Žiūrėti pilną versiją : Last Exile
<table width="770" border="0" cellspacing="0" cellpadding="10" height="1775"><tr><td background="http://img61.exs.cx/img61/5287/lastexile23vi.jpg" valign="top"> <table width="450" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0"><tr><td> <table width="420" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0"><tr><td><p align="center"><font size="+2"><strong>Last Exile</strong></font>
<a href="http://anidb.ath.cx/perl-bin/animedb.pl?show=animelist&adb.search=last%2Bexile&do.search.x=0&do.search.y=0">@AniDB</a> | <a href="http://www.animenfo.com/animetitle,1191,ejldke,last_exile.html">@AnimeNFO</a></p><p align="left"><font size="-2">Leidimo metai: 2003
Prodiuseris: GONZO
Dizainas: Range Murata
Scenarijus: Chikashi saito
3D CG: Taketo Kobayashi
Epizodu skaičius: 26 TV
URL: <a href="http://www.jvcmusic.co.jp/m-serve/last-exile/">http://www.jvcmusic.co.jp/m-serve/last-exile/</a></font></p></td></tr></table><p align="justify"> Claus Valca ir Lavie Head yra oro kurjeriai. Vieną dieną orlaivių lenktynių metu jie susidūrė su aplūžusiu "Vanship", kuris gabeno paslaptingą jauną mergaitę. Prieš mirštant, sudužusio lėktuvo pilotui, Claus jam pažada nugabenti mergaite į "Silvana", laivą apie kurį sklando įvairiausios legendos. Taip du jaunuoliai buvo įtraukti į nepakartojamų nuotykių ir didelių įvykių sūkurį. Įvykių kurie pradėjo revoliuciją ir nulėmė viso "Last Exile" pasaulio likimą.</p> <p align="justify"> Kaip ir reikėjo tikėtis iš "Arcanum tech." meistro Range Murata, kuris mums jau padovanojo nepakartojamąjį "Blue Submarine", "Last Exile" piešimas nuostabus, pilnas įvairių detalių ir tik meistrui budingų "vingių". Technologija ir pasaulis yra toks detalus, kad kartais abejoji ar jis pramanytas. Jau ankščiau išėjusiame "Blue Submarine" galėjom matyti kaip puikiai galima suderinti kompiuterinius efektus ir animaciją. Naujausias Murata darbas, taip pat nestokoja kompiuterinių efektų, kurie taip meistriškai įlieti į anime kad kartais net nepastebi.</p></td></tr></table><table width="430" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" align="right"><tr><td><p align="justify">Detalus pasaulis reikalauja dar detalesnių veikėjų. Ir kad ir kaip keista bebūtų, veikėjai nėra užgožti aplinkos didybės, o atvirkščiai kartais taip įsijauti į veikėją, kad aplinkos net nepastebi. "Last Exile" nerasi vienodu veikėjų, nerasi taip kitoms anime būdingo, vienos veikėjo charakterio savybės kišimo žiūrovui. Visų veikėjų charakteriai spalvoti ir gilūs, už kurių slypi atskira ir tik jam vienam būdinga praeitis, bei ateitis.</p> <p align="justify"> "Last Exile" siužetas nėra pats originaliausias, netgi turbūt kiek artimas ir kasdieniškas. Tačiau pateikimo būdas ir kartu įpinta mintis, svajonės, atsiminimai ir įvairios meilės emocija, net ir iš pirmo žvilgsnio blankų siužetą nuspalvina kiek ryškesnėm spalvom.</p> <p align="justify"> Šitoje anime nerasite paslėptų minčių, nei suktų siužeto vingių, nėra čia kieto pagrindinio veikėjo, nei kokio nors 'super" blogio. Tiesiog paprasti ir savitai nuostabūs veikėjai, labai tikroviškam fantazijų pasaulyje, bando padaryt tai su kuo vienaip ar kitaip, šiandien ar prieš šimtmečius, teko susidurt ir mums. Žiūrėti "Last Exile" buvo labai įdomu, viskas tiesiog plaukte plaukė iš ekrano, grasas pynėsi aplink vaizdą ir pasibaigus paskutinei serijai nuo kedės atsikeliau žinodamas, kad bemiegė naktis nepraėjo veltui.</p></td></tr></table></td></tr></table>
hmmm.... labai geras review, nepatingejai net layouta padaryt ir tekstas labai padorus/glaustas.... thumbs up ^^
nu o kas liecia paty anima tei ma jis patiko, iki tobulumo dar truksta (nu bet as badass snobas/cinikas, tei man ir princese neytiktu), veikeju charakteriai kazkokie blankoki, taip - kasdieniski, bet todel ir nuobodoki kazkiek, bent siokio tokio astrumo truksta imo... ypac pagrindiniam veikejui. nu bet pasaulis ir atmosfera animo tai tikrai kazkas tokio :malda: labai smagiai ziurejosi. ir originalumo cia manau su kaupu buvo, kazkaip nieko panasaus ,isskyrus Ghiblio kai kuriuos animus ,nepavyksta prisiminti
Tiesą pasakius, pažiūrėjusi pirmą epizodą, nepamaniau, kad šis anime man labai patiks. Anaiptol... Kuo toliau, tuo jis darosi įdomesnis, vis labiau mane įtraukia į tą stulbinantį skraidančių laivų pasaulį... Siužetas nuostabus, veikėjai įsimintini ir didvyriški...Ir piešimas (nors šiaip jis man nėra toks svarbus) įspūdingas.
