Sveiki,
kas girdėjot, kas ne, kam rūpi, kam ne (o aš tai visai sunerimęs tokiom perspektyvom), prisiminkit arba susiraskit SOPA įstatymo projektą (youtube ar kur kitur komentarai ar patį originalą), kad žinotumėt apie ką eina kalba.Labai glaustai ir trumpai: JAV senatoriai ir kai kurios labai didelės kompanijos labai norėtų, kad būtų toks įstatymas kuris leidžia be jokio teismo ar išsamesnio tyrimo uždaryti arba boikotuoti bet kurią pasaulio svetainę kuri gali patalpinti bet kokio dydžio ir svarbumo (nesvarbumo) paveiksliuką, filmuką ar dar kokį copyright'ą kuris jiems nepriklauso ir kuriam neturi leidimo. Taip, bet koks savanaudis tada galėtų uždaryti youtube, šiaip, nes ten yra kas nors kas jam nepatinka arba į ką jis gali pareikšti pretenzijas. Taip, tiesiog šitaip. Nes įstatymas kovoja su piratavimu, bet leidžia daryti beveik bet ką dėl neapgalvotų teisinių formuluočių. Dėl daugiau info pasidomėkit patys, bet šiaip, for fun norėjau pasakyti, kad man atėjo laiškas su linku į štai ką: http://sopastrike.com/ .
Šiaip, nesiūlau, bet gal ir AZ ar kas kitas sugalvos "užsidaryti" dienai protesto vardan, arba ne.
p.s.
Aš nesu nei aktyvistas, nei dielis veikėjas, bet pamaniau, kad gal jums visiems bus įdomu, kas dar negirdėjot. Kiek pats supratau, patys amerikiečiai tuo labai pasipiktinę, nes tada gausis toks pats šhhh kaip kad Kinija daro su savo intiku.![]()

Labai glaustai ir trumpai: JAV senatoriai ir kai kurios labai didelės kompanijos labai norėtų, kad būtų toks įstatymas kuris leidžia be jokio teismo ar išsamesnio tyrimo uždaryti arba boikotuoti bet kurią pasaulio svetainę kuri gali patalpinti bet kokio dydžio ir svarbumo (nesvarbumo) paveiksliuką, filmuką ar dar kokį copyright'ą kuris jiems nepriklauso ir kuriam neturi leidimo. Taip, bet koks savanaudis tada galėtų uždaryti youtube, šiaip, nes ten yra kas nors kas jam nepatinka arba į ką jis gali pareikšti pretenzijas. Taip, tiesiog šitaip. Nes įstatymas kovoja su piratavimu, bet leidžia daryti beveik bet ką dėl neapgalvotų teisinių formuluočių. Dėl daugiau info pasidomėkit patys, bet šiaip, for fun norėjau pasakyti, kad man atėjo laiškas su linku į štai ką: 

Atsakyti cituojant

(visas angliškas turinys)

Mėgstami