Paremti dabar Šiam mėnesiui reiktų: 20 EUR, gauta: 0 EUR (0%)

Rezultatai 1 iki 15 iš 15

Gija: OTAKA 2011 - Japonų animacijos dienos

Catching some Zzzzs...

slicKrox avataras
    Įstojimo data
    2021 08 01
    Vietovė
    4Th Dimension (Jonava/Sou)
    Įrašai
    1.916
    Padėkos
    342
    Dėkojo 951 kart 247 žinutėse
    Reputacija
    107

OTAKA 2011 - Japonų animacijos dienos

Skelbiame visą japonų animacijos dienų OTAKA 2011 programą. Šiais metais siūlome keturis naujus ir vieną klasikos filmą.

Festivalį atidarys šviežutėlė premjera iš Japonijos, režisieriaus Makoto Shinkai („5 centimetrai per sekundę“, 2007) naujasis darbas „Vaikai, kurie vijosi žvaigždes“ (2011). Režisierius lieka ištikimas savo dailiam braižui ir žiūrovams pateikia dar vieną vizualinį gardėsį.

Po visą pasaulį tebekeliaujanti studijos „Ghibli“ pasaka apie mažuosius skoliniautojus pagaliau atvyksta ir į Lietuvą. Į filmą „Skoliniautojai“ (2010) kviečiame vaikus, jų tėvelius, ir visus, kas neabejingas klasikinei japonų animacijos estetikai.

Dar vienas sensacingas filmas praplečia festivalio geografiją. Taip, tai legendinio sovietinio animacinio filmukų ciklo apie mažąjį keistuolį Kūlverstuką, liūdnąjį Gena ir kitus draugus ilgametražio kino versija iš Japonijos. Filme „Kūlverstukas“ (2010) buvo atkurtos originalios lėlės, naudota ta pati filmavimo technika, o pasakojimą stengtasi pertiekti ta pačia dvasia. Ši juosta nukels į praeitį, sugraudins, prajuokins, vieniems užgaus nostalgijos stygą, kitiems – atvers dar nepažįstamą, bet jau legenda tapusią istoriją apie draugystę.

Kanų festivalyje premjeravęs biografinis animacinis filmas iš Singapūro „Tatsumi“ (2011) pasakoja apie garsųjį japonų komiksų kūrėją ir žanro revoliucionierių Jošihiro Tatsumi. Šis filmas – tai penkios novelės, pasakojančios apie originaliojo manga autoriaus gyvenimą ir kūrybą. Būtent jis pasuko japoniškų komiksų kursą suaugusiojo link. Tokią publiką labiausiai ir kviečiame apsilankyti šiame filme.

Klasikos skiltyje šį kartą pateikiame tiek publikos, tiek kritikų numylėtąjį režisieriaus Hiroyuki Yamaga filmą „Hanėjų sparnai“ (1987). Pasakojimu apie kitą civilizaciją filmas stebina vaizduotės galia, istorijos klodais, dėmesiu detalėms – tai tikras animacijos šedevras.

Susitiksime Forum Cinemas „Vingis“ 3 salėje. Nes tai gražu.

Naujokas Migloko avataras
    Įstojimo data
    2010 08 31
    Vietovė
    Anykščių raj.
    Įrašai
    4
    Padėkos
    0
    Dėkojo 0 kart 0 žinutėse
    Reputacija
    0
    O tai kaina kokia?

Forumo maniakas

kypshius avataras
    Įstojimo data
    2007 04 17
    Vietovė
    Kaune
    Įrašai
    489
    Padėkos
    10
    Dėkojo 84 kart 39 žinutėse
    Reputacija
    20
    awww... į kauną neatkeliaus.

Užkalė visus langus ir augina pingviną.