Dar viso anime nepažiūrėjau, bet jaučiu,kad liksiu ilgam sužavėta...( iš tiesų jau ir esu :) )
O recenzija tikrai puiki.
*jau pažiūrėjau*
Be galo patiko. Nors ir buvo tokių vietų, kurių nelabai supratau, bet žiūrėti visvien buvo neapsakomai įdomu. O pabaigoje buvo momentų, kai nuriedėjo ašara, tai iš džiaugsmo, tai iš liūdesio...Gaila buvo kai kurių veikėjų... Na tikrai įstrigo atmintyje šis anime...Gal net geriausias iš mano matytų.
P.S. Kaip galėjau nepaminėt muzikos - ji nuostabi.
Mane itrauke sis anime matyt veliausiai is visu mano ziuretu mazdaug nuo 6-8 serijos. Nezinojau kodel jam "gaistu" tiek laiko, taciau likusias serijas ziurejau tikrai dideliais kiekiais (po visas per 1,5 dienos). Saunus anime.
Review irgi toks nerealus, layout visai fainas
CeraS`VictoriA
2005-12-08, 18:33
man jis patiko.. bet ne tjp kad isproteciau del jo ^^ piesimas grazus, bet man - ne GRAZIAUSIAS... ^^ as jo tikrai nenuvertinu, bet tarp mano matytu anime jis butu auksciau vuduriuko ^^
Uchiha Sasuke
2006-10-21, 19:29
baigiau zet snd...eina sau vos neapsiverkiau kai baiges:( suzavejo mane sis anime..super :blob:
aprashymas tikrai labai grazus ir fainas, anime irgi shaunus.
bet biski malonumo bus maziau ziurint anime jau zinant wisus weikejus ir scenariju :)
kad zinok, visvien ji smagu ziuret, nors ir daugmaz isivaizduoji, ko tiketis. ^^
as, atsimenu, kai pamaciau, tai man baisiausiai istrigo berniukstis DIO, charakteris nemirtingas!
Evil_of_Darknesz
2007-03-16, 05:48
:mad: Is pradziu, pradzia nesuzavejo, bet paziurejus sekancius epus visai neblogas dabar baigineju siustis ir manau nenusivilsiu... XD :mad:
:mad: Na katik uzbaigiau ziuret labai patiko nors pradzia ir nieko nezadanti vistiek vertas paziurejimo 5 balai... :mad:
As jau seniai beziurejau, bet man tai labai patiko :) ypac tie skraidantys laivukai :D ir as toki turet noreciau
voiceofdeath
2007-04-17, 20:31
vienas is tokiu amine kuriuos ziurejau negaledamas akiu atplesti(galima sakyti patiko viskas piesimas ,istorija,viekejai na gal tik garsas galejo buti geresnis) kagi nie daugiau nie maziau tvirtas penketas
FreaK`aZ
2007-04-17, 21:01
skraide su mega laivais, o saude is 17 amziaus sratiniu sautuvu ^^.
siaip keturis berods rasiau. Per mazai main char'u nuzude, ir siaip jau kazkur minejau kad manes ta pabaiga they lived happily ever after nesuper suzavejo.
voiceofdeath
2007-04-17, 21:34
skraide su mega laivais, o saude is 17 amziaus sratiniu sautuvu ^^.
siaip keturis berods rasiau. Per mazai main char'u nuzude, ir siaip jau kazkur minejau kad manes ta pabaiga they lived happily ever after nesuper suzavejo.
