Žiūrėti pilną versiją : Renatos eiliukai :)
stai jums gabalelis mano mazycio pasaulio :)
Naktis
Mane apsupo naktis,
Už lango žėri tamsa...
Baigėsi liūdesio eros
Žmonijoj vienas neliks -
Kas bloga neatsitiks,
Istorijos nieks nekartos..!
Žiaurios beprosmes kovos ...
Žmogeli saulę mylėk!
Sparnus išskleisti padėk
Mažam beginkliam paukšteliui
Jis tau padėkos,
Gražiai pagiedos,
Tava širdele sušils
Ir ilgai atsimins:
Kad meilė be galo,
Sapnai lyg dangaus,
O svajos be krašto!
Vertybių šių nieks neatims,
Nebent tik beprasmė mirtis .
Pats seniauses mano rašytas eiliukas, kažkada jis man patiko, dabar nelabai ( tikriausiai dėl tos „meilė - be galo“ geeez.... ir ką aš sau maniau ???)
__________________________________________________ ______________________
Betoninė tyla
Uždaryta tarp šaltų betoninių sienų
Nobodi monotonija... sumauta diena...
Ir dar tas lietus, prakeiktas lietus!
Mažytė lovytė mažam kambary,
Geležiniais virbais šaltis pervėrė
Kiaurai perėjo, bet krauja nebėgo -
Užšalo iškarto ir skausmo nebuvo...
Baltos sienos kaip „psichuškėj“
Maišosi protas kaip arbata su cukrum
Niekas negelbsti, nieko nenoriu...
Gyvenu aš skylėj, betoninėj dėžėj.
Betoninė gavė, pauščio nė vieno,
Tik mašinų gausmas, lietus ir tyla.
Ji nužudė mane...
neskriauskit labai :)
WingedSheep
2008-11-27, 17:41
Hm... Jie tokie niūrūs... Kažkaip skaitai skaitai ir taip visiškas pesimizmas apima.
Anyway, rašyta tikrai neblogai gal pabandyk savo jėgas rasyk.lt puslapyje.? Ten gausi gerą dozę kritikos ar pagyrimų. :}
aciu :) siaip rasiau juos budama geros nuotaikos :D
pameginciu , per makaule juk nieks neduos :)
Hm... Jie tokie niūrūs... Kažkaip skaitai skaitai ir taip visiškas pesimizmas apima.
A man tai labai grazu buvo na bet kaip kam kiek bus pagyrimu antra tiek bus kritikos :cat1:. Keep it up i like it:cat22:
Kažkaip nelogiškai viskas atrodo, kokios kelios temos vienoje tom 1-am eilerasty.... echhh nekritikuosiu, bet apie nakti/tyla gali kanors logisko ir protingo parasyt tik budama kaip tyla, na bet man padeda,,,,,omenį turiu, turi būt iskaudinta, niūri, be nuotaikos ir praradusi tiksla gyvent, na sias savybes nelengva gaut ir praktiskai neapsimoka del keliu eilių, bet deja aš tas savybes jau turiu isskyrus iskaudinima:cry: is dalies negeri jausmai, bet visa kas bloga turi ir gera...
Na šiaip nepaisant nelogiškumo butų gražu( cia apie pirma)
Antras logiškas, bet jame nieko nematau, cia taspats kas dovana, islupi deze o joje tuscia,
Na jei nesupratai ka as cia suveliau tai zinok jausmu truksta........
Kažkaip nelogiškai viskas atrodo, kokios kelios temos vienoje tom 1-am eilerasty.... echhh nekritikuosiu, bet apie nakti/tyla gali kanors logisko ir protingo parasyt tik budama kaip tyla, na bet man padeda,,,,,omenį turiu, turi būt iskaudinta, niūri, be nuotaikos ir praradusi tiksla gyvent, na sias savybes nelengva gaut ir praktiskai neapsimoka del keliu eilių, bet deja aš tas savybes jau turiu isskyrus iskaudinima:cry: is dalies negeri jausmai, bet visa kas bloga turi ir gera...
Na šiaip nepaisant nelogiškumo butų gražu( cia apie pirma)
Antras logiškas, bet jame nieko nematau, cia taspats kas dovana, islupi deze o joje tuscia,
Na jei nesupratai ka as cia suveliau tai zinok jausmu truksta........
