• Steins;Gate

Sakoma, kad visokių žmonių yra - visokių ir reikia. Kam reikia Rintarou Okabe, išprotėjusio mokslininko su šizofrenijos priepuoliais ir destruktyviais užmojais? Velnias žino, bet faktas, kad keistuoliai traukia tokius pat keistus žmones. Viskas prasidėjo nekaltai. Rintarou įkūrė laboratoriją, kurioje ir "žaidė" su vaikystės drauge Mayuri ir super hakeriu Hashida. Tiesa, laboratorija čia labai perspaustas pavadimas. Greičiau tiesiog plotas žaidimams alia bananu kepimas mikrobanginėje krosnelėje.

Kelionės laiku buvo Rintarou fetišas, todėl konferencijos šia tema jis praleisti negalėjo. Renginys buvo šiaip sau, bet ten jis sutiko Kurisu Makise, kuri yra jauna ir jau garsi mokslininkė. Deja, netrukus ji yra nužudoma. Šokiruotas vaikinas parašo žinutę Hashidai ir nuo tada viskas prasideda. Žinutė kažkodėl nukeliavo į praeitį, atmintis sušlubavo, o neseniai nužudyta Kurisu yra sveikut sveikutėlė. Paslaptingos organizacijos išdaigos? Rintarou galutinai išprotėjo? Kelionės laiku? O gal nekalti jaunimo žaidimai yra ne tokie jau ir nekalti?

Žmones sutinkam pagal drabužius, o išlydim pagal protą. Taip būna ir su anime. Pirmas įspūdis buvo šeip sau. Rintarou truputi paplaukęs ir ne standartinis, bet ar išprotėjęs mokslininkas tinka pagrindiniam vaidmeniui? Pradžioje man atrodė, kad nelabai. Kiti personažai daugiau mažiau standartiniai. Žiauriai užknisa vaikystės draugės su vaikišku balseliu ir 10 metų vaiko proteliu. Kažkoks storas ištvirkęs "super" hakeris, "thunderė" ir transvestitas.... Siužetas neaiškus ir pirmos serijos užduoda vien tik klausimus ir ignoruoja klausimus. Pirmas serialo trečdalis man buvo sumaniai fantastika užmaskuotas haremas. Savaip simpatiškas ir įdomus, bet tik tiek. Užtat vėliau anime transformuojasi į kažką daugiau. Personažus galima ir net reikia pamilti. Pasirodo, kad Rintarou yra ne toks jau ir išprotėjęs, o jo šizofreniškas elgesys yra tik apsauginė reakcija į nejaukias situacijas. Patosiškos povyzos ir piktadariškas juokas nebe erzina, o verčia atlaidžiai šypsotis. Kurisu ne maža geltonplaukė mergaitė ir tai jau yra didelis pliusas, nes visada mėgau suaugusias thunderes. Net vaikystės draugė čia yra kažkaip į temą, o tas jos "tu turium" (ar kaip ten) yra tiesiog mielas. Taip, personažai standartiniai, bet gyvi ir gerai atskleisti. Ir tai dar ne viskas. Čia yra puikus siužetas, režisūra, drama, komedija, romantika ir visa tai yra vietoje, laiku ir teisingomis dozėmis. Fantastinė dalis pakankamai pagrįsta mokslu ir logika. Aišku didelio tikroviškumo čia ieškoti neverta, vis tik čia yra anime, o ne fizikos vadovėlis. Užtat kelionių laiku tematika žiūrisi šviežiai ir įdomiai. Nepaisant to, kad tema yra tikrai ne nauja. Žiūrovui nejučiomis tenka pasukti galvą ne tik dėl siužeto vingių. Manau daug kas kartais pasvajoja "Va jei mane kas nukeltų n metų atgal.....". Tikiu, kad po šio anime tokių bus mažiau.
    Visa tai vainikuoja puikus įgarsinimas ir gera techninė serialo dalis. Nelabai suprantu priekaištus dėl piešimo ir fanserviso. Kaip tokiam formatui piešimas yra daugiau nei padorus, o fanservisas yra neatsiejama anime subkultūros dalis. Muzika neįkyri ir tiesiog padeda sudaryti reikiamą nuotaiką.

Reziumė: Steins;Gate yra pats kaip laiko mašina. Reikia vakare užsidaryti kambaryje, išjungti telefoną ir bežiūrint patys nesuprasit kaip būsit perkelti į rytą. Piktdžiugiškai siunčiu linkėjimus žiūrėjusiems ongoing'o formatu.

