• Gosick

» 1924 metais į prancūziška dvasia persismelkusio Sauville miestelio šv.Margaritos akademiją atsikrausto vaikinas iš Japonijos Kujo Kazuya. Greit jis susipažįsta su neįprasta aplinka, kurioje visi tiesiog persisotinę įvairiomis legendomis, prietarais bei šiurpiomis istorijomis. Galiausiai, nė pats nepastebi, kaip tampa vieną jų aplinkinių moksleivių akyse, ir yra įtraukiamas į kraupių bylų sūkurį kartu su paslaptingąja naująja drauge Victorica. O jų kelionė drauge prasideda kartu su "Queen Berry" laivo paslaptimi.

Šis straipsnis pirma buvo paskelbtas šioje forumo gijoje: Gosick nuo Hellsing_lover Žiūrėti originalų pranešimą
    kom. 26 kom.
    1. MinaTo avataras
      MinaTo -
      Galiu pasakyti tik tiek , kad anime patiko . Piršimas irgi . Viskas gražu . Mano skonio . Taigi 10/10 .
    1. dynciu avataras
      dynciu -
      Vienintelis Viktorikos personazas traukia toliau ziureti anime. Idomus merginos charakteris vaikiska isvaizda persipynusi su ale dydeliu protu. Na taip, labai miela merginos isvaizda^^. Detektyvines istorijos nera labai ipatingo tad kad trunka trumpai tai nespeja atsibosti. Keistai vaizduojami Europieciai dauguma ju sviesiaplaukiai.
    1. Sentum avataras
      Sentum -
      Man nelabai patiko, na žiūrėti galima. Ne mano stiliaus, istorija nei šis, nei tas, pagrindinė veikėja labiau kawaii užsispyrus mergaitė. Manau, kad daug kam vis dėlto patiko. Netinku detektyvus žiūrėti turbūt
    1. Nanami avataras
      Nanami -
      Man irgi nelabai patiko, nors ir mėgstu detektyvinius, bet šitas nežinau... ~ Gal netiko čia ta kawaiina mergytė, kuri viską išsiaiškina per porą minučių. Peržiūrėjau 6 ep. ir droppinau, gal kada ir grįšiu pažiūrėt, kaip ten viskas baigsis, bet abejoju :}
    1. Perla avataras
      Perla -
      Kai pradėjau žiūrėti tikėjausi, kad bus rimtas mystery anime bet pasirodo klydau. Vis dėl to nusprendžiau žiūrėti toliau vien dėl Viktorique ir Grevil. Labiausiai mane domina Victorique praeitis ir Cordelia likimas. Kadangi išskyrus nusikaltimų išaiškinimus, man daugiau niekas nekliūna, žiūriu toliau.
    1. Miesto_Druidas avataras
      Miesto_Druidas -
      Gosick buvo sudominęs, bet deja detektyvo elementai ten jau silpni ir labai neįdomūs, kad po pirmos arkos nutraukiau žiūrėjimą, nors atrodo žengdamas į antrą pusę jis tampa vis įdomesnis sprendžiant iš kitų nuomonių, tad gali būti kad vėliau tęsiu žiūrėjimą, nors nemanau kad mistery elementas šiame anime bus kažkuo vertesnis dėmesio ir stebinantis.
    1. avrile9 avataras
      avrile9 -
      Noreciau paklausti ar verta ziureti sita anime?
    1. Shenn avataras
      Shenn -
      Citata Autorius avrile9 Žiūrėti skelbimus
      Noreciau paklausti ar verta ziureti sita anime?
      Aprašymas prieš nosį + keletas žmonių išsakytų kometarų apie anime ir vistiek dar neturi savo nuomonės ar nori jį pradėt žiurėt ? ......
    1. LastStanding avataras
      LastStanding -
      Sudomino manau patiks, ziuresiu
    1. Esquisse avataras
      Esquisse -
      Pagrindinė veikėja šiek tiek į Šinku iš Rozen Maiden panaši. o_o
      -pasižiūri- O, detektyvas, imam. o:
    1. Lota :D avataras
      Lota :D -
      Mano žiemos sezono meilė. Žiema, kaip kažkas jau minėjo, iš tiesų buvo skurdoka gerų anime atžvilgiu, tad čia buvo tikras perliukas. Iš pradžių į šį animą žiūrėjau gan skeptiškai — pupos dydžio tsunderė ir vaikinas tikrai ne naujiena (tiksliau, jau pabodę). BET, kadangi žiūrėdama nieko nesitikėjau, atradimo džiaugsmas buvo dvigubas Gerai, detektyvas čia tikrai nekoks, bet kaip nuostabiai sužaista su veikėjų santykiais! Kiekvinoje serijoje matome, kaip santykiai rutuliojasi.
      Ir veikėjai visai nieko. Victorica, žinoma, nuostabi, manau ji šiek tiek skiriasi nuo tipinės tsunderės. Kujo... Na, jis tiesiog mielas. Malonu, kad nors ir be jokių sugebėjimų, bet vaikinas stengiasi ir daro, ką gali. Kai kurie kiti veikėjai (kaip Grevil) taip pat turi šarmo, bet, manau, pagrindinė porelė ir jų santykiai yra šio animo stiprioji vieta.
      Taip pat visai patiko openingas, nors tokio tipo OP įprastai nemėgstu, bet vienoj vietoj labai veža (+ OP piešimas tiesiog nuostabus).

