Paremti dabar Šiam mėnesiui reiktų: 20 EUR, gauta: 0 EUR (0%)

Puslapis 2 iš 2 PirmasPirmas 12
Rezultatai 17 iki 29 iš 29

Gija: Japonijos darbo rinkos ypatumai (Gaijin)

Rimtas forumo narys Kenčis-Himura avataras
    Įstojimo data
    2011 04 24
    Vietovė
    ?
    Įrašai
    160
    Padėkos
    38
    Dėkojo 34 kart 22 žinutėse
    Tinklaraščio įrašai
    3
    Reputacija
    0
    Citata Autorius seijuri Žiūrėti skelbimus
    tu tikrai teisus! čia žiūrint iš kokios perspektyvos žiūrėsi: ar kad dirba kokybiškai ir iš širdies, ar kad per darbą daugiau nieko nemato.
    iš esmės, čia piktintis gali tik tokie kaip aš ar panašiai, nes japonams "taip turi būti"..bet vis tiek, tylos minute pagerbsiu jų asmeninį gyvenimą, poilsį bei normalias atostogas.......
    Bet, visada atsiranda bet, panašu, kad japonams, gerai taip kaip yra, nes kitu atvejų būtų revoliucijos, šalies susiskaldymai ir t.t...

Naujokas Yoru ni avataras
    Įstojimo data
    2010 11 29
    Vietovė
    Kaunas
    Įrašai
    8
    Padėkos
    1
    Dėkojo 3 kart 1 žinutėje
    Reputacija
    0
    Aš manau, kad čia labai abipusis tas jausmas. Mum gaila, kad jie be atostogų dirba - jie turbūt bodisi mūsų tingumu. Mes teigiam, kad pas juos mažai laisvės meniškiem žmonėm - jiem jos per akis Pažiūrėkit kaip skiriasi žmonės pačioj Europoj, o mes bandom lygint su kita pasaulio puse. Gal kada nors visi ir supanašės, bet džiaugiuosi, kad to nesulauksiu.

Įstojimo data
    2011 04 24
    Vietovė
    ?
    Įrašai
    160
    Padėkos
    38
    Tinklaraščio įrašai
    3
    Reputacija
    0
    Citata Autorius Yoru ni Žiūrėti skelbimus
    Aš manau, kad čia labai abipusis tas jausmas. Mum gaila, kad jie be atostogų dirba - jie turbūt bodisi mūsų tingumu. Mes teigiam, kad pas juos mažai laisvės meniškiem žmonėm - jiem jos per akis Pažiūrėkit kaip skiriasi žmonės pačioj Europoj, o mes bandom lygint su kita pasaulio puse. Gal kada nors visi ir supanašės, bet džiaugiuosi, kad to nesulauksiu.
    Na ir parašei "supanašės", kaip, toks tautų margumynas pasaulyje ir galės supanašėt, neįmanoma. Religija, kalba, kultūra, tradicijos ir galiausiai žmonės, skiria visas tautas.

Nya! seijuri avataras
    Įstojimo data
    2006 02 16
    Vietovė
    Vilnius
    Įrašai
    78
    Padėkos
    0
    Dėkojo 4 kart 3 žinutėse
    Reputacija
    0
    nesistebėčiau, jei kada nors toli ateityje tautos, kalbos, religijos, papročiai supanašės. negalima taip griežtai teigti, kad tai neįmanoma. juk vis tiek mes to nepamatysim. beje, rytiečiai orientuojasi į Europą, Ameriką, šie - į rytų kultūrą. patys japonai, bent jaunimas, stengiasi būti panašūs į vakariečius.
    never get a girl mad.....
    especially if she is armed, PMS-ing and happens to be very very cute....

Rašytojas

Viktoras avataras
    Įstojimo data
    2008 03 17
    Vietovė
    Vilnius
    Įrašai
    209
    Padėkos
    14
    Dėkojo 26 kart 14 žinutėse
    Reputacija
    7
    Aš vis laukiu straipsnio tęsinio.
    Ah! My Goddess... tokio malonumo dar nesu gyvenime patyres...

Belldandy vez!!!

