PDA

Žiūrėti pilną versiją : Kendo

Puslapiai : [1] 2 3 4 5

Lax..
2006-05-08, 08:32
Tai va kazkas norejo temos kendo...
Prasome prisideti prie diskusijos kendo tema...
Kas gali pateikite nuorodu i oficialias ir fanu svetaines susijusias su kendo...

Kuo gi kendo yra geriau negu kiti kovu su ginklais ar be ju?

urahara_san
2006-05-08, 08:37
Man kendo daug geriau uz kitus kovos menus:
1. Man patinka.
2. kovos menai su ginklu
3. atrodo estetiskai grazu.
4. dinamiskas.:)

Kuo kendo blogiau uz karate. (karate man nepatinka):D
1.nera prie namu.:D

spyxter
2006-05-08, 09:10
man toks klausimas iskilo (man amzinai ju kyla :D): ar treniruotems butina turet tuos sarvus?

urahara_san
2006-05-08, 10:27
:D man atrodo ne.

honsku
2006-05-08, 20:33
kendo yra tas kovu menas kur su bokenais svaistosi?

Lax..
2006-05-08, 21:13
1. Šarvai nėra būtini, as long as it's you rookie.
2. Taip tai tas kovos menas, kur su bokenais švaistosi.

By the way: kendo nėra kovos menas skirtas apsiginti. Katanos ten iš vis nešmėžuoja - normaliam, pažengusiui čiuvui užtenka šluotkočio.

Ar žmones traukia kendo, ar katanos su japonijos charizma priešaky?

oyo
2006-05-08, 22:34
Viskas yra teisinga. Bet absoliucios teisybes nera, todel paskaites pareiksiu ir savo kuklia nuomone.

1. Kendo sarvai absoliuciai nereikalingi naujokui min. 3 men. ir max iki metu. Veliau jie butini, nes kitaip tai jau bus "pavadinkit kaip norit", tik ne kendo.

2. Kendo "nesisvaistoma bokenais", apsaugok dieve :) Jei taip butu, buciau pirmas, kuris nuo to atsisakytu, nes noriu ilgai ir laimingai gyventi :). Kendo yra bambukiniai shinai. Bokenai ten reikalingi, bet labai retai - norint gauti eilini meistriskumo laipsni, reikia parodyti labai formalius kompleksus su bokenu (Nihon kendo kata).

3. O siaip kendo (kenjutsu, iaido, istorinis ir sceninis fechtavimai) nera nei blogesni, nei geresni vienas uz kita, nes kitaip galima nusileisti iki kvailoku diskusiju "kas stipresnis- riteris ar samurajus":dizzy: . Kiekvienam savo darzas.

su pagarba.

urahara_san
2006-05-09, 06:06
noriu pabandyt kendo, bet aij ash ta anksciau kazkur sakiau.:hmm: Zodziu.:hmm:

oyo
2006-05-09, 13:21
Na, del "stiprumo" ar "silpnumo" reikia ziureti daugiapusiskai.
Kendoka gali buti geras "menininkas", bet blogas "kovotojas', ar atvirksciai, ir vienas variantas nebutinai blogesnis uz kita. Svarbu, kas tau kendo asmeniskai svarbu ir kas tau yra kendo esme: tasku rinkimas:banana: , adrenalinas:mad: , grazus atlikimas:blob: ir pan. Yra atvejis, kai vos metus atsitreniravusi naujoka varzybose Japonijoje apdovanojo specialiu prizu vien uz gera riksma (kiai). Beje, kiai kendo reikia mokytis specialiai.Jei jis geras, puse darbo padaryta:D

Lax..
2006-05-09, 14:11
Taip ir galvojau, kad su bokenais kažkas ne taip...Mano draugų bokenai jau sudaužyti :D
Asq su mano pagalba - gal lewas medis?
Klausimas: Kur galima gauti bambukini shina? Asq kartu su orientacine kaina. Būtų įdomu išgirsti žmonėms norintiems artimiau susipažinti su kendo?(Paskutinis sakinys buvo skirtas paaiškinimui adminams, kad netrintų posto) :D

Soramaro
2006-05-09, 16:00
Heh...gal kas zino ar biednoj lietuwelej yra TIKRU (!!!) kendo klubu? Ne kokiu pogrindiuniu nesamoniu, o tikrai rimtai uzsiemanciu mokymu?

KenYoo
2006-05-09, 17:47
Idomus tas dalykas Kendo, bishki pasidomejau, bet neradau nieko kas Kaune mokytu...

http://img469.imageshack.us/img469/8126/coverkendo17bc.jpg (http://imageshack.us)

urahara_san
2006-05-09, 18:42
tai wa ash noriu i kluba. tikrai geras tas kendo.

Lax..
2006-05-09, 20:22
Na, kiek žinau soramaro iš vilniaus - tikrų kendo klubų vilniuje tikrai yra. Paprasčiausiai jie neturi interneto svetainių, o kitomis reklamavimosi priemonėmis neužsiima. Mano draugas lanko kendo - tikrai ne pogrindinis. Forume taip pat buvo pateikta informacija apie kendo klubus. Kaune taip pat buvo kendo klubas - jei neklystų vadinasi "Viesulas".
2 Urahara-tan, :D nebūtina doublepostint, galima editint seną pranešimą.

oyo
2006-05-10, 21:14
Du atsakymai kendo tema.

LAX: shinai yra ne problema. Problema yra ta, kad isdidzioje vienatveje :D su
shinai dirbti nera prasmes. Reikia treniruotis poroje, arba dar geriau, klube, nes shinai skirtas visu pirma kovai su sarvais.
Normalaus shinai (ne made in China) kainos prasideda nuo 90 lt.

SORAMARO: Jei pasakytumete, koki zinote kad ir "pogrindini" Kendo kluba Lietuvoje, tikrai pasizadu duoti jums tradicisko ir perspektyvaus kendo klubo Vilniuje koordinates. Jei istvertumete, po triju menesiu galetumete bandyti detis sarvus.

Su pagarba.

Lax..
2006-05-10, 21:23
Nzn, mano draugelis kažką panašaus lanko, bet jis neturi shino, taip supratau, kad jie su shinais neužsiminėja, bokenus turi ir dar kažkokias keistas ilgas lazdas panašias į šluotų galus :P

oyo
2006-05-10, 21:33
Gerb. LAX,:D
Manau, kad is trumpo apibudinimo jau nutuokiu, kur ir ka lanko jusu draugelis. Nezinau, juoktis ar verkti tokiu atveju:mad: .
Kendo BUTINAI turi buti ne bokenai ar tuo labiau sluotkociai (tokiu atveju tai - sluotkocio-do :D ), o SHINAI ir KENDOGU (sarvai), tradicinis kendo etiketas, disciplina ir visa tai, kas sudaro ypatinga "kendo skoni", kuris nelengvai uzsimirsta.
Visa kita - sarlatanizmas.

Su pagarba.

oyo
2006-05-28, 19:23
Va pabandysiu ideti nuorodas. Nuotraukos is lietuvisko kendo pasirodymo Holiday Inn, Vilniuje.
http://cathy.azuolas.org/thumbnails.php?album=8&page=4
http://cathy.azuolas.org/thumbnails.php?album=8&page=5
http://www.herta.lt/lituanicon2006c.htm
http://www.herta.lt/lituanicon2006d.htm

Lax..
2006-05-28, 20:17
Šiaip ar taip tai nuotraukose nelabai kas matyti, bet aprangos labai gražios buvo.
Ten kažkur fantastikos forume sklaidė informacija apie tvarkomą dvd kompaktą, ten turėtų būti visas pasirodymas.

spyxter
2006-05-29, 06:24
Paklausiu žiauriai kvailo klausimo... Ar kendo mokinama vien tik kovos ginklu ar dar yra kokia nors technika be ginklo?

oyo
2006-05-29, 08:54
Pabandysiu atsakyti.
Kendo laikomas "dabartiniu" (cia japonu supratimu) kovos menu, todel jis specializuojasi tik i karda (kaip, pvz, dziudo- beveik tik i metimus).
Bet!!!
Jei kur nors yra kendo klubas, reikia atkreipti demesi, ar jo nariai "patys sau" neuzsiimineja kuo nors kitu: pvz., lazdos technikomis ar technikomis be ginklo. Kodel? O gi del dvieju priezasciu:
- Iki kendo reikia "Priaugti", ir daugelis pradejusiu kai kada jau buvo "ragave" kitu koviniu menu.
-Kardo techniku taikymu paremta daug senuju japonu koviniu stiliu techniku. Pagrindinis samuraju ginklas buvo kardas. Bet jei kartais jo nepasitaikydavo po ranka, nereikedavo "persiorientuoti ant kitos ne fechtavimu paremtos sistemos. Judesiai budavo beveik tokie patys, kaip fechtuojantis.

Turbut atsakiau?

Noriu parasyti du dalykus, susijusius su japoniskais kardo menais.

