Žiūrėti pilną versiją : Kokias priemones naudojat?
Tai vat nesenai pradejau ,,keverzot'' ir man idomu kokias dazniausiai priemones naudojat piesiant? Piestukai, tusinukai, dar zinau yra kaip ir specialus flomasteriai bet ju niekur nerandu nusipirkt ( kiek pamenu juos naudojo merginos nowJapan kai piese chibius). Ar isvis jum labiau patinka piest su PC? Kokias programas danziausiai naudojat? Ar pirma nusipiesiat ranka po to su pc spalvinat?
Pradesiu. As dazniausiai piesiu vien su piestukais. Bandau ivairiausias technikas kurias sugalvoju ar randu internete. Labiausiai patinka nespalvoti piesiniai, nes su piestuku atrodo graziai, bet kai nuspalvinu visas piesinys atrodo sugadintas.
Aš neseniai pradėjau keverzot su pastelėm... Tikrai įdomus dalykas, tos spalvos, ypač skirtingos technikos O_O .
Be jų, žinoma nespalvoti pieštukai (visai kaip piešiant PC, gali Undo padaryt XD), kartais akvarelė. O guašas ar akrilas (ir kiti jų giminaičiai) nepatiko.
Aš neseniai pradėjau keverzot su pastelėm... Tikrai įdomus dalykas, tos spalvos, ypač skirtingos technikos O_O .
Be jų, žinoma nespalvoti pieštukai (visai kaip piešiant PC, gali Undo padaryt XD), kartais akvarelė. O guašas ar akrilas (ir kiti jų giminaičiai) nepatiko.
Man taip pat guasas nelabai patinka. Labai daug netvarkos gaunas kazkaip mano po jo.. Vos ne sienas valyt reikia, kazkaip patinka man kai viskas svaru ir mazai nereikalingu liniju todel trintukas yra mano best friend :) O po guaso nelabai ka gali ir nutrint jei ka pridirbai. Nebent laukt kol isdzius ir perpiest visa ta dali.
man tai labiausiai tušinukas, nuo kudikystės juo piešiu, o dabar tai pradžioj su pieštuku o tada tušinuku apvedžioju ir šešėlius pripiešiu.
labiau mėgstu nespalvotus piešinius.
bandau piešti BLAME! mangos stiliumi
dreamygirl
2009-09-01, 21:15
As dazniausiai piesiu vien su piestukais. Bandau ivairiausias technikas kurias sugalvoju ar randu internete.
piešimui su pieštukėliu aš naudoju dažnausiai automatinius piešt. 0.35, 0.5 ir 0.7 storumo, beto patogu - nereik drožti :D
Labiausiai patinka nespalvoti piesiniai, nes su piestuku atrodo graziai, bet kai nuspalvinu visas piesinys atrodo sugadintas.
aha man tokia irgi problemėlė iškyla, todėl spalvas mėgstu prideti su spalvotu tušu...
Dark-Tarou
2009-09-02, 09:09
Now Japan merginos naudojom copic markerius kuriuos gali įsigyti meno mūzoje už 17lt vnt, arba pirkti internetu. :] Aš piešiniams naudoju viską kas po ranka papuola. Šiaip db skečuoju su mėlynu pieštuku ir tada apvedu juodai, skečas išeina tvarkingesnis ir efektyvesnis BET sumažeja trinimo galimybės, pradedantiesiems nesiūlau. Šiaip man nesvarbu su kuo skečuot, nes db dai dažniausiai darau (jei čia skečas rimtam traditional darbui, ar šiaip geram lineartui) ant paprasto A4 formato languoto popieriaus. Langeliai išties padeda matavimams. Kai skečas baigtas naudoju lightboxą (šviečiančią dėžę) kad nukopijuoti darbą ant švaraus lapo. Nuo lapo tipo priklauso kokią naudoju priemonę linijoms. Jei popierius paprastas spauzdinimui, tai juodus tuos faber castel (arba uni-pin, kurie yra truputį brangesni bet ir geresni, juodos spalvos) markeriukus. Jeigu popierius storesnis - juodą tušą, geresniam efektui. Spalvinimas. Spalvoti pieštukai, dabar akvareliniai pieštukai, flomasteriai. Per nowjapan draugės atnešė kopikus, kuriuos db lb noriu įsigyt *_* bet dažniausiai piešiu per photoshopą+planšetė, be kurios neįsivaizduoju savo gyvenimo. Na ir viskas, turit klausimų, klauskit ;]
Džiro sesė
2009-09-02, 11:37
Now Japan merginos naudojom copic markerius kuriuos gali įsigyti meno mūzoje už 17lt vnt,
Bha? Litu pabrango???
