• Geriausia manga jau visai šalia Lietuvos

» Mokantys skaityti rusiškai Lietuvos manga mėgėjai jau gali džiūgauti - Rusijos leidykla Eksmo (http://www.eksmo.ru) išleido geriausios (na bent jau MALe ji yra pirmoje vietoje, o ir mano kuklia nuomone tai yra vienas geriausių fantasy žanro kūrinių) mangos pirmus du tomus. Pirmasis Berserko tomas pasirodė dar birželio 26, o antrasis prieš kiek daugiau nei mėnesį. Greitu laiku manga, veikiausiai, atkeliaus į Lietuva, mat rugsėjo 4 Maskvoje planuojama mugė, kurioje aktyviai bus bandoma reklamuoti rusišką Berserko leidimą ne tik vietos, bet ir užsienio rinkoms.
    Originalus straipsnis randasi tinklaraštyje: Geriausia manga jau visai šalia Lietuvos nuo Ozis
    kom. 18 kom.
    1. fasian avataras
      fasian -
      Ok jei kas gerai supratau jos bus rusu kalba?
      tai koks pointas daugumai is tu mangu jei dauguma perskaityt negales tarp ju ir as ;/
    1. Bardakas avataras
      Bardakas -
      Iš rusų lengviau verst į lietuvių nei iš japonų. Bet nemanau, kad Lietuvos leidyklos susidomėtų Berserk'u.
    1. evlina avataras
      evlina -
      kaip nesazininka o ka darys tie kurie nemoka rusus kiek supratau tai prades rusu mokytis NOrs manau kad jeigu visi sutelktume jegas ir pareikalautumia obuolio leidyklos isleisti dar daugiau PILNU mangu tai butu tik i GERA
    1. Ozis avataras
      Ozis -
      Na ir yra tu, kurie visgi supranta rusiskai ir jiems turetu buti labai smagu del sios mangos pasirodymo. O tokiu tikrai nemazai - tie kuriem dabar kiek daugiau nei 20 turetu gan gerai sneketi rusiskai, o ir dabartiniai moksleiviai vis dazniau renkasi rusu kaip uzsienio kalba. Nors yra ir "prarastu" kartu patriotizmu nukankintu ;] Na bet tai jau politika.

Taip pat kaip sako Bardakas yra galimybe, kad kas nors imsis versti is rusu Berserka. Ir tai nebutinai turetu buti profesionali leidykla...

Siaip apie rugsejo 9-10 diena buvau rusiskam knygyne, kuris veza mangas is Rusijos (Homo Sapiens Zirmunuose, Vilniuje). Ju atstovai kazkaip iki to laiko dar nebuvo sugebeje gryzti is muges (uztusino turbut ;]) ir del Berserko nieko dar nebuvo zinoma. Apmaudu, kad net uzsisakyti neleido ;[
      Greiciausiai spali ar lapkriti pabandysiu uzsukti i knygyna vel ir pasiteiraut.

P.S. Aciu tam kas padailino mano tinklarascio posta ir iskele ji pagrindini puslapi.
    1. slicKrox avataras
      slicKrox -
      Ozi, nėr už ką, bet kitą kartą rekomenduočiau naujieną talpinti forume, nes pvz aš pastebiu kur kas greičiau (kadangi AZ tinklaraštyje beveik nesilankau) kai naujiena skelbiama forume. Be to galima tvarką didesnę palaikyt, nes galima surišti startiniame puslapyje ir forume esamus komentarus ir iš skirtingų pozicijų tema atrodo kaip viena.

Kas liečia temos, džiugina, kad tokia nuostabi manga (tiesą pasakius nežinau ant kiek nuostabi, nes esu matęs tik anime ir pirmąją mangos dalį anglų kalba užsisakiau vakar in UK - neiškentėjau galiausiai) plinta kaimyninėse valstybėse.

Lietuvos rinka tiesiog per maža, tad kantriausiams palinkėsiu laikytis.
    1. Kastetas avataras
      Kastetas -
      Hmm smagu girdeti, kad dar viena manga gali sekmingai pasiekti mus.
    1. Adwims avataras
      Adwims -
      Neblogai,tikrai gera manga,tik deja kad lb letai kuriama,1 chapteri per 3-5men isleidzia. Gaila kad bus rusu kalba, nes nesuprantu, gal taip ir nusipirkciau viena kita chapteri idomumo deliai,bet aplamai nematau didelio reikalo kaupt mangas popieriniu formatu,o kam lb patinka si manga tai visad yra galimybe nete anglu kalba paskaityt.
    1. Wishmaster avataras
      Wishmaster -
      Obuolys ir Alma Litera daugiau nebeleis mangų. Neapsimoka Lietuvoje tai daryti.
    1. Aramis avataras
      Aramis -
      Citata Autorius Wishmaster Žiūrėti skelbimus
      Obuolys ir Alma Litera daugiau nebeleis mangų. Neapsimoka Lietuvoje tai daryti.
      tai pala,jau numetė tą 'gal artimoje ateityje'? Nors ką kalbėti, kai čia jau idėjos 'kam pirkti,jei internete nemokamai'. Tik tie,kurie pirko lt ongoingus liko kvailių vietoj. Net gaila.
    1. Egura avataras
      Egura -
      Citata Autorius Ozis Žiūrėti skelbimus
      Siaip apie rugsejo 9-10 diena buvau rusiskam knygyne, kuris veza mangas is Rusijos (Homo Sapiens Zirmunuose, Vilniuje).
      Hmm įdomu, žinau tą knygyną, bet kažkaip niekad nesugalvojau ten užsukti. Kokį jie manga asortimentą turi? Jie užsako pagal pageidavimą, ar pastoviai kažkiek prekyboje yra?

