• Banzai! 2015 Nr. 1

Ne ne, Jums nesivaidena. Ir net ne balandžio pirmoji. Nežinau, ar tiksliau reiktų sakyti, kad Banzai! prisikėlė iš numirusių, ar tiesiog atgaivintas Iš tikrųjų, geriau pagalvojus, tai ir baisu, ir linksma darosi - 15 mėnesių pertrauka, numerio kūrimo procese numiręs kompiuteris, bededant paskutinius štrichus pastebima, kad galutiniam faile trūksta nemažos dalies straipsnio, o maketuotoja jau pradingusi... Žodžiu, kokių tik kuriozų pakeliui nenutiko, bet svarbiausia, kad žurnalas jau pasiekiamas! Labai ačiū komandai, ypač tiems, kurių nereikėjo baksnoti po 10 kartų.

Komanda limito neturi, tad norintys prisidėti prie tolesnio kūrimo (kad ir laikinai ar vienam kartui), susisiekite su manim PM. Jeigu pažįstate Anime Zonoje nesilankančių žmonių, kurie galėtų ar/ir norėtų prisidėti, taip pat susisiekite, galėsiu duoti kitus savo kontaktus.

Kritika visuomet laukiama, tik, kaip jau įprasta, priminsiu, kad yra skirtumas tarp kritikos ir išdėjimo į šuns dienas.

Parsisiųsti pdf rasite čia: click
    Skaityti online galite čia: clicky
    [/table][/center]
    Šis straipsnis pirma buvo paskelbtas šioje forumo gijoje: Banzai! 2015 Nr. 1 nuo cobabara Žiūrėti originalų pranešimą
    kom. 9 kom.
    1. cobabara avataras
      Gal galima būtų išgirsti kokių nors atsiliepimų? Tiek dėl temų, tiek dėl dizaino/išvaizdos, tiek dėl dar ko nors. Visgi jums viskas daroma...
    1. Chloras avataras
      Chloras -
      Na, kad jau niekas nieko nerašo, tai aš pasisakysiu. Visų pirma, džiugu, kad šituo dalyku apskritai užsiimat. Nežinau ar Jūs po darbo turit per daug laisvo laiko ar kame čia reikalas, bet pripažinkim, kad leisti savo savaitgalius kuriant nemokamus leidinius skirtus itin siauram žmonių ratui ne kiekvienas norėtų. Tad Šaunuoliai.

Dabar šiek tiek apie patį leidinį. Yra tikrai įdomių temų, bet bent jau aš šitame žurnale pasigedau daugiau stuffo apie anime ir manga. Manga šiaip nesidomiu, bet net ir man buvo įdomu perskaityt "Pažintis su Mangaka" skiltį. Patarimai kaip piešti irgi liuks, nes įtariu kad nemaža šio tinklapio lankytojų dalis tuo vistiek daugiau/mažiau užsiima. Labai reiktų tokios skilties, kuri apibendrintų praėjusį sezoną arba du. Vėl gi, galiu kalbėt tik iš savo perspektyvos nes nežinau kaip kiti, bet aš on-goingų niekad nežiūriu. Tad jeigu žurnale būtų bent trumpas praėjusio sezono apibendrinimas, tai būtų labai didelė pagalba atsirenkant ką verta pažiūrėt, o ko ne. Ir manau kad tikrai nereikia leisti žurnalo kas mėnesį, kaip seniau buvo bandyta. Daug geriau būtų leisti du kartus per metus, vieną kartą aptariant pavasario /vasaros anime sezonus, kitą kartą rudens/žiemos, ir t.t. Aišku, pasakyt visada lengviau nei padaryt, bet jeigu baiminatės kad apibendrindami sezoną nuklysit į lankas, tai paprašykit kokio anime aprašymų veterano (pvz Killerbee) pagalbos. Gal nepasididžiuos brūkštelt pora sakinių.

Pats žurnalo apipavidalinimas kaip visada - aukštasis pilotažas. Tai tiek. Lauksiu kitų leidinių.
    1. arna avataras
      arna -
      Rimtas numeris. Net nustebau. Galvojau bus toks animešniškas, otakiškas... o pasirodo visas atvirkščiai. Tokį nebūtų gėda net Lietuvos spaudai atiduoti.

Reikia kritikos? Net nežinau ką ir rašyti. Jei planuojate ir toliau leisti tokį koks yra šis "Banzai!" numeris, siūlyčiau išsiplėsti iki 32 ar net 42 psl, aprėpiant dar daugiau temų ar išplečiant tas, kurios jums atrodo įdomesnės. Gautusi beveik enciklopedinis, žurnalinio pobūdžio, rimtas int.leidinys. Bet tai tik palinkėjimas.

Jei pagrindiniu skaitytoju laikote forumo AZ lankytojo tipą, tai leidinys turėtų būti, kaip čia išsireiškus, labiau popsinis ar otakiškas (ne toks rimtas ir solidus koks yra šis jūsų dabartinis numeris).
      Kas yra otakiškas leidinys? Greičiausiai viskas kas susiję su manga, anime, žaidimais ir visa ta japoniška subkultūra kuri išplaukia ar yra formuojama pastarųjų trijų pagrindinių, mano paminėtų dėmenų. Tik spėju, kad tokiu atveju reikėtų gyventi pačioje Japonijoje ar vietoje lietuviškų naujienų portalų kasdien lindėti japoniškuose.