-I:Turiu pora anime stiliaus paveiksliuku kendo tema. Bet nezinau kaip juos idet. Kas galetu mane informuoti?:confused:

-II: Nuo liepos menesio kendo treniruotes musu klubas prates naujoje, erdvioje saleje, o rugpjucio pradzioje i svecius parodyti ir pamokyti daugiau kendo atvaziuoja japonai.:banana:

Myojin`
2006-06-16, 10:46
Emm.. man iskilo klausimas: Jei sakod kad kendo pagrindinis ginklas ira kardas lazda arkaskas panasaus. Kaip apsiginsi seis laikais gatvei ir panasei? juk su lazda ar kardu nevaiksiosi po miesta.Zinau kad ira kaskox atemimo boodas bet uzpuolikas nevisados bona su koke Byta ar kitu vezdu.Tesiog jei pagrindinis ginklas kardas tai be jo nelabai ir pasisakosi. Na tesiog as seis laikais Kendo biski nesuprantu ir neismanau :neisitiki
Del to ir kreipiuosi ce.;)

Myojin`
2006-06-16, 10:55
Dziudo irgi tik i metimus ir lauzimus igude... kiek maciau per parodomases visalaik dazniausei eina tiesus smugis ir dar kaip reikent silpnas o kitas ji permeta.
o nuo to per metimo laisvai isvengt skaudaus nukritimo galima ir nemanau kad jis daro daug zalos.nu visie tie lauzimai dar dar bet idomu ka jie padarytu kokem raumenu kalnui:w00t:

As nevarau ant visu tu kovos menu tesiog noriu daugiau suzinot:rolleyes:
Nera blogo kovos meano ira tik blogi mokinei;)

Lax..
2006-06-16, 11:47
Na, ne viską perskaitei šiame forume. Buvo paminėta, kad į kendo einama paragavus kitų kovos menų. Tad be pagalio žmogus išmanantis kendo pasišakos. O dziudo, kažkas panašaus į aikido, abejoju ar sugebėsi išvengti stipraus permetimo, kurį atlieka protingas žmogus.

Jabatan
2006-06-16, 11:57
Myojin` a tau kovos menas tik tam kad kazka primusti? Judo kiek zinau uz permetimus ir lauzimus duoda taskus, o ne uz padaryta zala (oh change guy manga siulyciau paskaityt, jei ten nors kiek tiesos yra, tai judo meistras ir raumenu kalnui nesunkiai isnarins rankas, jei nesulauzys). Tebunie teks kovoti su uzpuoliku, jei sugebesi permesti tai didziule tikimybe kad jis pabegs. Del kendo... netikiu kad nereikia tam tikro fizinio pasiruosimo, kad kovot su tom lazdelem, o tada ir be ju speju kazkiek apsigint galesi.
Hm nezinojau, kad neleistu mokintis kendo jei nesi paragaves kitu kovos menu, gyveni ir mokais.

Lax..
2006-06-16, 12:04
kad neleistu mokintis kendo jei nesi paragaves kitu kovos menu
Nesakiau, kad neleistų, sakiau, kad einama. Labai daug kuom skiriasi.

Jabatan
2006-06-16, 12:10
et nei vieno nepazystu kas mokintusi kendo, bet jei sakai kad visi tiap daro, tai ok ^^

bet va idomu, buvo mineta kad pusmeti ar kiek cia aprangos ir nieko nereikia, tai kas tuo laikotarpiu daroma?

Lax..
2006-06-16, 12:17
Nė neįsivaizduoju, asq tai, kad shina trumpam naudojimui atrodo ten gali gaut vietoj.

oyo
2006-06-16, 12:22
na, as pareiksiu savo mintis del labai dazno lietuvisko klausimo: "O kaip ta pritaikyti gatveje?"
Pirma. Jei zmogus bijo iseiti i gatve, tai jam reikia mokytis nebijoti, o ne kazkokio kovos meno. kaip sakoma, kokia nauda is ginklo, jei jis bailio rankose?
Antra. Nereikia visko suprasti tiesiogiai: kad kendoka stiprus tik su pagaliu, o va pagalio nepasinesiosi ir t.t. Prie ko kimbama gatveje? Prie tu, kurie atrodo nervingi ir silpni. O bet kokio meno (ne tik kendo) studijavimas pagal tradicine metodika daro zmogu ramu ir labiau pasitikinti savimi. Todel sansu, kad prie jo bandys kibti, stipriai sumazeja.
trecia. To, kas studijuoja kendo bent metus, sunkiau paimti "ant stracho" rekiant ir pan. Kendoistas paprastai i priesininko rekima iskart reaguoja smugiu :)

Tai tiek ziniu.

Myojin`
2006-06-16, 15:18
As ismanau tik apie kiniska kovos meana.Na kadangi si tema skirta ne tam patilesiu.
Taciau noriu suzinot apie japonijos:rolleyes: tesiog noriu palygint. Nezirskit!! pac pamaciau kad mano pranesimai gavosi ganetinai izulus:w00t:
Tesiog kiek maciau parodomuju programu. Man Technikos atlikimas atrode labai pasyvus.
O setai per svelnus.del to man iskilo vaizdas kaip visa tai atrodytu realybei.
taigi noriu zuzinot kokie ira japonijos kovos menu:siekei,ka jie stiprina,stipriosios savybes,kaip ir kodel acirado,ka reiskia ju pavadinimas,kuom jos nuo senove keito iki siu dienu ,kuom skiresi(ce bedrai apie visas japonu kovos tecnikas) Jei nesunku gal net galetumet nupasakot treniruotes:rolleyes:
As zn kad jei sie kovos meanai bootu prasti ju nebebutu jau senai. Del to ir noriu suzinot ju paslapti.

Myojin`
2006-06-16, 16:02
Pamenu kaskada kai pats treniravausi kung-fu ir sale buvo dziudo klubas tai tie dziudistai po treniruotes nuolat stovedavo prie lango ir maivydavosi bei mete gniuztes.Mes nekreipem i tai demesio. bet viena kart musiskei du isbego ir visi dziudistai i kojas dejo:D paskui girdejau po musu instruktoriaus apsilankimo pas juos, jie gavo dirzo nuo sensejaus.Bet ar ne jo pareiga juos ismokyt elgesio?
Tai nuo tada jau susidariau bloga nuomone apie visa tai.

oyo
2006-06-29, 23:15
Atsakysiu Myojin. Gal nesuklysiu :)
Kinietiski stiliai, bendrai paemus, is tikro "judresni" ir juose daugiau akrobatikos. O japonai, zmones praktiski, teatralisku judesiu daro maziau :)
O kas liecia bet kokio kovos meno ivaizdi, tai reiketu orientuotis i pripazintus meistrus ar bent jau izmones, kuriuos gerbi, o ne i tuos, kurie "lanko bureli" ir kartais net neisikerta, kam jie is viso tai daro :)

nematomas vaikas
2006-06-30, 15:41
Na ne tik sensejus turi mokyti grazaus ir prideramo elgesio :neisitiki
JUk pats zmogus turi susiprasti kaip elgtis nedera,o jeigu ne,na tada tegul ir raudonuoja klausydamasis sensejaus pamokslu.... :hmm:

oyo
2006-06-30, 20:38
Is tikruju.
geroj salej net nieko neismanantis zmogus greitai pradeda pats suprasti, koks poelgis yra grazus ir koks ne. Nes paprasciausiai nera laiko nesamonems. Bet cia daug ka lemia ir sensejaus pavyzdys. Salej jis gali buti labai grieztas :rant: (bet ne ziaurus) kitiems ir paciam sau, o uz sales ribu - "saviakas":haha: . tada ir mokiniai turi savigarbos, nera pasikele, bet ir ne lepsiai. Toks variantas yra geriausias, koki teko matyti.

spyxter
2006-06-30, 21:03
Man nerealiai bullshit'iskai skamba pasakymas "grazus poelgis"... Juk kas grazu, o kas ne yra VISISKAI subjektyvu ir priklauso nuo vertinancio zmogaus. O dojo skiepijamas grozio supratimas tolygus smegenu plovimui... Jus formuojat zmogu, o tai yra blogai. Suformuotas zmogus - ne zmogus. Tai dar viena sudedamoji visuomenes dalis praradusi igimta indivdualuma... vadinkit mane debilu ir siauraprociu, bet tai mano nuomone ;) (beje visiskai OFFTOPIC, todel greiciausiai niekas ir nespesit perskaityt sio pranesimo) ;)

oyo
2006-06-30, 22:48
Na, pasakyti daug ka galima... Bet pasakymas "man atrodo" dar nereiskia, kad "taip yra".
Dabar apie grozi kovos menuose. Ne vien is estetiniu poziciju.
I. Jei judesys grazus, jis tuo paciu ir efektyvus.
II. Jei judesys grazus, reiskia, daug dirbta ir stengtasi. O jei nedirbta, tai judesys, kad ir kaip norisi, bus kerepliskas.
III. Jei zmogus juda graziai ir pasitikinciai, reiskia, jis save valdo.

Ir aplamai, siulau susimastyti, kas skamba "Bulshit'iskai", o kas tiesiog infantiliai (nepatingekite paziureti tarptautiniu zodziu zodyne). Kazkada, aisku, visi mes buvom "nesugadinti ir individualus". Tik niekuo rupintis patiems nereikejo, net vystyklus teveliai pakeisdavo.
O koviniuose menuose grozi mato tie, kas nori buti savarankiskas.