Citata Autorius Aramis Žiūrėti skelbimus
      tai pala,jau numetė tą 'gal artimoje ateityje'? Nors ką kalbėti, kai čia jau idėjos 'kam pirkti,jei internete nemokamai'. Tik tie,kurie pirko lt ongoingus liko kvailių vietoj. Net gaila.
      Tai jau tikrai.... :/ aš tuos "drakono kiaušus" ir Narutus pirkau tik dėl pačios idėjos palaikymo, dabar sėkmingai dulka spintoje, nes turiu ir įdomiau ką paskaityti... O kalbant apie tai, kad mainstreemas rinkos čia nesurado, tai apie įdomesnius dalykus galima užmiršti.

Šiaip tikrai įsigyčiau jei pasiektų Lietuvą, perku mangas net ir vokiečių kalba ir po to spjaudausi beskaitydama, kai labai daug ko nesuprantu :/, na o su rusų kalba situacija pas mane žymiai geresnė
    1. Kuroi Tsubasa avataras
      Kuroi Tsubasa -
      Citata Autorius Egura Žiūrėti skelbimus
      Hmm įdomu, žinau tą knygyną, bet kažkaip niekad nesugalvojau ten užsukti. Kokį jie manga asortimentą turi? Jie užsako pagal pageidavimą, ar pastoviai kažkiek prekyboje yra?
      Senokai ten buvau, bet asortimentas bent jau tuo metu šiaip sau - Death Note, Naruto, Bleach, Redrum 327, Doors of Chaos, Claymore, Королевская битва, Fushigi Yugi, Ai Yori Aoshi, Gothic Sports, Warcraft ir dar kelios mangos, kurių nebepamenu, ypač kai pažiūrėjau kokias mangas rusai leidžia/ketina leisti (http://www.manganews.ru/index.php?code=100)

Pasižiūrėjau HS pulapį - rašo, kad galima užsisakyti knygų iš Rusijos, jei pageidaujamos vietoj nėra (http://www.homosapiens.lt/lt/Mazmeni...Spec_uzsakymai), reikės matyt pabandyt, nes nusižiūrėjau porą mangų, kurias vargu ar kada atveš.
    1. Ozis avataras
      Ozis -
      Citata Autorius Egura Žiūrėti skelbimus
      Visai teisingai parase Kuroi Tsubasa, ten yra gan nemazai popsiniu shounenu, keletas manhwu. Issamiau neatkreipiau demesio, mat nieko ypatingo ten rasti nesitikejau.

Buvau visai pamirses, kad HS turi internetini puslapi, ir bent jau ju internetiniame kataloge Berserkas yra (du tomai). Reiskia net jei nera vietoje, tai tikrai galima ji uzsisakyt. Yay! Pirmadieni keliauju ;]

Is tiesu is praktinio poziurio puses nera dideles prasmes kaupti manga popieriniu formatu, bet yra toks saziningo piratavimo principas - jei kas labai patinka, tai pabandes pagal galimybes nusiperki. Berserkas yra tai kam man is tiesu nera gaila paaukoti viena ar kita suma. O apsipirkinet internetu as nemegstu - perki lyg kate maise - o cia galesiu nueiti ir pasivartyt, paziuret leidimo kokybe ir tada apsisprest.
    1. sek0ne avataras
      sek0ne -
      Citata Autorius Bardakas Žiūrėti skelbimus
      Iš rusų lengviau verst į lietuvių nei iš japonų. Bet nemanau, kad Lietuvos leidyklos susidomėtų Berserk'u.
      jei nepastebejai, tai LT leidyklos sustabde visu mangu leidima. mano zmona dirba vienoje is ju - del krizes leidimai buvo sustabdyti, taigi TIKRAI nemanau, kad kazkas ims ir vers/leis Berserk
    1. Hitogoroshi avataras
      Hitogoroshi -
      Homo Sapiens seip turi maza mangos assortimenta(kartais ten apsipirkineju), bet galima uzsakiti viska ka yra cia http://www.ozon.ru/context/catalog/id/1071911/
    1. 1616 avataras
      1616 -
      nu jau nu jau ,Lietuvoje neleis Rusai tik todel kad tai jiems neapsimoketu daryt ,Wishmaster buvo teisus kad tiek Obuolys tiek Alma Littera jau sake kad nebeleis del labai mazos paklausos , be to argi ne pigiau uzsakineti is uzsienio ,mat paciam 50 volumu mangos kainavo apytiksliai 800litu .
    1. Sasuke(8) avataras
      Sasuke(8) -
      Evelina as tave gerai suprantu Obolio mangos neblogos ir tai vienintelis zenklas kuris isleides musu kalba manga knygu, o rusu manau kalba ne visi gali suprasti, nebent anglu kalba butu manga knygu musu salyje isigyti kur nors tai as pats isigyciau mielai
      Megstu manga ne plono formato o storesnio nes turi ka paziureti ir paskaityti
    1. alucard avataras
      alucard -
      Man atrodo kad manga ir komiksai niekados pas mus neprigis.
    1. Perla avataras
      Perla -
      Na ką, reiks gilint savo rusų kalbos žinias. Kai būsiu Vilniuje būtinai užsuksiu į tą knygyną pasižvalgyti.