Naujokas Riko-chan avataras
    Įstojimo data
    2011 07 20
    Vietovė
    Kosmosas
    Įrašai
    17
    Padėkos
    17
    Dėkojo 1 kart 1 žinutėje
    Reputacija
    0
    Aha , būtų įdomu sužinoti kainą ^^

Coffee lover
    Puny avataras
    Įstojimo data
    2007 12 09
    Vietovė
    Vilnius
    Įrašai
    115
    Padėkos
    20
    Dėkojo 31 kart 25 žinutėse
    Reputacija
    6
    Citata Autorius Riko-chan Žiūrėti skelbimus
    Aha , būtų įdomu sužinoti kainą ^^
    Kiek mačiau, bilietas į seansą (viena filmą) kainuoja 14lt, išskyrus, į gruodžio 1d. filmą "Vaikai, kurie vijosi žvaigždes ", kadangi 12-01 Yomayo diena, tai ir bilietas kainuoja 6.50lt.

6. Jums dėkoja:

Naujokas Riko-chan avataras
    Įstojimo data
    2011 07 20
    Vietovė
    Kosmosas
    Įrašai
    17
    Padėkos
    17
    Dėkojo 1 kart 1 žinutėje
    Reputacija
    0
    Arigato ^^

Naujokas CielPhantomhive avataras
    Įstojimo data
    2010 02 06
    Vietovė
    Lietuva, Vilnius
    Įrašai
    3
    Padėkos
    1
    Dėkojo 0 kart 0 žinutėse
    Reputacija
    0
    Kaip laukiu rytojaus Eisiu į filmą "Vaikai, kurie vijosi žvaigždes" :] Labai noriu ji pamatyti :]

Rimtas forumo narys
    shikigamijako avataras
    Įstojimo data
    2010 05 31
    Vietovė
    Ukmerge/Vilnius
    Įrašai
    135
    Padėkos
    92
    Dėkojo 19 kart 18 žinutėse
    Reputacija
    3
    Citata Autorius CielPhantomhive Žiūrėti skelbimus
    Kaip laukiu rytojaus Eisiu į filmą "Vaikai, kurie vijosi žvaigždes" :] Labai noriu ji pamatyti :]
    Aš irgi einu į tą filmą. Laukiu nesulaukiu kada ateis ta valanda. Manau, kad bus pilna salė, nes nebeliko bilietų

Rašytojas

Viktoras avataras
    Įstojimo data
    2008 03 17
    Vietovė
    Vilnius
    Įrašai
    209
    Padėkos
    14
    Dėkojo 26 kart 14 žinutėse
    Reputacija
    7
    Tai buvo VISIONARY lygio filmas. Nors festivalis dar net neprasidėjo baigtis, aš norėčiau nuoširdžiai padėkoti Otaka komandai, kad nepasidavė įvairioms nuotaikoms nuo praeitų metų ir surengė šią didžiulę šventę visiems anime fanams.
    Ah! My Goddess... tokio malonumo dar nesu gyvenime patyres...

Belldandy vez!!!

O Keichi irgi neblogas - daug gero nuveike budamas tik paprastas zmogus... :P

11. Jums dėkoja:

Rašytojas

Viktoras avataras
    Įstojimo data
    2008 03 17
    Vietovė
    Vilnius
    Įrašai
    209
    Padėkos
    14
    Reputacija
    7
    Sveiki,

pirma norėjau pareikšti dideli nusistebėjimą ir susirūpinimą, kad parodžius tiek filmų, įvykus tiek seansų, apsilankius tiek žmonių, tyla... niekam nekyla ranka pareikšti KO NORS apie tokį šaunų festivalį. Kaip kokie kriuksės kurie tik "prisiskanavo", o nesugeba jokios padėkos pareikšti tiems, kas juos "pavaišino". Na nesitikiu tokios apimties gijos kaip šių metų nowJapan, bet, c'mon...

