PDA

Žiūrėti pilną versiją : Jūsų geriausias redagavimo įrankis ir kodėl?



slicKrox
2011-01-25, 16:56
http://i.imgur.com/HmBu0.jpg


Kuriu šią temą, norėdamas pasiteirauti kokius įrankius renkatės ir kodėl. Pats asmeniškai ilgą laiką rinkausi Sony Vegas dėl kelių svarbių priežasčių: draugiško, patogaus ir greito interfeiso, bei dėl labai greito jos naudojimo įsisavinimo. Tačiau, laikui einant pradeda atsibosti kai kurių funkcijų ribotumas, todėl ir nusprendžiau pasiteirauti ką naudojate ir kodėl. Pats šiuo metu bandau įsisavinti kitus įrankius. Ilgainiui einant, sulaukus daugiau nuomonių, bus įkeltas ir balsavimas.

Galimos programos: AVS Video Editor, Cyberlink PowerDirector, Pinnacle Studio, Sony Vegas Movie Studio, Sony Vegas, Corel VideoStudio, Final Cut Express, iMovie, Adobe Premiere Pro, Adobe Premiere Elements...

Sloth
2011-01-25, 17:34
Visą laiką naudojaus sony vegas, būtent dėl tavo išvardintų priežasčių. Dar prie to turėčiau pridėti, kad daug lėmė ir tai, kad internete buvau radęs labai gerai išdirbtų pamokų šiai programai, kas labai paspartino mokymąsi :)

Squalleh
2011-01-25, 17:35
Pats visada naudojau Adobe produktus, nes jie man patys patogiausi, geriausi ir galingiausi. Siuo metu visus video kuriu After Effects'e, naudojant Photoshop kai kuriuose vietuose ir keleta support programu (a-le VirtualDub).
Kodel AE? Todel kad jame yra visko, ko reikia ir imho jis turi begaline tobulejimo perspektyva. Taipogi beveik kasmet iseina sveziausi plugin'ai, na ir aisku galimybe bendradarbiauti su kitomis Adobe programomis tai viena is megstamiausiu funkciju. Puikiai suderintas interface, labai lankstus instrumentu rinkinys, su kuriuo galima dirbti bet kokioje video srityje - nuo frame-by-frame animacijos iki paprasciausio montazo.
Vienintelis minusas pas AE - tai darbas su garsu. Cia jau dominuoja labiau Premiere. Nors jau per 3 metus pripratau, ir patogiai sau kuriu (:
Ilga laika sedejau su AE 7.0 (skaitosi vienas geriausiu), bet dabar nusprendziau pereiti i CS4. Po AZAR'o tikriausiai instaliuosiu CS5.

Is tu, apie kurias galvoji, rekomenduociau Premiere Pro arba Final Cut Pro. Dirbau su abiem ir galiu drasiai sakyti kad ir ta, ir ta labai gera.

Aramis
2011-01-25, 17:57
Ilga laika sedejau su AE 7.0 (skaitosi vienas geriausiu), bet dabar nusprendziau pereiti i CS4.

Sudominai. AE 7 niekur nerandu. Gal netyčia turi užsilikusią nuorodą iš kur gauti?

Moon
2011-01-25, 18:09
Pirmasyk pradejau kurti su premiere ir kai pamaciau vegas, baidziaus jo. Bet kadangi premiere labiau kankina mano kompa, tai nutariau ismegint ir nenusivyliau. Kaip slickrox ir sake Sony Vegas labai patogi programa, su ja dvigubai greiciau sukurtum video nei su premiere. Taigi naudoju toki jungini vegas+AE, nes prie premieres niekad negrisiu.
Ir apskritai After effects ne video redagavimo programa.

slicKrox
2011-01-25, 18:50
Squall, o tau su naujų Adobe produktų aktyvavimu problemų nebuvo? Pvz Adobe.All.Products.Keymaker man visiškai nepadeda. Koreguojant _:\windows\system32\drivers\etc\hosts -> 127.0.0.1 activate.adobe.com taipogi.

Updage: pataisyta nukopijavus tai į failą hosts:
127.0.0.1 activate.adobe.com
127.0.0.1 practivate.adobe.com
127.0.0.1 ereg.adobe.com
127.0.0.1 activate.wip3.adobe.com
127.0.0.1 wip3.adobe.com
127.0.0.1 3dns-3.adobe.com
127.0.0.1 3dns-2.adobe.com
127.0.0.1 adobe-dns.adobe.com
127.0.0.1 adobe-dns-2.adobe.com
127.0.0.1 adobe-dns-3.adobe.com
127.0.0.1 ereg.wip3.adobe.com
127.0.0.1 activate-sea.adobe.com
127.0.0.1 wwis-dubc1-vip60.adobe.com
127.0.0.1 activate-sjc0.adobe.com

Sudominai. AE 7 niekur nerandu. Gal netyčia turi užsilikusią nuorodą iš kur gauti?
Kad daba jau yra 8, 9 ir jei ne klystu 10.