Na jie nepastebejai ten begales anochronizmu(nieko nepadarysi Steampunk turi savo styliu) o sautuvai kad ir sratiniai bet automatiniai:w00t:
Del pabaiga anoks happy end'as megstamiausias herojus mano Dio buvo:cry: ir zuvo:cry:
FreaK`aZ
2007-04-17, 21:43
reiktu paslept cia kaip spoilerius as kazkaip dziaugiaus kai uzsilenko anas. kazkoks biski Fag'as jis man pasirode. man va luciora'os gaila, ir is vis abu veikejai taip berysio pastipo taip tipo pff ir neber, vienas grand stream'e pranyko, o kitas uzsilenke zieda uzsimoves kur herojiska kova, kur nuzudyti legionai priesu. aj nu tiesa Luciora viena pagrindiniu bad guy'u nukale tai biski istaiso bendra padeti.
voiceofdeath
2007-04-17, 22:11
sakydamas kad viekejas patiko neturiu galvoje jo vieksmu man dzniausia imponuoja charakteris ne vieksmas pvz kad ir kaip Dio elgesi su Luciora paskutiniu ep'u flashback'uose
Killerbee
2007-04-17, 22:42
oi oi, LE arkliukas yra pieshimas ir nieko daugiau. Tikrai vienas is graziausiu serialu net ir praejus tiek metu. Daugiau 4 (8) tikrai nevertas. imho aisku.:D Kas del Dio tai aisku prikolnas personazas, bet nemegstu tokiu pederastishku veikeju.....:p
Labai vidutiniškai, kažkaip neužkabino nors daugeliui ;abai patiko, bet taip ir nesu pažiurėjęs paskutinės serijos, tas pats buvo su wolfs rain, gal čia tik mano skonis toks iškrypęs, kad tokie dalykai man nepraeina
kaip tik ji pradejau ziuret pries kelias dienas.galiu pasakyt tik tiek,kad tai mano stiliaus animas.malonus viskuo .tikrai liuks. kazkas minejo,kad skraido afigenais laivais,o saudo is senoviniu patranku :) nu jo,bet juk tai animas, tai pasaka..
Ai girdėjau apie ši naime ,jau imu ir siunčiusi, aš buvaum mates jo AMV, fantastiškai padryta, labai patiko.:)
slicKrox
2007-06-07, 18:10
aprashymas tikrai labai grazus ir fainas, anime irgi shaunus.
bet biski malonumo bus maziau ziurint anime jau zinant wisus weikejus ir scenariju :)
Sutinku is dalies, bet cia pakankamai su galva viskas atskleista, ne taip kaip kituose... Beje, aprasimas tikrai nerealus!
Kas liecia pati anime, tai gal menesi, jei nedaugiau, bijojau atversti jo pirmus epizodus. Labai bijojau tuos sunkiai suvokiamus ir nelogiskus kovos principus, kaip ir visa kita gyvenimo ir kovos buda... Na, bet tai fantasy ir savo sia ideja jis tikrai liks mano atmintyje. Kazkiektai biski panasus pasirode i filma: "The Chronicles of Riddick (2004)", kuris man labiau patiko, toks gal pagrindinis panasumas - Race of Necromongers ir kitkas.
Kaip ir buvo mineta anksciau, bet isiziureti ir uzsikabinti uz jo prireike tikrai nemazai laiko... gal tik po 6ep. pajauciau, kad palengva itraukia i siuzeto linija ir rutuliuojamus ivykius. Gamta ir dangus nors ir pateiktas labai graziai, bet patis lektuvai, kurie buvo labiau panasus i antro pasaulinio karo ginklus, skraide ir atrode labai neestetiskai... nors ir paskutines kovos pakankamai suzavejo. KIekvienas veikejas kuom nors zavingas ir idomus, nors ir istorija itraukianti, bet pati pabaiga neitrigavo. Baigesi viskas labai nuspejamai... isskyrus Dio likima. Vienintelis veikejas, kurio asmenybeje isvydau tikrai kaika naujo ir idomaus... va jo vienintelio ir Lucciolos buvo labai gaila :neisitiki
Rekomenduoju visiems atversti pirmuosius epizodus....
