Žiūrėti balsavimo rezultatus: Zankoku na Kami ga Shihai suru įvertinimas

Balsavo
2. Jūs negalite čia balsuoti
  • 5

1 50.00%
  • 4

0 0%
  • 3

1 50.00%
  • 2

0 0%
  • 1

0 0%
Rezultatai 1 iki 2 iš 2

Zankoku na Kami ga Shihai suru

Rašytojas
    JuusanKitsune avataras
    Įstojimo data
    2014 07 07
    Vietovė
    ~♥
    Įrašai
    202
    Įrašo Ačiū / Patinka
    Reputacija
    11

After Us, the Savage God, 残酷な神が支配する

Autorė/Dailininkė: Hagio Moto
    Leidykla: Petit Flower
    Žanrai: Psychological, Drama, Josei, Shounen Ai, Tragedy
    Publikacija: 1992 m. Gegužės 26 d. - 2001 m. Gegužės 26 d.
    Apimtis: 17 knygų, 55 skyriai
    MAL reitingas: 8.30 (650)

Džeremis, šešiolikmetis leidžiantis laiką su draugais ir savo mergina, turintis daugybę planų ateičiai. Kaip bebūtų, jo motina, Sandra, sutinka turtuolį Gregą, kuris užsigeidžia jos rankos ir... pačio Džeremio. Netrukus visas paauglio gyvenimas žlunga. Jis tampa prievartos auka ir šlykščių vyro fantazijų „pildytoju“. Nors ir kiek maldaus, klyks, verks jam niekas nepadės... Iš šio košmaro jam teks ištrūkti pačiam.

Tai viena geriausių mano kada nors skaitytų psichologinių mangų, joje veikėjų jausmai pateikiami tikroviškai, jų poelgius lengva suprasti, bet turbūt todėl ši manga ir yra tokia slegianti. Matyti kaip jie kenčia, rauda ir klysta... Karts nuo karto tai imdavo erzinti, tačiau tai nebuvo blogai, tai ir turėjo kelti erzulį, pyktį.
    Pirmoji istorijos pusė koncentruojasi į Džeremio kančias ir vidinius išgyvenimus, kaip jis aukojasi dėl savo motinos ir pasiduoda būti atpirkimo ožiu. Tuo tarpu mes susipažįstame su Ian, Grego vyriausiuoju sūnumi, kuris žaidžia su merginomis ir nė neįtaria kas vyksta ,iš pirmo žvilgsnio, idealioje šeimoje... Kas tampė nervus, bent jau man tai jau tikrai ir ne kartą kone tekdavo sušukti „Tu, tu, nejaugi aklas?! Padėk tu jam, Ianai!“
    Antra istorijos pusė koncentruojasi labiau į Ian ir jo mintis bei apmąstymus, kas po velniais vyksta su jo jausmais. Nereikia pamiršti ir Džeremio kuris dabar yra... užsidaręs savyje, užgniaužęs savo jausmus ir neleidžiantis niekam prie jo priartėti. Šiuos du pradeda persekioti bendros, praeities iliuzijos. Ianas bando pagauti palaužtąjį, bet atrodo šis nenori būti sugautas... Na bet nekalbant apie tai, šioje istorijos dalyje pasirodo kitų veikėjų – mergaitė kuri apsėsta noru nusižudyti, dvyniai kurie sugeba per atstumą jausti vienas kitą ir kt. Jie padeda savo likimais po truputi Džeremiui suprasti save.
    Istorijos pabaiga buvo gera, manau geresnės ir nebūtų buvę, galima ją suprasti dviprasmiškai.
    Piešimo stilius buvo lengvas, veikėjų... Psichologiniai išgyvenimai buvo pateikti meniškai. Išraiškos perteiktos puikiai. Beje, nebuvo panašaus veido į kitus, nebent tas veidas ir turėjo būti panašus, veikėjų figūros tai pat buvo įvairios, ne vien tik modeliai kurie žingsniuoja podiumu.
    Ir šitaip baigiu šį aprašymą, manga įvertinu 10/10 ♥ mano visų laikų mėgstamiausia, po kelerių metų esu įsitikinusi, kad vėl perskaitysiu.

Tikiuosi nepateikiau jokių spoilerių, beje, neskaitykite mangafox mangos aprašymo, va tas...tai tikrai pernelyg išsamus.

the journeyman

Miesto_Druidas avataras
    Įstojimo data
    2010 08 17
    Vietovė
    City of light and darkness
    Įrašai
    1.969
    Įrašo Ačiū / Patinka
    Reputacija
    60
    Galima sakyti savo noru buvau įviliotas į šituos spąstus, bet kantriai stengiausi skaityti ir objektyviai vertinti ką skaitau, bei suprasti kas čia tokio nerealaus pateikta, ką man davė suprasti rekomendaciją pateikęs asmuo. Kaip supratau, turėjau pamatyti, kad net ir yaoi tag'ą turintis kūrinys gali pasižymėti puikiu scenarijumi, kuris patiks net ir gėjiškiems reikalams neprijaučiantiems asmenims. O autorė pasirodo Japonijoje net labai gerai žinoma ir net savo epizodą žymaus mangakos Naoki Urasawa laidoje turėjo. Kažko gal ir buvo galima tikėtis, bet deja...

Ir aišku nebuvo pradžioje viskas taip blogai. Fizinis ir protinis prievartavimas yra tikrai sunki tema. Gavosi kone psichologinis trileris, kuriame autorė visai puikiai perteikė vaikinuko charakterio degradaciją. Minusas gal tik toks, kad mes žinojome kaip visa tai baigsis jau nuo mangos pradžios, mat man sudėtinga suprasti, kodėl autorė pasirinko atskleisti didelį siužeto posūkį mangai tik prasidėjus.
    Deja, visa tai kas eina po to yra absoliuti nuobodybė. Skirtingai nei aprašymo autorė, aš nemanau jog charakterių pateikimas yra kažkoks tikroviškas ir suprantamas. Pavyzdžiui niekada nebuvo panagrinėta, o kodėl Greg elgiasi taip kaip elgiasi (na išskyrus trumpus momentus pačiame gale). Aš norėjau didesnio gilinimosi į naujos šeimos niūras ir slogias paslaptis, bet taip jautėsi, jog ta tema nebuvo išplėtota iki galo.
    Man taip pat visiškai nepatiko pagrindinė serialo dalis - gėjiška romantika, kas yra visos antros pusės ašis. Visa tai buvo "pagardinta" dideliu kiekiu ištemptos melodramos ir kartais neitin reikalingu poetizmu (mat jo mangoje labai daug). Taip pat mangoje stipriai tampoma guma, istorijos tikrai nebuvo didelio reikalo tempti iki galingo 16 vol. kiekio, turint omeny kad nemažą jos dalį užima kartojimasis. Keistas antraplanių personažų pasirinkimas antroje pusėje taip pat nekūrė labai puikų įspūdžių, ar tikrai reikėjo mums dvynių incest'o subplot'o čia ir pan.?
    Paskutinį kartą taisė Miesto_Druidas : 2018-06-01, 15:38

Bookmarks

Rašymo leidimai

• Jūs negalite rašyti naujas gijas
  • Jūs negalite rašyti atsakymus
  • Jūs negalite prisegti failų priedus
  • Jūs negalite keisti savo įrašus
  •