• Norintiems vaikų arba jauniems tėveliams: Usagi Drop

Atvykęs į senelio laidotuves trisdešimtmetis Daikichi's sutinka 6 metų mergaitę, vardu Rin, kuri, kaip netrukus paaiškėja, yra jo senelio nesantuokinė duktė. Kaip ir galima tikėtis visa šeima priblokšta šios naujienos ir laiko tai didžiule gėda, todėl niekas nenori ja pasirūpinti. Tačiau Daikichi's nusprendžia prisiimti atsakomybę ir ima ją globoti. Žinoma šis sprendimas drastiškai pakeičia jo kasdienybę.

Šis anime mus greitai įtrauks į šiltą ir kartu labai tikrovišką istoriją, kuri yra gan tikėtina mus supančioje kasdienybėje. Kūrėjai kartais net įterpia pokštų apie šią keistą situaciją kai Daikichis apsiima prižiūrėti savo šešiametę tetą, tokie neįprasti kabliukai kaip tik ir padaro šią gyvenimišką istoriją dar labiau patrauklią.

Žinoma neapsiribojama vien Daikichi'o ir Rin santykiais, kadangi istorija vystosi tarsi gijomis, į kurias įeina Daikichi'o darbiniai reikalai bei santykiai su bendradarbiais, Rin darželio paieškos, mokykla, jos santykiai su kitais vaikais, taip pat jų šeimos santykiai, kasdieniai buitiniai reikalai, bei karts nuo karto duodamos užuominos apie pamažu besibeldžiančią romantiką į Daikichi'o asmeninį gyvenimą.

Tai tarsi pradžiamokslis, norintiems vaikų arba jauniems tėveliams. Būtent tokį įspūdį ir sukelia visas tas gyvenimiškas realumas kurį puikiai perteikia vaizduojama kasdienė buitis, o ją puikiai perteikia gan originalus ir keistokas, tačiau gan detalus piešimas. Spalvos tarsi akvarelinės, o tai suteikia gan malonią atmosferą puikiai papildo istorijos šiltumą. Prie atmosferos kūrimo taip pat gan stipriai prisideda ir garso takelis kuris čia išties lyriškas ir maloniai susiliejantis su aplinka. Tiesa OP ir ED atrodo gan vaikiški, tačiau visada galima juos prasukti (po endingo dar šį tą parodo taigi prasukit o ne išjunkit ED prasidėjus).

Žinoma gaila, kad jis toks trumpas, o apie sekantį sezoną anonsuota dar nebuvo, o turint galvoje, kad manga jau pasibaigusi ir ne tokia ji jau ir ilga, didelio tęsinio nelabai galima tikėtis. Beje su kiekvienu DVD išeis ir specialai kurie bus kaikurių serijų tęsiniai, taigi bent jie šiek tiek pratęs šį puikų anime. Apibendrinant belieka pasakyti, kad tai išties nuostabus gyvenimiškas anime kuris jums puikiai sueis net jei nemėgstat vaikų, tikriausiai dėl to ir duodu maksimalų įvertinimą. Nors šiemet ir nemažai gyvenimiškų anime tačiau šis visa galva juos lenkia brandžia ir įtraukiančia istorija. Taigi jei jums iki gyvo kaulo igryso mokyklinės komedijos, ar šiaip norisi kažko rimto, šis anime puikus kandidatas žiūrėjimui.

Plačiau:
    http://www.animezona.net/forum/threa...ams-Usagi-Drop

[/TABLE]
    Šis straipsnis pirma buvo paskelbtas šioje forumo gijoje: Usagi Drop nuo amidau Žiūrėti originalų pranešimą
    kom. 12 kom.
    1. Eisas Kuperis avataras
      Eisas Kuperis -
      Būtent toks anime kokio senai norėjau. Mielas, paprastas, linksmas. Ir ne toks absurdiškas ar idiotiškas kaip daugelis komedijų. Ir ne per rimtas, kur nagrinėjamos problemos užgožia visą paprastą gyvenimiškumą. Nieko jame nėra per daug ar per mažai. Kaži kokių dramų ar intrigų nereikėjo tam, kad imtis sekančių serijų. Nors lengvas ir paprastas, nėra erzinančiai vaikiškas.
      11 serijų greitai susižiūri, plius kelios reikalo nepagadintu. O dar daugiau tikrai nereikia.
      Mangos, laimei, neskaitęs, būčiau atgrasytas nuo šio serialo.
      Keista mintis, man nei vienas iš daugelio komentaruose minėtų, alternatyvių anime, nepasirodė panašūs į šį.
    1. kyuu33 avataras
      kyuu33 -
      ar man tik atrodo..ar dar yra ir live-action filmas Usagi Drop
    1. amidau avataras
      amidau -
      Citata Autorius kyuu33 Žiūrėti skelbimus
      ar man tik atrodo..ar dar yra ir live-action filmas Usagi Drop
      Taip yra, štai traileris ->> http://www.youtube.com/watch?v=tYvxhmIBO7Q
      Bet manau parsisiunti bus galima tik po kokio pusmečio...
    1. witkus avataras
      witkus -
      Citata Autorius Hellsing_lover Žiūrėti skelbimus
      Manga pabaiga normali? Nemanau, kad labai jau normalu mūsų visuomenėje
      Spoileris:
      įsivaikintą vaiką vėliau vesti ir su juo turėti šeimą, kai realiai esi jos globėjas/tėvas. Taip žiūrint šauna tik viena mintis, kad tėviški jausmai visiškai neegzistuoja ir visi tėvai tėra iškrypėliai vaikų atžvilgiu (čia forumo tėveliai neįsižeiskit >_< ). Gi tiesiog klaikus atvejis, net jeigu vaikas ir nesusietas kraujo ryšiais. O kur dar paminėti mažiausiai 20 metų amžiaus skirtumus.
      Ech, smalsumas pražudė katę. Kai išgirstu ar perskaitau žodžius "geriau nereikia; nepatarčiau...", neatsispiriu pagundai ir visdelto pažiūriu, perskaitau ar pabandau.... Šykart buvo ne išimtis ir nudegiau perskaites manga pabaigą. That's just wrong in so many levels.
      Taigi, nebūkite kaip aš, NESKAITYKITE MANGOS. Ne rimtai neskaitykit, palaidokit šitą mintį.

