• Deadman Wonderland

Aprašymas: Būna, kad ramiai sau klasėje kalbiesi su draugais ir staiga iš niekur atsiradęs padaras visus išskerdžia. Na gerai, nebūna, bet Ganta'i taip atsitiko. Akimirka pragaro, trumpas sąmonės netekimas ir atsibudus visi draugai nužudyti, o geriausios draugės galva žudiko rankoje. Jis dar kažką berniukui padarė ir Ganta atsibudo tik ligoninėje, bet užtat jau su antrankiais. Va čia tau ir naujiena, jis yra kaltinamas klasiokų nužudymų. Aišku įtartina, vienintelis gyvas liko, bet teismas gi yra teisingas ir išteisins?! Taip galvojo ir Ganta, kol neatsirado įrašas kuriame jis savo advokatui prisipažįsta papjovęs visus kaip kiaules. Ilgai laukti nuosprendžio nereikėjo - mirties bausmė, kuri bus įvykdyta privačiame kalėjime. Kaliūzė tokia, kad geriau jau Ganta teismo salėje būtų sušaudę. Ten yra pramogų parkas, bet linksminasi tik lankytojai, o "gyventojai" dirba. Taip stropiai dirba, kad net kraujai taškosi.

Visokių kalėjimų mes jau esame matę, bet tokio turbūt dar ne. Skerdžia ten visus, net nelabai žiūri mirtininkas yra ar ne, o savininkai iš to daro didelius pinigus. Kur žiūri žmonių teisių gynėjai neaišku. Nors ko čia stebėtis, šiais laikais šuniukus labiau gina nei žmones. Kas gi atsitinka su ten patekusiu paprastu berniuku? Aišku, kad nieko gero. Nusiteikite, kad šis herojus daug žliumbs ir kels isterijas. Ir net pykti nelabai gali, ko dar iš jo galima tikėtis, bet toks personažas serialo nepuošia. O gal čia tokia mada antraplanius veikėjus daryti įdomesnius? Su Shiro man irgi nepasisekė. Prisiskaičiau daug meilės prisipažinimų, bet man ji truputi šlykšti. Kas per durnius sugalvojo taip nupiešti blakstienas? Kažkoks kailis apie akis. Kiek mačiau nuskanuotos mangos ten viskas kaip ir normaliai. Užtat charakteris įdomus ir perdėtai vaikiškas, bet šį kartą tai yra visai ne minusas. Siužetas kreivokas ir be pretenzijų, o blogiausia, kad jame yra per daug Gantos. Idėja su pramogų parku buvo puiki, bet išpildymas tai šeip sau. Nu kas čia per kalėjimas jei ten totalus bardakas ir anarchija? Net keista kaip jis apskritai dar egzistuoja žinant, kad čia pilna bepročių, kurių užtektų sunaikinti visą Japoniją ir ne tik. Užtat vaizdui ir garsui priekaištu beveik nėrą. Kovos gerai surežisuotos ir gražiai animuotos. Na taip, kartais būna per daug tamsu ir žiauriausios vietos paslėptos, bet kaip TV formatui čia kraujas liejasi laisvai ir pakankamais kiekiais. Muzika irgi gera. Net ir ramus endingas patiko, paprasta ir skoninga.

Reziumė: Perspektyvus serialas....buvo. Abejoju ar antras sezonas viską ištaisytų, ypač žinant, kad serialas, lyginant su originalu, nuvažiavo kažkur ne ten. Vis tik už smurtą, vaizdą ir maniakiškas šypsenas 7 balus duosiu.

Va išprotėjusi gėlininkė patiko. Kawainas toks....monstriukas.....^^
    [/font]

[center]