http://www.ipix.lt/out.php/i30225_FollowMeLordDiobyKeoku2.jpg
fainas aprasimas, fainas anime (ivertinau 5), personazai gerai atskleisti, vaizdai fantastiski. na yra tiesa vietu kur nesuprantu kas cia daros, bet tai mano anglu kalbos spragos kaltos manyciau. Na tie keisti anachronizmai :D laivai skraido, o sautuvo ne orinio susikurt nesugeba keista, ir tie riflemenai kam jie oro musyje? jei butu abordazas koks tai ne tikis toli saudos :rant: kas per gyvosios jegos eikvojimas? duociau as ju generolams :rant: (sory strategiju zaidejo patirtis maistauja)
geras geras, nepatingejau prisiprashyt i svecius pas viena pazystama su namu kinu ir paziuret DYDZIAI >:)
Peishimas geras, veikejai irgi, siuzetas idomus, vienas ish tu anime kuri puciau vos ne komines bukles per KAZAA
o tai oi oi kaip uztrukdavo...
Last Exile, be abejonių, yra vienas geriausių nuotykių anime. Bei galima pridurti, kad tai taip pat vienas geriausių anime, 26-ių TV serijų formate. Būtent dėl pačio siužeto, kuris be jokio stabdymo ir bereikalingo gręžiojimosi atgal, labai efektyviai ir įdomiai išdėstytas per visus epizodus. Labai kruopščiai atidirbtas siužetas, kuriame galima rasti visa tai, kas privalo būti nuotykių žanro anime: skirtingos ir savitos kovojončios pusės, išsiskiriančios vis kitokiais technologiniais atributais; puikiai pavaizduotu distopiniu pasauliu; bei įdomiais veikėjais. Kai pasižiūri štai tokį išskirtinį anime, visada atmintyje išliks daug detalių. Vien tai, kad iki pat galo išlaikyta paslaptis dėl Exile tikrosios paskirties, yra labai sveikintina :). Iki pat pabaigos neatslūksta įdomumas. O tiesa sakant, žiūrint paskutinius epizodus, tikrai pradeda norėtis, kad anime nesibaigtų... Muzika mano ausims buvo išskirtinė, o tos kartas nuo karto pasigirstančios folk melodijos labai pagyvina atmosferą. Ir OP bei EN temos labai tiko - tokios dvelkiančios melancholija... Kalbant apie personažus, bent man, Alex Raw personažas buvo iš labiausiai imponuojančių ir labai jau priminė The Count iš Gankutsuou: panašiai šalta ir atsiribojusi nuo kitų asmenybė. Lord Dio pradžioje buvo tikrai kažkaip juokingas veikėjas, nepaisant to, kad kaip The Guild atstovas jis buvo ir pavojingas (o gal pavojingas daugiau sau, nei kitiems :)...) bei gerokai pamišęs... Mullin personažas irgi buvo iš tų antraplanių veikėjų, kurių progresą visoje istorijoje buvo taip pat labai įdomu stebėti. O šiaip, tiesiog trūksta žodžių, kalbant apie visų transporto priemonių dizainą šiame anime... Vanshipai, karo laivai yra tokie išskirtiniai ir įspūdingi, kad malonu žiūrėti. Gal ir per stipriai pasakysiu, bet kai matai Mahiro Maeda vardą įrašytą anime kūrėjų tarpe, tikrai tampa garantuota, jog anime bus išskirtinis. Gankutsuou, Blue Submarine No. 6 visa tai tik patvirtina ir prie to galima pridėti Last Exile. Norisi dar ir dar kalbėti apie šį anime, bet jau reikia save pristabdyti. :) Džiaugiuosi pagaliau atėjus progai jį pamatyti ^^. Ir tikrai rekomenduotina visiems nemačiusiems pažiūrėti jį, nes tai vienas iš geriausių anime iš steampunk, sci-fi ir nuotykių žanrų.
Puiki simbiozė tarp 3D (visa aplinka, visi judantys ir ne daiktai, 'lėktuvai' ir pan.) ir 2D grafikos (visi šio anime herojai). Labai maloniai žiūrisi. Išpildymo grafika aukštumoje.
Minusas - maždaug nuo 2/3 anime pradeda vis labiau panašėti į pasaką, kur "gerieji pradeda ir laimi". Tai ypač išryškėja paskutinėse serijose. Tad tiems, kam patinka logika ir aiškumas, šiame anime nuo "vidurio į galą" vis labiau bus jų (aiškumo ir ypač logikos) mažiau.
Ir principo šis anime labiau skirtas paaugliams ir jaunimui. Vyresni gali pasižiūrėti vien dėl puikios animacijos ir jos 3D triukų.