Taigi, be "didelis dėkui už tokį awesome festivalį" norėčiau ir trumpai pakomentuoti keturis matytus filmus. Nebuvau Čeburaškoje, gal kas gali pasidalinti įspūdžiais iš jo?
    Pirmas matytas filmas, "Vaikai kurie vijosi žvaigždes" prasidėjo kaip kažkoks eilinis school life, Asunos "lipsnumas" tampė nervus, kol... viskas apvirto aukštyn kojomis ir aš atsidūriau panašiame į Ghibli epiškame ir tragiškame pasaulyje kuriame ne viskas gerai, kuriame verda kova už išgyvenimą, kova už savo prisiminimus, meilę, jausmus ir t.t. Vizualinė dalis ir tiek muzikos kiek jos buvo tiesiog pribloškianti, žodžiais nenusakoma. Bendrai paėmus VISIONARY lygio filmas.
    Antras filmas Arriety patvirtino mano skaitytus apie jį atsiliepimus: studio Ghibli ateitis tikrai šviesi ir niekas nesugeba kurti tokių gyvenimo džiaugsmu trykštančių filmų kaip jie. Be jokių trenksmų, riksmų, ginklų žvanginimo, smurto ir t.t. prieš mane atsiskleidė be galo brangus ir mielas pasaulis kuriame aš ir pats norėčiau egzistuoti. Tai toks filmas kuris išjudina "gilumines" emocijas, dėl jo neverki, nesijuoki, bet lieki giliai jo išjudintas. Ghibli filmai, tai odė šlovinanti normalius santykius, normalias šeimas (net jei ir ne viskas jose būna gerai) ir normalius santykius ką aš retai pamatau anime kaip tokiame apskritai. MUST absolutely SEE.
    Trečias fimas Tatsumi buvo geras, bet man asmeniškai pakankamai keistas. Taip, galiausiai supratau, kad tai buvo kažkokio "legendinio?" mangakos autobiografija ir aš džiaugiuosi, kai kolegos animatoriai pagerbia savo kolegą mangaką, bet man asmeniškai ne ytin patiko to žmogaus kūrybą ir visos iš jos išplaukiančios blogos, niūrios emocijos ir visas tas "adult" seksualumas, gal todėl, kad aš labiau vertinu santykius kaip tokius, o ne "dulkinimąsi".
    Galiausiai ketvirtas filmas Hanėjų Sparnai buvo fanservisas tiesiogine prasme. Man patinka kai kurie matyti Gainax studijos darbai, bet jos kaip tokios pirmasis filmas buvo super awesome. Būtent dėl tokių filmų aš myliu anime. Jie paėmė mūsų pasaulį, realybę ir visiškai ją per-įsivaizdaivo pradedant technologijomis ir baigiant kultūromis, kalbomis ir... mada. Reikia pamatyti jų sukurtą aprangą ir veikėjus, kad tą įsivaizduoti! Net tada jie turėjo savotišką pasakojimo stilių ir humorą ir man jie labai patinka. Istorija yra tiek paprasta, tiek sudėtinga ir kartu jaudinanti, įkvėpianti. O pati pabaiga ir astronauto kreipimąsis į žmoniją kurio niekas nenorėjo ir negalėjo išklausyti (nes niekam nerūpėjo kosmoso programa ir vyko eilinis karas) tiesiog sminga į širdį: "Žmonės, aš žinau, kad mes sugadinsim ir kosmosą kaip sugadinome savo planetą, bet bent pasistenkim (...?)" (ar kažkaip panašiai).

Dar tikiuosi, kad rengėjai irgi nenumos rankos ir patys pasakys kaip jiems šiemet sekėsi, ko tikėjosi, kas nudžiugino, kas nuliūdino ir t.t.

Nors aš prie šio festivalio niekaip neprisidėjau, bet jei ką nors rengčiau, norėčiau ir pats pasidalinti info ir išgirsti feedback iš dalyvavusių.

Viktoras

Belldandy vez!!!