P.S. Man gaila japonu...:cry: Keli milijonai ju priversti praktikuoti kendo...Ojojoi kokie jie visi nelaimingi ir apdoroti...:cry: :cry: :cry:

nematomas vaikas
2006-07-01, 09:32
na manau,kad SUFORMUOTI zmogaus neimanoma,galima tik kazkokia dali jame pakeisti,ar padaryti tokia kokia jus norit.:rant:

...o del japonu... man tas ju kasdieninis darbas atrodo wisai neglogai,pasiekti rezultatai - oho ho.kokie Jie darbstus,protingi...:blob:

oyo
2006-07-01, 13:40
Va butent kad darbstus ir protingi.
Koledze kendo (arba dziudo) PRIVALOMA uzsiimineti du kartus per savaite, o daugelis dirbanciu patys eina i treniruote sesta ryto, kad paskui spetu i darba. laikoma, kad tai "padeda formuoti charakteri".
O lietuviai gali ir neformuoti ir galvoti kad tai nebutina ar net zalinga, bet tada tegu nesiskundzia, kaip cia jiems blogai:rant:

spyxter
2006-07-01, 19:12
formavimas atima laisve. Laisve masems nereikalinga, nes jie vistiek nesugebes jos isnaudoti ir nesupras koks tai geris, todel mases formuoti butina ;). O stai isskirtiniu asmenybiu (vienetai is 100000'ciu) formuoti NEGALIMA. JIe GALI ir TURI formuotis patys, nes visuome juos tik sugadins.
Japonai yra masinio formavimo pavyzdis. Puikiai suformuoti nasus darbininkai. Maziai individualybiu. Galu gale visa Japonija taps skruzdelynu, utopine ir tobula visuomene, kurioje individu nebebus... Tokie mano pasvarstymai :D
Oyo, jei apie skundimasi buvo taikyta man, tai tu klysti, nes as nors ir gimes lietuviu, bet kazkaip sugebejau isvengt tautinio mentaliteto susiformavimo ;). Beje, kendo tikrai ismeginsiu, taciau is jo pasiimsiu tik tai kas manes nesugadins ;)

Na, pasakyti daug ka galima... Bet pasakymas "man atrodo" dar nereiskia, kad "taip yra".
Dabar apie grozi kovos menuose. Ne vien is estetiniu poziciju.
I. Jei judesys grazus, jis tuo paciu ir efektyvus.
II. Jei judesys grazus, reiskia, daug dirbta ir stengtasi. O jei nedirbta, tai judesys, kad ir kaip norisi, bus kerepliskas.
III. Jei zmogus juda graziai ir pasitikinciai, reiskia, jis save valdo.

NEsakiau, kad taip ir yra :). Ir kodel visiem atrodo, kad jei prie posto neprideta "tai itk mano nuomone, o ne teiginys kuris YRA teisingas nepaisant to, kad atrodo neteisingai", tai sis zmogus butinai teigia, kad jis teisus ir tt???
Stai pavyzdys apie grozi kovos menuose: auskti spyriai irgi labai grazus (neslepsiu kad zaviuosi TKD vien del spyriu), taciau jie nera efektyvus... O pats efektyviausias kovos metodas - imtynes, o kur ju grozis?..

Ir aplamai, siulau susimastyti, kas skamba "Bulshit'iskai", o kas tiesiog infantiliai (nepatingekite paziureti tarptautiniu zodziu zodyne). Kazkada, aisku, visi mes buvom "nesugadinti ir individualus". Tik niekuo rupintis patiems nereikejo, net vystyklus teveliai pakeisdavo.
O koviniuose menuose grozi mato tie, kas nori buti savarankiskas.

P.S. Man gaila japonu... Keli milijonai ju priversti praktikuoti kendo...Ojojoi kokie jie visi nelaimingi ir apdoroti...

O cia neturiu ka pridurt, nes as tikrai dar tik vaikezas su infantiliomis idejomis... Taciau nuosirdziai tikiuosi, kad visuomeninis formavimas manes nesuzlugdys.

Beje, apie nuomones: neteisingu nuomoniu nera! ;) elemetari fizika - viskas keiciasi priklausomai nuo stebetojo tasko. Absoliuciai teisingos nuomones buti taip pat negali, nes dar nera surastas visatos nulis. (regis vel i Offtopic pievas nukeliavau :haha: )

Oyo-sama, man labai malonu, kad su jumis galima pabendraut/padiskutuoti nepuolant plustis :) Atiduodu pagarba.

oyo
2006-07-01, 23:27
Man irgi malonu:D
Gerai, kai matau pries save maksimalista:malda: Maksimalizmas stipru, tik stipru dalyka reikia moketi suvaldyti, nes kitaip jis gali pridaryti zalos.
Na, o kendo ar kitas tradicinis japonu menas apriboja, bet ribos leidzia susikoncentruoti tam, kad ugdytum savo individualuma.
Kas man patiko kendo - kad jame yra tik tai, kas yra. Jei tu ar tavo priesininkas atliko gera (bijau pasakyti - "grazu") kirti, atpuola butinumai galvoti apie "masiu ir individualybes santyki". Palikime tai politikams ir kitiems kalbetojams ir filosofuotojams :haha: .

Perfrazuosiu viena posaki del linksmumo: "Kalbeti apie kendo - tas pats, kas sokti apie architektura":haha: :haha: :haha: Bet kol esam ne salej, galim pratesti:D

su pagarba

spyxter
2006-07-02, 00:17
Oyo-sama, as tikrai tikiuosi kad gal kada nors mes susitksime dojo :)
Jei aisku pavyks kur nors vln istot... Jusu klubas iskures Vilniuje?

oyo
2006-07-02, 00:48
Na taip.
Ir siaip, musu klubas neuzdaras. Pastoviai atvaziuoja vienas kaune gyvenantis karininkas, buvo aikidoka is panevezio, siaip is kitu Vilniaus klubu... Yra Vilniuj vienas japoniukas, irgi zadejo uzsukt....Tad jei prie progos butum Vilniuj ir turetum noro kad ir vienai treniruotei, niekas nesupyks:D

spyxter
2006-07-02, 16:58
As is pajurio kaimo/miesto :) todel galesiu atvaziuot nebent po kokiu metu, kai baigsiu mokykla ir, jei pasiseks, istosiu kur nors i vln ;)

spacefox
2006-07-20, 21:10
Iš visų kovos menų idomiausia.

arna
2006-07-21, 10:19
mažytė pastabėlė (esu šioje srityje diletantas, bet kiek teko susidurti su šiuo menu, tiek šį bei tą įsiminiau):
1) nuotraukose "kendokų" apranga yra nepilna. Atrodo, tarkim, nevisai įtikinamai (na nelabai nejaponiškai :) );
2) kiek žinau, pats mokymasis nuo pradinės stadijos(mokinio) iki meistro lygio vyksta tam tikrais etapais. taip pat tokiais etapiškumais kinta ir apranga ir "kovos ginklo" konstrukcija. mokymasis "šluotkuočiu", manau tik vienas meistriškumo evoliucionavimo etapas. "ginklo" konstrukcija tobulėja kartu su meistriškumu.
3) kendo, tai samūrajų kovos (ir gyvenimo) menas. (nes kiek žiau, samurajus mirtinai pavojingas buvo tik su ginklu rankoje);

P.s.: jei norite bent apytiksliai susidaryti kokią nuomonę apie kendo meną, tiksliau, kaip jis atrodo gyvenime, pažiūrėkite kokį A.Kurosavos filmą(pvz. na kad ir "septynis samurajus". Šia tematika gana daug pastatyta originalių istorinių japonų filmų. jei atidžiau žiūrėdami įsigylinsite, galėsite įžvelgti taip vadinamą kendo m-klą. A.Kurosava buvo gerai susipažinęs su kendo ir panašiomis kovos, filosofijos ir gyvenimo mokyklomis).

oyo
2006-07-21, 11:30
Gerb. Arna,
Nesusilaikau neparases keliu pastabeliu.

-Garantuoju, kad nuotraukose is kendo demonstracijos kendo apranga ir iranga - TRADICINE ir VISA. Jei nurodytumete, ko truksta, buciau dekingas :), vyrai atsizvelgs ir pasitaisys :)

-'Kovos meno evoliucija", kuria nurodete, yra ne taisykle, o liudna Lietuvos realybe. Japonijoje, jei nori studijuoti kendo ar kita kovos mena, IS KARTO rengiesi taip, kaip priklauso. Sluotkocio (baisu ir pagalvoti) naudojimas vietoj shinajaus rodo tik tai, kad:
-truksta kulturos ir supratimo;
-truksta pinigu;
-truksta garbes prisipazinti, kad tai yra ne kendo, o apgaudinejimas ir priemone pinigams daryti.
Paskutinis variantas blogiausias, o skoni ir finansines galimybes galima issiugdyti su laiku.

- Taip, sutinku - samurajus buvo zmogus, kurio profesijos esme - zudymas (taciau nuo paprasto zudiko-kriminalisto ji skyre mastymo skirtumai, ir laaabai daug moraliniu isipareigojimu bei pastangu, skirtu nuolatiniam tobulinimuisi). Klasikinis samurajaus "bagazas", kuri jis turejo studijuoti, buvo 18 klasikiniu kovos menu, tame tarpe kova su kitais ginklais bei beginkles technikos. Todel nesutikciau, kad pavojingu samuraju dare tik kardas.

- A. Kurosavos filmai labai puikus. Taciau juose pavaizduotos kardu kovos - ne kendo, o kenjutsu.

tai tiek. su pagarba.