O Keichi irgi neblogas - daug gero nuveike budamas tik paprastas zmogus... :P

Įstojimo data
    2011 04 24
    Vietovė
    ?
    Įrašai
    160
    Padėkos
    38
    Tinklaraščio įrašai
    3
    Reputacija
    0
    Citata Autorius seijuri Žiūrėti skelbimus
    nesistebėčiau, jei kada nors toli ateityje tautos, kalbos, religijos, papročiai supanašės. negalima taip griežtai teigti, kad tai neįmanoma. juk vis tiek mes to nepamatysim. beje, rytiečiai orientuojasi į Europą, Ameriką, šie - į rytų kultūrą. patys japonai, bent jaunimas, stengiasi būti panašūs į vakariečius.
    Na žinai čia labai mažai tikėtina, kad taip įvyks

Citata Autorius Viktoras Žiūrėti skelbimus
    Aš vis laukiu straipsnio tęsinio.
    Straipsnio tęsinio dar nėra, kai bus įkelsiu

Nya! seijuri avataras
    Įstojimo data
    2006 02 16
    Vietovė
    Vilnius
    Įrašai
    78
    Padėkos
    0
    Dėkojo 4 kart 3 žinutėse
    Reputacija
    0
    Citata Autorius Kenčis-Himura Žiūrėti skelbimus
    Na žinai čia labai mažai tikėtina, kad taip įvyks
    nesvarbu, nesiginčijam. man atrodo, nei vienas iš mūsų savo nuomonės vis tiek neatsisakys
    never get a girl mad.....
    especially if she is armed, PMS-ing and happens to be very very cute....

Naujokas Yoru ni avataras
    Įstojimo data
    2010 11 29
    Vietovė
    Kaunas
    Įrašai
    8
    Padėkos
    1
    Dėkojo 3 kart 1 žinutėje
    Reputacija
    0
    Citata Autorius Kenčis-Himura Žiūrėti skelbimus
    Na ir parašei "supanašės", kaip, toks tautų margumynas pasaulyje ir galės supanašėt, neįmanoma. Religija, kalba, kultūra, tradicijos ir galiausiai žmonės, skiria visas tautas.
    Spoileris:

O kodėl ne? Pasaulis mažėja ne dienom, o valandom... Aš ir nesakau, kad tai atsitiks per amžių ar du... Žmonės keliauja, emigruoja - imigruoja, maišosi. Ir tas procesas tik stiprės. Pažiūrėk į mūsų santykius su kaimynais. Net Latvijos Lietuvos premjerai susitikę kalba angliškai. Gal tas mano mąstymas ir keistas gali pasirodyti (kam vienam ar kitam mokytis kažkokios (labai giminingos) kalbos, jei galima kalbėti angliškai. Tai kam mokytis suprasti žmogų iš kito pasaulio krašto, jei galime susikalbėti angliškai). Tas pats ir su kultūra. Kalbame apie svetimas kultūras, kad ir tą pačią japonų, o ar daug žinome apie savo pačių mitologiją, tradicijas? Pasauliniam prioritetų sąraše nebelieka tikslo išsaugoti sąvastį, tradicines religijas keičia mokslas, kuris visiems yra vienodas. Tad ar galima kategoriškai teigti, kad neįmanoma tai, apie ką aš rašiau. Atsiprašau už tokį nuokrypį nuo temos (aka offtopic)
    .
    Paskutinį kartą taisė Yoru ni : 2011-12-07, 14:32

The end of everything

FlameHaze avataras
    Įstojimo data
    2009 05 05
    Vietovė
    Fuzetsu
    Įrašai
    176
    Padėkos
    37
    Dėkojo 102 kart 45 žinutėse
    Reputacija
    9
    pamirso pabrezti kad uzsienietis tikriausiai negaus "tikro darbuotojo" statuso geriausiu atveju kontraktas.. siaip valandinis..taigi mums neaktualu. nebent idomu kas ir kaip.

Purinsesu no Darukuneso

Hellsing_lover avataras
    Įstojimo data
    2007 02 15
    Vietovė
    Hellsing HQ
    Įrašai
    1.379
    Padėkos
    305
    Dėkojo 351 kart 177 žinutėse
    Tinklaraščio įrašai
    2
    Reputacija
    38
    Citata Autorius FlameHaze Žiūrėti skelbimus
    pamirso pabrezti kad uzsienietis tikriausiai negaus "tikro darbuotojo" statuso geriausiu atveju kontraktas.. siaip valandinis..taigi mums neaktualu. nebent idomu kas ir kaip.
    Na, kodėl? Išimčių visur pasitaiko, tik čia jau reikia arba visai neturėti gyvenimo, būti japonofilu ir dirbti dirbti dirbti dirbti, arba įsidarbinti per tarptautines kompanijas, arba nagais ir dantimis plėšti savo paties kelią ir tokią karjerą. Bet taip... imkime tokį labai labai labai mažą skaičių užsieniečių :/

Prieina Alucard'as su savo plačiakrašte skrybele prie Raudonkepuraitės ir sako: So, who's the the Little Red Riding Hood now?