Na o ašen tai naudoju pieštukus paprastus, dažniausiai B arba 2B minkštumo~
(aišku , kai reikia paišyt mokslas, o ne sau, ta tada ir H tenka paimt~)
Tai čia pirma lineartui, antram lineartuio eina viskas, kas juoda - mikronai (nuo 0,2mm iki 0,5 storumo),
panašių storių rapidografai (pildomi tušu) arba paprasčiausiai juodas kapsulinis parkeris,
na dar ir markeriai sueina~ po antro linearto naudoju triontuką pirmam lineartui ištrinti (nes kam jo reik~)
Deja, po šitos procedūros antrasis lineartas kiek pablunka, ypač naudojant mikronus, tad tenka ir trečiąkart
užvaryt lineartą~ (Trintuką naudoju tokį, iš kurio drožlių galima susilipdyti sau
naują trintukį, vos ne tokį minkomą, kaip kad mūzoj parduoda~~)
Na o tadu jau spalvojimas
- dažniausiai spalvoti tribriauniai
pieštukai, kartais flomikai, dar copikai, bet kad ašen jų mažai turiu~ Dar labiau kartais naudoju
akvarelę, bet ne tą paprastą, kur maximoj parduoda, o tą normalią~ Efektas panašus kaip copikų~
Tai vat tik tiek~ A, tiesa, popierius - dažniausiai sueina paprastas printerio popierius, kartais braižybinis
arba vatmanas, dar rečiau faktūrinis akvarelinis ar visokie kitokie spalvoti~
Ijou~
as 2h naudoju velau apvedzioju su kokiu minkstesniu pvz 8b arba su juodu tusinuku o seip strihuoju su paprastais piestukais
AnimeFreak
2009-09-02, 13:59
Pasiteirausiu, juk cia kurnors yra tu ''tortillions'' ? Ir kaip jie lietuviskai vadintus? o_O
karolisvis
2009-09-02, 15:06
Pieštukas geriausias draugas :)
Pritariu, piestukas. Na seip dar patinka su akvarele pakeverzot. :)
Hmm, na naudoju piestuka, tusa, rapidografus ivairiu storiu, minetus copicus, akvarele. Labai labai isskirtinais atvejais pasteles ar angliuka, pagrinde, del to jog labai netikslus daiktas imho:fifi:
HB pieštukas, trinkutas, juodi gelinukai - dažniausei vandeniui atsparus (tokiais nereikia liniju vedžioti antra karta), daug spalvotų gelinukų, spalvotį pieštukai, keisti akvareliniai teptukai, akvarelė(sovietinė, dar mano mamai priklausė), pirštai, plunksnos, netgi senas dantų šepetėlis XD ir purškiami flomasteriai. Paišau ant kartono, spausdinimo popieriaus, draižybos, faktūrinio - grubėto ir kaip kiaušinio lukštas, piešiu ant žmonių XD (aišku jeigu jie leidžiasi) ir ant medžio. viskas, lyg ir :dizzy:
Tusinukas, parkeris arba kartais piestukai (h5-b5)
Lucion666
2009-09-02, 18:31
naudodavau pistuka, anksciau kartais papieshdavau koki siaubiaka su lavonais, mirtin ir etc.. :)
Neko~chan
2009-12-09, 20:21
Sketch'ui dažniausiai naudoju H ara HB pieštukus. Paskui ateina eilė lineart'ui su želiniu rašikliu, bet jį neretai pakeičia mano numylėtas (ir sudrožtas) 8B pieštukas. Kartais spalvinu pieštukais, dar būna, kad įsikeliu į kompiuterį ir ten pabaigiu. O šiaip šiais metais 'pasinešiau' ant copic markerių (kai keli žmogai davė pasinaudot saviškiais xD), bet, kaip žinia, jie brangūs, turiu tik vieną kol kas, tad tenka tenkintis flomasteriais iš IKI xD Šiaip jau nuspirkau 3 skirtingus rinkinius flomasterių, tai visai neblogai verčiausi ^^
anoo. akvareliniai pieštukai spalvinimui, sketchui belekoks pieštukas kokį pavyksta susirast (bet labiausiai mėgstu mechaninius), lineartui - belekoks gelinis juodas tušinukas, susitaupius buvau tai sepia copic multiliner'į nusipirkau, rusvo atspalvio, kainavo kaip ir copicas, bet geeras daiktas. o šiaip, tai man patogiausia yra piešt su tablet'u, naudoju SAI ir labai kartais fotošopą.
