Chäos;HEAd
カオス;ヘッド
Transliacija: nuo 2008-10-09 iki 2008-12-25
Direktorius: Takaaki Ishiyama
Žanrai: Siaubas, mokslinė fantastika, psichologinis, antgamtinis
Tipas: TV
Trukmė: 12 x 26min.
Studijos: Madhouse Studios, Nitro+
AniDB reitingas: 5.92
Amžiaus reitingas: R [17+]
YouTube resursai:
OP || ED || Promo || AMV || AMV

Nishijo Takumi yra vidurinės mokyklos mokinys, tačiau tikrai neeilinis, jis gyvena vienas metaliniame konteineryje, ant namo stogo, etn jis pasineria į savo otakišką pasaulį, taip pat jį nuolat kankina šizofreniški kliedesiai. Taigi Nishijo Takumi kartais atrodo ir elgiasi, kaip būdamas nesavo proto. Vieną eilinę dieną Nishijo, kaip visada užsiiminėja savo kasdieniniais kompiuteriniais žaidimais, ir bendravimu pokalbių kambariuose. Taip jam bečiatinant vienas iš jo pašnekovų pradeda įkyriai kišti kažkokią nuorodą, Takumi pradeda panikuoti ir netyčia nuspaudžia nuorodą, atsidariusiame puslapyje pamato, nuotrauką iš nusikaltimo vietos. Kitą dieną eidamas mieste ir užsukęs į skersgatvį pamato kaip mergina mokykline uniforma, prie sienos smaigsto kažkokį nelaimėlį. Nishijo netrukus prisimena vakar atidarytą nuorodą kurioje buvo tas pats prie sienos prismeigtas nelaimėlis, paaiškėja jog jo atidaryta nuotrauka buvo iš ateities. Žinoma ilgai nelaukęs ir vedamas savo šizofreniško proto jis kuo greičiau nešdinasi iš to skersgatvio. Po šio įvykio jis pamažu susipažina su keliomis merginomis, kurios nešiojasi keistus kardus kurių kiti žmonės nemato. Taip Nishijo Takumi pamažu įsitraukia į keistų įvykių verpetą.
Istorija tikrai pasiūlo ganėtinai originalią idėją, kuri parodo, kas priveda iki apokalipsės. Šiuolaikiniuose anime gana retai išvysime apokalipsės temą, tačiau šis anime nors ir pateikia tai kas gana reta šiais laikais tačiau šios idėjos pateikimas mane ganėtinai nuvylė. Visų pirmą į kais krenta vaikiškas kovų pateikimas, man kažkaip nesižiūri tas dirbtinas merginų mosavimas kosminiais kardais. Iš patikusių dalykų tai Nishijo Takumi charakteris, labai įtikinamai jis tuos šizofreniškus priepuolius patiria ir šiaip jis grynas paranojikas. Pirmiausia kas šiame anime mane sužavėjo tai Takumi otakiškas gyvenimo būdas, ko gero jis vienas iš tikriausių mano matytų otakų.
Aplinkos pavaizduotos detaliai ir tikrai geria žiūrisi, veikėjai nupiešti savotišku stiliumi, šiek tiek į akis krenta merginų plaukai kartasi jie stovi tarsi plastmasiniai. Taip pat įstrigo kompiuterio ekrane matomi tinklapiai, jie suteikia dar daugiau realumo, nes yra realių tinklalapių atitikmenys, tokių kaip "Google" ar "Wikipedia".
Garso takelis neblogas, gerai derinasi prie vykstančios situacijos. OP ir ED nepasiūlo nieko labai išskirtinio, tiesiog tokie kokie ir būna tokio stiliaus anime.
Apibendrinus galiu pasakyti, jog anime išties geras ir tikrai vertas dėmesio, nors man maždaug nuo vidurio pradėjo vietomis nervinti, tačiau pradžia labai sužavėjo, taigi duodu 7/10.
|
Bookmarks