PDA

Žiūrėti pilną versiją : Manga vertimo grupė

KazE
2005-07-21, 05:29
Jau gal koks menuo kaip uzsikabinau versti manga, bet te darbelio netruksta ten. Turiu kruva raw manga kurias noreciau versti ir pasidalinti su visais. Yra didelis noras versti tokias mangas kurios licenzijuotos US ir kuriu (didele tikimybe) galo visi nepamatys. Sakykim GetBackers, Genshiken, Comic Party, ir dar kruva kitu. Taip pat noras versti senus hitus, kaip GUNNM, Akira, BECK, GANTZ, GTO ir pan. Zodziu esme tokia, kad po skanu abdorojimo (rezoliucijos suderinimo, valymo, ir pan. darbeliu) nebelieka laiko o poto ir noro isversti ir dar poto sueditinti viska. Taip kad kreipiuosi i tuos kurie netingetu paaukot laiko vertimui ar/ir tikrinimui.
Apie tai ka turetumet zinot/suprast:
Vertejas: turetu gerai suprast anglu kalba ir turet bent kiek gabumu viska isverst ne pazodziui ir reader friendly. Taip pat turetu but susipazines su kai kuriais niuancais, bei but pasiskaites mangu, kad suprast ka vercia ir nepridaryt "nepadelu" klaidu. Turet pakankamai laiko ir noro, kad padaryt bent viena norimos mangos toma. Ir but pakankamai istvermingam, kad visai tai surasyt i *.doc mazdaug taip :1psl is desnes i kaire "blah blah", "OBA!?!", "Blah blah" | 2psl "Blah Blah" ...
Tikrintojas: Turetu gerai ismanyt lietuviu kalba, kad pakoreguot sakiniu ir zodziu sakinyje struktura. Rast gliukus kurie levai skaitosi ir turet pasiulymu kaip tai istaisyt (cia anglisko varianto nebutinai but skaicius, cia tikrint reiks visa vaizda ne vertima). Ivertint skanu kokybe, rast nesutvarkyt/neisvalytu vietu.
Visi norintys rasykite PM/email man. Turintiems pasiulymu ar tiesiog norinciu parasyt nuomone Reply cia. Palaikymas visada padeda stumtis i prieki, spyris i subine dar labiau pagreitina procesa, kritika padeda rasti gliukus ir ivertinti galimybes. Taip kad nesidrovekit ^_____^v

diabolique
2005-07-21, 12:47
NOW YOU'RE TALKING! Visai aš norėčiau. Arba verst, arba išverstą tekstą į manga įkelinėt... Nu aš tiksliai nežinau... Jei 'raw' yra nuskenuota manga anglų kalba, tai jaučiu, kad galėčiau iškart su kokiu photoshopu (kad ir su MS paint) verst (atsidarau anglišką *.jpeg, išsaugau jau lietuvišką). Vienu žodžiu aš už. Jei kokį GetBackers X]~~~ ...... O,jeigu kokį Saiyuki / SaiyukiReload / Saiyuki Gaiden, tai tik paduokit XO~~~~~~~~~~~~~

bi0dileet
2005-07-21, 16:43
aš irgi norėčiau prisidėt :love:

Eglaya
2005-07-22, 10:47
Sveikas,

mielai prisidėčiau prie mangos vertimo. Anglų kalbą moku gerai. Aš taip pat dirbu vertėja Alma Litteroj. Jau seniai galvojau apie mangos vertimus, tik bėda, kad nesu dažna tokių portalų lankytoja, todėl nežinojau, kur kreiptis.

Taigi, jeigu reikalas įsisuks, labai noriai prie jūsų prisidėsiu.