FlameHaze
2009-12-09, 23:56
wacom tabletas :D
as tai sutrinu piestuko sirdele ir po to supirstu spalvinu neblogai iseina http://pumyte.deviantart.com/art/father-and-son-151805803
As dazniausiai piestuku. Dar kartais tusinuku. Esu isbandziusi ir pastele labai fainai iseina....
na mano favoritai tai geliniai parkeriai ir/arba paprastas piestukas.
manau cia geriausia butu uzduoti sita klausima:
jeigu piesiant manga ant popieriaus reikia prideti daug tamsiu atspalviu(shesheliams ir panashiai), tai su kuo juos geriausia daryti?(prashau nemineti jokiu photoshop ir kitu kompiuteriniu programu, dar butu gerai, kad su ta priemone butu galima greitai atlikti darba, ir ji nebutu labai prangi, bei tiktu ilgam naudoimui)
Kuroi Tsubasa
2010-01-30, 17:58
manau cia geriausia butu uzduoti sita klausima:
jeigu piesiant manga ant popieriaus reikia prideti daug tamsiu atspalviu(shesheliams ir panashiai), tai su kuo juos geriausia daryti?(prashau nemineti jokiu photoshop ir kitu kompiuteriniu programu, dar butu gerai, kad su ta priemone butu galima greitai atlikti darba, ir ji nebutu labai prangi, bei tiktu ilgam naudoimui)
Juodus šešėlius galima dėt tušu, o pilkus juoda akvarele(tik popierius turi būti pakankamai storas), bet tam reikia nemažai įgudžių, nes jei ką ne taip padarysi, ištaisyt bus praktiškai neįmanoma.
Bet gal specai ką geriau sugalvos ;)
Juodus šešėlius galima dėt tušu, o pilkus juoda akvarele(tik popierius turi būti pakankamai storas), bet tam reikia nemažai įgudžių, nes jei ką ne taip padarysi, ištaisyt bus praktiškai neįmanoma.
Bet gal specai ką geriau sugalvos ;)
na su akvarele esu bandes, bet kazkodel vietoj tamsiai pilkos ruda gavisi, gal akvarele bloga, nenusimanau.
o apie tusha tai mano manymu yra laiko gaishimas, mat tam galima naudoti paprasciausia markeri(koks skirtumas jei kitoj pusej matysis, vistiek pieshiu kekviena puslapi ant vis kito A4 lapo). siaip dabar atspalviams naudoju piestuka, bet jis netinka kai reikia daug tamsos.
taigi gal kas galit papasakoti daugiau apie akvareles naudoima?
na su akvarele esu bandes, bet kazkodel vietoj tamsiai pilkos ruda gavisi, gal akvarele bloga, nenusimanau.
o apie tusha tai mano manymu yra laiko gaishimas, mat tam galima naudoti paprasciausia markeri(koks skirtumas jei kitoj pusej matysis, vistiek pieshiu kekviena puslapi ant vis kito A4 lapo). siaip dabar atspalviams naudoju piestuka, bet jis netinka kai reikia daug tamsos.