Ir stai ivyko ko niekada nesitikejau perskaityti. Prabilo musu forume Antanas Garšva :cat3:
Sorry bet tikrai toks jausmas tavo posta perskaicius susidare. Tik dabar neatsimenu is kokio kūrinio jis yra :cat1:
Balta Drobule :D saunus veikejas garsva :D
siaip tamstai siulyciau irgi i rasyk.lt imesti savo kurinukus.
varne tavo komentara supratau ( reikejo kelis kartus paskaitys, kad daeitu:) ) as nesakiau kad daugiau nieko nedesiu, bent jau sendien, ( surikinejau informatikos konspekta , gezzz kaip uzkniso man minkyti klaviatura :dizzy: )
ritoj dar pora imesiu , pasistenksiu linksmesniu paeiskot :)
nesu didelė poezijos mėgėja, tad nelabai man šitie.. jei eilėraštis, tai jis, kad ir kokia tematika parašytas, turi būti rimuotas. bent kažkoks sąskambis, kad lengviau skaitytųsi. būtų įdomu paskaityti, jei netyčia sugalvotum 2 kūrinuko mintis perteikti proza :)
nesu didelė poezijos mėgėja, tad nelabai man šitie.. jei eilėraštis, tai jis, kad ir kokia tematika parašytas, turi būti rimuotas. bent kažkoks sąskambis, kad lengviau skaitytųsi. būtų įdomu paskaityti, jei netyčia sugalvotum 2 kūrinuko mintis perteikti proza :)
proza , sakai ... paziesiu , gal is to iseis kas nors gero :)
dattebayo
2008-11-27, 19:43
Kaip paaugliški eilėraštukai tai gana geri. Mano skoniui per paprasti, norėtusi sudėtingesnių žodžių. Na, bet čia mano wicked skonis. Panašu į emo, tik ne tiek daug meilės. Surimavai neblogai. Tiesiog lengvi, lengvai skaitomi eilėraštukai, bet iki kažko subtilaus dar gana daug trūksta.
Man zodziai panasus kaip i koki lt hip-hopa :D Keep it up.
Vilkas
Jei aš būčiau vilkas
Ir kaukčiau miške,
Ar tu išsigąstum
Ir liktumei čia ?
O aš tiktai vilkas,
Mažas ir pilkas,
Paklydęs miške -
Vienišas nakčia...
Tavo kvapas saldus
Jis gundo mane -
Suleisčiau iltis,
Galąsčiau nagus į tave.
Tu klyktum, spurdėtum,
Bet nepabėgtum...
Aš sudraskyčiau tavo kūną
Be gailesčio, jausmo...
Klaikus jausmas būt vilku,
Kai alkis gailesti uždraudes,
Kai pyktis tau akis užtemdes,
O gerklę smaugia liūdesys,..
_________________________________________ ___________
Verksiu aš
Verkia dangus – mano sūnus,
Lyja lietus – tai ašaros mano,
Griaudžia griaustinis – muzika širdžiai,
Žaibo liežuviai – drakonų ugnis...
Debesys verkia, verksiu ir aš.
Saulė išniro lyg švyturys
Eina katė, gal buvau aš,
Sunynęs ir juodas kailiukas jos
Kaip ir mano gyvenimo oras...
Apsimelavę žmonės nužudė berniuką
Motinos išgąstis, o kitiems „dzin“...
Maža rankutė pirkios pakrašty –
Stiebes į lietu rožė graži
Skrenda drakonas, skrodžia pabangę
Nevilties pilnai mergaitei suteikė viltį,
Išgydė jos skausmą, norą gyventi
Pamilo drakoną, kvailutė megaitė,
Pamilo svajonę, kuri neišsipildys...
Liūtaširdžiu mažėja, juos žudo liūdesys.
Suprato mergaitė kas atsitiko...
Kankinos mažutė, neatlaikė širdutė,..
Debesys verkia, verkiu ir aš !..
sitas man isties brangus kurinys , gal todel kad i ji idejau didele dali saves :rolleyes:
gerai , graziai kur, bet paskutinys " verksiu as " cia tai :w00t::w00t:
tas verkiu as toks pusetinas, tie paskutiniai stulpeliai nesirimuoja, bet be drakonu ziuriu gyvent negali:), na jei idejai didele dali saves tai pagal eilerasti sprendziu kad gyvenmimas negrazus arba grazus, tik nera tikslo... arba, na tu zinai, bet as nelabai tai nesistengsiu speliot:haha:
Tikrai neblogas, ilgas, gan idomiai skambantis, bet nesirimuoja, rasybos klaidu yra(na as pats nemaziau ju privelciau) ir tas verksmas toks pusetinai niurus, na jei vertinciau tai 7,5/10 didziausia bala duoda ilgumas.