Mano kontaktai:

Eglaya2003@yahoo.co.uk

[telefono kol kas neduosiu :p ]

diabolique
2005-07-22, 16:34
Ei!!! Eglaja, jeigu tu turi pažinčių "Alma Litteroj", tai reikia Kaziui ir kitiems nemiegantiems daiktams reiktų sukrusti, pasidiskutuoti/pasitarti ir t.t... su tavim ir... na .... eeeee... Kaip čia pasakius.... Gal "A.L." pradės leist mangos voliumus. :w00t: Gal net lietuvių kalba. Dabar visi susikaupiam, nuperkam nuperkam didelį "bukieta" gėlių, giliai įkvėpiam ir sakom "Eglaja, Eglaja, gal užsiminsi savo šefui apie nauja ir visiškai neužpildytą rinkos nišą Lietuvoje?". :love: :love: :love:

DJ
2005-07-23, 17:50
:) yay! laukiam pirmų blynų :) su GB gerai pasirodėt, laukiam geros mangos dabar :)

BadBoyyy
2005-07-24, 10:28
idomu idomu kuom tai viskas baiksis ^^ :)

Eglaya
2005-07-25, 08:51
Ei!!! Eglaja, jeigu tu turi pažinčių "Alma Litteroj", tai reikia Kaziui ir kitiems nemiegantiems daiktams reiktų sukrusti, pasidiskutuoti/pasitarti ir t.t... su tavim ir... na .... eeeee... Kaip čia pasakius.... Gal "A.L." pradės leist mangos voliumus. :w00t: Gal net lietuvių kalba. Dabar visi susikaupiam, nuperkam nuperkam didelį "bukieta" gėlių, giliai įkvėpiam ir sakom "Eglaja, Eglaja, gal užsiminsi savo šefui apie nauja ir visiškai neužpildytą rinkos nišą Lietuvoje?". :love: :love: :love:

Wow, jėzau, aš visad galvojau, kad mangą Lietuvoj greičiausiu atveju leis "Neolitas" (Flinto, Bumo ir visų kitų "crazy" žurnalų leidėjai). Nežinau, ar A.L. leistų žurnalus, tuo labiau mangą. Bet niekad negali žinot. Hm... Na, pažiūrėsim. Mano bendrakursė irgi ten bando įsitrint. Galbūt dviese sugebėtumėm įtikint redaktores... Bet nieko prižadėt negaliu :)

diabolique
2005-07-25, 22:16
Wow, jėzau, aš visad galvojau, kad mangą Lietuvoj greičiausiu atveju leis "Neolitas" (Flinto, Bumo ir visų kitų "crazy" žurnalų leidėjai). Nežinau, ar A.L. leistų žurnalus, tuo labiau mangą. Bet niekad negali žinot. Hm... Na, pažiūrėsim. Mano bendrakursė irgi ten bando įsitrint. Galbūt dviese sugebėtumėm įtikint redaktores... Bet nieko prižadėt negaliu :)
Ne žurnalus, o ištisus "voliumus" (tomus) vienos ar kitos mangos. Juk vol. sudaro ~200 psl. ir jų būna daug (dažniausiai), todėl leidėjai turėtų gražaus pinigėlio...
Šiaip ar taip, jei tau kas pavyktų, visi šio forumo nariai ant rankų nešiotų.

KazE
2005-07-26, 06:22
"Eglaja, Eglaja, gal užsiminsi savo šefui apie nauja ir visiškai neužpildytą rinkos nišą Lietuvoje?". :love: :love: :love:

Nenoriu buti lievakas ir gadinti nuotaikos, bet apie kokia rinka kalbi? Juk paklausos nera. Butu paklausa ir mangu atsirastu, bet deja 100 zmoniu ne rinkos nisa, cai kisenele greiciau ir ta pati uzkista alum, cigaretem ir dar belenkokiu velniu. Jei kas ir prades leist manga, as neabejoju jog tai bus flinto chebra, jie ten tokie jaunesni ir rizikuot labiau megstantys.

Del pacio leidimo, IMO viskas butu pakankamai pigu (pats leidimas neskaitant licenzijos pirkimo) savikaina turbut butu tokia pati kaip, eridano leidziamu knygiuksciu, vadinasi ir rinkos kaina butu labai artima (15-20lt). Bet va licenzija kiek kainuoja as net neisivaizduoju (paprasciausiai nei velnio nenutuokiu apie situos dalykus).