Šis straipsnis pirma buvo paskelbtas šioje forumo gijoje: Deadman Wonderland nuo Killerbee Žiūrėti originalų pranešimą
    kom. 21 kom.
    1. Domingo avataras
      Domingo -
      Citata Autorius Shenn Žiūrėti skelbimus
      Mane irgi kažkaip link gėlininkės labiau traukė, nei prie albinosės Shiro. Maniakiškai patrauklaus charakterio Gaila nedaug eterio laiko su ja tebuvo. Del pagrindinio personažo verkimo patylėsiu šį kart. Bent jau tam aplinka pateisinanti buvo. Bet vistiek... Cenzūra kažkaip keistoka, bet šį kart neerzino, gal todėl, kad ne ecchi tedangstė O vietoje su akim netgi džiaugiausi, kad ji yra.
      pritariu gelininke idomiau atrode gaila kad jos nedaug pamateme
    1. DowyChan avataras
      DowyChan -
      Ossum Anime xD Visai patiko. Gelininke Belenkaip Istrigo. Galejo jos buti daugiau ://
    1. Gvauz avataras
      Gvauz -
      kažkodėl Crow šiaim anime vienas geriausiai pasirodžiusių veikėjų. galit primint kas nutiko gėlininkės broliui? beje manau, kad kūrėjai neapseis be antro sezono, o šiaip anime gražus, įdomus ir ultra priest was cool XD
    1. Lali_ta avataras
      Lali_ta -
      Perziurejau kelis ep. Mane sudomino,bet vietomis budavo tikrai gana nuobodu. Labai patiko pati ideja,aisku, kai kur nepagaudavau kampo is kur kas ir kaip,bet per daug nesigilinus manau,jog ziuresiu toliau.xD
    1. Zx-Shade avataras
      Zx-Shade -
      Anime labai patiko, per paskutini ep. ne tik kad uzmigau bet ir kita diena kai per naujo ziurejau visiskai nusivyliau. Wtf? Toks jausmas, kad anime paciam vidury nutruko. Per daug nesidomejau, aprasymu neskaiciau, tad nesmerkit jai ka praleidau.
    1. Unusual avataras
      Unusual -
      Citata Autorius Zx-Shade Žiūrėti skelbimus
      Anime labai patiko, per paskutini ep. ne tik kad uzmigau bet ir kita diena kai per naujo ziurejau visiskai nusivyliau. Wtf? Toks jausmas, kad anime paciam vidury nutruko. Per daug nesidomejau, aprasymu neskaiciau, tad nesmerkit jai ka praleidau.
      Tai ir nutruko vidury, nes manga dar nera pabaigta, nors dar uztektu medziagos ir 2 sezonui.
    1. Tomohara avataras
      Tomohara -
      Uzkabinantis ir itraukiantis, visiems rekomenduoju. O pagrindinio veikejo paverkslenimai man cia tinka, butu nelogiska, kad eilinis moksleivis atsidures tokioje situacijoje eitu kaip supermenas.
    1. Sentum avataras
      Sentum -
      Vertinsiu 4,5 iš 5. Gantas verkė tikrai kiek per daug. Veikėjai patiko, ypač Ultra-Pope . Gaila, kad taip greit pasibaigė epai. Pakako veiksmo, gal kraujo kiek ir trūko. Kiekvienas turėjo savo tikslą. Shiro sudaro sau kvailės įspūdį vien dėl to, kad apie save kalba trečiu asmeniu.
    1. Lucion666 avataras
      Lucion666 -
      Uzkabino, ziauriai patiko, jau buvau metes visus anime ziurejimus, bet pradejau ziuret ir vis laukdavau kiekvienos naujos sio anime serijos Siulau visiems paziureti, nemanau, jog nusivilsit. 5-iabalej sistemoj skirciau 5 balus
    1. Stein avataras
      Stein -
      Man tai jis visai patiko tik tam ringe kovų daugiau galėjo būti
    1. slicKrox avataras
      slicKrox -
      Anime buvo laukiamas dar kai tik pasirodė pirmi gandai apie mangos ekranizaciją, tačiau galu gale likau nusivylęs.

- Buvo tikėtasi kur kas tamsesnės atmosferos.
      - Scenarijus visiškai nieko nenustebino... gal tik keli blyksniai apie kalėjimo gyvenimą.
      - Intrigos taipogi jokios didelės nesijautė.
      - Bendrai paėmus piešimo kokybė šiaip sau. Nors buvo kelios kovų scenos tikrai įspūdingai pavaizduotos.
      - Nors kraujo ir smurto nestygo, bet galų gale išėjo vis tiek kažkoks skystas darbas. Gal šiek tiek persūdyta su emocijom.

+ Šaunus opening'as.
      + Vienintelis dalykas, kuris tempė žiūrėti anime iki galo, tai paslaptingoji baltapūkė mergina, kurios mistinis paslaptingumas pabaigoje paaiškėjo.