heh... tiksla as turiu:cool: , bet mano gyvenimas palyginti sunkus...jeigu kokiam silplesnes valios zmogui tektu tai - kas mant teko, tas zmogus tikriausei skestu baisiausioj depresijoje...
gyvenimas grazus - nusisipsok pasauliuj ir jis ismus tau dantis ...:kodama: :blob:
Na tas Verksiu aš tai toks pusetinas nesugebejau jame izvelgti jokio rimo nors bandziau keleta kartu prie sito tikrai dar daug tau reiktu padirbeti nes jai rimuotusi tai kurkas idomiau skaitytusi nes eilerastis igautu ritma ar kazka panasaus kuris labiau atskleistu kurinio potekste. Na bet stengis toliau ir pasieksi tobulybe, Nors nera nieko tobulo :D
heh sitas jau palyginus senas , bet labai jau ilgas :huh: (sasiuvinyje maziau buvo )
na cia irgi minima mano gyvenimiska patirtis (siek tiek)
neuzmikit :sleep: :dizzy: :)
Gal bus geriau ?
Iki skausmos pažystamos gatvės,
Toks pats senas mašinų kvapas,
Vaikų klegesys galvoje
Kuris nepasikartos niekada.
Įsivaizduok, kad aš šalia
Ir groju tau gitara...
Tavo mintys palieka kūną,
Ir tu nežina kur esi...
Laiminga vaikystė, sunki paauglystė
Savo kruvinas pėdas įspaudė išdavystė,
Pirmas bučinys, pasaulis šlykštus.
Fizinis skausmas, siela nesveika...
Kraujas nubėgo, bet to negana.
Butelys tuščias, išdėriau aš,
Še tau, kad nori, eikit velniop!
Ašaros rieda, pašiurpus oda
Nubėga per smėlį lašas raudonas
Nubąles veidas, negyvos akys
Paliko čia viena, tuščia tuštuma,
Juodai balta patalpa...
Styga nuplyšo, taip jei ir reikia!
Prakiūręs skėtis, nuskendo lietuje,
Mamytė susirgo, paguldė liga
Pradėjau liūdėti ir pravirkau...
Suskambo skambutis, žinau kas už durų
Aš jo neileisiu, aš jo nebešersiu.
Katė kiaukia, murkia ant kelių
Jaučiuosi geriau, bet ne daugiau...
Sunki pradžia, lengva pabaiga
Turiu pabaigt, turiu nupiešt.
Pradink prašau, velniop tave!
Išgėriau butelį, apsvaigo galva,
Apsivijo mane rožės, perdrėksta oda
Giliai susmigo spygliai, nepaleis manęs jinai,..
Fantazija kuria, bet rankos neklauso,
Sulūžo pieštukas neapykantos pilnas –
Aš moku mylėti, bet kas iš to ?
Vis vien nieks nemyli, o jei ir myli, ko tyli ?
Kai būnu šalia, liūdi visi,
Kai lieku manie, jiems smagu ir gera.
Išvada tokia: liūdesį nešioju savyje.
Pasikeist nevėlu, niekada nevėlu,..
Bet ar atsiras žmogus, kuris pakeis mane ?
Manau, kad ne...Trapios svajonės dūšta kaip stiklas.
Nuliūdusios akys...tu to nežinai,
Nes niekada jų nematei.
Aš tik vieniša butybė,
Bet pabūk ilgiau, gal man bus geriau ?..
Va ka as tau parasysiu, tavo eilerastis kaip robotukas(palyginu) jis turi kūną ir yra užprogramuotas, taigi tau beliko tik įjungti jį, taigi pajimk šį eilėrastį ir gerai, protingai perrasyk, kai perasysi paziurek ar rimuojasi, ir tada parodyk kokiem 5 protingiem zmonem, kai parodysi jiem ir sulauksi kritikos tada vel perasyk atmesdama ka nors, ir manau jie tau tai pavyks gausis tikrai neblogas eilerastukas...
Lucion666
2008-11-29, 17:23
Ar tikraj reikejo kurti nauja tema? Kartajs nabuvo tokios "Jusu eilerasciai ir kuryba" ? :}
SeiSoraYu
2008-11-29, 17:58
Aš kaip supratau, tai tema ,,jūsų kūryba ir eilėraščiai" buvo skirta tiems, kurie tik po kelis eilėraščius turi. Jei Renata dės į šią giją daug kūrybos, tai manau nieko blogo nenutiks.
