Aš manau, kad čia labai abipusis tas jausmas. Mum gaila, kad jie be atostogų dirba - jie turbūt bodisi mūsų tingumu. Mes teigiam, kad pas juos mažai laisvės meniškiem žmonėm - jiem jos per akisPažiūrėkit kaip skiriasi žmonės pačioj Europoj, o mes bandom lygint su kita pasaulio puse. Gal kada nors visi ir supanašės, bet džiaugiuosi, kad to nesulauksiu.
nesistebėčiau, jei kada nors toli ateityje tautos, kalbos, religijos, papročiai supanašės. negalima taip griežtai teigti, kad tai neįmanoma. juk vis tiek mes to nepamatysim. beje, rytiečiai orientuojasi į Europą, Ameriką, šie - į rytų kultūrą. patys japonai, bent jaunimas, stengiasi būti panašūs į vakariečius.
never get a girl mad.....
especially if she is armed, PMS-ing and happens to be very very cute....

Aš vis laukiu straipsnio tęsinio.![]()
Ah! My Goddess... tokio malonumo dar nesu gyvenime patyres...
Belldandy vez!!!
O Keichi irgi neblogas - daug gero nuveike budamas tik paprastas zmogus... :P

pamirso pabrezti kad uzsienietis tikriausiai negaus "tikro darbuotojo" statuso geriausiu atveju kontraktas.. siaip valandinis..taigi mums neaktualu. nebent idomu kas ir kaip.

Na, kodėl? Išimčių visur pasitaiko, tik čia jau reikia arba visai neturėti gyvenimo, būti japonofilu ir dirbti dirbti dirbti dirbti, arba įsidarbinti per tarptautines kompanijas, arba nagais ir dantimis plėšti savo paties kelią ir tokią karjerą. Bet taip... imkime tokį labai labai labai mažą skaičių užsieniečių :/

netgi japonai sita ne visi gauna, apie uzsieniecius nera ka kalbeti isimciu gal ir yra visur bet tai vienetai.. ir tapti tokia isimtim sansas mazesnis nei laimeti milijonus loterijoje.
japonijoje ir taip mazai uzsienieciu. Japonija gan ksenofobiska salis, ten net suku uzsienieciu gautu gyvenama plota daug kur reikia japono kad laiduotu uz tave. o ka jau kalbiti apie japonisku tradiciju korporacijas.. taip geriausias sansas nuolatiniu darbuotoju tapti uzsienio kompanijoje kuri turi atstovybe japonijoje.
daugiausia uzsieniciu dirbanciu japonijoje yra gime angliskai kalbanciose salyse ir gauna darba anglu kalbos mokytojo tam daug nereikia bakalauro bet kokioj srityje ir gimti salyje kur anglu gimtoji kalba. darbas kontraktinis dazniausiai bet galima ir privaciai valandini. jei nori kazkokio kito darbo tenka kazka tureti tokio ko neturi japonas kuris nori i ta pacia darbo vieta, dazniausiai tia velgi anglu kalba.
keista ten visi mokosi anglu kalbos bet angliskai susikalbeti sansu mazai, tam yra daug priezasciu viena is ju japonai perfectionistai (dauguma bent jau) jie bijo klaidu todel nekalba nes mano suklysiantys o nekalbant kalbos neismoksi. plius uzsienietis netgi kalbantsi japoniskai kartais su japonu nesusikalba nes japonas tiesiog nesupranta/nemato kaip uzsienietis kalba japonu kalba.. sitokiu situaciju buve ne vienam.
vienas zmogus yra pasakes as jau daug metu gyvenu japonijoje.. turiu zmona japone mano vaikai pusiau japonai, ismokau japonu kalba ir prisitaikiau prie ju tradiciju bet vis tiek as netapsiu japonu.. japonu akyse.. as uzsienietis.
kas del sokliu teko susidurt, metro linija uzdaryta del techniniu kliuciujaponai is kart supranta "aa kazkas nusoko pries traukini" japonijoje tikrai daug savizudybiu.. ipac moteru kurios reikia pripazint japonijoje dar vis diskriminuojamos.
japonisko gyvenimo korporacinio as nenoreciau tai ziaurus.. saves, savo seimos neigimas, nuolatinis ganbaru, gaman suru .. principas. gyvenimas tampa darbas namai tampa vieta kur miegi.
japonijoje po darbo yra pagerimai su kolegomis.. nuleisti garui, taigi gryzti is vis velai.
viename tokiame per klaida atsidurti teko
statistinis japonas namuose praleidzia labai mazai laiko tas pratinama nuo mokyklos (visokia uzklasine veikla, papildomos pamokos spec mokyklose etc.)
Paskutinį kartą taisė FlameHaze : 2011-12-10, 14:12
I am the bone of my sword. Steel is my body and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death. Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray, unlimited blade works.

Ką gi, pasakojimas tik patvirtina mano jau ankščiau susidaryta nuomone.
Aš laukiu straipsnio tesinio nes noriu sužinoti kaip galima Lietuviui Japonijoje gauti darba.Mielai dirbčiau Maid Cafe bet nesu pana![]()
Mėgstami