P. S.: jau greitai Vilniuje vyks kendo seminaras, kuri praves ir japonai. Informacija idedu skyriuje "Renginiai".

arna
2006-07-24, 07:48
jop, sunku ką ir bepridurti; kaip minėjau, mano žinios apie kendo(ir panašius menus) ribotos: kažkur kažką mačiau, kažką varčiau ar girdėjau. kadangi net nesu gyliau į tai gylinesis, net negaliu nurodyti konkretaus savo informacijos šaltinio. tokiai diskusijai reikėtų būti gerai pasiruošusiam :) .
na, bet už pastabas Ačiū! Stengsiuos plėsti savo akiratį šia tema; ir būtų visai smagu dar prie jos kada nors grįžti.

oyo
2006-07-24, 10:09
To Arna.
Jei mano improvizuotas "traktatelis" kuo nors praplete akirati, - labai dziaugiuosi.

P.S.: Sio bei to akiraciui praplesti galit rast puslapyje www.kendo.visiems.lt ,- ne tik apie kendo.
tiesa, jis dar tik tobulinamas...

nematomas vaikas
2006-07-24, 21:56
nuo kada gywuoja kendo.visiems.lt puslapis?? :fifi:

oyo
2006-07-25, 09:17
Ka tik gime...:banana: Dar nekrikstijom...:haha:

nematomas vaikas
2006-07-25, 09:52
Taj manau,po seminaro,pickniko forma jis ir bus apkrikstitas...:fifi: :rolleyes:

Myojin`
2006-08-04, 19:53
tai va apie Kendo,norejau paklaust kas ilgiau ira lankes:koke nauda ir pasiekimai ira lankant Kendo?ka jie stiprina labiau? ar tesiog linxmas laiko praleidimas? bet nepradekit teorijoa varyt(nes ir pac galiu pasidomet) man tesiog idomu isgirst lankanciu zmoniu nuomone apie tai.

Nebu
2006-08-07, 09:38
Ohayo! Vat pamaciau tema apie kendo tai uzsukau paziuret apie ka gi snekama :).
Myojin` paklause ka gi stiprina kendo, tai pameginsiu atsakyti tiek kiek leidzia mano patyrimas.:D.
As treniruojas dar labai neilgai 4-5 menesius kazkur. Tai galima sakyt dar visiskai "zalias" esu :). Ka kendo stiprina...?

Is fizines puses, tai tik pradejus treniruotis tai bent jau man skaudejo ranku raumenis, po poros menesiu jau pajutau kaip sustiprejo dilbio raumenys, riesai. Siaip stipreja visas kunas nes daug judejimo. Va si savaitgali buvo seminaras, tai dabar skauda tiek kojas, tiek pecius tiek nugara :D ... Kendo visgi nera lengvas pasivaiksciojimas, nors reikia stengtis atsipalaiduoti.
Taip pat pajutau kad igavau gerokai istvermes.
Manau kad daugiau apie tai galetu papasakoti oyo ;).

O kas del smagumo. Tai manau jei kendo neteiktu malonumo niekas jo ir nesitreniruotu ;).

oyo
2006-08-07, 10:23
Hmm.
...Smagu-nesmagu. Cia kaip kam. Kazkam gal ir panages krapstyti - neapsakomas smagumas (veltui nesvaistomas laikas ir nieko nekainuoja :)). O kendo visu pirma ari, reki, prakaituoji, "poliruoji padus" ir dojo grindis, duodi ir gauni kircius. Jei kam nors tai atrodo beprasmiska, nenaudinga ir neestetiska, tai tureciau pastebeti, kad ne tik Japonijoj, bet ir visam pasauly tokiu kvailiu pasitaiko ne taip jau ir mazai.

Aplamai, naivoka tiketis, kad kazkoks uzsiemimas tave sustiprins savaime, neprijungiant savo valios. Is kendo praktikos gauni daug, bet tik tada, kai idedi daug saves.

spyxter
2006-08-07, 17:05
oyo-san, kuo skiriasi kendo nuo kenjutsu?

oyo
2006-08-08, 12:31
Spyxter-san,
esu siek tiek tingus ir kopijuoju jau anksciau kitur parasyta savo nuomone apie tai. Jei jusu tai netenkintu, parasysiu dar. :)
Labai trumpai.
- kendo yra skirtas daugiau charakterio tobulinimui, o kenjutsu - priesininkui nugaleti.(cia labai supaprastinta ir nereiskia, kad reikia suprasti grieztai vienpusiskai),
- Kendo mokyklu technikos nenukrypsta nuo bendrai priimto standarto, o kenjutsu stiliu yra labai daug.
- kendo atakos objektai yra tik galva, riesas, sonas ir gerkle. Kenjutsu arsenalas platesnis, nes isnaudojama kiek imanoma daugiau tikro kardo galimybiu (pvz, pjovimai, smugis rankena ir pan).
- kendo judejimai daugiausia tiesus, o kenjutsu dazni nuejimai, apvalus judesiai ir pan.

Gryno kokio nors kenjutsu stiliaus mokyklos ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje (kol kas) nera. Atidirbinejami tik kai kurie kai kuriu mokyklu elementai, o kartais tai tik fantazijos, skambiai vadinamos "kenjutsu". Tas tesis iki tol, kol lietuviai klausines, "kaip ta panaudoti gatveje"

P.S.: ko nepriduriau kaip savaime suprantamo: kendo dirbama su sarvais, todel imanomas pilnas kontaktas. Kenjutsu daromas su bokkenais arba tikrais kardais, todel smugiai tik pazymimi.

Neoner
2006-08-08, 19:44
yep, viena karta gavau netycia su bokenu per pirshtus. galiu pasakyti, kad labai skaudeti :D :D :D (tikriausiai del to smugiai su bokenu tik pazymimi)

spyxter
2006-08-08, 20:00
smugis rankena? :) skamba intriguojančiai :D
O kaip dėl dviejų kardų panaudojimo? Tai kendo ar kenjutsu? Ar dar kaip nors kitaip vadinasi stilius, kai vienas asmuo vienu metu naudoja po kardą kiekvienoje rankoje?

smeli
2006-08-09, 14:50
>O kaip dėl dviejų kardų panaudojimo? Tai kendo ar kenjutsu? Ar dar kaip nors kitaip vadinasi stilius, kai vienas asmuo vienu metu naudoja po kardą kiekvienoje rankoje?

manau kad kenutsu :)

siaip yra teke man patirti viena pamokele pas meistra OYO
tikrai rekomenduoju
kol kas treniruojuosi europinio kalaviju kovos meno
kada nors pribresiu ir prie kendo, tikiuosi
na o tada butinai prasysiuosi priimamamas pas meistra OYO

Myojin`
2006-08-10, 00:48
OYO kendo meistras?!:w00t:

Nebu
2006-08-10, 07:51
Hai!;)

oyo
2006-08-10, 17:01
...Xe, meistras..:D , visi mes valgome trupinius nuo kazkieno stalo... Pamaloninote vienok, xexe...:banana: (o kas nors pasakytu - "sensejus", tai tarciau, kad pataikauja,:malda: vienok...)

Kas liecia fechtavimosi dviem kardais stiliu - nito ryu (kai kur dar rasoma niten ryu, bet cia jau poezija)- tai labiausiai jis tapo zinomas Miyamoto Musashio virtuoziskumo deka. Si tradicija iki siol laikoma islikusia ir turi savo ipedini, taigi vaziuokit pas ji ir mokykites, kam idomu... :D Nito technikos su trumpu ir ilgu shinai naudojamos ir siuolaikiniame kendo.

spyxter
2006-08-10, 20:05
Ale ir pavydžiu jums, vilniečiams :D Kad turit kur pasi'Kendo'inti :D
Na nieko, dar maždaug metai ir aš, jei pavyks, atsirasiu Vilniuj :) Tikiuosi dojo iki tol išliks ;)

Myojin`
2006-08-10, 21:42
as noreciau labiau ninjitsu palankyt, kadangi as uziemineju" Le Parkour"(na jei nznot ilgai aiskint...)man labai praverstu akrobatika bei minksti nusileidimai ir t.t
Gal siame forume ira koke Ninija???

Augiszz
2006-08-10, 22:59
"Le Parkuor" nice... kai nuvaziuoju i rusija su draugialeis uzsiemam, seip ash ten zaliukas :) Kai buvau Sankt Peterburge, senuose barakuose treniravomes, nu aisq tik savaite nes poto vaziavau namo, ispudziai kai pasieki savo tixla buna pergalingi :) Bet dazniausa pajunti kartu skausma nugaroj :(

Myojin`
2006-08-11, 12:25
as dabar kuriu su draugais savo PK klipa :w00t: veliau galesiu parodyt ;)
Sjp as kaip vasara tai i diena einam minimum po 4,5h treniruotis skausmas bootna bet po to pripranti prie kruvio ir tada viskas i + eina,bet sunkiause iveikti baime...
Va ziurekit kaip pavaro Vilnieciai http://www.metacafe.com/watch/165748/vilniustracers/

oyo
2006-08-11, 13:11
To spyxter:
(Ale ir pavydžiu jums, vilniečiams Kad turit kur pasi'Kendo'inti
Na nieko, dar maždaug metai ir aš, jei pavyks, atsirasiu Vilniuj . Tikiuosi dojo iki tol išliks)

Po metu? Manau, dojo ne tik isliks, bet ir padides. O ir iki tol, jei bus galimybe atvykti i Vilniu, kviecam uzsukti...

smeli
2006-08-11, 13:54
>as noreciau labiau ninjitsu palankyt

yra vilniuje ~ninjustsu~ klubas. nezinau ka jie treniruojasi, bet zinau kad juos kviecia atlikineti akrobatinius triukus
bet siaip gali buti kad jusu "Parkavimo" klubiokas yr rimtesnis kas liecia akrobatika

nu as kai neakrobatas tai man absoliuciai neaktualu
aisku faina butu, bet kadangi esu ypatingai nelankstus tipas tai sistas uzsiemimas tikrai ne man dar turint omeny nugaros trauma...