Savižudžio daina
Savižudžio daina –
Trumpa ir paprasta,
Kai pievos žydi gėlėje,
Melodija labai liūdna...
Ir vėjas graudžiai pučia ragą
Iki to laiko kol žemė dega.
Savižudžio daina –
Tokia nesuprasta,
Aš gainau vėja baloje,
Ir kai sutvisko vaivos juosta –
Aš supratau :
Savižužio daina –
Graži, bet uždrausta...
_________________________________ _ _________
Va ka as tau parasysiu, tavo eilerastis kaip robotukas(palyginu) jis turi kūną ir yra užprogramuotas, taigi tau beliko tik įjungti jį, taigi pajimk šį eilėrastį ir gerai, protingai perrasyk, kai perasysi paziurek ar rimuojasi, ir tada parodyk kokiem 5 protingiem zmonem, kai parodysi jiem ir sulauksi kritikos tada vel perasyk atmesdama ka nors, ir manau jie tau tai pavyks gausis tikrai neblogas eilerastukas...
heh,taip ir maniau, kad tas "eliukas" bus nesuprastas... aš tiek kartu perašinėjau ir visaip mėginau ji tobulinti, bet man nesigauna. aš tiesiog pavargau su juo "kariauti " :dizzy:
Tai koks jis gigantas buvo neperrasytas:confused:
savizudzio daina rimuojas, ( taigi paziurejau i ta eilerasti ir sau mintyse siausmingai istariau, pagaliau rimuojasi:haha:) neimk i galva sito pasakymo skliaustuose
Tai koks jis gigantas buvo neperrasytas:confused:
na pridėk dar kokias 10 eilučių "beprotybės" :fifi:
rimuojas labai gerai, bet atrodo toks nonsensenis, nes nieko apie "savizudi" nedainuoja. Dainuoja lygtais kas nors bus, ir taip pasibaigia.
Na tas savizudzio daina tai gan jau toks neblogas eiliukas tik pirmo posmo paskutines 2 eilutes nebesirimuoja reiketu gal prie zodziu darybos ar kazko padirbeti. Seip jau toks gan neblogas eiliukas kad ir truputi nesamoningas bet jau pazanga ryskeja taip ir toliau.
Nedoros avys
Kvailos, jūsų, avys
Bėga per lankas,
Piktas šiaurės vėjas
Plėšo man kasas,
Kojas kausto šaltis
Krečia per blauzdas.
Nedoros, jūsų, avys
Nepriimė nakvot ...
Ir piktas šiaurės vilkas
Perkando gerklas.
Matau aš savo kūną
Be veidrodžio gražaus…
Matau aš savo kūną –
Matau, tik iš viršaus
šitas truputi be ryšio, heh.. na ir beveik nesirimuoja, na bet gal bus pasiulimu dėl 2 posmelio? (jis mane zudo :dizzy:)
Nelogiska, visiškai, vilkas perkando gerklas avim pagal mano supratima, tai kaip tu gali matyti savo kuna? nebent esi mires, delko esi mires? vilkas tau gerkle perkando bet tai kaip suprast, tai "tau" ar avim gerkla/as perkando, nieko nesuprantu, net to ka parasiau, neveltuj tas eiliukas tave ir žudo:D sukuriai ir taipat nesupranti ką(man taip atrodo)
Nedoros avys
Kvailos, jūsų, avys
Bėga per lankas,
Piktas šiaurės vėjas
Plėšo man kasas,
Kojas kausto šaltis
Krečia per blauzdas.
Nedoros, jūsų, avys
Nepriimė nakvot ...
Ir piktas šiaurės vilkas
Perkando gerklas.
Matau aš savo kūną
Be veidrodžio gražaus…
Matau aš savo kūną –
Matau, tik iš viršaus
šitas truputi be ryšio, heh.. na ir beveik nesirimuoja, na bet gal bus pasiulimu dėl 2 posmelio? (jis mane zudo :dizzy:)
Zinok nepyk kad as taip pasakysiu bet sitas kolkas geriausias is tu kuriuos buvai iki siol parasius nes jis tobulai rimuojasi as jame toki nuostabu rima pamaciau skaitydamas nors ir trupmas eilerastis kazkaip lyg ir supratau jo gilia esme. Na kaip sakei antro posmo paskutine eilute taip visiskai nusuka eilerasti i kita puse, bet nieko lengvai gali pakeisti :). Va cia zmogus tikrai kreipia demesi i komentarus ir dyrba tikrai respect uz toki grazu eilerasti.
