WOLF'S RAIN
Metai: 2003
Žanras: Mystic, Drama, Action, Sci-Fi
Studijos: Bandai Visual, Bones
Oficialus puslapis
Panašūs anime: Anime-Portal
Manga - autorius Keiko Nomumoto (Cowboy Bebop, Macross Plus, Akira...)
Epizodų: 26 + 4 OVA
 Pasaulis. Anime „Wolf‘s Rain“ veiksmas vyksta ateities, apokaliptiniame pasaulyje. Žmonės nuniokojo žemę ir dabar gyvena po truputį naikindami tai, kas dar liko iš gamtos. Didžioji dalis gyvūnų rūšių jau sunaikintos, o likusi – prie išnykimo ribos. Apgriuvę ir nuskurdę miestai vis dar gyvuoja, išsibarstę po nuniokotą žemę. Žmonės gyvena susiskirstę į dvi grupes: kilminguosius ir paprastus gyventojus, kurių dauguma tapo nusikaltėliais.
Legenda. Sklando legenda, kad prieš pat pasaulio pabaigą pasirodys vilkai tam, kad nuvestų visus į Rojų. Niekas netiki šiomis legendomis, nes mano, kad vilkai išnyko prieš 200 metų.
Psychic. Vis dėlto vilkai vis dar egzistuoja. Tai jiems pavyko dėl jų ypatingo sugebėjimo manipuliuoti žmonių protais taip, kad šie matytų vilkus kaip žmones. Tokiu būdu daug vilkų sugebėjo integruotis į žmonių visuomenę.
Gauja. Pagrindiniai šio anime personažai – keturi vilkai: Kiba ([Kaiba]... gal), Tsume, Hige ir Toboe, turi asmeninių siekių, bet visi trokšta gyventi laisvi, toli nuo žmonių. Jie ieško mitinio „Rojaus“, bet tam, kad surastų jį, išradžių jie turi surasti „Gėlių Mergelę“ (Flower Maden). Savo „quest‘o“ metu draugai sutinka daug kliūčių: medžiotoją, kuris trokšta išnaikinti visus vilkus žemėje, detektyvą Hubb Lebowsi, daug visokių mokslininkų, pavyzdžiui Cher Degre (mokslininkė, norinti įrodyti, kad vilkai neišnyko)... Vienu žodžiu, krūva veikėjų.
Dar šis tas. Wolf‘s Rain‘e yra neblogo ski-fi. Psychic dalykėlius jau minėjau... Veiksmas... Na... neperdauginusiai, bet aš mačiau vos kelis epizodus... Animacija... Oooooooo kokia! Eikit į Google, spauskit “Wolf’s Rain”, ieškokit paveiksliukų. Gražus dalykas pasakysiu...
 Autorius Mao
Šito anime stiprioji dalis - veikėjai. Absoliučiai visi buvo kažkuo įdomūs (išskyrus Jaguara, she's fkn weak). Ta mysterious, liūdna atmosfera taip pat puiki. Veiksmo, nors ir nedaug, buvo tikrai neblogo. Na, o pati istorija plojimų verta. Nevertheless... Vidury šis anime šiek tiek migdė. Nieko, gal kada OVA peržiūrėjęs dar labiau mėgsiu, bet duodu 8/10 vien už nerealias paskutines serijas ir suteiktas emocijas.:3
 Autorius juodidrugiai
Ak, vilkai, vilkai... Patiko šis darbas. Žmonių degradacija, vieninteliai idealistai - vilkai siekiantys absoliuto... Viskas puikiai, per daug į lankas ir fantastikas nenukrypstant, pateikta. Kas liečia veikėjus, tai jie taip pat visi skirtingi ir įdomūs. O jau Chezos ir Kibos meilė bei jų susitikimas buvo kažkas stebuklingo... Nors 26'a serija, kaip pabaigai, pasirodė lyg ir kažkuo neužbaigta, bet pažiūrėjus OVA viskas susitvarkė taip kaip ir turėjo būti...
 Autorius Miliukea
Šis anime buvo vienas iš pirmųjų mano žiūrėtų. Patiko, žinoma, istorija, veikėjai, piešimas, emocijos, tikslas. Daug keliančių įtampą vietų. Patiko tiek opening, tiek ending. Dar dabar klausau opening'o. Nežinau, ir vilkai man patinka, kažkas neįprasto ir savito. Nesu kokia aš žinovė, bet šis vertas 5/5 ir ne mažiau.
|
Bookmarks