Myojin`
2006-08-11, 18:52
as is Vilniaus:w00t: bet apie ninjitsu kluba nieko nezinau ir neesu girdejas...
Gal kas galetu daugiau info duot?pvz:kur randasi kiek kainuoja ir t.t

oyo
2006-08-14, 12:59
Nieko ner paprastesnio. Eini i www.ninjutsu.lt ir nebereikes nukrypti nuo kendo temos :)

oyo
2006-08-25, 01:22
Skubu pranesti visiems susidomejusiems - apie kendo lyg ir zada rasyti "L.R" priedas "Mes" artimiausia treciadieni...

Likimo_Kalvis
2006-08-27, 23:30
MAn labiau prie sirdies linkst Taik Van Do, pats nepraktikuoju, jauciu net neteisingai parasiau.

oyo
2006-08-28, 09:16
TAEKWONDO - teisingai rasosi taip, bet:
-Cia ne japonu,o korejieciu siuolaikinis kovos menas,
-Jis mazai ka turi bendro ir ne nelabai derinasi su kendo, kaip ir, pvz, karate.

Korejieciai tarp kitko turi savo kendo rusi - kumdo. Uztat japonai juos kaltina plagijavimu.

niekšas
2006-09-16, 18:25
Labai nenoriu kritikuoti tokio dalyko kaip kendo,bet vistik mano manymu tai daugiau sportas nei kovos menas.Aisku kad ir sportas,tai labai geras sportas,bet manau kad tai vistik iskreipta ken jitsu forma.Tai jokiu budu nereiskia kad as smerkiu kendo,bet vistik "jei yra taisykles,tai nera tikroviskumo"cituoju aikido.as nepradesiu bazaro"kaip tai pritaikyti gatveje"(oyo jau parase apie tai),bet manau kad geriausia kendoistui mokytis dar ir kito kovos meno tinkamo musu laikams.Siaip ar taip anksciau per kazkoki kanala ziuredavau kendo varzybas,nerialiai patikdavo.Siaip kendo geras dalykas,bet manau per daug nutoles nuo ken-jitsu,o tai jau negerai.Cituoju viena zmogu(nezinau kas jis)"senoveje kovos menai buvo priemone isgyvent,nemoket kovoti reiksdavo mirt,ka pagalvotu tu laiku zmogus,jei pasakytum,kad ateity kovos menai taps tik sportu".Sportas aisku gerai,bet kovos menas ir sportas vistik skirtingi dalykai.

arna
2006-09-16, 19:08
kendo kaip sporto rūšis? Ydomu, ar esi susipažinęs su žudimo menu, kad taip lengvai kalbi. Ir ar bent įsivaizduoji, kaip atrodo tas "mortal combat art'as? kokias kovos technikas naudoja kad sunaikinti priešininką? gana absurdiški teiginiai...
juk dabar tarkim žmonės plaukioja baseinuose savo malonumui, sveikatai, o kažkada tai nemokėjimas išsilaikyti ant vandens paviršiaus galėdavo kainuoti gyvybę (jureiviams ar dar kam nors); arba dabar žmonės bėgioja sau rytais, vakarais dėl savo malonumo. Tad pats pagalvok, jei senovės žmogui pasiūlysi šiaip sau pabėgioti ar paplaukioti dėl sportinio ar malonuminio intereso o ne dėl savęs tobulinimo kovos menui, kaip jis į tave pažiūrės?

- iš esmės bet kuri šiuolaikinė "kovos" menų rūšis gali bųti kovinė, jei tik nukreipsi savo siekius į tam tikrą tikslą - realiai sunaikinti priešininką. tik klausimas kam to tau reikia? Svajoji būti spec.nazu?? Ar gal dar dėl kokių asmeninių psichologinių priežąsčių?
- protingam, gerbiančiam save ir kitus asmeniui, įvaldžiusiam kokį "kovos" būdą, pilnai jo pakanka kad apginti save ir skriaudžiamą silnesnijį nepanaudojant/nežinant kokių tai "mirtinų fintų". Imtinininkas, sambiskas, dziudaistas jei labai norės "švelniai"tave uždusins savo glėbyje, palaužys kaulus ir sąnarius, rytų kovos menų žinovas vienu švelniu judesiu atjungs tau amžiams visas tavo čakras.....

jei taip domiesi tkrais kovos menais, tai gal pirmiau įvaldyk parastą "kovos" meną, o tik paskiau žiūrėk. Nes jei bet koks dar neišsivystęs geltonsnapis bus apmokytas tik mirtinų "priomų", lauk didelės bėdos. Čia panašiai kaip jei nori parašyti gerą romaną, pirmiau išmok abecėlę, skaityti, po to išmok gilintis, analizuoti ir studijuoti, kaupti visokiapusę patirtį, ir tik kai sulauki savo asmeninės brandos pilnatvės, tada ir kuri savąjį romaną.

P.s.: ir kodėl taip žmonės visada domisi labiau naikinimo o ne kūrimo menu?????????

niekšas
2006-09-16, 19:54
Taip arna esu susipazines su zudymo menu,ir kas yra "mortal combat art`as"zinau labai gerai.Butent tokius kovos menus ir praktikuoju,tikrus,o ne iskreiptas ju sportines formas.
Butent toki kovos menai ir yra,nereikia cia svaigt kad "reikia kovot su priesininko agresija o ne su juo paciu".Ir tik animacinemia filme zmogus kovojantis kardu kurio asmenys kitoje puseje gali likti gyvas.gal manai kad viskas taip paprasta?manai kai ant taves susoks keliese(su tikslu nuzudyt)labai apsiginsi nemokedamas tikru kovos menu?mana pasisakosi pries tris mokedamas koki sportini karate?pagalvok dar karta.Vienas meistras yra pasakes"tas kuris nori apsiginti plikomis rankomis,turi moketi zudyti plikomis rankomis",nes kitaip savo gyvybes neissaugosi.Visi tie sportininkai,tu ka manai jie pasisakotu pries kelis,dar geriau ginkluotus,jie tam neturi net psichologinio pasiruosimo.Kovos menai moko issaugoti savo gyvybe bet kokia kaina net jei ta kaina yra priesininko gyvybe.toki is tiesu yra kovos menai,jie skirti kovoti uz gyvybe,o ne uz medaly.gatvej apsiginsi tik kapodamas i gerkle,draskydamas akis,smugiuodamas i smilkinius,lauzydamas sonkaulius.Tam kad isgyventum tikroj kovoj turi turet psichopadgatovka,ir nebijot suzeist ar net uzmust savo priesininka.jei manai kad ringe budamas cempionu,gatvei imsi ir isspardysi visus banditus kurie ant taves susoks,tai leiskis ant zemes.Ar bent esi macius tikra kova?manai viskas labai paprasta?maziau filmu ziurek.neuzmusi mirsi pats,policija isgelbeti nespes.
"ir kodel zmones labiau domisi naikinimo,o ne kurimo menu"-todel kad kovos menas skirtas apsigint bet kokia kaina.jei priesininko gyvybe tau brangesne nei tavo paties,tai gali kovoti tik ringe arba ant tatamio.Kovos menas yra toks,tik toks jis yra efektyvus.Sportas ir menas SKIRTINGI dalykai,paklausk bet kurio mokytojo ir jis tau patvirtins mano zodzius.
Sakai dziudoistas nezinantis mirtinu fintu padusins, palauzys ir t.t?ar zinai kad kovos menai apskritai nepripazysta kovos vienas pries viena.senosios(tikrosios)kovos tehnikos moko greit sunaikint priesininka,nes kovoje su daug priesininku tai krastutinai svarbu.Sportininkas priprates laikytis taisykliu(nesmuguot i pavojingus taskus),kovotojas priprates smugiuot i pavojingus taskus-kaip matai skiriasi net treneruociu principas.taigi kovos menas ir sportas NESUDERINAMI dalykai.