Bet fear not comrades, galbut su savo vertimais, mes is kiseneles padarysime, kokia nors nisele :D So don't be lazy ant start working for your own bright future ^___^v
So said he, who casts no shadow.

diabolique
2005-07-26, 12:49
to KazE>
nus jau ir pasvajot negalima....
nus aš jau pasirengęs darbui ir gynybai (^.^)/

Hakim
2005-07-26, 23:25
Su gera reklama ir Mangas galima išpopuliarinti ;)

Mouse[ON]
2005-07-27, 17:00
Sutinku su KazE, lietuvoje is mangos pelno nepasidarysi be dideliu investiciju (reklama ir panasiai...) nors ir su reklama kazin ar galima normaliai prasukti manga, viskas kainuoja, o lietuviai gan taupus. Na ka galiu tik palinketi sekmes verciant manga, gal net bus idomiau skaityti nei angliska :) vis delto trecias verimas (japonu -> anglu -> lietuviu) ;)

divid
2005-09-20, 15:18
Va cia tai ideja! :w00t: As ir seniau galvojau, kad gal reikėtų pradėti tokia grupe, net buvau keleta chapteriu isvertus, sueditinus ir t.t.. Tik va paskiau pagalvojau, kad neatsiras audiencijos sitam reikalui... Tai davar galvoju, gal reikia prisideti prie sito projekto... :confused: Tik dar nzn, nes sule prasidejo, tai reikia apsiprast. O siaip anglu moku gerai, lytu irgi, o kaip su photoshopu elgtis irgi zinau! Tai tikciau i bet kokia pozicija! :D

Lamb_of_God
2005-09-22, 20:06
o jus zhinot kiek kainuoja vieno leidinio prashymas koreguoti platinti kitaip leisti... nes ash ta dabar mokinuosi ir patikekit ish kureju gauti leidima leisti sakykim ta pachia manga kainuoja bprotishkus pinigus... nors tiksliai nz nar manga brangiai lincezija kainuoti vienam pavadinimui.. hmmm sekmes, ash zhadu versti viena manga tai Ghost in the Shell tai jei anglishka gaunu tai pabandysiu...

Thanatos
2005-11-02, 21:05
Manau 100 kartu labiau apsimoketu patiems sukurti ir isleisti nei jau sukurtas .

Stone
2005-11-02, 22:40
Manau 100 kartu labiau apsimoketu patiems sukurti ir isleisti nei jau sukurtas .

dar geriau butu paziureti i paskutinio posto data, pries rasant...

Thanatos
2005-11-03, 16:50
o tai ka jau "pasiviose" temose negalima rasyti ... :bored:

Sable
2005-11-03, 20:46
Neimk i galva. Ne taip jau ilgai buvo apleista si gija. Stai jei metu ar daugiau senumo gija randi, tai jau gal ir reiktu pagalvot pries rasant i ja.

Soramaro
2005-11-08, 14:19
Senos gijos, geros gijos... :fifi: (bent jau dazniausiai...)

Tifa!!!
2006-01-14, 13:47
taip ir nesupratau ar atsirado grupe vercianti mangas?:)

Džiro sesė
2006-01-14, 14:47
as galeciau padet tik vienoj srity: pakoreguot jau isversta teksta. ta orasme man lt gerai mokykloj sekas, tai manau.... na zodziu, manau supratot...

Shisi
2006-01-14, 15:01
namanau kad didziosios leidyklos kaip "A.L." uzsiimtu leisti manga's nes ta reiketu daryti nedideliais kiekiais todel kad lietuvoj nera tiek otaku kurie ispirktu visus dideliais tirazais leistus mang'u tomus po tokius pat pinigus...bet cia tik realistiska nuomone juk yra ir kitu leidyklu...seip as tikrai visom keturiom(o gal penkiom?^^)UZ..

