Kanon
Kanon (2002)
Prodiuseris Yamauchi Shigeyasu
Studija: Toei Animation, Key
Žanrai: drama, romantika, gyvenimiškas, atgamtinis
Transliacija: 2002
Trukmė: 13x24 min.
AniDB reitingas: 7.37 (2217)
MAL reitingas: 7.38 (11845)
YouTube resursai:
OP || ED
Papildoma Info:
Kanon iš pirmo žvilgsnio paprasta drama ar scool life anime... kurių netrūksta. Tiesa, žiurint iskart kyla klausimų kiekvieno epizodo pradžioje kalbama apie kažkokį sapną, kuris niekada nesibaigia.. viskas vyksta žiema - šaltis, krintantis sniegas suteikia savitą atmosferą, daugelis mano matytų anime buvo šiltuoju metų laiku ar bent be sniego, o čia sniego bus ir nemažai.

Siužetas prasideda vaikinukui Yuuichi atvykus į mažą apsnigtą miestelį, jis čia nebuvo 7 metus, ir tėvam išvykus į užsienį jis vėl atvyksta pas pusesrę Nayuki. Ankstesnių dienų praleistų čia jis nepamena, keista ar ne?. Jam iškraunant daiktus jis randa lankelį plaukams, iš kur čia jis galejo atsirasti.. toliau siužetas pradeda vystytis ir net nepajunti kaip įtraukia. Jis sutinka mergina vardu Aya, kaip nekeista visi kiti pagrindiniai personažai yra merginos, o kaip gi be jų =] Jis susipažįsta su jomis skirtingais būdais, visos turi kažkokią tai problemą, pvz.: viena mergina yra demonų medžiotoja, tiksliau ji tiesiog kovoja su demonais, yra uždara, nekalbi ir turi tik vieną draugę.
Šiame anime yra fantastikos ir mistikos, bet pažiūrėjus iš kitos pusės tai tik padeda sustiprinti ir parodyti personažų emocinę būseną, jų psichologiją.. šiaip bent jau man siužetas truputį asocijuojasi su Kimi ga nozomu eien, tiesa tai ne vienodi anime, bet jausmai žiūrint, bent jau man buvo panašūs.
Taigi, išvada: anime neblogas jei žinoma jums tokio tipo anime prie širdies. Ir dar kiek žinau Kanon yra išleistas žaidimo pavidalu - deja man neteko bandyti, bet iš informacijos susidariau nuomonę kad ten nelabai kas gero, o tiesiog dating žaidimas.
Bookmarks