Autorius
dArt
Metų nusivylimas 2009 - nereikalinga nominacija. Kam rinkti blogiausia. Labai realu, kad blogiausio daug kad ir nematė.
Renkamas ne grynai blogiausias
, o tas kuris daug žadėjo bet nepateisino žiūrovo vilčių ir nepateikė, to ko jis tikėjosi, t.y. nusivylimas.

Autorius
dArt
Žaviausias anime blogietis 2009 - irgi pabadinimas užkliuva Žaviausias tai gal ir Vamp, bet Didžiausias Blogietis arba Geriausias (vertinant blogiečių skalėje) gali būti jau kitas. Neaiškų kas renkama.
renkamas labiasuiai patikęs blogietis, o pagal ką jis tau patiko čia jau tau ir spręsti, jei neapsisprendi nebalsuok iš viso.

Autorius
dArt
Otakiškiausias anime 2009 - nereikalinga nominacja. Neaišku ką reikia vertinti ar tą "Otakiškumą" kuris yra dažniausiai šalutinė anime dalis ar pati anime.
kas čia neaišku, jei renkam otakiškiausią tai renkam tą kuriam tas otakiškas stuffas buvo geriausiai pateiktas, o pati anime rinksim finale...

Autorius
dArt
Geriausias smurtinis anime 2009 - nereikalinga nominacija. Beveik atitnka Geriausias veiksmo. Atrodo, kad padaryta vien kraujo kiekiu, o ne anime gerumui matuoti.
jie tau smurtas asocijuojasi tik su veiksmu ir dideliu kraujo kiekiu, tai čia jau tavo siauro suvokimo kaltė.

Autorius
dArt
Geriausia mecha 2009 - nebūtina, kiek ten tu mechu gali eiti šalia veiksmo.
man nusispjaut ant šios nominacijos, nes mechu nemėgstu, bet man ji netrukdo, o ir šiaip jei viską prie veiksmo sukiši, tai tikrai geriau, čia renkam geriausia mechu elementų turintį anime, tam kad tie kas mėgtu tuos mechu elemtus galėtų ką nors atsirinkti prieš žiūrint.

Autorius
dArt
Geriausias “mini” anime 2009 - įdėja gal ir gera, bet sunku lyginti 3X100 min Chi serijas Su 15 min Eve no Jikan ar Astro fighter sundread 15X26.
na ši nominacija atsirado tik šiemet, tai gal ją dar tobulint reikėtų, nesiginčysiu. Dabar joje yra nominuoti tie anime kurių vieno epo trukmė neviršijo 15 min.

Autorius
dArt
Nepadoriausias anime 2009 - neaiškus pavadinimas ar rinkti Geriausia Echi ar ten kur daugiausia echi.
Nepagaunu kas čia gali būti neaišku, renki geriausia pervy anime ir viskas...

Autorius
dArt
Geriausias daugiasezoninis anime 2009 - nereikalinga nominacija, kad met vis tie patys anime.
taip tie patys, bet kiekvienais metais jie išleidžia naujas serijas, tai jas ir vertinam.

Autorius
dArt
Įspūdingiausia anime pabaiga 2009 - Vėl neaiški reikia vertinti kažkokį momentą o ne pati anime. Šitas anime visai neblogas, bet pabaiga tradicinė. O šitas nesamonė, bet pabaiga kieta. Už kurį dabar balsuot ....
Balsuot už labiausiai patikusią/nustebinusią pabaigą už ką dar jei renkama įspūdingiausia pabaiga.

Autorius
dArt
Geriausias shoujo-ai/shounen-ai 2009 - Nebūtina nominacija - galima pridėti kelis geriausius prie Romantikos.
čia siūiai taip pat kaip ir su smurtu ir mechom. tai atsakymas ir gi toks pat, čia ne tas pats kas roamantika.

Autorius
dArt
Geriausias remeikas 2009 - nereikalinga nominacija. Per mažai kandidatų. O be to Filmus ar kelių epizodų OVAS nelabai net tinka vadinti remaikas.
Iš dalies sutinku, šiemet nominantų mažoka buvo, buvo keli tikrai geri, bet jie dar ongoing...

Autorius
dArt
Geriausias filosofinis anime 2009 - Vėl labai neaišku nominacija. Kandidatų gal ir buvo šiems metams (bet tik šiems), bet vėl neaišku ką vertinti ar Anime ar Filosofiją jame, o kaip tą filosofiją dar ir įvertinti ....
Dar viena nauja nominacija. Vertiname tą kuris labiausiai smegeninę "pamasažavo".

Autorius
dArt
Gal kitiems paprasčiau pasirinkti, bet man sunku balsuoti už mažiau patinkanti anime , dėl to kad jis labiau tinka toje kategorijoje ....
Štai ir priežastis dėl ko tau ir užkliuvo dauguma ketegorijų, jei taip sunku tada geriau susilaikyk nuo balsavimo išviso...

Autorius
dArt
Jeigu reikia po Anidb ar po kitu ieškot koks SPECIAL ar OVA ar <6 įvertintų, kur tiktų tai kategorijai, tai gal tos kategorijos nereikia visai.
tai jei anime reitingas mažiau nei šeši tai jau š? esu matęs ne vieną anime kurių reitingas daug žemesnis už šešis, bet jie man paliko didesnį įspūdi nei kai kurie turintis žymiai aukštesni reitingą, taigi pagal tokius kriterijus vadovautis tikrai neapsimoka.

Autorius
dArt
Pernai dar užkliuvo man nominavimas. Vienas žmogus surenka kiti pakritikuoja pora prideda pora atima ... Tuo ir pasibaigia. Vieno žmogaus, kad ir kiek daug mačiusio nuomonė nebus objektyvi...
O ką gali pasiūlyt geriau, juk nedėsi balsavimo su visais metu anime kad išrinkt kuris geriausias

Autorius
dArt
Jei neklystų tik vienoj vietoj nuominuota Kemono no souja erin, kuris mano subjektyvia nuomonė vienas geriausių šių metų anime, o tik vienoj nes ne visi komisijos nariai gal ir matę ... O gal ir nelabai yra kitur, nepaisant 28 (viena kita dubliuojančių) kategorijų.
Dėl šito reikėjo siūlyt sakyt, o ne dabar čia priekaištaut neverta kai jau šaukštai po pietų...

Autorius
dArt
Gerai, kad kažkas organizjuoja. Visi patenkinti niekada nebus. Aš nepatenkintas bendra tvarka, kiti nepatenkinti nominantais, (beveik) visi bus nepatenkinti rezultatais, nes dažnaiusiai būna populiarumo, o ne gerumo rinkimai.
Čia jau toks atvirų alsavimo trūkumas, dauguma nubalsuos už tai ko nė patys, nematę ar nesuptanta, o galdraugas pasiūlė, ar šiaip nori būt prie tos didesnės hebros kuri jau prabalsavo už kažką.
Mėgstami