Nueini į belenkokia parduotuvę ir nusiperki Rusišką akvarelę su medum, arba faber-Castell firmos ;]
Bardakas
2010-01-30, 21:54
Su tušu labai įvairiai galima piešt, tiesą sakant tai ką Kuroi Tsubasa minėjo manau buvo pabrėžta tai, kad tušą reik skiest ir jo pustonius dėliot teptuku, o ne plunksna. Tad tai yra kur kas geresnis dalykas nei markeris. O taip pat nuo savęs ir patariu akvarele naudot, jei spalvot viską nori tai guašas mažu teptuku yra šaunus dalykas.
juodas tusinukas pvz toks cello iki siol labiausiai prie sirdies buvo bet problema kad negali ka tusinuku nupiesei istrint taigi dar ir automatinis piestukas nes man patogiau tusinuku piest, o piestuku man nelbai einasi (rodos toks per ¨naturalus¨ daiktas :cat4: ar keip ten ). seip dar niekuo daugiau piest nesu rimtai bandes.
juodas tusinukas pvz toks cello iki siol labiausiai prie sirdies buvo bet problema kad negali ka tusinuku nupiesei istrint taigi dar ir automatinis piestukas nes man patogiau tusinuku piest, o piestuku man nelbai einasi (rodos toks per ¨naturalus¨ daiktas :cat4: ar keip ten ). seip dar niekuo daugiau piest nesu rimtai bandes.
jo tie cello tushinukai labai geri :malda:, aš irgi juos naudoju, dar ir waperproof jie, tik problema ta kad juos suknoka rasti ir jie greit išsinaudoja :(
Edvinukas
2010-01-31, 12:45
Man geriausias draugas piestukas ir juodas zelinis tusinukas pastarieji mano darbai vien tik su jais na kartais panaudoji vienai kitai detalei koki flomasteri ar spalvota piestuka. O seip man graziausi darbai vien juoda balta manga stiliaus nes su seseliaias gali zaist ir seip didesnis efektas nei vien marga
sesilily
2010-01-31, 12:49
Lieta Van Gogo akvarėlė ir tušas.
Insanity
2010-02-01, 13:08
man labai patinka piesti ant popieriaus su piestukais o paskui nuskanavus su photoshop uzbaigti darba, piesimui naudoju "Set of assorted graphite penciles - soft grades" ten eina piestukai nuo 8B iki 2H, puikiai pritaikyti kurti, paisyti yvairiais atspalviais ir panasiai :laimingas:
As tai dazniausiai eskizuoju su paprastu mechaniniu piestuku 0,5 HB, darau linearta su faber castel markeriais ar kaip jie vadinasi, o spalvinu su Faber Castell 48 eco spalvotu piestuku rinkiniu ^_^ Baisiai patinka spalvinti~! Man tai spalvotas piesinys atrodo daug graziau nei lineartas ar nespalvotas :) Neseniai atradau backgroundus, net nustebau kaip jie gali piesini pagyvint! O.o
Siaip dar spalvinu ir su kompu - turiu Photoshop CS, bet dabar dazniau spalvinu su spalvotais piestukais.. xD Neturiu plansetes(bet ketinu pirkti- jau turiu susitaupius :3 ), tai nupaisau linearta su ranka, po to skenuoju ir spalvinu su Photoshopu. Beveik niekada neapvedzioju linearto su photoshopu - tikra kankyne! >_<
Su guasu ar akrilu labai retai tapau, nors siaip visai smagu... tik labai tingiu ir nerandu laiko xD Truputi tapiau mokykloj... bet ten mano anime nemegsta T_T
Siaip dar turiu koh-i-noor piestuku nuo H5 iki B5 rinkiny, bet apart mokyklos jo nenaudoju xD
Labai norisi copic markerius nusipirkt, bet jie beprotiskai brangus T_T
Kentashi.!*
2010-04-24, 17:12
Aš pirmiausia nestipriai papiešiu su 2B pieštuku, o poto naudoju 8B pieštuką ir viską spalvinu :). Tas mano spalvinimas tai su paprastais pieštukais.
Miupoken
2010-06-03, 17:58
Kai skečas baigtas naudoju lightboxą (šviečiančią dėžę) kad nukopijuoti darbą ant švaraus lapo.