Žinau, tačiau kad naujesnis nereiškia, kad geresnis :) Todėl ir domiuosi AE CS. CS3 pats turiu.
Galiu ir klysti... tačiau nepamenu atnaujinimų, kurie veiktų prasčiau. Tam ir daromi atnaujinimai, kad ištaisyti esamas klaidas senesnėje versijoje ir suteikti vartotojui naujų galimybių ir funkcijų.

Aramis
2011-01-25, 19:02
Kad daba jau yra 8, 9 ir jei ne klystu 10.

Žinau, tačiau kad naujesnis nereiškia, kad geresnis :) Todėl ir domiuosi AE CS. CS3 pats turiu.

Squalleh
2011-01-25, 20:16
Moon

Ir apskritai After effects ne video redagavimo programa.
na tai tada dar vienas pliusas jai, kad ja kuo puikiausiai galima naudoti kaip ir video redaktoriu. nemanai?

slicKrox

o tau su naujų Adobe produktų aktyvavimu problemų nebuvo?
jokiu. viskas buvo nulauzyta maksimum is trecio karto.


Kad daba jau yra 8, 9 ir jei ne klystu 10.
taip, zinau. bet taipogi zinau kad isbandus CS3, CS4 ir CS5 pakankamai zmoniu grizo prie 7.0 del to, kad jame yra viskas ko reikia, o naujos versijos (sort of) perkrautos visokiu nesamoniu ir todel valgo daugiau kompo resursu. Siaip is dalies sutinku ir su ta, ir su kita puse, tad cia jau kam kaip.

Aramis

Gal netyčia turi užsilikusią nuorodą iš kur gauti?
Buciau Klaipedoje, perduociau diska su .iso i rankas. Bet dabar - gomen.

Moon
2011-01-25, 21:18
na tai tada dar vienas pliusas jai, kad ja kuo puikiausiai galima naudoti kaip ir video redaktoriu. nemanai?

Nemanau, nes tai tik efektu kurimo programa. Kurti visa klipa vien su AE yra nezmoniskai nepatogu.

Alex Sugar
2011-01-25, 21:59
Man irgi ziauriai nepatogu su AE. Vis stebiuosi kaip Squall kuria visa AMV su AE, na bet jam tai gerai pavyksta, kodel gi ne :)

Kadangi kuriu savo malonumui, tai nauduoju Sony Vegas, o AE tiesiog atima per daug laiko bei nervu. Niekaip negaliu priprast, tik kartais galima kokia labai trumpa atkarpa padaryt, jeigu jau su Vegasu negaliu issisukt. Taipogi buvo ideja ir AZAR'ui su AE kurt viena atkarpa, ten reiketu daug pasedet, bet dabar netgi geriau su Vegasu gaunas ta atkarpa nei su tais efektais. Efektai tikrai ne man, nesiruosiu kankintis del kazkokio amv, kai galiu idomiau bei lengviau padaryt ir isgaut daugiau pliusu is Vegas'o :)

Zx-Shade
2011-01-26, 11:43
Pagrinde naudoju sony vegas 9, neseniai perėjau iš 7. Žymiai patogiau, viską perpratau per vieną diena ir dabar maloniai dirbu su juo. Dar naudoju adobe after effects cs3, kai reikia ka nors pagrazint ir nesiseka per vegasa. Dazniausiai tai buna kai jau būnu beveik baiges kurti. Virtual dub mod'o kazkaip nebenaudoju, nereikalinga programa jai turi normalu kompa, iskart viska susikarpau per vegasa. Kompe dar turiu isirases particle illiusion, bet neteko dar naudoti amv kuryboi, manau tai gerai atstoja kramer'o pack'ai.

Beja ant after effect'u ir vegas'o yra labai daug sauniu plug-in'u. Vienas is labiausiai patikusiu tai newblue pack'as ant vegaso.

slicKrox
2011-01-26, 14:05
Ar jums 64bit'ų WIN sistema spartesnė naudojant bet kuriuos video redagavimo įrankius? Kadangi nusprendžiau surizikuoti ir keisti sistemą.

Prisidėsiu prie tų, kurie teigia, jog su AE neįmanoma pilnavertiškai redaguoti projektą. Trumpų efektų kūrimui programa tikrai šauni, suteikianti tiesiog beribes galimybes, tačiau kai pereina reikalas prie globalaus projekto, su ja dirbti tiesiog nervų gadinimas...

Virtual dub mod'o kazkaip nebenaudoju, nereikalinga programa jai turi normalu kompa, iskart viska susikarpau per vegasa. Na, virtualDub turi patogius keyboard (klaviatūros) shortcuts, kas suteikia galimybe kur kas greičiau iškirpti reikiamus fragmentus ir galimybė greitai eskortuoti pasirinktus fragmentus "Direct stream copy" nekeičiant video struktūros.


Beja ant after effect'u ir vegas'o yra labai daug sauniu plug-in'u. Vienas is labiausiai patikusiu tai newblue pack'as ant vegaso.Kad jie jau atsirade seniau, nei prieš 5'is metus, jei neklystu. Vienas iš SonyVegas minusų, kad jam nėra didelio Pluginų / Priedų pasirinkimo ir tikrai jų nėra daug, jei palyginti su Adobe.

aKi
2011-01-26, 16:08
Vegas 9 + AE + Photoshop, jei labai reikia kažką po kadriuką redaguot. Nepasakyčiau kad naudojant vien AE negalima normaliai montuoti, imho čia pripratimo reikalas. Pastaruoju metu vis dažniau tingėdamas eksportuoti medžiagą į vegasą viską atlieku tam pačiam AE.