Lax..
2006-09-16, 20:29
.taigi kovos menas ir sportas NESUDERINAMI dalykai.
taigi kovos menas, sportas ir, ypač, kendo yra tikrai nesuderinami dalykai

Myojin`
2006-09-16, 21:38
Taip arna esu susipazines su zudymo menu,ir kas yra "mortal combat art`as"zinau labai gerai.Butent tokius kovos menus ir praktikuoju,tikrus,o ne iskreiptas ju sportines formas.
Butent toki kovos menai ir yra,nereikia cia svaigt kad "reikia kovot su priesininko agresija o ne su juo paciu".Ir tik animacinemia filme zmogus kovojantis kardu kurio asmenys kitoje puseje gali likti gyvas.gal manai kad viskas taip paprasta?manai kai ant taves susoks keliese(su tikslu nuzudyt)labai apsiginsi nemokedamas tikru kovos menu?mana pasisakosi pries tris mokedamas koki sportini karate?pagalvok dar karta.Vienas meistras yra pasakes"tas kuris nori apsiginti plikomis rankomis,turi moketi zudyti plikomis rankomis",nes kitaip savo gyvybes neissaugosi.Visi tie sportininkai,tu ka manai jie pasisakotu pries kelis,dar geriau ginkluotus,jie tam neturi net psichologinio pasiruosimo.Kovos menai moko issaugoti savo gyvybe bet kokia kaina net jei ta kaina yra priesininko gyvybe.toki is tiesu yra kovos menai,jie skirti kovoti uz gyvybe,o ne uz medaly.gatvej apsiginsi tik kapodamas i gerkle,draskydamas akis,smugiuodamas i smilkinius,lauzydamas sonkaulius.Tam kad isgyventum tikroj kovoj turi turet psichopadgatovka,ir nebijot suzeist ar net uzmust savo priesininka.jei manai kad ringe budamas cempionu,gatvei imsi ir isspardysi visus banditus kurie ant taves susoks,tai leiskis ant zemes.Ar bent esi macius tikra kova?manai viskas labai paprasta?maziau filmu ziurek.neuzmusi mirsi pats,policija isgelbeti nespes.
"ir kodel zmones labiau domisi naikinimo,o ne kurimo menu"-todel kad kovos menas skirtas apsigint bet kokia kaina.jei priesininko gyvybe tau brangesne nei tavo paties,tai gali kovoti tik ringe arba ant tatamio.Kovos menas yra toks,tik toks jis yra efektyvus.Sportas ir menas SKIRTINGI dalykai,paklausk bet kurio mokytojo ir jis tau patvirtins mano zodzius.
Sakai dziudoistas nezinantis mirtinu fintu padusins, palauzys ir t.t?ar zinai kad kovos menai apskritai nepripazysta kovos vienas pries viena.senosios(tikrosios)kovos tehnikos moko greit sunaikint priesininka,nes kovoje su daug priesininku tai krastutinai svarbu.Sportininkas priprates laikytis taisykliu(nesmuguot i pavojingus taskus),kovotojas priprates smugiuot i pavojingus taskus-kaip matai skiriasi net treneruociu principas.taigi kovos menas ir sportas NESUDERINAMI dalykai.

sutinku!
paviziui ten kur as treniruojosi sha-fut-fan(pekiu koviniu kaciu mokykla) viskas remesi gamta.pvz:tigras-jega drasa,pantera-plastiskumas,katinas-ismintis ir t.t.
jei sutiktum alkana tigra manot jis su jumis zaistu?jis restu is letenos taip kad galva nulektu ir jam nerupes kas tu is kur tu. jei tigras sutiktu katina katinas uzoktu ant medzio nesicackines su juo.
taip kad kovoi reikalingi visi tie elementai.reik but ir stipriam ir greitam ir protingui.
o ipac psihologiskai pasiruosiusiam isbandimams,nes baisesnis tas priesas kuris tavo galvoi o ne pries tave ir jei tu esi iveikes ta kuris galvoje nesunkei iveixi ir ta kuris pries tave.
Nes tas smugis kuri smogi boxo kriausei atrodo labai stiprus, bet ar pavyx toki pati smogt i veida...?
nes tie kur mano kad tik kalbom ir ismintim nuramins priesa arba su tokeis nereik susidet ir but visados ramiam ir nekreipt demesi tikrai klysta.(atbex 4 snukei kals is vezdo i galva pavogs jusu turta ir pamirsit savo isitikinimus)aisq konfliktas ira didele klaida ir reikia jo vengt ir kartais galima isvengt net zodzeis.bet kartais tas konfliktas pac pas jus ateina ir jusu zodis nieko nelems,ir galu gale kai ta klaida ivyxta tu turi is jos krapstytis bet koke kaina.Kitaip tapsi auka nors ir tu visai nekaltas.Zmones dar nera toke intelektuoli rase ir viskas reamiasi gamtos desneis.Padugniu seam pasauli ira tikrai nemazai ir tau tex kovot uz save ir savo draugus tiek psihologiskai tiek fiziskai.Ce ira Kovos Meanas!
O sporte zmogus prakaita lieja ne del to,o del malonumo, pasiekimu, gero vardo,karieros.Taip pat kaip ir kovu menuose sveikatingumo bei formos.Taciau sportininkai kovoja del vieno,o karei del kito.

zio
2006-09-17, 09:41
Tai gaunas dabar taip, jog jei kovos mena tik tobulini - tai chia sportinis variantas, o jei jau mokais, kad galetum uzhmushti kuo daugiau prieshu, tai chia jau tikras kovos menas.

Njoo...

Myojin`
2006-09-17, 10:19
Nu abejoju ar seis laikais kokiose nors uziemimose mokytu zudyt... aisq buna pavojingu smugiu, bet tai nereiskia kad tu dabar eisi per visus ir naudosi.nzn kaip kitur bet kung-fu moko vengt konflikto,bet jei tas konfliktas jau ivyksta neprasitas tada tenka uz save ar savo draugus pastoveti.Issiklausyk i pavadinima KOVOS MEANAS!!! ir SPORTAS!!! juk skirtumas akivaizdus.Beto kovos meane moko kovoti su paciu savimi,o tai stiprina zmogu visapusiskai.

oyo
2006-09-17, 21:15
Ar kovos menas, ar sportas, ar "bala zino kas" yra tikrai ne i sveikata, jei:
- sustiprina neuroze, kad uz kiekvieno kampo tyko uzpuolikai;
- yra orientuota i savo ego stiprinima;
- kultivuojama be saiko.

Taigi tas, kuris kalba, kad "kazko mokosi tam, kad uzmustu (?!) uzpuolika", yra, svelniai tariant, neprotingas. Is kur, leiskite paklausti, galima zinoti, kad tikrai galetum kazka uzmusti? Jei tas ir tiesa - kam taip garsiai rekti? O jei del tokiu neatsakingu plepalu nukentes tavo mokytojas - neva "ruosia potencialius zudikus"?

Simta kartu geriau tyliai uzsiimti tuo uzsiemimu, kuris formuotu is taves zmogu, verta aplinkiniu pagarbos, o ne baimes. Visa kita - plepalai. Kol zmogus save itikineja, kad "jis turi buti kietas", reiskia, kaip tik to jam ir truksta - o tai reiskia, jis yra potenciali kazkieno auka.
Parodykite kitam savo pasitikejima, o ne baime - ir jis bus priverstas tapti jusu sajungininku, o ne priesu. Atkris visos problemos.

Kendo vadinama "siuolaikine kenjutsu realybe" ir nors techniku skaicius sumazejes, yra uzslepusi savyje daug jegos. Jei taip nebutu, kendo taptu niekam nereikalingu uzsiemimu. Tuo tarpu taip nera. Pasidomekite, koks kendo dojo Japonijoje kultivuoja kieciausia kendo ir daug ka suprasite. O jei nerastumete, as padesiu.:D

Myojin`
2006-09-17, 23:09
Ar kovos menas, ar sportas, ar "bala zino kas" yra tikrai ne i sveikata, jei:
- sustiprina neuroze, kad uz kiekvieno kampo tyko uzpuolikai;
- yra orientuota i savo ego stiprinima;
- kultivuojama be saiko.

Taigi tas, kuris kalba, kad "kazko mokosi tam, kad uzmustu (?!) uzpuolika", yra, svelniai tariant, neprotingas. Is kur, leiskite paklausti, galima zinoti, kad tikrai galetum kazka uzmusti? Jei tas ir tiesa - kam taip garsiai rekti? O jei del tokiu neatsakingu plepalu nukentes tavo mokytojas - neva "ruosia potencialius zudikus"?

Simta kartu geriau tyliai uzsiimti tuo uzsiemimu, kuris formuotu is taves zmogu, verta aplinkiniu pagarbos, o ne baimes. Visa kita - plepalai. Kol zmogus save itikineja, kad "jis turi buti kietas", reiskia, kaip tik to jam ir truksta - o tai reiskia, jis yra potenciali kazkieno auka.
Parodykite kitam savo pasitikejima, o ne baime - ir jis bus priverstas tapti jusu sajungininku, o ne priesu. Atkris visos problemos.

Kendo vadinama "siuolaikine kenjutsu realybe" ir nors techniku skaicius sumazejes, yra uzslepusi savyje daug jegos. Jei taip nebutu, kendo taptu niekam nereikalingu uzsiemimu. Tuo tarpu taip nera. Pasidomekite, koks kendo dojo Japonijoje kultivuoja kieciausia kendo ir daug ka suprasite. O jei nerastumete, as padesiu.:D

Kovos meanu zinovas seip sau zmongaus niekada nenuzudytu nebent su protu susipyktu arba neliktu kitos iseities.
Reik but stipriam bet kartu ir ismintingui.stengtis ieskoti kitu keliu isbrist is bedos.
ir atidirbtos technikos bei fizine forma tikrai nieko blogo neduos.Ir kada jausi savo didziules galimybes po ilgu treniruociu tada isnyks ir baime.paprastiems narkusoms isjungti pakanka ir paprasto ne mirtino smugio Lao Tai sistemoje kurioja ieina ivairios smugiu kumsceis kombinacijos,paprasti blokai ir auksti smugiai kojomis kureis varzova blogiausiu atveju isjungsi.ir tai kovos meanu meistras visados apskaiciuoja priesininko pajeguma ir kokem vaikui is visos jego nespirs.

Ir negalvok kad visas gyvenimas bus tox laimingas visi tave gerbs ir supras.
Aciras zmoniu kurie kitaip ziuri i pasauli ir jiems niekas nerupes kas tau rupi ir net be jokiu kalbu uzpuls vien uz tai kad vaixtai su jiems neaktuoleis drabuzeis ir stora pinigine.ka tada darysi?kai smugis skris i veida, sakysi: pala issiaiskinam zodzeis?arba jei tavo draugas prisidirbo ir jie bando uzmust tavo akivaizdoi, irgi islixi ramus ir bandysi uzpuolikams parodyt pasitikejima?:D Galu Gale pac kovu meistras gali buti blogas ar turintis sutrikimu ir tu jam busi didziauses priesas.tada silpnais smugeis neapseisi, tex panaudot ir pavojingus smugius givybei kad issaugoti savaja.