Varnas tai vat cia ir yra tame esme kad sitas eilerastis yra is keliu perspektyvu is aviu ir pasakotojo. Na bent as tiek izvelgiau. Jai klystu tai Renata pataisyk mane.
neblogas sitas, nors man labiausiai patiko " verksiu as " nors ten ne taip rimuojasi kaip cia, bet man kazkodel jis labai patiko. O del paskutines eilutes tai man ten viskas gerai atrodo.
neblogas sitas, nors man labiausiai patiko " verksiu as " nors ten ne taip rimuojasi kaip cia, bet man kazkodel jis labai patiko. O del paskutines eilutes tai man ten viskas gerai atrodo.
Ta paskutine eilute bendra strofos rima gadina kazkaip reiktu tapati perteikti kitais zodziais nes mintis labai gera.:cat1:
Nelogiska, visiškai, vilkas perkando gerklas avim pagal mano supratima, tai kaip tu gali matyti savo kuna? nebent esi mires, delko esi mires? vilkas tau gerkle perkando bet tai kaip suprast, tai "tau" ar avim gerkla/as perkando, nieko nesuprantu, net to ka parasiau, neveltuj tas eiliukas tave ir žudo:D sukuriai ir taipat nesupranti ką(man taip atrodo)
kokio velnio tau reikalinga logika ? (užaugęs nori matematiku tap ??? :huh: ) ypač iš manęs, aš tiesiog rašau , tai ką sugalvojo mano smegeninė , ne visi eilėraščiai yra logiški...aš esu tik damn teenager, o ne kokia S.Nėris:hmm:
P.S. gerkę perkando pasakotojui (man)
shashke - tu teisus -yra avys ir pasakotojas. vilkas - antraeilis "manjakas" .
ačiu už supratingumą :D
Nera uz ka tiesiog 12 metu teatre padare savo. Norint isijausti i veikeja teko ismokti skaityti tarp eiluciu suprasti siektiek gilesne prasme negu yra tiesiog parasyta. Na bet izvelgti kas eilerastyje kas uztenka ir vidurines tekstu analizes ir interpretacijos igudziu. Va taip :) Renata laukiu nauju tavo eiliuku ir net neabejoju kad jie bus tik geresni ir geresni.
Na atsiprašau kitą syk logiką pasiliksiu sau, na matematiku, ne netapsiu, gal kokiu nors baisiai nevykusiu filosofu kuris net nezino ka filosofija reiskia( seip tai zinau)
Na tikrai atsiprasau, už nesupratingumą ir logikos reiškimą, nepyk jei įsižeidžiau........... Echh, susikisiu tą savo mastyma kuris ir cia turėjo būt:hmm:
Na atsiprašau kitą syk logiką pasiliksiu sau, na matematiku, ne netapsiu, gal kokiu nors baisiai nevykusiu filosofu kuris net nezino ka filosofija reiskia( seip tai zinau)
Na tikrai atsiprasau, už nesupratingumą ir logikos reiškimą, nepyk jei įsižeidžiau........... Echh, susikisiu tą savo mastyma kuris ir cia turėjo būt:hmm:
Na tai tie tavo mastymai ir yra filosofijos apraiska nes bandai logiskai paaiskinti kas logiskai nera paaiskinama, nors ne analize viska logiskai isaiskina, bet kiekvienas ta logika supranta savaip tau ji buvo tiesiog nepriimtina siame eiliuke, bandyk izvelgt kazka kitame eiliuke kuris tikiuosi bus grietai.
kam čia taip iškarto ? tiegiog vienus reiškinius reikia suprasti galva, o kitus priimt tokiais kokie jie yra (:
vat , peržvelginėjau savo senus uzrašus ir radau tokį kūrinį heh...na čia ne eiliukas, o kažkas (neturiu žalio supratimo prie ko jį priskirt ) na jame atsiskleidžia mano drakonų manyja :love:
_____________________________________ __ _________
Nereikalingi žodžiai
Niekam nereikalingi žodžiai miršta ugnyje. Jų pelenus išbarsto vėjas, dainuodamas uždrausta dainą...
Pelenus pasiema Gaja – pasaulio motina, sieloskūrėja...
Mano sieloje pelenai virsta gyvomis būtibėmis: angelais, demonais, paukščiais,.. drakonais.
Gaja myli drakonus, nes jie nekariauja, o taikiai gyvena. Netaip kaip žmonės - kariauje dėl žemės, dievų, odos spalvos... Juk tai taip kvaila...