yoidore.tenshi
2006-02-05, 22:11
miau miau

turiu pazinciu leidykloj 'Alma litera'. mano ziniomis, jie sudominti leisti manga. tiktiek, kad mazai zino ir beveik visai nesidomi tuom. rasykit i privat, duosiu kontaktus
.
.
.
mmmm del licenzijos skundesi. sake, jog brangi.
jei kas galetu nupiesht graziai.. (o tikiu, jog tokiu atsirastu), butu labai super ishleisti lietuvishka. tiek, kad pieshti dar neviskas. siuzetas... ("patyresniu" zmoniu darbas) jeigu susikooperuoti.. arba net iliustruoti koki apsakyma, novele koki kitoki zanra. naa ideju daug galvoj knibzda

Videl`e
2006-02-06, 18:08
Jei A.L. pradetu leist manga - butu jega ;) Tik kad nlb apsimoka su tais pinigais cia... Licenzija brangi, o mazai pirkeju bus...

Isvis anryl butu jei kas nupiestu manga visa ar pns. :D

Lax..
2006-02-06, 19:39
Unreal flood...Niekam neidomu ar sita ideja gera ar ne...visi forumo nariai zino , kad tai butu gerai...
Joa licenzijos ipirkt, praktiskai neimanoma...Bet savo leist tikrai galetume...Reiktu susirast remejus...Flintas pavarytu tikrai gerai...IMO ji skaito puse lietuvos vaiku...
Reklama - prikistume reklamos...savikainai mazinti...susirastume leideja...
Is pradziu reiktu kurti kazka...
Kinda DB ar Naruto uzpildytu gerai rinka...Tokiuu budu isitvirtine rinkoje, galetume leisti rimtesnius leidinius...
Krc...Tai ne Lietuvai..

CeraS`VictoriA
2006-02-11, 19:03
o pavyzdziui yra blogai, jei as verciu is anglu kalbos ta manga, is karto irasydama teksta i pica? nius pvz tam "tikrintojui" nusiusciau vertima su picais (nes visai nesinori perrasinet visko :D) ir jis patikrintu?? p.s. verciu hellsing manga... bet dabar biskutuka uzstrigus, laiko nerandu ^^

btw... ar as cia ne i tema? :D:D

Fantasy
2006-07-20, 20:54
Count me in seniai jau uzsikabinau bet vienai ta daryti gan nuobodoka

arna
2007-03-13, 09:10

"Sena" gija, dar nebuvau čia užklydęs. Norėjau tik pasakyti, kad jei būtų kokia verstinė gera manga, ją manau visai realu būtų patalpinti kokiame viename iš "neolito" leidinių (tik, kaip gerai pastebėjo kažkas, čia manau iškiltų autorinių teisių klausimas - jei kas turi teisininko išsilavinimą/patirties galėtų pasidomėti šiuom klausimu - jei be papildomų litų į autorines teises galima apsieiti, manau čia visai gautūsi realus projektas).
Taip pat manau visai realu, jei kažkieno iš lietuvių būtų sukurta originali "lietuviška" manga, ir ją patalpinti kokiame "neolito" žurnale. tuo galiu pasidomėti (turiu reikiamas koordinates:) ). Tik manau, kad spausdinti į žurnalą, reikėtų atitinkamos mangos kokybės (na, bet jūs patys visa tai žinote - skaitote, domitės, siunčiatės). jei ką turite originalaus ir gražaus, sakykite, gal pavyks prastumti jūsų projektą į lietuviškos spaudos rinką :) .

Lax..
2007-03-13, 14:19
Vienintelė LT manga http://rpmanga.awardspace.com/
Daugiau niekas viešai kaip ir nepaviešino.