Tad jei jūs savo jėgomis ir savo laiko sąskaita leidžiate NEMOKAMĄ!!! "Banzai!", tik palinkėčiau Jums visokeriopos sėkmės, nes darote tikrai labai didelį darbą.

P.s.: iš šiandieninio jūsų numerio išimčiau temą "Patarimai piešiant anime/manga stiliuje", nes internete ir taip jau yra galybė nemokamos informacijos kaip tą daryti.
    1. Killerbee avataras
      Killerbee -
      Citata Autorius Chloras Žiūrėti skelbimus
      Daug geriau būtų leisti du kartus per metus, vieną kartą aptariant pavasario /vasaros anime sezonus, kitą kartą rudens/žiemos, ir t.t. Aišku, pasakyt visada lengviau nei padaryt, bet jeigu baiminatės kad apibendrindami sezoną nuklysit į lankas, tai paprašykit kokio anime aprašymų veterano (pvz Killerbee) pagalbos. Gal nepasididžiuos brūkštelt pora sakinių.
      Šiaip gal ir galima, padaryt alia tokią mini apžvalgą su rekomendacijomis. Ne viską žiūriu, bet galima apibendrinti kitų žmonių nuomones. Tik klausimas ar tai bus kažkam naudinga nes sezono apžvalga vėluos bent porą mėnesių.
    1. prifke avataras
      prifke -
      Net nepajutau kaip perskaičiau visus puslapius..
    1. cobabara avataras
      Ačiū už atsiliepimus. Mano pirmas tolimesnis klausimas būtų - o trūksta konkrečiai anime/mangos ar apskritai tiesiog popso? Bendrai popso kitame numeryje bus tikrai daugiau, galbūt čia netyčiom taip temos sukrito. Bet turėsiu omeny.

Pradžioje logika ir idėja buvo tokia, kad šiaip anime aprašymų, nuomonių, kažokių apibendrinimų ir t.t. pakankamai yra/bus ir pačioje Anime Zonoje, todėl nėra prasmės dubliuotis, nes tiek darbas dvigubas, tiek neįdomu. Tai persinešė ir iki dabar. Pažiūrėjus šitą numerį dar kartą, tikrai atsikreipė dėmesys, kad realiai tik viena tema. Bet čia šiek tiek turbūt ir komandos kompetencijos dalykas - aš pati anime labai apleidusi, dauguma kitų komandos narių irgi neaktyviai žiūri.

Gal atsirastų kuris nors labiau pasikalęs anime žiūrovas, kuris norėtų prisidėti ir padėti? Ilgalaikio bendardarbiavimo nereikalausiu.
    1. Killerbee avataras
      Killerbee -
      Aš galvočiau kažką panašaus į http://www.animezona.net/forum/threa...me-2015-vasara , bet ne kaip anonsą, o kaip reziumė. Tik kaip jau ir minėjau, klausimas ar to kažkam reikia....
    1. arna avataras
      arna -
      Reikia Killerbee Tu vienas iš geriausiųjų.

Projekto autorių kolektyvui linkiu rašyti apie tai, kas jiems labiausiai patinka. Man asmeniškai, šis perdaug "nenupopsintas" "Banzai!" numeris labiau patinka. Bet ar jis tinka AZ?

Jei jau norite rašyti apie mangą/anime, reikia kompetetingo asmens. Pvz. man neužtenka vien tik sutrumpinto anime/mangos aprašymo žurnale; gerą konkrečios mangos/anime recenziją suprantu kaip visapusę jos analizę pradedant veikėjais, turiniu ir baigiant spalvomis, piešimu ir pačia kūrybine grupe. Man visada įdomu kodėl atsiranda vienas ar kitas anime/manga kurinys, kas ir kodėl tai inspiravo, kokia simbolika, idėja paslėpta toje mangoje/anime, ką ji reiškia. Mėgstu argumentais paremtą kritiką, jei jau norite kritiškai kažką apžvelgti.

Tačiau vėlgi, reikia įvertinti savo kūrybines jėgas, žinias, erudiciją ir žinoma laiką. Iš viso to po to kažkas ir gaunasi. O jums gaunasi visai neblogai
      Pasikartosiu: man patinka tai ką jūs darote. Ir jūs darykite tai, kas jums patinka!
    1. Dai-Katana avataras
      Dai-Katana -
      Blemba labai gaila kad Lietuvoje reikia per pragarą praeiti kad kažką tokio į dienos šviesą ištempti. Aš asmeniškai net nežinau kuom galėčiau padėti nes rašinėjimo dienos jau toli praeityje, apkiautęs visai nuo lengvo ir nuobodaus gyvenimo užsienyje...

Aš pirma diena po berods 5ių metų atotrūkio nuo anime (neskaitant One Piece). Kai sugalvosiu kuom naudingas galiu būti - parašysiu. O jei pats gali sugalvoti kuom galiu padėti - pats gali man parašyti