Tačiau žmonės nekenčia drokonų, aš ir esu žmogus , bet myliu juos.
Tikiu.
Tikiu, kad drakonai laukia kada Gaja įkrės žmogui proto.Tada prasidės aukso amžius ir tūkstanti metų vyraus taika, vėliau Gaja pasiims savo sielas atgal ir pernaujo sukurs pasaulį – be klaidų, su žmogumi ir drakonu ir be nereikalingu žodžių...
labai nemuškit , Šeip tokio pobudžio kūrinių nerašau...:hmm:
man patiko, tik reikėtų pamėginti tekstą kiek mažiau kapoti. vis dar neapsisprendžiu, tie kartojimai (gaja, drakonai) man patinka.. gal buvo galima kiek įdomiau su jais sužaisti, bet labai nekliūva. o šiaip siūlyčiau ir toliau tobulėti rašant tokiu stiliumi, kaip pradžiai visai neblogai :)
Nereikalingi žodžiai
Niekam nereikalingi žodžiai miršta ugnyje. Jų pelenus išbarsto vėjas, dainuodamas uždrausta dainą...
Pelenus pasiema Gaja – pasaulio motina, sieloskūrėja...
Mano sieloje pelenai virsta gyvomis būtibėmis: angelais, demonais, paukščiais,.. drakonais.
Gaja myli drakonus, nes jie nekariauja, o taikiai gyvena. Netaip kaip žmonės - kariauje dėl žemės, dievų, odos spalvos... Juk tai taip kvaila...
Tačiau žmonės nekenčia drokonų, aš ir esu žmogus , bet myliu juos.
Tikiu.
Tikiu, kad drakonai laukia kada Gaja įkrės žmogui proto.Tada prasidės aukso amžius ir tūkstanti metų vyraus taika, vėliau Gaja pasiims savo sielas atgal ir pernaujo sukurs pasaulį – be klaidų, su žmogumi ir drakonu ir be nereikalingu žodžių...
labai nemuškit , Šeip tokio pobudžio kūrinių nerašau...:hmm:
O jai mes is sito pabandytume padaryti eiliuka nes galima jame toki puse velnio rimuka izvelgti.
Nereikalingi žodžiai
Niekam nereikalingi žodžiai miršta ugnyje.
Jų pelenus išbarsto vėjas, dainuodamas dainą uždrausta...
Pelenus pasiima Gaja – pasaulio motina, sielos kūrėja...
Mano sieloje pelenai virsta gyvomis būtibėmis:
Angelais, demonais, paukščiais,.. drakonais.
Drakonus myli Gaja, nes jie nekariauja, o taikiai gyvena.
Netaip kaip žmonės - kariauje dėl žemės, dievų, odos spalvos...
Tačiau žmonės nekenčia drokonų.
Aš juk ir esu žmogus , bet myliu juos. Tikiu...
Tikiu, kad drakonai laukia Gajos įkvėpimo žmonėms.
Tada prasidės amžius aukso ir tūkstanti metų vyraus taika.
Naujai sukurtam pasaulį – be klaidų, su žmogumi ir drakonu.
Na as sita tavo teksta kaip eiliuka sugebejau sitaip izvelgti sorry kad ismeciau keleta zodziu ar pakeiciau juos vietomis bet cia jau tau spresti cia tik mano pasiulimas kaip ji paverst eiliuku nes tie zodziai kuriu nebera juos labai nesunku jausti esant eiliuke is konteksto, o keiciau vietas tam kad igauti kazkoki tai rima. Prasau nepyk kad as cia taip savavaliskai kazka darau:cat18:
nea, geriau taip, kaip Renata iš pat pradžių rašė. kaip eilėraštis labai jau sunkiai skaitosi...
Dekui palaukim ka Renata nuspres :) Jai bus verdiktas tokspats kagi nieko tokio stenktis buvo verta :D
O jai mes is sito pabandytume padaryti eiliuka nes galima jame toki puse velnio rimuka izvelgti.
Nereikalingi žodžiai
Niekam nereikalingi žodžiai miršta ugnyje.
Jų pelenus išbarsto vėjas, dainuodamas dainą uždrausta...
Pelenus pasiima Gaja – pasaulio motina, sielos kūrėja...
Mano sieloje pelenai virsta gyvomis būtibėmis:
Angelais, demonais, paukščiais,.. drakonais.
Drakonus myli Gaja, nes jie nekariauja, o taikiai gyvena.
Netaip kaip žmonės - kariauje dėl žemės, dievų, odos spalvos...