Spoileris:
      Nežinau ar mangos autorius nenorėjo tos tradicinės, lengvos ,"cukruotos" pabaigos, kurioje du vieniši tėvai susigyvena ir sukuria bendrą šeimą. Ir nutarė nustebint skaitytojus netikėta pabaiga (kas tikrai pavyko, deja blogąja prasme). Bet manau tokiai šiltai istorijai ta mano minėtoji "cukruota" pabaiga būtų tikusi daug labiau...

O jei apie patį anime. Tai labai šilta istorija, kuri sukelia šypsena ir palieka teigiamas emocijas.
    1. amidau avataras
      amidau -
      Dar vienas siaurų pažiūrų vergas

Perskaičiau aš ta manga ir man ji labai patiko. Po visų mangos peikimų tikėjausi išvysti vos ne kokią Sodomą ir Gomorą, bet gavau tiesiog truputi rimtesnę gyvenimiška istorija su kiek netikėta ir neįprasta pabaiga... Taigi jei nepatarčiau klausyti tų piktų komentarų kokia ši manga bloga O tiesiog pagalvokit ar ar į jūsų pažiūras tilps šiek tiek kitokie nei įprasta santykiai
    1. witkus avataras
      witkus -
      Citata Autorius amidau Žiūrėti skelbimus
      Dar vienas siaurų pažiūrų vergas

Perskaičiau aš ta manga ir man ji labai patiko. Po visų mangos peikimų tikėjausi išvysti vos ne kokią Sodomą ir Gomorą, bet gavau tiesiog truputi rimtesnę gyvenimiška istorija su kiek netikėta ir neįprasta pabaiga... Taigi jei nepatarčiau klausyti tų piktų komentarų kokia ši manga bloga O tiesiog pagalvokit ar ar į jūsų pažiūras tilps šiek tiek kitokie nei įprasta santykiai
      Whatews dude, net ir turint plačias pažiūras tai dar toli gražu nereiškia, kad tau viskas turi tikti ir patikti.
      Taip gavos kad mano nuomonė apie mangos pabaigą daugiau ar mažiau sutapo su daugelio.
      O pažiūrų plotis pagal asmeninę nuomonę į vieną kūrinį nematuojamos...
    1. amidau avataras
      amidau -
      Citata Autorius witkus Žiūrėti skelbimus
      Whatews dude, net ir turint plačias pažiūras tai dar toli gražu nereiškia, kad tau viskas turi tikti ir patikti.
      Taip gavos kad mano nuomonė apie mangos pabaigą daugiau ar mažiau sutapo su daugelio.
      Žinoma viskas negali patikti, tačiau kai ką tikrai žiūri atsainiau ir tavęs tai netrikdo... O daugumos nuomonė neretai pavirsta banda o iš to tikrai nieko gero nebūna
      O pažiūrų plotis pagal asmeninę nuomonę į vieną kūrinį nematuojamos...
      Tikslių rezultatų gal ir neišmatuosi, bet apytiksliai kuo puikiausiai matosi
    1. Killerbee avataras
      Killerbee -
      Šiuo atveju aš esu bandos pusėje. Esu matęs viena ar du tokio žanro anime ir labai nesispjaudžiau, bet aš buvau pasiruošęs morališkai. Čia gi liaudis pamatė gražią, šiltą ir mielą istoriją. Nieko keisto, kad po to paskaitytas originalas jiems nepatiko.
    1. amidau avataras
      amidau -
      Citata Autorius Killerbee Žiūrėti skelbimus
      Šiuo atveju aš esu bandos pusėje. Esu matęs viena ar du tokio žanro anime ir labai nesispjaudžiau, bet aš buvau pasiruošęs morališkai. Čia gi liaudis pamatė gražią, šiltą ir mielą istoriją. Nieko keisto, kad po to paskaitytas originalas jiems nepatiko.
      Apie koki žanrą konkrečiai kalbi?
    1. Bardakas avataras
      Bardakas -
      Citata Autorius amidau Žiūrėti skelbimus
      Apie koki žanrą konkrečiai kalbi?
      incest? (sort of)
    1. Killerbee avataras
      Killerbee -
      Citata Autorius Bardakas Žiūrėti skelbimus
      incest? (sort of)
      Nu taip, kažkas panašaus...
    1. amidau avataras
      amidau -
      Citata Autorius Killerbee Žiūrėti skelbimus
      Citata Autorius Bardakas Žiūrėti skelbimus
      incest? (sort of)
      Nu taip, kažkas panašaus...
      Taip ir įtariau
      Spoileris:
      Labai jau menkos tos užuomazgos, kurios tik ir liko kalbomis, ir tai tik pačiam gale...
      Nu tai tik pats galas ir sugadino viskas. Ir nebuvo mažos tos užuomazgos. Ir tokia "meilė" absoliučiai nenatūrali :>