Nepykit - pratryniau du puslapius komentarų, kurie nukrypo į asmeniškumus, trollinimą ir spamą. Suprantu kad po festivalio kilo daug klausimų ir čia pabandysiu į juos atsakyti.
Pradėsiu nuo vėlavimo:
Jei kas gali eiti blogai, tai taip ir bus: Festivalio ryte ir dieną buvo uždarytos visos aplink kongresų rūmus esančios gatvės. Buvo ruoštasi velomaratonui, todėl vėlavo žmogus su sąrašais. Dėl to vėlavo repeticija ir padariau, mano manymų, tuo metu vienintelį teisingą sprendimą - prioritetą duoti tiems, kas dėl skirtingų priežasčių negalėjo atvykti į repeticiją ketvirtadienį, kad jie bent kartą būtų užlipę ant scenos.
Dėl Cosplay (kaip ten bebūtų - kovosiu prieš šito fenomeno pavadinimo lietuvinimą) vėlavimo: prisiimu visą atsakomybę tik sau. Planuodamas pasirodymų seką ir jų laiką pridėjau 45% laiko dalyvių pakilimui ir nusileidimui nuo scenos. Praeitais metais to užteko, šiais - matyt nelabai. Turiu pasakyti kad ant scenos šiais metais buvo rekordinis kiekis pasirodymų - net 113(!).
Kaip tai bus sprendžiama kitais metais:
- Festivalio savanoriai/organizatoriai bus raginami naudotis viešuoju transportu (jis važiavo ir spjaut jam į velomaratonus).
- Ankščiau į repeticiją atėję žmonės bus įleidžiami į festivalio patalpas net neturint sąrašų (bet apribojant jų judėjimą festivalio patalpomis) kad jie nešaltų gatvėje.
- Gal kas ir pyks, bet bendras pasirodymų skaičius bus ribojamas ir atranka bus griežtesnė. Vienas dalyvis negalės pakilti į sceną daugiau nei du kartus (nekelkit fludo - trinsiu. Tam bus skirta atskira tema vėliau).
- Atsisakysim filmo per pertrauką kad būtų lengviau reguliuoti laiką (šiais metais to padaryti negalėjome, nes buvo tam tikri įsipareigojimai).
Dėl pasirodymų tvarkos ir informacijos apie tai:
Tie, kas su manimi važiavo i Rygą ar dalyvavo kituose mano organizuotuose festivaliuose žino - visada prieinu prie informacijos dalinimo labai pedantiškai: bandau, kad visi gautu visą įmanomą informaciją. Ir šiais metais buvau paruošęs lapus su pasirodymo eiga. Deja, jie pas Jus neatkeliavo, nes sekmadienį ryte visa pasirodymų tvarka buvo pakeista. Tai atsitiko dėl miskomunikacijos su kolegomis iš Latvijos. Dauguma iš jų atvyko su dviems kostiumais ir iš jų negavau prašymu suplanuoti juos kuo toliau vienas nuo kito (čia buvo dėl to, kad per klaidą gavau tik failus su medžiagą pasirodymams ir negavau pačių laiškų su prašymais - Latvių registracija vyko per jų organizatorius ir vėliau gavau viską vienu laiškų). Taigi suplanavus atsitiko taip, kad pvz.: viena panelė turėjo grupinį pasirodymą su cosband'u, o po dviejų solo pasirodymų jau turėjo vaidinti su kitu kostiumu ir makiažu. Diskvalifikuoti juos už, šiaip, ne jų klaidą, man nepakilo ranka, o tada ir mes nematytume daug labai gerų pasirodymų.
Taigi iš atspausdintų iš anksto lapų naudos nebuvo, ruošti naujus visiems nebuvo laiko ir galimybių, taigi teko jų visai atsisakyti. Jei tokie fors-mažorai (nenugalimos aplinkybės) atsitiktų dar - žinokit - prie scenos stovi žmogus su tiksliausiu sąrašų ir jis Jums visada padės.
- Bendravimas, bendravimas ir dar karta bendravimas.