Taigi, dar per anksti kažką vertinti, bet kol kas labai patinka. Tikiuosi į galą nenusivažiuos, nes kol kas viskas puiku. Nežinau, gal čia tokia gera kombinacija papuolė ar ką, bet iš ongoing'ų šis animas mėgstamiausias, kiekviena seija su nekantrumu laukiama ir tikuosi, kad taip bus ir toliau
    1. Kenčis-Himura avataras
      Kenčis-Himura -
      Labai profesionaliai aprašyta. Tokių žmonių kaip Hellsing_Lover reiktų paieškoti.
    1. Hellsing_lover avataras
      Hellsing_lover -
      Na ką... Pagaliau ir mane nustebino anime savo 16 epizodu (na, anoks čia ir spoileris):
      Spoileris:
      kiek jau išsirutuliojo istorija, kad net Lietuvą pasiekė Ir ką, rimti juokai, bet tikrai dar kelis kartus reikėjo tinkamai pažiūrėt, ar rimtai apie tai kalba eina. Aišku, tiek tos "Lietuvos" ir pamatysime (ohhh...akmenys...uolos...pilis-cirkas?....). Savotiškai taip įsipaišėmė
    1. Gvauz avataras
      Gvauz -
      Citata Autorius Hellsing_lover Žiūrėti skelbimus
      Na ką... Pagaliau ir mane nustebino anime savo 16 epizodu (na, anoks čia ir spoileris):
      Spoileris:
      kiek jau išsirutuliojo istorija, kad net Lietuvą pasiekė Ir ką, rimti juokai, bet tikrai dar kelis kartus reikėjo tinkamai pažiūrėt, ar rimtai apie tai kalba eina. Aišku, tiek tos "Lietuvos" ir pamatysime (ohhh...akmenys...uolos...pilis-cirkas?....). Savotiškai taip įsipaišėmė
      Spoileris:
      kas tas beelzebub's skull?
    1. Ozis avataras
      Ozis -
      Citata Autorius Gvauz Žiūrėti skelbimus
      Spoileris:
      kas tas beelzebub's skull?
      Spoileris:
      Japonas ja/ji zino...
      Klaipeda turbut

O ir siaip pataisykite mane jei klystu, bet 1914 metais Lietuva neturejo isejimo prie juros. Klaipeda buvo vokieciui (?).
      Ir plius Lietuva tuo metu nebuvo nepriklausoma, tad turejo rasyt Rusijos Imperija.
    1. Gecas avataras
      Gecas -
      Pradėdamas žiūrėt nieko nesitikėjau, nes nemaža dalis tokio žanro anime nuvildavo jeigu ne siužetu tai veikėjais. Bet nuo pirmo epo labai įtraukė tiek istorija tiek veikėjai. Ypač Victorica patinka. Piešimas taip pat labai gražus. Ost irgi paliko gerą įspūdį ypač endingas.
    1. Hellsing_lover avataras
      Hellsing_lover -
      Citata Autorius Ozis Žiūrėti skelbimus
      Spoileris:
      Japonas ja/ji zino...
      Klaipeda turbut

O ir siaip pataisykite mane jei klystu, bet 1914 metais Lietuva neturejo isejimo prie juros. Klaipeda buvo vokieciui (?).
      Ir plius Lietuva tuo metu nebuvo nepriklausoma, tad turejo rasyt Rusijos Imperija.
      Pataisysiu tave šitaip - pamiršk čia apskritai logišką istoriją Juk anime toks jau yra, kad jei jau sukūrė fikcinę valstybę, tai žinokis, kad čia kažkokių tikrų sąryšių su istorija bus kokie 5%
    1. Gecas avataras
      Gecas -
      Gal kas nors turit Gosick op ir ed ir gali atsiūst į skype? gecas-lt
    1. Perla avataras
      Perla -
      Į pabaigą visai nieko pasidarė. Visos tos bylos pasirodo daugiau ar mažiau buvo susijusios su pagrindine istorija. Vienintelis vis dar erzinantis dalykas yra Kujo. Victorique kai būna ne tsunderės mode gan miela, bet Kujo mane užknisa.
    1. Perla avataras
      Perla -
      Na ką, pagaliau baigėsi. Paskutinės serijos tikrai buvo įdomios, bet 23 ep. gale vėl susimovė.
      Spoileris:
      Cordelia staiga tapo puikiausia kovotoja. Gaila, kad kova baigėsi vos per kelias minutes tai net nespėjau įsijausti. Tiesa, paskutiniai Cordelia ištarti žodžiai buvo jausmingi.
      Burn fire. Burn and lighten up her future.
      Dar vienas dalykas tai staiga pasirodęs Brian'o dvynys. Iki pat 21 ep'o visą laiką buvo minimas tik vienas Brian Roscoe, bet tada staiga atsiranda dvynys ir 24 ep'e paaiškinama, kad taip visada buvo.

Pabaiga tai gal ir nieko, tik labai jau staigiai viskas įvyko. O dar ta pasikeitusi plaukų spalva...
      Ko gero geriausias dalykas šiame anime buvo Yuuki Aoi.
      Spoileris:
      Tas klyksmas 22 ep'e buvo nuostabiai atliktas.

Taigi, duodu 8/10 arba 3/5.