Di
2007-03-13, 14:24
Na, parašysiu ir aš. Kai prieš mėnesį kalbėjausi su Japan Fondation, jie sakė, kad "Humanitas" yra vienintelė vieta, per kurią galima užsisakyti originalių mangų. Knygų mugėj tikrai ne vienas ir ne du žmonės klausė, ar galima nors vieną mangą nusipirkti stende. Aš pati esu už tą idėją - leisti lietuvišką mangą - pradžia gali būti kaip ir patys japonai darė - mangom ir anime pavertė savo pasakas ir mitus. Lietuviškų pasakų beprotiškai daug tam tinkamų. Tuomet galim įkurti všį arba asociaciją ir eiti Jap.konsulatą ir Jap.Fondation ir visą tai leisti kaip projektą - dengiantis kultūriniais mainais. Juk tereikia praskinti kelius. Čia tas pats kaip ir su reklama, kuriančia vartotojų poreikį. Tik mes kurtume mangos poreikį, m?

Kas už?
Galim pradėti dirbti kada tik norit :)

arna
2007-03-13, 14:45
Aš pati esu už tą idėją - leisti lietuvišką mangą - pradžia gali būti kaip ir patys japonai darė - mangom ir anime pavertė savo pasakas ir mitus. Lietuviškų pasakų beprotiškai daug tam tinkamų. Tuomet galim įkurti všį arba asociaciją ir eiti Jap.konsulatą ir Jap.Fondation ir visą tai leisti kaip projektą - dengiantis kultūriniais mainais. Juk tereikia praskinti kelius. Čia tas pats kaip ir su reklama, kuriančia vartotojų poreikį. Tik mes kurtume mangos poreikį, m?
Kas už?
Galim pradėti dirbti kada tik norit :)

Gera idėja piešti mangas lietuvių pasakų motyvais. net nebūčiau pagalvojęs apie tai. Idėja 10balų!!!:)
o kaip tokius projektus "prastumti", tai tikrai, vienas iš teisingų Sleeplessness paminėtų kelių. Tiesa, vis tik manau, čia reikėtų žmogaus ar jų grupės, kurie norėtų vien tik tuom užsiimti, vien tik iš to gyventi, nes kitu atveju, tai gausis (bijau) vienadieniai projektukai. Ir nežinau ar Lietuvoje yra tokių 'pasinešusių' otakų, manga-kų, kurie norėtų visą savo gyvenimą paskirti lietuviškos mangos kūrimui.

Di
2007-03-13, 14:56
Aš tikrai manau, kad yra daugybė žmonių, kurie tyliai piešia, bando ir t.t. Viena iš tokių yra Eglaya. Be to, jei ne ten, turiu įvairiausių ryšių - recenzuoju knygas ir bendradarbiauju su leidyklom, esu vieno portalo žurnalistė. Yra leidykla "Kitos knygos" - jie visada prieš srovę, o jų reklamos grupė labai stipri. Be to, jei kurtume projektą ir gerai pasirodytume, galėtume kažkiek mangų padaryti for free, jas pristatyti, tarkim, kitų metų knygų mugės metu kartu su Jap.fondation. Taigi būtų daugiau nei super!

Aš už lietuvišką mangą!

FreaK`aZ
2007-03-13, 21:45
ti taip pirmieji kandidatai egle zalciu karaliene bei dvylika broliu juodvarniais lakstanciu. po to reiktu nepamirst kosto kubilinsko sedevro pasaka apie bebenciuka.

Di
2007-03-13, 22:10
Juokinga, bet būtent apie Eglę ir brolius juodvarnius galvojau :) o va, bebenčiuką tai ir primiršus buvau, nors čia mano vaikystės favorite pasaka buvo :)

Dai-Katana
2007-03-13, 22:26
Heh... Daug tų liaudies pasakų yra. Ir labai netgi įdomių. Pakanka pradžiai vien Basanavičiau surintų pasakų knygos - tokia žiauriai stora ir didelį knyga (na, bent jau tada ji tokia man atrodė) ;] Pamenu, kad tas pasakas bent po 6 kartus skaičiau...

Bliam - su malonumu tokias "mangas" paskaityčiau ir apturėčiau :}

arna
2007-03-13, 22:29
ti taip pirmieji kandidatai egle zalciu karaliene bei dvylika broliu juodvarniais lakstanciu. po to reiktu nepamirst kosto kubilinsko sedevro pasaka apie bebenciuka.

kiek per stipriai pasakyta. be reikalo taip..

