• Geriausi „mindfuck“ anime (balsavimas)

» MindFuck (kažkas aštrus, šviežias ir gilus, o kitaip tariant smegenų džiovinimas) - apibrėžimas kažkokių įvairiopų, netradicinių, kartais sunkiai suvokiamų detalių skirtingų kūrinių ir literatūros formose. Netradicinio pasaulio, jo gyvenimo būdo, siužeto pateikimas, kas visiškai keičia žiūrovo supratimą įvykių filme ar romane taip pat kaip mintyse, kurias tai pristato. Beveik visada glaudžiai siejamas su rafinuotu (paslėptu) psichologiniu smurtu ir manipuliavimu.Nieko nuostabaus, kad plačiai paplitusių „MindFuck“ elementų gausu ir anime kūriniuose, kurių pavyzdžių galit pažiūrėti žemiau:

Anime su „mindfuck“ elementais (spustelėjus nukelia į aprašymą):

kom. 32 kom.
    1. Evil_of_Darknesz avataras
      Evil_of_Darknesz -
      Kažkaip nesuprantu ką tai turi bendro su naujienomis? Šiaip jeigu renkamas geriausias mindfuck anime, tai tūrėtų būti leista balsuoti tik už vieną anime, nes geriausias yra vienaskaita
      P.S. Čia tik pastebėjimai, tikrai nenorėjau įžeisti
    1. Dizzee avataras
      Dizzee -
      Kur jūs Berserk'e matėt "mindfuck" elementų, nieko sudėtingo jame nėra.
    1. SataNa avataras
      SataNa -
      prie ko čia Gantz ir Animatrix? c'mon.. juose išviso nera šyzos elementų. Nors gal truputi animatrix, bet jis jau turi but common sense
    1. yamis avataras
      yamis -
      Kažkaip "Kaiba" trūksta :/

Prabalsavau už Lain'ą, nes iš mano matytų jis man sunkiausiai "virškinosi".
      Dar vieną balsą atidaviau FLCL, lyg šiol nesuprantu ar tas Anime turi daug gylių minčių ar tik šiaip kvailas Anime. Ne manno protui turbūt be paaiškinimų suprasti jį ^^
      Ir paskutinis balsas keliavo "Čia nepaminėta", nes jis turėjo atitekti Kaiba. Šis Anime privertė susimastyti. Tiesiog prikaustė istorijos prie ekrano ir teko non stop žiūrėti...
    1. slicKrox avataras
      slicKrox -
      Citata Autorius Evil_of_Darknesz Žiūrėti skelbimus
      Kažkaip nesuprantu ką tai turi bendro su naujienomis?
      Na, nematau nieko blogo, jei naujas straipsnis talpinamas į naujienas lyg tam būtų kita vieta. Tu tik rašyk.
      Edit: Oky, tebunie gijoje ANIME, kad vėliau esama tvarka labai nesišakotų.
      Citata Autorius Dizzee Žiūrėti skelbimus
      Ar bent teko visą anime matyti? Pagal tavo sąrašą, man atrodo, kad ne. Na, dar kaip pažiūrėti. Gal kažkiek ir aš prie šio dvejojau, bet nebūtinai turi būti sudėtingas ar kažkoks įmantrus siužetas.
    1. Killerbee avataras
      Killerbee -
      Citata Autorius Dizzee Žiūrėti skelbimus
      Bent jau pabaiga tai tikrai iškruša smegenis.
    1. Izzo avataras
      Izzo -
      WTF su Berserk?

Na aš ir slicui sakiau, kad pusė ten anime ne mindfuck, bet oh well ;]
    1. sek0ne avataras
      sek0ne -
      Citata Autorius Killerbee Žiūrėti skelbimus
      Bent jau pabaiga tai tikrai iškruša smegenis.
      aha. kyla mintis" WTF, kodel jis dabar pasibaige? o kas toliau? wtf?"
    1. witkus avataras
      witkus -
      man tai evangeliono pabaiga buvo didziausias mindfuck, kitus sudetingesnius anime nepavykus is pirmo karto perprantu paziurejes dar keleta kartu, o evangelion 4 kartus ziurejau ir ne velnio nesupratau, nu jo ten tipo knisamasi po Shinji pasamone ir pan. bet pati pabaiga vis dar liko paslaptimi
    1. Doommuks avataras
      Doommuks -
      žinot kokio didelio mindfuck čia trūksta... Naruto, va ten tai mindfuck ^^ O jai normaliai, tai Lain geriausias iš šitų visų.
    1. FantasyBeast avataras
      FantasyBeast -
      Evangelionas gan suprantamas buvo tik ten pabaiga ten gryna shyza buvo,o jei šnekant apie visą anime tai Ergo Proxy,SEL,Texhnolyze yra vieni iš tų anime kuriuos tikrai pavadinčiau mindfuck,jie manau nusipelnė geriausiųjų vardo...
    1. Yukari Murasaki avataras
      Yukari Murasaki -
      Jei galėčiau - du (o gal net tris) kart balsuočiau už Texhnolyze, nes čia man visų mindfuck'ų mindfuck'as.
      Ko neminėjot - tai Kemonozume, manyčiau tikrai vertas kūrinys.

