Norėčiau plačiau aprašyti šį žaidimą, nes žaidimas yra vertas savo pavadinimo. Jis yra skirtas psp konsolei. Jame parodomas Zack'o Fair'o gyvenimas ir jo įsimaišymas į visą final fantasy VII istoriją ir pasaulį. Būtent šitoje dalyje sužinome kaip į final fantasy pasaulį patenka Cloud'as, legendinis jo buster sword'as (cia to kardo originalus pavadinimas), Aerith ir net parodomas pirmasis mūsų "blogiuko" Sephiroth'o pasirodymas. Truputį apie pačią istoriją. Zack'as yra gabus antros klases sargybinis. Jis treniruojasi ir vis labiau būna pasiruošęs sunkesnėm misijom. Ir pagaliau jam duodama pirmos klasės misija susijusi su neseniai pradingusiu sargybiniu Genesis. Po truputį Zack'as atranda tai, kad Genesis su dakatru Hollander'iu padarė eksperimentą ir sukūrė daugybę Genesis klonų, be to prie jo prisideda ir Zack'o draugas Angeal'as. Va čia ir prasideda nuotykiai. Bebandant surasti Genesis, į šią istoriją vis įsipina jo draugai ir pažįstami kurie arba padeda arba tik gadina gyvenimą Zack'ui (pavyzdžiui Sephiroth'as tikrai pagadino ). Nenoriu "spoilinti", todėl dabar aprašysiu apie pačią žaidimo techninę pusę. "Crisis Core" grafika mane nepaprastai pradžiugino. Tikrai detali ir graži aplinka. Aš manau, kad tai tikrai didelis progresas nuo "Final Fantasy 7" Gal tik keletas PSP žaidimų yra sukurtų su geresne grafika. Po to kartas nuo karto pasirodantys CG leidžia gerėtis fantastinio pasaulio vaizdais.

Valdymas labai pakito nuo FF7 dabar jūs esamame laike turite nuspręsti kokią magiją paleisite, arba kokį smūgį trenksite iki tol kol priešininkas jūsų nenušlavė nuo žemės paviršiaus. Dar ką verta pastebėti tai OST. Tikrai neįtikėtina muzika, matosi, kad dirbo profesionalas. Pavyzdžiui paskutinėje scenoje vien muzika priverčia daugiau nebekovoti, suprasti, kad tai pabaiga. Man ypač patiko daina Moonlight Wandering. Žaidimo įdomumas tikriausiai yra vienintelis minusas, nes pastovios kovos pradeda nusibosti. Dabar duosiu pavyzdį: jus einate pilyje ir staiga iššoka trys paprasti kariai. Jūs juos sudaužote ir einate toliau. Po kelių žingsnių vėl iššoka trys tie patys kariai. Ir taip kartojasi visą misiją. Bet vistiek šio minuso neužskaitysiu ir žaidimui skirsiu 5/5 balų. Žaidimas kuris gali vadintis geriausiu metu žaidimu. Tikrai vertas dėmesio žaidimas. Siūlyčiau kiekvienam PSP turėtojui.
Siužetas: 9
Labai gerai atskleidžiamas siužetas. Įdomu stebėti kaip vystosi siužetas. Tik žaidimo pabaigoje lieka dar daug klausimų.
Grafika: 9
Grafika tikrai labai aukšto lygio kaip PSP žaidimui. Aplinkos yra labai detalios ir malonios akiai, bet dažnai pajunti ribą (stiklinę sieną). Gal tik misijų režimui galėjo prigalvoti naujesnių aplinkų.
Muzika: 9
Kaip ir kiekviena FF7 dalyje skamba tikrai geros malonios melodijos, bet porą iš jų jau esu girdėjęs anksčiau.
Gameplay ir Valdymas: 8
Tikrai patogus valdymas, tik gal labiau norėčiau, kad būtų daugiau mušimo mygtukų, tada būtų galima sukurti "combo" smūgius.
Vidurkis: 8,75
Tikrai labai geras žaidimas, bet net ir jam reikia dar tobulėti.
Mėgstami