Kur pirkai tą lightboxą? Aš žiauriai noriu nusipirkt, bet nežinau kur gaut :cat2:
Kur pirkai tą lightboxą? Aš žiauriai noriu nusipirkt, bet nežinau kur gaut :cat2:
Tai juk labai lengvai galima paciam pasidaryt :cat10:
O jei prie temos tai parasysiu ka as naudoju ^^
1. Dazniausiai braizybinis A4 formato popierius.
2.Faber Castell minkstas trintukas ( superinis :cat5: )
3.Ivariausiu dydziu ir formu plunksnos ( is viso turiu 11 XD )
4.Juodas, rusiskas tusas ( geresnio niekaip neprisiruosiu nusipirkt... :baime: )
5. 0,5 needle point pen.
6. 0,7 fine liner (SCHNEIDER firmos )
7.Permanent markeris F ( irgi SCHNEIDER )
8.Automatiniai piestukai 0,7, dazniausiai kartu su 2B arba B serdimis.
9.Ivairios liniuotes efektams ir linijoms.( lenktos, tiesios, apvalios ir velnias zino dar kokios :cat21: )
10.Baltas akrilas istaisyti klaidoms.
11. Tonai ( gaila kad brangus... )
Cia tik pagrindines isvardinau :D O seip stalciai prigrusti visokio marmalo dar pas mane...
Mechaninis pieštukas, angliukai ir juodas tušinukas.
Jei CG (computer graphics), tai Photoshop CS2. Vis noriu kada nors pabandyti Paint Tool Sai.
uff... jūs čia visokias priemones naudojat, pieštukus specialaus dydžio, etc... :cat11:
aš tai iš pradžių visuomet nusipiešiu eskizą su neaštriai nudrožtu pieštuku (+trintukas), tuomet piešinį nuspalvinu pasirinktom spalvom su vandeniniais dažais (watercolours) ir apvedu tam tikras piešinio detales plonu juodu markeriu, kad nesimatytų ryškaus spalvų perėjimo :cat5:
išeina superinis piešinys!!! :sup:
P.S. tai mano laisvalaikio hobis ^^
Maistas kur pirkai trintuka ir kur fine lineri? As seip piestuka paprasta naudoju eskizui spalvinu digitalu arba faber castel pencilais....
P.S. nepryciom gal as ir atsilikus bet kas tie angliukai.
P.S.S. Maistas tas SCHNEIDER markeris F as juos 3 turejau po savaites visi sugedo... LOL
P.S.S.S. Soldrao gal gali ikelt pavyzdeli savo piesinio?
Kuroi Tsubasa
2010-11-21, 17:28
Tokios presuotos anglies lazdelės skirtos piešimui.
Beje priminė man kaip smagu buvo paišyt su sepija ir sangina, vienos mano mėgstamiausių mežiagų, nepaisant to, kad kiekvieną kartą išsiterliodavau (nors man tai yra dalis viso paišymo malonumo:)), bet visada apimdavo kažkoks laisvės pojūtis. Gal todėl, kad labai mėgstu minkštas priemones, anglis man buvo perkieta. Dra netaip seniai atradau tapybą (akrilas, guašas), spalvų maišymas nepaprastai atgaivina sielą ir protą. Dar tušinukais pabružint neprieš ar spalvotais pieštukais papaišyt, vat ko nemėgstu, tai paprasto pieštuko, nors anksčiau labai patiko, tiesiog kai atradau kitas priemones ir medžiagas praradau jam interesą:hmm:
Kaip matau, už mane atsakė Kuroi Tsubasa.
Bet ir aš galiu prisidėt.
Anglies lazdelės skirtos piešimui. Man asmeniškai labai angliukai patinka, nes baisiai smagiai su jais terliojasi, tuomet toks jausmas lyg iš tiesų kuri ;D
Žinoma, angliukai geras pakaitalas kai nenori spalvinti (arba mano atveju, neturi kuom), tačiau nori suteikti piešiniui daugiau gyvasties žaisdamas su šviesom ir šešėliais.