Serial Experiments Lain nors ir yra "painiovas", bet vienoj eilėj su Elfen Lied'u, nelabai juos vertinu, būtų geriau, jei nebūtų tokie populiarūs.
      Ergo Proxy - visas smegenų knisimas prasideda kai nagrinėji vardus ir vaizdus, gera tokia krūva simbolių ir alegorijų paslėpta. That's the fun.
      Paprika kažkuo asocijuojasi su dviem GitS filmais ypač sąmonės savokomis. Bet čia arčiau cyberpunk'o (nors tie du žanrai man gana susiję).
      Animatrix, Pale Cocoon, Cat Soup - dar Mizu no Kotoba truksta
      Likusius kurių nemačiau - užsirašiau, artėja ilgi vasario vakarai.
    1. Izzo avataras
      Izzo -
      Iš čia esančių ir matytų tik 3 anime galėčiau išskirt kaip mindfuck:

1. Mindgame
      2. Angel's Egg
      3. Cat Soup

P.S. Proxis kaip tik už Lainą populiaresnis
    1. holms avataras
      holms -
      Citata Autorius Izzo Žiūrėti skelbimus
      Iš čia esančių ir matytų tik 3 anime galėčiau išskirt kaip mindfuck:
      tik tris ;D? cia visus must see totalei !! =))

Genius Party
      Serial Experiments Lain
      Mind Game (Proto Žaidimas)
      Paprika

man tai cia da best sitie, o seip jeigu turet omeni butent pasihologine tema tai
      Infinit ryvius mane tiesiog nuzude... as tokio PSIHOLOGINO MINDFUCKO nemaciau dar NEIVIENAM anime! c
    1. Izzo avataras
      Izzo -
      Citata Autorius holms Žiūrėti skelbimus
      tik tris ;D? cia visus must see totalei !! =))
      sakiau iš čia, saraše esančių ir matytų tik 3 galėčiau pavadinti tikru mindfuck. Tai nereiškia, kad čia esančius mačiau tik tuos 3.
    1. holms avataras
      holms -
      atsiprasau =D jeigu kazkam trugdo tos tris musu zinutes galima trint =}
    1. fasian avataras
      fasian -
      Nu man is paminetu berserk kazkoks labai keistas
      o seip pvz ergo proxy net labai patiko ir nemaciau as ten jokio mindfuck
    1. slicKrox avataras
      slicKrox -
      Na, gal ir ne visi sąraše paminėti anime yra tvirti MindFuck atstovai, bet daugiau ar mažiau kiekviename iš jų galima sutikti tu apibudintų elementų, kuriuos kartais mes kiekvienas galim ir kiek skirtingai įsivaizduot. Tai juk tik pavyzdžiai ir nepamirškim, kad jei ir nėra sąraše jūsų manymu kai kurių anime, nedraudžiama paminėti ir argumentuoti kitus anime. Taip pat būtų šaunu daryti ir su tais, kuriuos skaitot vertėtų išbraukt iš MindFuck sąrašo. Taip bus visiems lengviau tiksliau apibrėžt čia sąvoką. Pavyzdžiui, man šovė į galvą gal visgi trūksta Ghost in the Shell (1995), bet nesu tikras, kadangi matęs labai senai. Prisipažinsiu, ne visus darbus iš sąrašo esu matęs, bet tuos kuriuos mačiau, trejetuką išskirčiau taip: Pale Cacoon, Texhnolyze, Neon Genesis Evangelion.
    1. SataNa avataras
      SataNa -
      tikra šyza būtu, tai koks Sexy Commando Gaiden, kai pagrindinis veikėjas pasako kokį "wtf" dalyką ir žiūrovas, bei personažas to anime lieka nesuprastas. Ir galų gale aplinkoje puikiai besigaudantį personažą psychologiškai palaužia. So, keiskit gantz >.<
    1. Reshef avataras
      Reshef -
      Daugiau arba mažiau daugelyje iš čia paminėtų anime esu patyręs mindfucka (or just my brains didn't work that moment ). Vieną iš geresnių mindfuckų atsimenu Evangelioną, nes į pabaigą viskas kas iki tol buvo aišku ir simple peršoka į tokį sunkiai suvokiamą epilogą.