P.s.: taip ir nesupratau iki galo - Claus ir Sophia 'tik' pasibučiavo?
arnoldass
2008-03-01, 22:31
nezinau kaip kiti, bet man sis anime patiko vien uz orginaluma galim parasyti 5 balus .
Vienas iš mano mėgstamiausių anime kartu su Eureka 7. Liaupsių negailėčiau jam ;) Piešimas su CG sujungta puikiai, dabartiniems anime tik mokytis :cry:
Vienas mano mylimiausių anime.
pastarasis matytas, ir vienas labiausiai sužavėjusių anime, kuriuos kadanors mačiau (įsirašau į top 5 xD). So, pradžia atrodė, jog daug nežada, apart mano mėgstamo stiliaus piešimą, bet kuo toliau, tuo šis anime mano snukį pritraukė arčiau ekrano. So, 10/10.
oathoflove
2009-06-19, 19:54
ziurejau pries puse metu siaip toks isskirtinis ir idomus anime. Vienas is geresniu:cat22:
Viktoras
2009-07-28, 10:54
Taip, piešimas tikrai išskirtinis. Gonzo tikrai stengėsi, bet... persistengė. Gražu, kai kuriama originali istorija, bet Gonziečiai, dėja, nusivažiavo. :( Tačiau už tikrai dideles pastangas - 4/5. ;) Dar būtina paminėti ypatingo grožio garso takelį.
5/5, 10/10, 19/20.
Isimylejau sita anime...
Stai kas man labiausiai patiko:
1. Pasakiskas OP (dabar jis yra vienas mano megstamiausiu).
2. Dio (taip pat tapo vienas megstamiausiu veikeju). Jis toks nenuspejamas ir mielas....
Verkiau, kai jis taip kvailai "zuvo", bet po to suzinojau, jog jis liko gyvas. Yay!
shikigamijako
2010-06-10, 21:19
As si anime pries kokias tris valandas baigiau ziuret. vis dar esu soke, nes viskas buvo taip grazu.:dausuose: Noreciau ir as taip paskraidyti! Net toks piesimas man pradejo patikti. Grazus anime visais aspektais :sup:
demoniacman666
2012-05-03, 19:02
Pukus pavyzdys kaip sukurti puikų nuotykių anime be jokio fanserviso, vien tik su nuostabia istorija, atmosfera bei puikiais veikėjais. Plius ir piešimas nuostabus, tuo metu turėjo ypatingai nustebinti savo kokybe. Vienintelis priekaištas grynai asmeninis, tad minusu laikyti kaip ir negaliu, tai tai, kad mažai rodė Mullin personažą, nors man jis buvo labiausiai artimas širdžiai, taip iki galo ir nesupratau ar jis mirė ar ne. Tikiuosi kad ne :D Žodžiu nors ir netobulas, bet puikus pavyzdys kitiems ir 5/5...
Miesto_Druidas
2012-05-04, 13:09
Last Exile tikrai puikus nuotykių anime, įspūdingai atrodantis kaip pagal tuos metus, galbūt nebuvo man kažkas TOKIO ypatingo, bet labai tvarkingas ir vertas dėmesio darbas.
Tuo tarpu Last Exile 2 (Fam, the Silver Wing) aš likau nusivylęs. Last Exile užsibaigė tinkamai, dabar štai tęsinys, ir dargi be pagrindinių veikėjų. Čia esantys nepaisant kelių jau pažįstamų antraeilių sugrįžimo nėra įdomūs, blogiečio motyvai man visai neaiškūs liko, o idėja įmesti paauglę mergaitę, kuri tik ir kiša savo trigrašį kur nereikia, kaip į pagrindinės vaidmenį yra visai niekam tikusį. Tema irgi šiaip sau, "karas yra blogai" ir viskas be jokio gilumo. Kas tęsiny yra gerai, tai animacija, na laivų mūšiai kvapą gniaužią, spalvų paletė ryški ir šviesi, muzika irgi tinkama atmosferai, nors nusileidžia pirmajam Last Exile. Visumoj kaip tęsinys labai stipriai nusileidžia pirmam Last Exile, bet žiūrėti galima.
9/10 Last Exile, ir 7/10 Last Exile: Fam, the Silver Wing.
Pasidalinkit kas žiūrėjot tęsinį, nuvylė o gal atvirkščiai, nudžiugino?
Veikia su vBulletin™ Versija 4.1.11 Copyright © 2012 vBulletin Solutions, Inc. Visos teisės saugomos.