Žmogus Ne

Bardakas avataras
    Įstojimo data
    2005 09 22
    Vietovė
    Kurokawa/VAK
    Įrašai
    1.541
    Padėkos
    333
    Dėkojo 541 kart 206 žinutėse
    Reputacija
    68
    Mažai ką yra pasakyti apie šių metų Otaką. Du filmai matyti, dviejų nenorėjau pamatyti, tad teko nueiti tik į "Vaikus besivaikančius žvaigždes". Pirmiausia, tai festivalis atrodė kiek smulkesnis nei pernai, nelabai buvo noro dalyvauti ar stebėti papildomas atrakcijas ir konkursai gerokai susivėlino, kad juos pastebėčiau. Filmų repertuaras taip pat daugiau mažiau vidutinis. Kai galop supratau, kad bus tik 5 filmai kiek nuliūdau. Nors Tatsumi istorijos prasme viliojo nueiti, tačiau jo piešimas totaliai atbaidė ir pagailėjau papildomų pinigų šiam filmui. Arietė matyta (ir kaip Ghibli filmas - nieko ypatingo). Hanėjaus Sparnai taipogi matyti ir nors patiko, bet antrą kartą nebebuvo didelio entuziazmo pažiūrėt. Čeburašką praleidau po defaultu.
    Užtat visiškai nesigailiu nuėjęs į naujausią Makoto Shinkai filmą. Tikrai tikėjausi jo tipiškos, seiliškos meilės istorijos su fantastikos elementais, o gavau tai ką galėtų sukurti Miyazakis savo geriausiais metais. Peržiūrėjęs filmą net juokavau, kad gal Shinkai nuvogė kokį seną Miyazakio scenarijų ir sukūrė filmą. Bet ties istorija viskas nesibaigia, piešimas taipogi labai artimas Ghibli studijos kūrybai, spalvos tapo šiltesnės ir tapybiškesnės, personažų modeliavimas primena Nausicą ar Princesę Mononokę gal net labiau, o ir Agartos pasaulis su savo padarais nė ką nenusileidžia Miyazakio sukurtiems. Prieš filmą ne kartą minėjau, kad "tikriausiai sulauksime tipiško Shinkai darbo kuriame matosi jo pagrindiniai elementai: traukiniai, sakuros, daug atspindžių, beprotiškai nučiustytas (bet gražus) dangus, meilės istorija tarp dviejų paauglių, sniegas, paukščio skrydis (ir kameros prasme ir tikro paukščio) ir pan.", bet nors ir dauguma šių jo elementų buvo rodomi, jie buvo kitaip pateikti nei tipiškai, dėl to likau labai sužavėtas ir šis autorius vėl prisikelia man kaip vienas įdomesnių šiuolaikinių anime kūrėjų.

Bendrai kalbant, nors buvau tik viename filme, likau visiškai patenkintas (filmo dėka). Otaka niekad nebuvo linksmybių ir show pasirodymu renginys, į ją visad, nuo pat pradžių, ėjau tik dėl filmų ir vieną norimą gavau. Įvairūs filmai įvairioms amžiaus grupėms buvo pateikti, bet tikriausiai daug kas po pernai buvusio Redline tikėjosi šiek tiek nesveiko ir vizualiai efektyvaus veiksmo programoje.
    Maybe on Earth, Maybe in the Future

Kurokawa idėjinis lyderis
    Lėtai keičiu slaptažodžius

14. Jums dėkoja:

Department of Inquisition
    Kuroi Tsubasa avataras
    Įstojimo data
    2009 09 09
    Vietovė
    my imaginary world/Vln
    Įrašai
    332
    Padėkos
    246
    Dėkojo 117 kart 82 žinutėse
    Tinklaraščio įrašai
    1
    Reputacija
    10
    Šį kartą teko pabuvot 2 filmuose (asmeninis rekordas, nes anksčiau spėdavau nueit tik į 1), užtat labai skirtinguose - Arrietty ir Tatsumi. Ilgai negalėjau apsispręst tarp Arrietty ir M. Shinkai filmo, bet taip išėjo, kad iš Shinkai nieko naujo nesitikėjau, o penktadienį po mokslų supratau, kad tą vakarą vistiek nieko geresnio nenuveiksiu, tad ekspromtu nuėjau į Arrietty ir gailėtis neteko - piešimas, spalvos, muzikinis fonas, nesudėtinga, bet labai miela ir gerumu bei nuoširdumu spinduliuojanti istorija buvo tiesiog atgaiva sielai ir akims, net nepastebėjau kaip prabėgo ta valanda su trupučiu Į Tatsumi bilietą buvau nusipirkus iš anksto, nes iš karto patraukė dėmesį aprašymas. Situacija čia apsivertė auktyn kojom - piešimas, kuris kaip supratau, turėjo atitikti mangakos stilių, ir labai slogios istorijos; irgi savotiškai patiko, nes buvo atpasakojamos šio autoriaus mangos, kurios perteikia kai kuriuos tuometinės Japonijos gyvenimo aspektus taip kaip juos matė Tatsumi. Bet sprendžiant iš žiūrovų skaičiaus sekmadienį nedaug kas tuo susiviliojo.
    Vienu žodžiu, kaip ir per ankstesnius renginius nusivilti neteko, puikiai praleidau laiką
    Ačiū rengėjams už šią nedidelę šventę!
    No one can restrain me with logic
    Spoileris:
    Yes, I know it`s a pseudo-problem