Tam ir ira skirtas kovos meanas saviginai ir pacei kovai,gebet kovoti!
ir bent jau per kung-fu moko panaudoti ismokta tehnika tik tada kada kitos iseities nebebus.o taip tikrai buna.
Senovei dori zmones budavo silpni ir skriaudzemi,del to jie ir isrado ginybime sistema-Kovos Meana!

oyo
2006-09-17, 23:36
Dede:D , graziai isdestei, bet man gynyba gatveje ne(be)aktualu. Todel neturiu ka pasakyti. TIESIOG praktikuoju ir nesiparinu klausimais. Tikrove - ne tai, ka bandai irodyti, o tai, ko negali paneigti. Zinau tiek - uzsirausi - pats kaltas, nereikia atsakomybes uzdeti kazkokiems abstraktiems kovos menams.:p

arna
2006-09-18, 16:51
Šiuo metu esu prieš bet kokį smurtą prieš bet kokį žmogų. Ir kokiais 98% galima situaciją kontroliuoti prieš įsiplieskiant konfliktui, jį taikiai be kumščių nugesinti. Čia Oyo teisingai pastebėjo, kad jei esi pasitikintis savimi, nugalėjęs savąją baimę, gali drąsiai žiūrėti į baimės šmėklą. yra dar ta kita nemaloni nenuspėjama dalis gyvenime, kai likimas tau gali atsiųsti išbandymą: kelyje prasilenkti su žmogbeždžionėmis ar bepročiais, kurie galbūt būtent tą akimirką ir yra labiausiai išsikraustę iš savo mažo riešutinio protelio orbitos. tai labai nemalonios situacijos, kai tomis akimirkomis iš tiesų norisi būti gerai įvaldžius kokį kovos meną(bet ne žūdymo!), kad galėtum apsiginti ir apginti savo draugus.
gal ir neblogai būtų mokėti apsiginti nuo apgirtusių chuliganų ar truputį kuoktelėjusių piliečių. bet vargu ar jau reikia demonstruoti visą savo kovos meną; juk kartais ir geri, protingi žmonės dėl įvairių priežąsčių praranda protą. ir nežinau, ar verta atimti tave asmeniškai užpuolusiam smurtiniam bepročiui gyvybę; nebent būtu tokia tavo filosofija; bet nežinau ar galėčiau susivaldyti, jei matyčiau kaip kokia išprotėjusi žmogbeždžionė užpultų silpną mano artimą žmogų. tie Žvėrys niekad nepuola už save stipresnių, ir todėl juos vadinu beždžionžmogėmis, nes protingam žmogui skriausti už save silpnesnį ranka nekiltų.

niekšas
2006-09-18, 20:32
iš tiesų norisi būti gerai įvaldžius kokį kovos meną(bet ne žūdymo!), kad galėtum apsiginti ir apginti savo draugus.
gal ir neblogai būtų mokėti apsiginti nuo apgirtusių chuliganų ar truputį kuoktelėjusių piliečių. bet vargu ar jau reikia demonstruoti visą savo kovos meną; juk kartais ir geri, protingi žmonės dėl įvairių priežąsčių praranda protą. ir nežinau, ar verta atimti tave asmeniškai užpuolusiam smurtiniam bepročiui gyvybę;nebent būtu tokia tavo filosofija; bet nežinau ar galėčiau susivaldyti, jei matyčiau kaip kokia išprotėjusi žmogbeždžionė užpultų silpną mano artimą žmogų.
Eh... arna ir kaip tu nesupranti,kad geri ir protingi zmones prarade prota gali tave pvz:uzmusti,paverst invalidu,pasiust i ligonine(prarades prota tai tikrai gali).nebent tu jam padarysi tai pirmas.Kaip sake Myojin "geras meistras yvertins savo priesininka",niekas nesako kad kovos menai moko uzmusti kiekviena kuris i tave netaip pasiziures.Bet atsakyk man i toki klausima:sakei kad noretum ismokt kovos meno bet ne zudymo menu(nors tai yra tas pats:hmm: )bet kaip tau atrodo,jei pakliutai i tokia situacija(o gyvenimas nenuspejamas),kaip neturetum kitos iseities?tu isitikinus kad nemokant zudyt apsigintum(isgyventum?)?"ar verta atimti tave uzpuolusiam smurtiniam beprociui gyvybe?"ne tikrai nebutina,kovos menai moko kovot ne su beprociais,o su tais kurie gerai zino ka daro,nors ir tai nereiskia kad turi tokius zudyti.kovos menu meistras ne teisejas kad sprestu ka zudyt ka ne.taciau kai tave supuls visa "shaika" tai ar pavyks visus isjungti?jei nerimausi del priesininko gyvybes ar sveikatos,jei sudrebes ranka trenkti i gerkle,tau tiesiog shakes,geriausiu atveju atsidursi ligoninej;) ."nebent tokia tavo filosofija"ne kovos menu filosofija tikrai ne tokia."nežinau ar galėčiau susivaldyti, jei matyčiau kaip kokia išprotėjusi žmogbeždžionė užpultų silpną mano artimą žmogų."-Va matai pati uzmustai is pykcio,kad kazkas uzpuole tavo artima;) ,o meistras pykciui nepasiduotu ir uzmustu tik jei nebutu kitos iseities.Kaip sakiau meistras net tokioj situacijoj nevaidintu teisejo.kovos menai taip pat moko nepasiduoti emocijoms ir vadovautis saltu protu.Kovos menai moko NE ZUDYTI,O APSIGINT,taciau APSIGINT BET KOKIA KAINA,ir JEI TA KAINA YRA PRIESININKO GYVYBE,KA JAU PADARYSI.ir vapsce arna akivaizdu kad tu isvis apie kovos menus nieko nesupranti(neisizeisk).pirma susipazink su kovos menu filosofija o po to teig kad kovos menais uzsiimantys zmones yra beprociai,pasiruose uzmust kiekviena sutikta.

P.s.Myojin,gerai kad yra protingu zmoniu kaip tu,kurie diskutuoja tik gerai paragave kovos menu,zino kas tai yra,zino kuo skiriasi menas nuo sporto,zino kovos menu filosofija,o ne paskaite viena posta pradeda rekt kad kovos menai visiskas blogis.
P.p.s.Arna blyn net nezinai kuo menas skiriasi nuo sporto
P.p.p.s. oyo, as ne zudikas ir ne paranojikas:haha: tiesiog labai megstu kovos menus.As nesvajoju uzmust,tik manau kad reikia moketi VISKA ko moko kovos menai.Ir nesakau kad kendo blogai.Zaviuosi kendoistu meistriskumu,jie mums leidzia suprast kaip mazdaug atrode samuraju kovos.tai nuostabus kovinis sportas;)

oyo
2006-09-18, 22:11
Arna rase nuosirdziai. Tai svarbiausia. kad ji/jis neturi patyrimo - nera esmine detale (kas is musu gali teigti, kad jam jau nebereikia patyrimo?)
Vienintele silpna vieta - "filosofavimas" del nesmurto ir t.t. Deja, musu pasaulyje netruksta plesrunu is prigimties, kurie iesko silpnesniu uz save ir paklusta stipresniems.

Todel mazas patarimas: nedeklaruokite savo pacifizmo, kol nepasieksite bent trecio-ketvirto dano (arba legaliai nenusipirksite pistoleto ir neismoksite juo naudotis, xexe. Neveltui viena pistoleto marke vadinosi "peacemaker":p ) Uzuot svaiste energija savo silpnumui pateisinti ir "sutaurinti" :), naudokite ja tam, kad taptumete ar bent atrodytumete sveikesni, labiau pasitempe ir pasitikintys. Ismetus baimes is savos galvos, ju maziau liks ir realybeje.

Nei vienas gatvinis nelenda prie bet ko ir siaip sau. Tam, kad iskart "uzsirautum ant smugio", kaip pries tai rase kazkas, reikia buti visisku idiotu. Ir stai kodel: pirmiausia agresorius stebi, po to prieina, po to - uzkalbina. Per ta laika jis ivertina, ar pries ji tikrai potenciali auka ir tik tada seka fizinis kontaktas. Todel yra visa eile priemoniu tam, kad:
-nepatrauktum demesio;
-o jei jau esi ten, kur gali demesio susilaukti - neparodytum esantis auka;
- o jei jau susilaukei - "nugesintum" konflikta pacioje jo pradzioje.

Tai svarbiausia."Prijomai ir ju kombinacijos", apie kuriuos daug kas kliedi, paprastai nesuveikia pries agresyvu psichologini spaudima, kuri ivalde gatviniai.
O kaip pasiekti to lygio? As manau, reikia daug ir teisingai dirbti. Man teko laime bendrauti su meistrais iki septinto dano (as kalbu ne apie Lietuvoje esancius :malda: "patriarchus", apie kuriuos net uzsienyje kalba kaip apie vaiksciojancius anekdotus, o rimtai praktikuojancius zmones), ir matau, kad tie ramus zmogeliai neturi "astriu kampu" prisikabinimui ,o jei jau kokios, ju taip lengvai nepaimtum. Nemanau, kad to nejaustu ir gatves plesrunai. Va cia ir slypi esme.