Pasirodo keliautojas laiku John Tirot iš tikrųjų egzistuoja.
    [/font]

Šis straipsnis pirma buvo paskelbtas šioje forumo gijoje: Steins;Gate nuo Killerbee Žiūrėti originalų pranešimą
    kom. 26 kom.
    1. NeXuS avataras
      NeXuS -
      Anime tikrai nuostabus ^^ ! Is pradziu atrode kiek paprastas, bet istorija greit tampa tikrai idomi. Idomus ir permainingi veikejai, grazus piesimas ir nuostabiai parasyta istorija iskelia sita anime iki "must watch" mano sarase.
      Kas nemate- ko dar laukiat ? Go watch !
    1. Tomohara avataras
      Tomohara -
      Puikus anime, uzkabina . Pradzioje pagrindiniai veikejai siek tiek erzina, bet pamazu istorija isivaziuoja ir negali atsitraukti iki paskutines akimirkos. 10 balu!
    1. Alexiukas avataras
      Alexiukas -
      Pagaliau suradau laiko paziuret sita anime, vietoj to, kad mokyciausi koliui, ziurejau 4paskitines serijas ;D

Na tikrai patiko, originalus gan, senokai maciau gera anime Nuo kazkurios serijos labai itrauke ir norejosi ziuret toliau.
      Without doubt, vienas is geriausiu anime, padejo atsipalaiduot bei pabegt nuo realybes bent trumpam
    1. slicKrox avataras
      slicKrox -
      Pirma serija - mįslingumas, tačiau jau po antros serijos anime nepaleidžia nuo ekrano.
    1. Squall avataras
      Squall -
      Pirma serija - vėl beveik visi veikėjai merginos. Jau nedidele paranoja prasideda.
    1. Killerbee avataras
      Killerbee -
      Citata Autorius Squall Žiūrėti skelbimus
      Pirma serija - vėl beveik visi veikėjai merginos. Jau nedidele paranoja prasideda.
      Paranoja yra liga, kuria reikia gydyti. Jei rimtai tai ne kiekyje esmė.
    1. Squall avataras
      Squall -
      Po Chaos;Head kokybės ne tik paranoja prasideda.
    1. Killerbee avataras
      Killerbee -
      Po Chaos;Head kokybės ne tik paranoja prasideda.
      Highschool of the Dead susirado naują draugą? Kažkaip paskutiniu metu madinga C;H spardyt. Kažkaip nepamenu, kad jis būtų buvęs prasčiausias metų anime.
    1. Gvauz avataras
      Gvauz -
      Citata Autorius Killerbee Žiūrėti skelbimus
      Highschool of the Dead susirado naują draugą? Kažkaip paskutiniu metu madinga C;H spardyt. Kažkaip nepamenu, kad jis būtų buvęs prasčiausias metų anime.
      aš ir tai pastebėjau, gi C;H nebuvo toks prastas, pati pradžia gan gera buvo
    1. Squall avataras
      Squall -
      Kažkaip paskutiniu metu madinga C;H spardyt.
      Kodėl būtent madinga spardyti vienareikšmiškai blogos kokybės serijalą?
    1. Killerbee avataras
      Killerbee -
      Kodėl būtent madinga spardyti vienareikšmiškai blogos kokybės serijalą?
      Žodis "vienareikšmiškas" čia yra per daug kategoriškas. Kaip ten bebūtų tema čia ne apie C;H.
    1. slicKrox avataras
      slicKrox -

Tu-tu-ruuuuu~ Man kol kas ryškiausias šių metų anime, nors nesu jų matęs daugiau nei 5 šiais metais. Vertinčiau taip. Pirmoji anime pusė verta 9, antroji anime pusė 5. Kodėl antroji pusė per pus mažiau? Nebūtų tai anime, jei nebūtų ta pati citrina spaudžiama penkis kartus. Kitaip pasakius, jaučiasi tas dirbtinis pinklių formavimas, kas vedė ne prie intrigos, o daugiau nuobodulio ir didesnio troškimo atomazgai.

