugiau gavosi, tai nieko tokio, bet ateity norisi.
    Urameshi, Iemon-dono!

Podcast or Death

Dai-Katana avataras
    Įstojimo data
    2004 10 04
    Vietovė
    Nottingham
    Įrašai
    777
    Įrašo Ačiū / Patinka
    Tinklaraščio įrašai
    4
    Reputacija
    33
    Na va grįžau iš darbo galima ir papostinti.

Dėl trukmės - sutinku, reikia trumpinti iki 25 minučių. Tačiau tam reikia konkretaus plano ir tokie dalykai man atslenka palaipsniui ir bandant gyvai. Pagalvosiu kažką ir galima bus paeksperimentuoti.

Tačiau ilgos trukmės podcast'ai man labai patinka ir valandos trukmės norėčiau daryti kartas nuo karto. Tai gali būti mėnesiniai epizodai panašaus formato kaip kad šitas bet jau gal pasirašius konkrečias diskusijų kryptis. 25 mini epizodai gali būti savaitiniai jeigu būsiu ne vienas kiekvieną kartą.

Muzika būtina nes labai sausai skamba ir kategoriškai nebus jokių j-rock, j-pop ir kitokių dalykų. Aš asmeniškai galvojau kad šitas takelis puikiai tinka bet gal jis ne visų skoniui. Prazonduosiu horizontą ir pateiksiu pavyzdžius čia kokie takeliai tiktų. Plius reikia tikrinti kokia tos muzikos licenzija nes šio podcast'o epizodo atveju takelis gali būti naudojamas bet reklamos gali pasirodyti. Neatsargiai parinkus ir įdėjus garsas gali būti išjungtas visai.

Bet taip - pasistengsiu atrasti įvairesnės ir neutralesnės muzikos.

Anglicizmų vartojimas paminėtas buvo gal kiek abstrakčiai. Aš žinojau daug žmonių Lietuvoje, kurie rašė fanficus angliškai lietuviškuose forumuose argumentuodami kad jiems taip lengviau mintis dėstyti. Kai kurie netgi dabar facebooke pavyzdžiui rašo komentarus pilnai anglų kalba. Tai atrodo idiotiškai o ne "kietai" kaip kad jie galvoja turint omenyje kad jie bendrauja su grynakraujais lietuviais. Vat tokias situacijas ir turiu omenyje. O tokie terminai kaip "spoileriai", "fileriai" ir kai kurie kiti žodžiai greičiausiai jau man yra įdeginti į smegenis ir kad juos ištrinti iš žodyno reikės daug savikontrolės. Pasistengsiu susitvarkyti. Pažadu )

Pirmą epizodą aš ir norėjau padaryti ekspromtinį labiau, lengvo labai planavimo ir be jokių įsipareigojimų nes kaip dažniausiai būna - daug planuojant ir daug stengiantis prieš darant naują reikalą jis dažniausiai miršta. Šiuo atveju pradžia yra, patirtis šiokie tokia atsiranda. Kada pasiūliau šį projektuką ir kada jis prasidėjo? Meow.

Plius reikėtų man nušlifuoti savo redagavimo sugebėjimus nes visas karpymas, trynimas ir filtravimas plius video padarymas truko bendroje sumoje daugiau nei 14 valandų. Mano greita ir nerišli kalba tam nė kiek nepadėjo. Killerbee garso takelį buvo labai lengva karpyti kai jis ten nesuvelia viso sakinio į vientisą garsą kaip kad aš... Aš tikrai stebiuosi kaip kad niekas dar nekomentavo mano balso. Gal nenori įžeisti?

P.S. O kaip kačiukai? Galvoju bus jų podcast'o video priklausomai nuo narių skaičiaus. Reiks tik paieškoti arba užsakyti pas ką nors kad nupaišytų.

Bookmarks

Rašymo leidimai

• Jūs negalite rašyti naujas gijas
  • Jūs negalite rašyti atsakymus
  • Jūs negalite prisegti failų priedus
  • Jūs negalite keisti savo įrašus
  •