» Žemę pasidalinusios keturios didžiosios tautos - žemės, vandens, oro ir ugnies. Jų galios pusiausvyrą palaiko vadinamieji "stichijų valdytojai". Manipuliuodami savo šaliai priklausančiomis stichijomis jie gali daryti stebuklus. Kadangi žmonės jau tokie padarai, kad neduok valgyt, duok pasipliekti, egzistuoja dar vienas saugiklis - vadinamasis Avataras, valdytojas, sugebantis valdyti visas stichijas. Avataras nuo pat amžių pradžios atgimstantis asmuo, savyje nešiojąs neišsenkančią išmintį.

Ir štai, artėjant prie žemės kometai turinčiai suteikti papildomos galios ugnies tautai, valdovas nusprendė jog taika skirta tik liurbiams, kurie nesugeba pakovoti patys už save ir nusprendė "pasidalinti" ugnies tautos gerove su kitomis tautomis, paprasčiausiai jas okupuodamas. Taip prasidėjo kruvino karo istorija, trukusio 100+ metų. Kruvinų mūšių metu Avataras kažkur dingo be žinios. Ir štai, po kiek laiko kometa vėl artėja prie žemės, laikas būtų kaip ir baigti pasaulio užkariavimą. Juolab, kad taikiuoju laikotarpiu buvo išnaikinti visi oro valdytojai, vandens valdytojų irgi liko tik saujelė ir tik žemės valdytojai dar kaišiojo pagalius į ratus...

Šis straipsnis pirma buvo paskelbtas šioje forumo gijoje: Avatar: The last Airbender nuo Aramis Žiūrėti originalų pranešimą
    kom. 15 kom.
    1. lialia avataras
      lialia -
      Man asmeniskai labai patiko. tik nu kai kurie ten personazai kvailai atrodo (negaliu isvardint nes neatsimenu) patiko veiksmas bet kai ziurejau filma tai 2/5. nu total fail. sitas filmukas ir tai ydomesnis negu ten. zodziu personazai pamiseliai bet man patinka. so filmuka vertinau 5/5.
    1. RayYuka avataras
      RayYuka -
      Man labai patiko. Tikra klasė.
      Kai pirmą kartą pamačiau, negalėjau atplėšti akių. Na pirma tai todėl, kad pamačiau jį per televizorių ir vis negalėjau patikėt, kad jie rodo tokį gerą dalyką.
      Ypač man patiko animacija, jos stilius ... šiaip yra į ką akis paganyt ir istorija, na... Įdomu buvo žiūrėti... Nepatiko tik gal kiek per vaikiško mąstymo pagrindiniai veikėjai, kurie ir buvo vaikai, bet vistiek... >.<
    1. kypshius avataras
      kypshius -
      mano tėvas tik avatarą ir star wars per nickelodeon žiūrėdavo
    1. Lkira avataras
      Lkira -
      visa per tv isziurejau geras anime man lb patiko

p.s. toks prikolas buvo, kai dar nerode to anime ir nezinojau kad tok anime avatar yra as kai neturedavau ka veikti apsimesdavau kad turiu gales oro, ugnies, elektros, zemes, vandens, tipo valdau ir kaip atsirado toks anime ir kai pamaciau pradejau zvengti cia geras prikolas buvo
    1. toma avataras
      toma -
      Žiurėjau šitą tiek kartų kiek rodė per teliką. Šiaip buvo sunku patikėt, kad amerikiečių darbas kažkaip per daug gera istorijos raida. Live action filmo mačiau tik trailer`ius, bet pamačius kaip ten atrodo Zukas išsigandau, kategoriškai atsisakiau žiurėt
    1. angelele avataras
      angelele -
      Siaip gal ir visai nieko istorija...man visai patiko.....niekaip negaledavau atsiziureti i Sokka jis tokius bairius pametydavo
    1. Bardakas avataras
      Bardakas -
      Beje, viena juokingesnių scenų (kaip kam gali būti spoileris):
      Spoileris:
    1. Ivi942 avataras
      Ivi942 -
      Man tai jis ziauriai patiko. Is pradziu maniau kad tai anime ir ieskojau japoniskos versijos xD 11/10!
      Siaip tai dabar daro filmuko tesini ^w^
      O del live-action filmo... patariu, neziurekit. Shalaymanas jau seniai nusivaziavo su savo filmais.
    1. qana avataras
      qana -
      patiko. Gera siužetinė linija, kaip bardakas ir minėjo veikėjai tobulėja palaipsniui tiek emociškai tiek fiziškai. labai geri bejeriukai skaldomi, sukuriamos tiek rimtos scenos tiek juoką keliantys nutikimai, kurie persipynę vienas per kitą nenusibosta. drysčiau peikti ozį dėl lyginimo prie shounenų, nes tai juk amerikietiškas kūrinys. Pagalvojus kad amerikos animacijos rinką sudaro milžiniškas procentas marvel'o komiksų ekranizacijos, (kur kiekvieną serija vis nauja istorija kaip geris nugali blogį) arba kreivo piešimo filmukai kurie man kažin kodėl nėra estetiški, neatitinka skonio tai šviežiena.Avatare - taip, jie kaunasi, išsisuka iš žabangų, bet pasakykit ar matėt nurautų galūnių, klanus kraujo? kažkaip keista bet manau puikiai tinka rodyti vaikams(pamasčius kad mažiukai prisižiūrėję narutų, bei bleach'ų vieną dieną gali prasydraskyti su kirviu per kaimą).
    1. Rutarisa avataras
      Rutarisa -
      Stebiuosi kad tik dabar aprasymas atsirado... pats anime beroc pries metus baigesi su pasimegavimu viska perziurejau pradejau ziuret per TV, o po to pradejau siustis

ir apskritai, nemanau kad juokingesni anime esu macius
    1. nemesis avataras
      nemesis -
      tikekimes Lietuvos televizijos sugebes ipirkti kaska panasaus kitose sezonose, visgi po DB, DBZ, DB GT nebuvo ka daugiau ziuret
    1. pinokio avataras
      pinokio -
      Citata Autorius nemesis Žiūrėti skelbimus
      tikekimes Lietuvos televizijos sugebes ipirkti kaska panasaus kitose sezonose, visgi po DB, DBZ, DB GT nebuvo ka daugiau ziuret
      Tai kad šitą animacinį serialą ir rodė per TV.... Šiaip tai tikrai įdomus serialas, kaip ir daugumai, labiausiai patiko Sokas (atrodo toks vardas). Vietomis kai kurių veikėjų net gaila pasidarydavo kartais
      Spoileris:
      Labiausiai tai gal Zuko buvo gaila, kai bandė prisijungti prie Avataro komandos
    1. Killerbee avataras
      Killerbee -
      Mano penkių metų vaikas žiūri, patinka... Manęs kažkaip nesužavėjo.
    1. Nightwister avataras
      Nightwister -
      Po Futuramos jis buvo vienas juokingiausių :hah:
    1. Fullmetal(aurimas) avataras
      Fullmetal(aurimas) -
      3 kartus perziuretas vienu sakiniu jis pamatuotas,pasvertas ir liko alkanas