Stiprus ir gerai išvystyti personažai. Galima buvo paragauti visko... ir komedijos, ir dramos, ir mokslinės fantastikos, ir detektyvo, ir trilerio. Buvo įdomu pamatyti apie CERN sukurtus mitus. Nepaisant kiek erzinančios antrosios anime pusės, serialas labai patiko ir personažai iki šiol kelią šypseną. Rekomenduočiau pažiūrėti bet kokio žanro ir amžiaus atstovams.
    1. Futari avataras
      Futari -
      Atėjo gyvenime toks laikas kai Futari nutarė prisiminti, kad ji kažkada žiūrėdavo anime ir jai tai labai patikdavo. Bet ilgai nesidomėjus įvykiais po anime saule, tiesiog nežinojau ką rinktis todėl paprašiau draugų nuomonės. Ir ką, AČIŪ, AČIŪ AČIŪ visiem kurie parekomendavo man būtent Steins;Gate! Pradžioj buvo visiškas mind-fuck... bendrabučio kambariokė, su kuria žiūrėjom, net ėmė svarstyt kiek laiko reikia bananą mikrobangėj laikyt kad jis pasidarytų želinis... Praėjo dar kelios serijos, išaiškėjo visa teorinė dalis, ir tada supratom kad visiškai negalim nuo Steins;Gate atsiplėšti. Buvo keletas akimirkų kai beveik miriau nuo elementarios fizikos ir logikos trūkumo, bet daug daugiau buvo momentų kurie nuoširdžiai prajuokino. Mitai apie CERN'ą - WIN. Kai paminėjo LHC aš pradėjau party'hardint. Science. It makes me hapeeh.
      Kai kas minėjo kad antra pusė buvo nuobodi nuspėjama ar dar kokia. Man visiškai ne. Aš taip įsijaučiau į Okarin situaciją ir taip išgyvenau dėl jo užvirtos peklos, kad kiekvienas epizodas ir kiekvienas įvykis puikiai perteikė tą beviltišką atmosferą ir buvo reikšmingas kaip niekada. Negalėjau aš į Okarin paskutinėse serijose ramiai žiūrėti. Nuo vidurinės laikų literatūros pamokų žinoma - kartojimas sustiprina įspūdį! Steins;Gate tai puikiai suveikė. Romantinė dalis - nieko naujo, bet pateikta taip mielai, kad net man širdy šilta pasidarė.

Žodžiu, iš pradžių pasirodęs paprastas Steins;Gate tapo man ypatingu. 5/5, keikaku doori. El Psy Congroo.
      P.S. KURISUTYYYYYYNA. Džiaugiuosi kad Okarin įsimylėjo būtent ją o ne Mayushii... Nesakysiu kad man Mayushii nepatiko... bet simpatizuoju Kurisei dėl plaukų spalvos ir charakterio kas nužudė, tai Ruka. It was so wrong, in so many ways...
    1. Dai-Katana avataras
      Dai-Katana -
      Na, kažkaip iki kelių epizodų iškentėjau ir mečiau. Greičiausiai po kokio pusmečio bandysiu pakartoti. Nervina/erzina pernelyg ekcentriškas pagrindinis personažas. Lyg ir rimta istorija, bet kai pradeda jis maltis tai ir atšoka visas įdomumas. Greičiausiai paprasčiausiai pavargau nuo tokių tipinių "characterių".
    1. Killerbee avataras
      Killerbee -
      Citata Autorius Dai-Katana Žiūrėti skelbimus
      Na, kažkaip iki kelių epizodų iškentėjau ir mečiau. Greičiausiai po kokio pusmečio bandysiu pakartoti. Nervina/erzina pernelyg ekcentriškas pagrindinis personažas. Lyg ir rimta istorija, bet kai pradeda jis maltis tai ir atšoka visas įdomumas. Greičiausiai paprasčiausiai pavargau nuo tokių tipinių "characterių".
      O ko pusmetį laukti? Dabar pažiūrėk pora serijų. Gal netyčia ir personažas ne toks jau ir tipinis/ekscentriškas bus ir istorija pakankamai rimta...
    1. Perla avataras
      Perla -
      Citata Autorius Dai-Katana Žiūrėti skelbimus
      Mane irgi iš pradžių tai erzino, bet vėliau pripratau ir man tai ėmė patikti. Nelabai norėčiau sutikti su teiginiu, kad tai tipinis personažas. Kaip tik visi tie tipiniai vaikinukai vos žodį išlemena ir durni kaip bato aulas. >.> Okarin tikrai netoks ir "Hououin Kyouma" persona jam prideda nemažai žavesio.
    1. Riko-chan avataras
      Riko-chan -
      Tiesiog nuostabus anime ^^ ! Tikrai siūlau dar nemačiusiems pamatyti .
    1. yamato avataras
      yamato -
      [Pradžioj atode toks kvailas bet juokingas kol veliau net patiko. Rintarou Okabe savotiskai net idomus atrode, kol pirma kart....
      Spoileris:
      cern nuzude vaikistes drauge, tada tarytum pasikeite visai i kita anime. I pabaiga dar bande keistis atgal, bet nelabai gavos. Seip tikrai idomi istorija, verta demesio.
    1. slicKrox avataras
      slicKrox -
      Citata Autorius Futari Žiūrėti skelbimus
      P.S. KURISUTYYYYYYNA.
      Spoileris:

Hihi... taip, santykiai tarp jų buvo vienas iš šio anime akcentų. Aplamai jo angliškas akcentas buvo kaip kirvis ežero dugne. Panašiai kaip ir "Sonuvabitch"
      Spoileris:

Beje... pamiršau apie užsibuvusius screenshotus:
    1. Perla avataras
      Perla -
      Pasirodė special anonsas. Pats epizodas išeis vasario 22d.