The end of everything

FlameHaze avataras
    Įstojimo data
    2009 05 05
    Vietovė
    Fuzetsu
    Įrašai
    176
    Padėkos
    37
    Dėkojo 102 kart 45 žinutėse
    Reputacija
    9
    Citata Autorius Hellsing_lover Žiūrėti skelbimus
    Na, kodėl? Išimčių visur pasitaiko, tik čia jau reikia arba visai neturėti gyvenimo, būti japonofilu ir dirbti dirbti dirbti dirbti, arba įsidarbinti per tarptautines kompanijas, arba nagais ir dantimis plėšti savo paties kelią ir tokią karjerą. Bet taip... imkime tokį labai labai labai mažą skaičių užsieniečių :/
    netgi japonai sita ne visi gauna, apie uzsieniecius nera ka kalbeti isimciu gal ir yra visur bet tai vienetai.. ir tapti tokia isimtim sansas mazesnis nei laimeti milijonus loterijoje.
    japonijoje ir taip mazai uzsienieciu. Japonija gan ksenofobiska salis, ten net suku uzsienieciu gautu gyvenama plota daug kur reikia japono kad laiduotu uz tave. o ka jau kalbiti apie japonisku tradiciju korporacijas.. taip geriausias sansas nuolatiniu darbuotoju tapti uzsienio kompanijoje kuri turi atstovybe japonijoje.
    daugiausia uzsieniciu dirbanciu japonijoje yra gime angliskai kalbanciose salyse ir gauna darba anglu kalbos mokytojo tam daug nereikia bakalauro bet kokioj srityje ir gimti salyje kur anglu gimtoji kalba. darbas kontraktinis dazniausiai bet galima ir privaciai valandini. jei nori kazkokio kito darbo tenka kazka tureti tokio ko neturi japonas kuris nori i ta pacia darbo vieta, dazniausiai tia velgi anglu kalba.
    keista ten visi mokosi anglu kalbos bet angliskai susikalbeti sansu mazai, tam yra daug priezasciu viena is ju japonai perfectionistai (dauguma bent jau) jie bijo klaidu todel nekalba nes mano suklysiantys o nekalbant kalbos neismoksi. plius uzsienietis netgi kalbantsi japoniskai kartais su japonu nesusikalba nes japonas tiesiog nesupranta/nemato kaip uzsienietis kalba japonu kalba.. sitokiu situaciju buve ne vienam.
    vienas zmogus yra pasakes as jau daug metu gyvenu japonijoje.. turiu zmona japone mano vaikai pusiau japonai, ismokau japonu kalba ir prisitaikiau prie ju tradiciju bet vis tiek as netapsiu japonu.. japonu akyse.. as uzsienietis.

kas del sokliu teko susidurt, metro linija uzdaryta del techniniu kliuciu japonai is kart supranta "aa kazkas nusoko pries traukini" japonijoje tikrai daug savizudybiu.. ipac moteru kurios reikia pripazint japonijoje dar vis diskriminuojamos.

japonisko gyvenimo korporacinio as nenoreciau tai ziaurus.. saves, savo seimos neigimas, nuolatinis ganbaru, gaman suru .. principas. gyvenimas tampa darbas namai tampa vieta kur miegi.
    japonijoje po darbo yra pagerimai su kolegomis.. nuleisti garui, taigi gryzti is vis velai.
    viename tokiame per klaida atsidurti teko
    statistinis japonas namuose praleidzia labai mazai laiko tas pratinama nuo mokyklos (visokia uzklasine veikla, papildomos pamokos spec mokyklose etc.)
    Paskutinį kartą taisė FlameHaze : 2011-12-10, 14:12
    I am the bone of my sword. Steel is my body and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death. Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray, unlimited blade works.

12. Jums dėkoja:

Simintis Sun
    Eisas Kuperis avataras
    Įstojimo data
    2006 01 25
    Vietovė
    Unknown System
    Įrašai
    601
    Padėkos
    0
    Dėkojo 36 kart 16 žinutėse
    Reputacija
    23
    Ką gi, pasakojimas tik patvirtina mano jau ankščiau susidaryta nuomone.

Ray3 Sasuke(8) avataras
    Įstojimo data
    2010 01 31
    Vietovė
    Lithuania
    Įrašai
    7
    Padėkos
    0
    Dėkojo 0 kart 0 žinutėse
    Reputacija
    0
    Aš laukiu straipsnio tesinio nes noriu sužinoti kaip galima Lietuviui Japonijoje gauti darba.Mielai dirbčiau Maid Cafe bet nesu pana

Puslapis 2 iš 2 PirmasPirmas 12

Lankytojai forumą randa ieškodami:

japonijos darbo rinka

darbo uzmokestis japonijoje

darbo.rinka

japonijos rinka

japonai ir kinieciai

ka japones mano apie uzsieniecius

mano vaikas japonas

noriu dirbti traukiniu darbotoju

japonijoje daug savizudybiu

japonijos darbo rinka...