Jei sąžiningai tai jaučiuosi kaip kiaulė bažnyčioje. Ir žiūrėdamas ir dabar, rašydamas. Jei su shoujo žanru esu pažįstamas gan artimai tai su Kunihiko Ikuhara kūryba aš prasilenkiau. Sailor Moon yra mano nemėgstamiausias žanras ir labai jau senas, o Utenoje tiesiog nepagavau kampo. Per daug keistas anime.
Mawaru Penguindrum irgi yra pakankamai keistas serialas, ypač vizualiai ir siužetiškai. Būna anime, kuriuos siužetas yra kaip dėlionė. Jie turi tą "VAU!!!" arba "OHO!!!" efektą, t.y. momentą kai žiūrovui visos galvosūkio dalys susideda į vieną paveikslą. Neradau aš čia jo. Na pabaigoje kažkas pradėjo aiškėti, bet klausimų liko daugiau nei atsakymų. Pastabumo ar proto neužteko? Jei kažkam iš žiūrovų viskas yra aišku tai aš džiaugiuosi dėl jūsų. Pradžioje man net nebuvo aišku juoktis ar verkti reikia. Pingvinai čia yra serialo uoga ir kartu prakeiksmas. Be abejo, jie yra nerealūs, bet jų kvailiojimai visai dramatiškų įvykių fone mane blaškė. Dramos čia buvo daugiau nei juokų. Jaunimui gal ir gali pasirodyti kitaip, bet mane tėvų ir vaikų santykiai kraupino.
Piešimas siužetui nenusileidžia. Kūrėjai net nesivargino piešti "masofkės" ir juos pavaizdavo kaip iš popieriaus iškirptas figūras. O kodėl ir ne? Vis tiek TV formate minią žmonių normaliai nupiešti nepavyktų, biudžetas ne tas ir terminai griežti. Tuo vizualinės ypatybės nesibaigia, bet to buvo galima tikėtis jei žiūrovas yra matęs bent pora Utena serijų. Su personažais susigyventi nepavyko. Mergaitės dar pusė velnio. Himari labai jau kawaina, bet tikrai miela. Ringo patiko, bent jau kol buvo stalkerė. Kažkaip ir gaila jos buvo ir kartu juokinga. Broliai erzino. Vienas per daug svaigo dėl sesers, o kitas elgėsi pagal tik jam suprantama (turbūt moterišką) logiką. Personažų tarpusavio santykiai man taip ir liko ne iki galo aiškūs. Sako, kad OP ir ED labai geri. Tarkim, pats nei vieno iki galo nežiūrėjau...^^
Reziumė: Groteskiškas serialas , kažkuo man priminęs Steins;Gate. Patiks tikrai ne kiekvienam, bet vis tik rekomenduočiau visiems, kaip išsiskiriantį iš visos 2011 metų "biomasės". Vien už tai ir pingvinus duodu 7 balus.

Meniu
Papa no Iukoto o Kikinasai!
Danshi Koukousei no Nichijou
Jormungand
Mirai Nikki
Hotarubi no Mori e
Toaru Hikuushi e no Tsuioku
Inu x Boku SS
Chihayafuru
Another
Ano Natsu de Matteru
Highschool DxD