Overall šiaip sau, iš ko ir įvertinimas išplaukia 5-6 / 10. Manau, turėjo potencialo darbas, tačiau personažų atžvilgiu gavosi eilinis štampas ir visa siužeto eiga rutuliavosi per greitai. Po metų visi pamirš apie šį anime.
    1. ciombiukas avataras
      ciombiukas -
      Oooossssummm, pagaliau kažkas panašaus į mano pirmą matytą rimtą anime, Elfen Lied, daug kraujo, kūno dalių ir žinoma super galių. reikia antro sezono būtinai būtinai nes liko nemažai kabliukų, 4.9/5.

It's time for slaughter........
    1. Stein avataras
      Stein -
      mat tai patiko šitas bet gantas tikrai užkniso iš vien žliumdamas :/
    1. PaperAngel avataras
      PaperAngel -
      Man piešimas pasirodė gražus ir išlaikytas, be beždžioniškų snukių ir pan... KAs keista net Gantas nenervino, nors dažniausiai tokie veikėjai mane erzina. Pateisinu ir jo verkšlenimą, tuo, kad atsidūrė tokioje situacijoje. LAbiausiai patiko Shiro, tokia nekalta ir vaikiška, bet kartu stipri... O kas dėl psichės gėlininkės, tai manau, jog galėjo iki pat galvo išlaikyt savo psichiškumą. Bendrai darbas vertas gal kiek mažiau nei man atrodo, bet jaučiu visam šitam reikalui simpatiją 4,5/5
    1. Ayami avataras
      Ayami -
      Man vis del to labai patiko Shiro. Tik galejo dazniau ji ten savo tas galias pademonstruot. Nepatiko pabaiga, nes manau jos net nera, todel butinai reik antro sezono. Seip Gantas visai patrauke, ir zliumbe visai ne per daug atsizvelgiant i tai kad jam 14 ir jis tokiam kalejime. Am, dar man Varna patiko labai.
    1. demoniacman666 avataras
      demoniacman666 -
      Is sio sezono kolkas vienas normaliausiu ir geriausiu mano matytu. Viskas patiko, Gantos zliumbimas netrugde, nes zliumbti visgi buvo ko ir tikrai keistai atrodytu jei bicelis tokiam "wonderlande" jaustusi kaip zuvis vandeny. Maloniai nustebino tiek OP (ypac), tiek Ed. Seniai girdejau ka nors malonaus ausiai, kad nereiktu prasukti. O siaip pastebejau tik kelis minusus, pirma, kai kurie personazai per greitai pakeisdavo savo nuostatas (labiausiai tai pastebima ant gelininkes) ir pabaiga labai suskubinta. Aisku kad bus antras sezonas, bet bent jau galejo tolygiai uzbaigti, o tai tempe tempe ir ant galo kaip kirviu nukirto. Taigi su avansu 2 sezonui 5/5...
    1. Maimi avataras
      Maimi -
      Anime ganėtinai patiko, iš dalies priminė seną gerą Elfen Lied O openingas išties buvo unreal. Iš pradžių epizodai žiūrėjosi labai greitai, bet artėjant į pabaigą jau pradėjo kiek nervinti, o ypač kai prisideda Ganta verkšlinimas. Pati "wonderland" įdėja žiauriai patiko (nors su tuo išlikimo žaidimu kiek priminė "TRON: the legacy" filmą). Šiaip vietomis kiek trikdė tokie neatitikimai su realybe, kaip merginai buvo išimtas srandis, o ji gyva, nors gal šitie dalykai ir darė šį anime žavingesį. Labiausiai įsiminė Shiro ir jos tas kawaii balselis kol kas 4/5 ir lauksim 2-ojo sezono, jei toks bus ))
    1. Soundgarden avataras
      Soundgarden -
      cia geras daigtas. man patiko, bet manga dar geriau man
    1. Lax.. avataras
      Lax.. -
      Silpnas, silpnas. Reik mangą pavartyt, gal ten geriau. Ir pusė pagrindinių veikėjų yra vienoki ar kitokie ripoffai.
    1. BLACK cat avataras
      BLACK cat -
      blin nzn....toks man su klaustuku liko sitas anime,tarp patikimo ir ne... lb kniso pagrindinio veikejo nuolatinis verkslenimas... zliumbia ir zliumbia galejo koki kietesni pajamt