Dėl Latvių pasirodymo su AF8 kostiumais:
Kaip žinia - per AF8 pirmu vietų laimėtojai gavo nemokama kelionę į nJ2011 BET su sąlygą, kad jie parodys savo pasirodymus pas mus ant scenos. Po nJ2010 mes darėm lygiai taip pat, bet nespėjom į registraciją (nes ji pasibaigė savaitė prieš nJ2010), todėl dalyvavome ne-konkurso kategorijoje.
Taip pat norėčiau pasakyti tiems, kas nežino - dauguma Latvių atvažiavo su dviem kostiumais -senu ir nauju. Todėl mes mėgavomės puikiais Raziel, Squall, ir Code Geass pasirodymais. O Gundamas iš vis ėjo ne-konkurso skiltyje.
- Sėsim su Rygos orgais ir bendrausim šiuo klausimu jau netrukus.
Dėl teisėjavimo:
Dažniausiai turime 5 teisėjus, bet šiais metais praeitų metų laimėtoja Agota Gudelytė nespėjo parkeliaut iš svečių šalių ir nepateko į pirmąją Cosplay dalį.
O dėl teisėjavimo kriterijų - visi teisėjai gavo blankus su vertinimo kriterijais. Jie buvo tokie:
- Visi solo ir cosband pasirodymai buvo vertinami pagal pasirodymo kokybę (artistiškumą, personažo perteikimą, personažų sąveiką) ir dalyvio kostiumo panašumą į originalą.
- Vaidinimai turėjo papildomą siužeto kategoriją. Panašumas į personažą buvo ne tiek svarbus.
- Šokiai turėjo papildomą choreografijos (plastika, sinchroniškumas, sudėtingumas, idėja) kategoriją. Panašumas į personažą buvo ne tiek svarbus.
- Muzikinio kūrinio atlikimas turėjo papildomą muzikos kokybės kategoriją. Panašumas į personažą buvo skatinamas.
- Bus sukurta atskira tema diskusijoms ir visi kriterijai bus žinomi iki renginio.
Dėl mini-konkursų:
Nežinau kaip Jums, bet man truputį nusibodo metai iš metų besikartojantys mini-konkursiukai, todėl šiam renginiui buvo sukurti nauji. Deja, spėjau parodyti tik vieną - Dub-Wars. Bet per afterį jis ir dar kiti ateis patobulinti ir nupoliruoti.
- Supratau, ko trūko šiame festivalyje. Mini-konkursų skilties, kur galėčiau įtraukti nekaltus praeivius ir priversti juos daryti random stuff ant scenos apdovanojant juos mielais priziukais. Pagalvosiu, kaip tam išskirti visą skiltį. Just wait for it
All-in-all:
Labai norėčiau pasakyti, kad čia yra nenugalimos aplinkybės ir kad mano kaltės čia nėra, bet, kaip pagrindinis šio festivalio organizatorius, negaliu to padaryti. Nuo mažiausios detalės (jei buvo pilni šiukšlių maišai ar nebuvo tualetuose popieriaus) iki tikrai svarbių (vėlavimas) - viskas yra mano kaltė.
nowJapan yra gan didelė mano gyvenimo dalis, ir tai, kad jis nebuvo visiškai pasisekęs šiais metais, man yra stiprus smūgis. Noriu visų atsiprašyti už mažus ar didelius nesklandumus ir pasižadu pasitaisyti.
Nuoširdžiai Jūsų, KOI komandos narys Wishmaster aka Olegas
P.S.: po festivalio radome gan nemažai pamestų dalykų, tai jei ko pasigedote - rašykit man į wishmaster@koi.lt
P.P.S.: jei festivalio metu neatsiėmėte prizų - irgi rašykite man į wishmaster@koi.lt. Prizai gulės iki afterio, kuris bus rugsėjo gale/spalio pradžioje. Jei iki to laiko prizininkas nepasireikš - prizai keliaus į kitų metų prizinį fondą.

Atsakyti cituojant

. Man patinka pilnaverčiai barai su normaliu maistu ir karštais gerimais, karštais užkandžiais bei saldūmynais

Mėgstami