Ano Hi Mita Hana no Namae o Bokutachi wa Mada Shiranai
Režisierius: Tatsuyuki Nagai
Studija: A-1 Pictures
Žanrai: drama, gyvenimiškas, mistika
Transliacija: 15.04.2011 - 24.06.2011
MAL reitingas: 8.70
Trukmė: TV 11 ser. x 25 min.
YouTube: Opening / Ending / AMV
![]()
![]()
![]()
Aprašymas: Buvo linksma grupelė draugų. Teoriškai jai vadovavo Jinta, bet iš tikrųjų visatos centras buvo Menma, kurią berniukai daugiau ar mažiau mylėjo, o mergaitės jai pavydėjo. Deja, Menma žūva ir kompanija išsiskirsto. Netektį kiekvienas pergyveno savaip. Mokslai, nauji draugai, kelionės.... Iš pirmo žvilgsnio sunkiausiai buvo Jintai, kuris metė mokyklą, užsidarė namuose ir visiškai ištrynė save iš visuomenės. Be to, dar iš niekur atsidaro Menmos vaiduoklis. O gal ir ne vaiduoklis visai, o berniukui tiesiog visai stogas nuvažiavo? Kaip ten bebūtų atsirado padaras kuris kalba, miega ir valgo, bet jį mato ir girdi tik vienas Jinta. Menma atsirado ne šeip, su prašymu išpildyti norą. Bėda tame, kad net pats vaiduoklis nežino koks tai yra noras. Aišku tik, kad draugų kompanija turės atsikurti. Tai nieko gero nežada, bet gal pagaliau jaunimas išsiaiškins praeities nuoskaudas ir gyvenimas, visą laiką buksuojantis, pajudės į priekį?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sunku įvertinti šį serialą. Nei objektyvus nei subjektyvus požiūris čia netinka todėl pabandysiu aprašyti iš abiejų pusių. Jei žiūrėti objektyviai tai serialas yra tikrai vertas dėmesio tiek šių metų kontekste tiek imant dramos/slice of life žanrus. Ir tikrai, ne visada tik laikas gydo žaizdas, kartais reikia pasistengt ir pačiam. Šiame anime yra daug kapstymosi savyje, ašarų, nuoskaudų ir brendimo problemų. Jautresnis žiūrovas tikrai turės progą išspausti vieną kitą ašarą. Jau vien šita, retai pasitaikanti, galimybė yra didelis pliusas. Personažai nėra labai jau originalūs, bet skirtingi ir neblogai atskleisti. Techninei pusei neturiu priekaištų neturiu nors su padidinamuoju stiklu netikrinau, o ant mano ausies yra užlipęs dramblys.
Vis tik "neprilipo" man šis serialas. Matyt aš jau per senas. Jei tarkim papai, jumoras ar veiksmas patinka įvairaus amžiaus žmonėms tai šio anime keliama problematika manęs neįtikino. Nu kokia čia meilė tarp tokių mažų vaikų? Truputi patingėjo ir scenaristai. Per daug užsižaidė su ašaromis. Geriau jau būtų normaliau sujungę praeitį su dabartimi ir rimčiau užsukę siužetą. Jei atvirai tai čia priekabiavimas. Visų bėdų šaltinis yra pati Menma, kuri man visai nepatiko ir charakteriu ir išvaizda. Antipatija iš pirmo žvilgsnio ir niekaip savęs "neišprievartavau". Gal tik truputi, pačioje pabaigoje..... Daug labiau patiko Naruko. Nors ką ten ji, net Chiriko yra daug geresnė.
Reziumė: 7 balus duosiu. Vis tik rimtas serialas ir su mintimi. Jautresniems ir jaunesniems galima žiūrėti drąsiai.
Ypač jautriems rekomenduoju pasirūpinti servetėlių atsargomis.^^

Sunku įvertinti šį serialą. Nei objektyvus nei subjektyvus požiūris čia netinka todėl pabandysiu aprašyti iš abiejų pusių. Jei žiūrėti objektyviai tai serialas yra tikrai vertas dėmesio tiek šių metų kontekste tiek imant dramos/slice of life žanrus. Ir tikrai, ne visada tik laikas gydo žaizdas, kartais reikia pasistengt ir pačiam. Šiame anime yra daug kapstymosi savyje, ašarų, nuoskaudų ir brendimo problemų. Jautresnis žiūrovas tikrai turės progą išspausti vieną kitą ašarą. Jau vien šita, retai pasitaikanti, galimybė yra didelis pliusas. Personažai nėra labai jau originalūs, bet skirtingi ir neblogai atskleisti. Techninei pusei neturiu priekaištų neturiu nors su padidinamuoju stiklu netikrinau, o ant mano ausies yra užlipęs dramblys.
Atsakyti cituojant

Netvarka. Šeip nieko tokio iš jos nenorėjau, bet asmenybė taip ir liko vaiko, o draugai jau paaugliai. 

Hmmm Storyline patrauke iskarto, nebuvo 'tusciu virkavimu' kaip minejo Ozis. Tikrai daznai keites emocijos, bet niekada taip ir nesugraudino 

Mėgstami