Beje, mes nutolone nuo temos, ponios ir ponai!

Vytas
2006-09-20, 17:34
To OYO. Tu rasei (kazku), kad treniruojiesi ir su boken. Kokio sworio jis?? ir kiek sweria shinai(irgi tawasi)????

P.S. si karta jau gal ir i tema :fifi:

oyo
2006-09-20, 20:43
Ech, Vytai... man visada taip - kuo paprasciau paklausia, tuo man sunkiau atsakyti...:haha:
Beda ta, kad niekad nesveriau nei savo shinaju, nei bokkenu. Nesu tiek pedantiskas, as juos turiu su tikslu dirbti, o ne tyrineti.
Man uztenka zinoti, kad reikalingas man shinajaus numeris yra 39 - cia suaugusiam. Manau, svertu jis siek tiek virs 0,5 kg.
Bokkena pasirenku pagal kokybe ir pagal tai, kaip jis "guli rankoj" - t.y., kaip pasiskirstes jo svoris. Naudoju kelis, kad nepriprasciau prie vieno. Svertu turbut apie 0,7-0,8 kg.:confused:
Tai tiek ziniu...

P.S.: na, jei labai reikia to svorio gramas i grama, nunesiu ir pasversiu...

niekšas
2006-09-21, 10:49
Nu kai as lankiau aikido tai mes dirbom su labai masyviais bokkenais,sake kad jie atitiko tikra katanos mase,ilgi ir islenkima.atseit reikia priprasti prie tikro ginklo parametru.
ilgis tikrai zinau kad buvo 1,10cm,o svorio nezinau bet buvo tikrai sunkus bokkenai.
Mums tokius padare stalius pagal specialu uzsakyma.pagal mokytojo nurodytus matmenis.

oyo
2006-09-21, 15:33
...tai cia bus viena is bokkenu atmainu - suburi to. Jis skirtas atidirbti smugius vienam. Poroje dirbant paprastai nenaudojamas, nes jo mase (yra suburi to nuo 1 iki 1,5 kg - vadinamasis "Musashi irklas"), nors ir atitinka katanos , svoris nera reikiamai pasiskirstes. Subtilesniu techniku su juo nelabai ismoksi. Pamenu, japonai kazkada truputi krizeno is lietuviu issidroztu "kuoku" (pas juos pacius bokkenai buvo tikrai "liaunesni").
Bet is kitos puses, svoris nera tiek svarbu, kiek poziuris i bokkena kaip i ginkla, o ne zaisla.

oyo
2006-10-03, 15:50
Labai konkretus postas kendo tema.

Prasidejus rudeniui, i kendo uzsiemimus atejo nauju zmoniu. Saleje, kuri nera didele, darosi anksta (shinajai prasvilpia pro pat ausis, xexe..):D
Gal kas zino viena kita varianta del sales nuomos? Reikalavimai - medines grindys, aukstesnes nei 3 m lubos, pageidautina nekosmine kaina (mes neuzsiimam komercija, o darom kendo);)

Busim dekingi jums uz sugaista laika.

niekšas
2006-10-09, 13:06
Labai konkretus postas kendo tema.

Prasidejus rudeniui, i kendo uzsiemimus atejo nauju zmoniu. Saleje, kuri nera didele, darosi anksta (shinajai prasvilpia pro pat ausis, xexe..):D
Gal kas zino viena kita varianta del sales nuomos? Reikalavimai - medines grindys, aukstesnes nei 3 m lubos, pageidautina nekosmine kaina (mes neuzsiimam komercija, o darom kendo);)

Busim dekingi jums uz sugaista laika.

Nu matai oyo,ne ten kreipiesi,nemanau kad cia kas gales tau padeti siuo klausimu.
O siaip ar ne geriau butu treneruotis po atviru dangum,grynam ore,o ne prakaitu dvelkiancioje saleje,nes mano karate treneruotes vyksta lauke,dazniausiai stadijone,gamtoj,grynam ore.Tai nieko nekainuoja ir kurkas sveikiau.Na kita vertus gal as ir klystu,nes kendo tai ne karate,tokiems dalykams gal ir butina sale.vopshim nezinau.

Nebu
2006-10-09, 14:58
Idomu kas is koju liktu kas antra diena basam lauke treniruojantis :).
O ir lietus, sniegas, saltis nelabai viliojantis faktoriai :D .
Kendo stovyklu buna atviram lauke, taciau tikrai ne pastovios treniruotes. Musu klimatas nelabai tinkamas tam, o ir rasti atokia tam tinkama vieta Vilniuje manau butu taip pat problematiska kaip rasti sale :)

Youka
2006-10-09, 15:04
as siulau pabandyt issinuomot kokia nors mokyklos sale.
mokykloms patinka pasaliniai pinigai. bet gal nenusibrangintu. be to jos buna erdvios.
susiraskite nternete mokyklos puslapi ir rasykite i administracija. arba skambinkit

smeli
2006-10-11, 13:57
>shinajai prasvilpia pro pat ausis

va del ko iki siol neapsireiskiu niekaip
po menesiuko kito nubyres, o ir mano laiko grafikas bus aiskesnis
tai manau 1 diena per savaite tureciau atrasti laiko

nightmare
2006-10-18, 20:23
gerb. oyo noreciau dar pasigincyti apie kendo nauda :hmm: . sakei kad kendo naudojamas ugdant pasitikejima, formuojant charakteri ir apsigint :hmm: . tarkim eini gatve ir uzpuola tave chuliganas, ne narkomanas koks su svirkstu, bet tarkim patyres boksininkas :mad: . manai tu pries ji atsilaikytum drasa? nemanau kad tavo smugiai(kurie manau nera labai stiprus nes treniruojiesi su kardu) labai jam pakenktu :hmm: . taciau manau kad po keliu jo smugiu, tu jau miegotum. taigi iseina kad pries stipresni priesininka turi eiti su banbukiniu kardu :hmm: arba jei ginkla issitraukia, jei nesuspejai atimt, tai gali pasaudyt :mad: Taip iseina kad parejes sumustas deka stipraus charakterio nuverksi kampe isipraudes :hmm: O mano nuomone zmones ten eina( bent jau dauguma) kad ismoktu apsiginti...:mad:

Nebu
2006-10-18, 20:44
Tie kurie masto tik apie savigina arba kaip apsisaugoti gatveje ir neina i kendo arba po poros treniruociu palieka dojo. O tokiu atveju, kad boksininkas uzpultu del nieko manau pasitaiko itin retai, ypac jei tu neatrodai kaip potenciali auka.

niekšas
2006-10-19, 14:38
gerb. oyo noreciau dar pasigincyti apie kendo nauda :hmm: . sakei kad kendo naudojamas ugdant pasitikejima, formuojant charakteri ir apsigint :hmm: . tarkim eini gatve ir uzpuola tave chuliganas, ne narkomanas koks su svirkstu, bet tarkim patyres boksininkas :mad: . manai tu pries ji atsilaikytum drasa? nemanau kad tavo smugiai(kurie manau nera labai stiprus nes treniruojiesi su kardu) labai jam pakenktu :hmm: . taciau manau kad po keliu jo smugiu, tu jau miegotum. taigi iseina kad pries stipresni priesininka turi eiti su banbukiniu kardu :hmm: arba jei ginkla issitraukia, jei nesuspejai atimt, tai gali pasaudyt :mad: Taip iseina kad parejes sumustas deka stipraus charakterio nuverksi kampe isipraudes :hmm: O mano nuomone zmones ten eina( bent jau dauguma) kad ismoktu apsiginti...:mad:

Matai kendo siaip yra daugiau kaip ir sportas,treneruojamasi tam kad pasiekti sporto aukstumu.Kendo yra geras sportas,stiprinantis charaktery,sveikata(Bet koks sportas stiprina sweikata),suteikiantis fiziny pasiruosima ir suteikiantis galimybe laimeti medaly.
Be to tokiu budu issaugomos samuraju tradicijos.Siaip kendoistams niekas nedraudzia uzsiimineti papildomai kokiu karate.Tuo labiau kad sie menai vienas kitam netrukdo, o tik padeda,nes kendoistai jau turi psixopadgatovka,reakcija ir koju vikruma.

Be to,kulturistas,begikas,sunkiaatletis ar bet kokios kitos sporto sakos atstovas irgi neapsigintu nuo boxininko,bet del to gi negali visi mesti savo sporto ir persiorientuoti ant kovos menu,ypac jei tas sportas jiems sekasi.

nightmare
2006-10-19, 15:43
Gal gerai niekshas ir sakai :hmm: Kas zino kiek kainuoja gera katana(ne kokia suvenyrine :mad: )? Ar ju Lietuvoje niekas neparduoda?:mad:

niekšas
2006-10-19, 20:20
Gal gerai niekshas ir sakai :hmm: Kas zino kiek kainuoja gera katana(ne kokia suvenyrine :mad: )? Ar ju Lietuvoje niekas neparduoda?:mad:

Man yra teke girdeti kad tikra katana,kaip antikvarine vertybe(bet tik maziausiai vertinga "sin-sinto")galima nusipirkti japonijoje.Kaina(galiu klyst) apie 25000 doleriu.
Lietuvoje nebent kiniska zaisliuka.O ir del tos info apie tikros katanos pirkima as labai abejoju.Vargu ar galima taip tiesiog nusipirkti toky dalyka kaip tikra katana:hmm: .