~Madara Phantomhive~
2010-11-21, 23:02
Tik pieštukas. Labai retai pasigriebiu flomasterius liaudiškai tariant, bet tai būna minimalu. Dar mėgstu spalvotus pieštukus, bet geriau aš piešinį darysiu "pilką", o tam darbui turiu krūvą pieštukų įvairiausių,
Labiausia patinka piesti spalvotais piestukais, reciau - paprastu :laimingas: Hmm, dar visai sudomino piesimas angliuku :cat10:
man tai patinka su piestukais spalvotais bet dazniausiai naudoju juoda nusmailinta :)
kuRo-kuRo
2010-12-29, 11:23
tušas,akvarelė,tušinukai,markeriai,akvareliniai pieštukai,aqua flomasteriai, dažniauisiai mišria technika.
Szubskin
2011-05-01, 18:04
Gal zinot kaip lietuviskai vadinasi tortillion, blending stump, chamois cloth? Ar imanoma internetu uzsisakyti is Lietuvos tokiu dalyku? Kaip tai man sunkiai paieskos sekesi.
Yume-chan
2011-07-19, 12:05
Traditional art:
Paprasti pieštukai - nuo 5B iki 5H
Spalvoti Pieštukai
Promarker'iai
Tušinukai
Digital art
Wacom Bamboo Tablet
Hanano Toma*
2011-07-19, 20:33
Kol aš išvardinčiau ko turiu... Stalčiuose metosi dar nuo darželio laikų iki šiol renkami spalvoti pieštukai, aliejiniai dažai, balto ir juodo guašo, akrilo buteliukai, temperos tūbelės, neveikiantys mechaniniai pieštukai, sulūžę drožtukai ir t.t
Nors turiu prikaupus visko iki kaklo dažniausiai naudoju mechanini arba paprasta HB pieštuka, trintuką (jų į metus sunaudoju labai daug, nes daug trinu) juodą želinį tušinuką arba tušą ir vieną iš 43 plunksnų (kai kurios dar tarybinių laikų močiutės atiduotos visiškai nenaudoti), spalvotus pieštukus arba akvarelę. Šiaip labai norėčiau pabandyt tuos specialius markerius, bet kiek žiurėjau brangūs rupūžės:stresas:
Dabar dar bandau digital art`ą ir mokaus naudotis Photoshop CS4 ir Paint Tool Sai. Jau gal pusę metų taupau ant planšetės ir sedžiu klijais aplipusiais pirštais...
untold-picture
2011-07-19, 20:57
labai nedaug teturiu :D megstamiausia 0.5 mechanini piestuka .rudas ,juodas tusas ir tai rudas ne kart nenaudotas :D akvarele puse trintuko. daug daug lapu bei daug akvareliniu piestuku :D ir lygtais daugiau nieko :/ is materialiu dalyku
Nu pas mane tai jei piestukai tai visa dezute paprastu nuo 4H iki 4B... 3 automatiniai piestukai 0.7 0.5 0.3 kruva spalvotu piestuku, copicu ir promrkeriu, retai naudojamas tusas ir akvarele
Nieko ypatingo: pieštukai nuo 4H iki 4B (nors turiu vieną 7B, labai minkštas), spalvoti pieštukai, automatinių pieštukų (veikiančių ir neveikiančių) krūva, trintukas, markeriai, tušinukai, tušas...
Rečiau naudojamos priemonės tai akvarelė, guašas, kažkur apdulkėję gulintys aliejiniai ir akriliniai dažai. Taip pat kartais palepinu save naudodamasi angliukais ar pastelėm (kartais visai smagu pasiteplioti). Ir, žinoma, popierius.
Kartais, kai noriu spalvoto fono, bet tingiu spalvinti pasinaudoju spalvotom kalkėm (nors gaunasi kone dar daugiau darbo...)
White nights akvarele, Canson popierius, įvairios tekstūros, copic sketch markeriai, sakura micron arba copic multiliner'iai, ir baltas sakura gelinis tušinukas :) dar, kad suteikti Air brush efektą naudoju pasteles :)
plačiau apie mano naudojamas priemones galite matyti čia: http://fc04.deviantart.net/fs71/i/2011/102/a/3/my_workspace_by_9hd-d3du54z.png
Veikia su vBulletin™ Versija 4.1.11 Copyright © 2012 vBulletin Solutions, Inc. Visos teisės saugomos.