Tačiau žmonės nekenčia drokonų.
Aš juk ir esu žmogus , bet myliu juos. Tikiu...
Tikiu, kad drakonai laukia Gajos įkvėpimo žmonėms.
Tada prasidės amžius aukso ir tūkstanti metų vyraus taika.
Naujai sukurtam pasaulį – be klaidų, su žmogumi ir drakonu.
Na as sita tavo teksta kaip eiliuka sugebejau sitaip izvelgti sorry kad ismeciau keleta zodziu ar pakeiciau juos vietomis bet cia jau tau spresti cia tik mano pasiulimas kaip ji paverst eiliuku nes tie zodziai kuriu nebera juos labai nesunku jausti esant eiliuke is konteksto, o keiciau vietas tam kad igauti kazkoki tai rima. Prasau nepyk kad as cia taip savavaliskai kazka darau:cat18:
tiesa sakant , aš nemegstu, kaip kas nors taip daro su mano nuosavu art'u :mad:, tu džiaukis kad esi uz ekrano, kitaip tave prikulčiau :kodama: :mad:
Čia ne eiliukas ir taškas.
paildysiu: aš perskaičius tavo versija, neatradau kažko savo, ...tai jau tapo tavo dalim
Man graziau atrode kaip renata paranse, nes kai bandai rimuoti kaip eilerastuka tai lezuvis susipina :cat3:
Supratau verdiktas aiskus kazko tokio daugiau nebematysim. Tik pasakysiu kas man nepatinka ir kas patynka.
kazin, ar grazu imti kito zmogaus kurini ir sau susigalvojus paimti ir perdaryti>??
siaip eilerastis nebutinai turi buti rimuotas.. ne pradinej klasej esam, manau...
Mano mintys begalinės, supas padrikos galvoje
Mano siela liūdi įkalinta širdyje –
O širdis šalta, ledinė
Ji abejingumo per pilna,
Ir dėl to jinai šalta.
Bokšo viršui, tarp debesų
Pro mažą langelį spokso žemyn...
Laša ašarods per sūrios
Meilės, skausmo juos per daug.
Kai ateis mano drakonas ir nuneš mane tolyn,
Vai, sudegsiu jo liepsnoj...
Leisk, sudegsiu vienmarškinė,
Leisk, man mirti ugnyje.
Gal sušils širdis mana,
Gal nebus jinai šalta,
Gal ši didelė auka
Gražins laimę pas tave
Gal nebus daugiau nei bado,
Nei sausros, audros piktos..?
Bet nebijok, niekada nebijok,
Tu liksi mano mintyje ...
______________________________ _____ ____________
nesugalvojau pavadinimo, na ką komentuokit, sakykit klaidas
gunlovergirl
2008-12-02, 16:52
:w00t:Grazu,man jie patinka ,as kazkada taipat kuriau panasiai:D
tiesa sakant , aš nemegstu, kaip kas nors taip daro su mano nuosavu art'u :mad:, tu džiaukis kad esi uz ekrano, kitaip tave prikulčiau :kodama: :mad:
Čia ne eiliukas ir taškas.
papildysiu: aš perskaičius tavo versija, neatradau kažko savo, ...tai jau tapo tavo dalim
nuu.. kam taip piktai.
savaip interpretuoti kūrinius nėra taip blogai, kaip judu su zeo nudavėt, tik kad mandagiau būtų prieš tai darant atsiklausti, ar galima...
zeo, dėl to rimavimo.. taip, aš suprantu, kad eilėraštis nebūtinai turi būti rimuotas, bet man, kaip poezijos ne mėgėjai (gal tik koks Radauskas, kuris gana aiškiai ir taisyklingai rimuodavo, išimtis) rimuoti kūriniai skaitosi žymiai lengviau.
visai neblogai, bet galetum liudesi perteikti originalesniomis metaforomis, nesikartojant ta pati tema gali skambeti visiskai naujai, cia apie paskutini eilerasti tamstos.
rimas nera tam, kad lengviau skaitytusi, jei norit rimo, tai prasom, ju yra kelios rusys, jie subtilesniai nei cia bande surimuoti.
interpretacija - yra kurinio aiskinimas, o ne jo perkurimas kaip patinka.
visai neblogai, bet galetum liudesi perteikti originalesniomis metaforomis, nesikartojant ta pati tema gali skambeti visiskai naujai, cia apie paskutini eilerasti tamstos.