- jei ne lietuviški/tautiški motyvai, tai kuo tamstele pasiulysi sublizgėti prieš išrankia publiką?:hmm: ypač turint galvoje, kad lietuviai be copy/paste nelabai ką šiuo metu tegali pasiūlyti (iš personažų); o apie original sreenplay/stories, tai iš viso gal patylėkim ir pagerbkim tylos minute tuos, kurie bando save pritemti iki japonų manga-kų lygio..

- taigis, gal ir būtų kokia pasiūla, bet iki reikiamo lygio uiii kaip reikėtų 'datemti', nes originalios istorijos išvystymas, kaip "blame", "gantz", "i'z" ir t.t. jos sugalvojimas! manau ką vien reiškia..

- tad Sleeplessness pasiūlyta idėja pradėti nuo lietuvišku mitų, pasakų, padavimu tikrai turi tvirtą pagrindą. Galiausiai lietuvių mitologijoje ne vien 'bebenčiukai' gyveno bei 'juodvarniai' lakstė. Jei žvelgtum giliau mūsų pasakose (plačiaja prasme) rasi visko: nuo ecchi(erotikos) iki horror, nuo dramos iki senų legendų padavimų (velnias, negi mažas būdamas neskaitei pasakų?!). jUk dabar tiek tautosakos mūsų leidžiama; net skirtos suaugusiems:) . Galiausiai iš kur semtis įkvėpimo?? iš japonų? bet tuo nebūsi originalus, tik geras kopijuotojas.
Ir šiaip, tai būtų tikrai įdomus ir rimtas Sleeplessness pasiūlytas projektas. po to manau jau galima ir daryti ką tik nori, jei visiems (ir sau) įrodai, kad gali tokiame pat lygyje dirbti kaip ir japonų manga-kos :cool:

Di
2007-03-13, 23:11
Beje, kadangi recenzuoju knygas, turiu nerealią siaubo pasakų knygą - naujausia pasakų knyga išleista šiemet vasario pabaigoje. Taip pat yra Oskaro Milašiaus pasakų interpretacijos - fantastika ten. Jos tokios erotiškos, baisios, fantastiškos ir t.t. O dėl tų juodvarnių - c'mon, jungiam fantaziją -taigi nerealūs dvylika samurajų, užburtų kad ir witch of waste (Hawls moving castle) ir t.t.
Siūlyčiau pradėti rimtai galvoti apie projekta, susirinkti, susitempti visus turimus tutorialus, pradėti mokytis ir ne tik piešti, kurti herojus, charakterizuoti juos, o tuomet, kai turėsim jau ką parodyti, kurti asociaciją manga-kų ir eiti į Japan Fondation - tam, kad galėtume prisidėti prie knygų mugės, rudenį būsiančių (rodos, rudenį), Japonijos kultūros dienų.

Ledux
2007-03-14, 12:35
Visai neblogas sumanimas tikrai noreciau ir galeciau prisideti bent siek tiek :)

Di
2007-03-14, 12:44
Svarbiausia, reikia kažkaip susimytinti, dar kažką ir kalbėti jau rimtai..

Ledux
2007-03-14, 12:48
Su kuo susimytint reikia komandos :) kas galetu prisidet

Di
2007-03-14, 12:49
Žodžiu, norintys prisidėti prie bandymo iš viso šito daryti projektą tegu rašo man savo kokį tai kontaktą ir bandysim susisiekti.

Tsuyu
2007-03-30, 13:12
hi,man labai rupetu nezinau kaip smarkiai, bet tikrai ziauriai noreciau prisideti prie LT mangos darymo.:) ar kazko tokio.nes bent jau ash tai ziauriai svaigstu del to..ganetinai senai sia ideja generuoju.ir svajoju kadanors savo asmenine manga paleist i eteri tik, kad jos piesimui reik laabai daug laiko ir igudziu.be to reijk turet normalias kompiuterines programas ir t.t. ir t.t
tai gi jei bursit kokia grupele priimkit ir mane^^