Whitex
2011-01-26, 16:23
Kad jie jau atsirade seniau, nei prieš 5'is metus, jei neklystu. Vienas iš SonyVegas minusų, kad jam nėra didelio Pluginų / Priedų pasirinkimo ir tikrai jų nėra daug, jei palyginti su Adobe.

Lygiai ta pati norejau parasyti. Didziausias Vegas'o minusas - isorine siuolaikiniu efektu pasiula. Neskaitant NewBlue ir Magic Bullet daugiau kaip ir nera is ko rinktis... Kas laikui begant ir tobulejant video redagavimo srityje gali truputi riboti kurejo laisve.
-----
Man asmeniskai, taip pat kaip ir daugeliui, geriausias redaktorius - Sony Vegas. Nekalbant jau apie minetus pliusus prideciau, kad tai yra vienas stabiliausiai dirbanciu video redaktoriu, kas labai palengvina darba ir sutaupo nervu.

Squalleh
2011-01-26, 18:48
Ar jums 64bit'ų WIN sistema spartesnė naudojant bet kuriuos video redagavimo įrankius?
Yup.


Virtual dub mod'o kazkaip nebenaudoju, nereikalinga programa jai turi normalu kompa, iskart viska susikarpau per vegasa
Kaip visada is taves beveik viska reikia interpretuoti atvirksciai. Programa, kuri nieko neuzima, dirba kaip laikrodis, su kuria galima sukarpyti reikiamus video fragmentus per keleta minuciu ir eksportuoti reikiamo failo dydzio yra nereikalinga? oh well.


Pastaruoju metu vis dažniau tingėdamas eksportuoti medžiagą į vegasą viską atlieku tam pačiam AE.
oh you :3
+1

Maimi
2011-01-26, 19:17
Iš pradžių pradėjau nuo Sony Vegas pro 9, tačiau, kaip ir anksčiau minėjo, kad ėmė stigti funkcijų. Taigi perėjau prie AE CS3. Patiko, nenusivyliau ir šiaip labai smagu, kad psd formatus priima, tačiau vienintelis minusas yra su garsu, o šiaip viskas ten čiki piki . Taigi dabar naudoju AE, Sony vegas ir Adobe Photoshop CS4. ^^

Zx-Shade
2011-01-27, 11:28
Sudominai. AE 7 niekur nerandu. Gal netyčia turi užsilikusią nuorodą iš kur gauti?

http://www.demonoid.me/files/details/2252862/13074628/

Registracija nemokama




Programa, kuri nieko neuzima, dirba kaip laikrodis, su kuria galima sukarpyti reikiamus video fragmentus per keleta minuciu ir eksportuoti reikiamo failo dydzio yra nereikalinga? oh well.





Gal ir patogiau, bet man uztenka tai daryti ir su vegasu. Nepatinka man kai reikia daug fragmentu prisidaryti su virtual dub'u ir kai paskui koks vienas kur nors pasimeta. Siaip niekad rimtai nenaudojau tos programos, tad nenoriu nieko daug apie ja sneketi.|



Kaip visada is taves beveik viska reikia interpretuoti atvirksciai.
Žinoma

slicKrox
2011-01-27, 20:02
Nepasakyčiau kad naudojant vien AE negalima normaliai montuoti, imho čia pripratimo reikalas. Pastaruoju metu vis dažniau tingėdamas eksportuoti medžiagą į vegasą viską atlieku tam pačiam AE.
Na, jei nedirbama su aukštos raiškos video 720p ar 1080p, aukštu bitraitu, jau nekalbu apie raw, o redaguojama tik SD ir žemos kokybės HD, žinoma tuomet neturėtų iškilti didesnių sunkumų. Kitokiu atveju reikia nemažiau 4gb spartinamosios atminties ir nemažiau 4 branduolių procesoriaus.

aKi
2011-01-28, 01:39
Na, jei nedirbama su aukštos raiškos video 720p ar 1080p, aukštu bitraitu, jau nekalbu apie raw, o redaguojama tik SD ir žemos kokybės HD, žinoma tuomet neturėtų iškilti didesnių sunkumų. Kitokiu atveju reikia nemažiau 4gb spartinamosios atminties ir nemažiau 4 branduolių procesoriaus.

Kadangi AE naudoju tik AMV ir mėgėjiškiems video, ir abu dažniausiai būna 720p su palyginti mažu bitreitu, didelių problemų nepatiriu ir su C2Duo ir 4GB ram turinčiu laptopu. Šiaip abu tavo minėtus reikalavimus galima nesunkia apeiti naudojant vaizdo medžiagos proxy. Aišku, jei medžiagos labai daug, tada kartais tiesiog nebūna galimybės tuos proxy pasidaryti. :)