hah i need sleep urahara_san avataras
    Įstojimo data
    2006 04 18
    Vietovė
    ^
    Įrašai
    33
    Padėkos
    26
    Dėkojo 9 kart 8 žinutėse
    Reputacija
    0
    Dauk nepasakosiu. Na man tai žiauriai patiko. Tokius anime pamatyti kino teatre tikrai geras jausmas. Žiūrėjau Vaikai, kurie vijosi žvaigždes, Hanėjų sparnai ir Arriety. Visi trys skirtingi, visi savaip patiko. Pirmasis tai toks stebuklingas, nereali ir įdomi mergaitės istorija... Hanėjų sparnai tai visas filmas apie vaikino pasaulio suvokimą. Tikrai skoningas, be to ir nemažai buvo subtilaus humoro. Na, o Arriety, graži istorija, spalvinga, įtraukianti. Į kitus deja neturėjau galimybės nueiti.
    Labai dėkui organizatoriams ir visiem kas padėjo surengti šį festivalį!
    ^^

Mr. Reasonable

Raziel avataras
    Įstojimo data
    2004 06 09
    Vietovė
    Vilnius
    Įrašai
    223
    Padėkos
    1
    Dėkojo 65 kart 9 žinutėse
    Reputacija
    22
    Organizatoriai yra visai patenkinti šių metų festivaliu. Nežinau, kiek galiu kalbėti apie visokius nesklandumus ir problemas, susijusias su organizavimu, tai į detales nesileisiu. Užtenka pasakyti, kad palyginus su tuo, kokia buvo susiklosčiusi situacija, festivalis praėjo stebėtinai sklandžiai.

Beje, mūsų merginoms labai patinka pozityvūs atsiliepimai, paskatinimas ir pan. Jei turite ką gero pasakyti, padėkoti, brūkštelkite ką nors Facebook'e, nes čia iš organizatorių lankausi tik aš.

Kitiems metams nusiteikimas yra pakankamai geras, bet viskas priklauso nuo finansavimo, kuris paaiškės tik pavasarį. Jau kelis metus planuojam atvažiuoti į Kauną, galbūt pavyks tą padaryti kitais metais. Bet kol kas aišku tik kad Otaka 2012 įvyks. Dėl viso kito negaliu nieko žadėti.
    "The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West"
    Alexander Kojève, 1959

FF sucks! Please, don't kill me

Rašytojas

Viktoras avataras
    Įstojimo data
    2008 03 17
    Vietovė
    Vilnius
    Įrašai
    209
    Padėkos
    14
    Reputacija
    7
    Pats faktas, kad Otaka tikrai bus, mane be galo džiugina. Be jūsų žiemos būtų pernelyg ilgos ir niūrios.

Belldandy vez!!!

Lankytojai forumą randa ieškodami:

otaka 2011

otaka 11japonu animacijosotakavaikai kurie vijosi žvaigždesjaponų animacijos dienosjaponu animacijaotaka11japonu animacijos dienosotaka dienosjaponu animacijos dienagera japonu animacija maziesiemsanimezona otaka 2011otaka dienos 2011filmas otaka 11 hanėjų sparnaiwww.otaka 2011 otaka 2011japonijos animacijavaikai žvaigždes 2011 animejaponas anime kurejasSchool life filmai animacija japonijajaponisku filmu kino savaite vilniusdabartine japonu animacija apie meile japonu animacijos dienos 2011
SEO Blog

Mėgstami

Rašymo leidimai

• Jūs negalite rašyti naujas gijas
  • Jūs negalite rašyti atsakymus
  • Jūs negalite prisegti failų priedus
  • Jūs negalite keisti savo žinutes
  •