šeip, man gana sunku formaluoti rišlius, taisyklingus sakinius, nekalbant apie metaforas.., todėl aš dažniausei renkuosi kuo paprastesnius žodžius
rislumas ir taisyklingumas cia nebutinas, tiesiog pamegink susikurti savo stiliui budingu metaforu :) paskaitinek kitus poetus ir pastebek, kokias jie metaforas ir kitas raiskos formas naudoja :) nebijok eksperimentuoti :) aisku, cia tik patarimai :)
Šlubas velnias
Atstačius krutinę, žarija vidui.
Tuoj užges josios ugnis,
Tuoj sustos plakt širdis.
Tavo akys tokios gražios –
Mėlynos ir aukso gijos
Vingiuoja prie minties –
Pabaisa be širdies.
Nerūdijančio plieno nagais.
Sutraumuota kančios,
Pamiluota mirties...
Purvinu keliuku,
Tarp dviejų pievų
Šlubas velnias praėjo...
Didžiule širdim,
Ugninėm akim,
Purvinom mintim.
Ant veido kraujas,
Rankose ginklas,
Kišenėj anglis –
Išluptoji širdis.
___________________________________ __ ___________
pabudau 5h ryto su kūrybiniu ikvėpimu :cat3:
PaperAngel
2008-12-03, 18:16
Siandien ir as parasiau eilerasti tik nlb vykes manyciau :S
kad man tokį įkvėpimą 5 ryto.. nors, ne nereikia... įkvėpimas nieku gyvu nelaimėtų prieš šiltą lovą 5ryto...
o darbelis visai nieko, tik iš pavadinimo kaip tais ir ko nors smagesnio tikėjausi.. :)
Spirit of Nightmare
2008-12-03, 19:47
Šaunuolė Reanata :)
Iš tikrųjų tai labai gražiai kuri ir malonu skaityti tavo kūrybą... Ir ką gi, lauksim daugiau.
Keep Gping On :cat1:
Na orginaliai varai, orginaliai, bent jau rodos, na bet rimtai kam taip žiaurei su shashke, juk tau padet norejo, parode siek tiek įvairumo,
Beto pasvarsciau ir nusprendziau kad aš tau niekuom negaliu padėt, kai patsai netikes eiliuku kūrėjas esu, nieko beveik neismanau.... beto kiekvienam vis kitaip patinka, vieniem kai rimuojasi, kitiem kai nesirimuoja, tretiem kai logiskai paaiskint eina, na ir t.t.
Taigi galiu tik žiūrėt tavo eiliukus ir laukt patinkancio,
Sėkmės
Spirit of Nightmare
2008-12-03, 20:15
Na orginaliai varai, orginaliai, bent jau rodos, na bet rimtai kam taip žiaurei su shashke, juk tau padet norejo, parode siek tiek įvairumo,
Gal ir ziauriai bet dauguma butu taip pasieelgę. Pavyzdžiui aš nekenčiu, kad kai piešiu tėtis (kuris bsigęs Čiurlionio mokyklą) mna pradeda aiškint. Arba kai kas nors piešiniuose prideda savų detalių, nes taip jiems atrodo gražiau.
Renatos eilės tikrai nereikia rimo taip gražiau bei originaliau.
Gal ir ziauriai bet dauguma butu taip pasieelgę. Pavyzdžiui aš nekenčiu, kad kai piešiu tėtis (kuris bsigęs Čiurlionio mokyklą) mna pradeda aiškint. Arba kai kas nors piešiniuose prideda savų detalių, nes taip jiems atrodo gražiau.
Renatos eilės tikrai nereikia rimo taip gražiau bei originaliau.
Bet manau nepadarysi pažangos nepriimdamas to ką duoda kiti, man irgi nepatinka kai uz mane spalvint eina ir t.t. bet siek tiek pakoregavus savaip tai ka duoda kiti, galima išrast šį tą naujo, ką pats niekaip nesugalvotum, taigi leisti su savo darbais padirbėti kitiem nėra blogai...
kalbat taip lyg ta panale, kas nors uz tai pakore. bah.. jei gudras kita perkurt, tai buk gudras pats ka nors parasyti..
kalbat taip lyg ta panale, kas nors uz tai pakore. bah.. jei gudras kita perkurt, tai buk gudras pats ka nors parasyti..
galima pagalvoti, kad jei tarkim aš, pati ką nors parašiusi, būčiau perkūrusi, būtų visai kitas. :)
tokius perkūrimus aš telaikau kritikos rūšimi, kuomet vaizdžiai parodoma, ko skaitytojas nori iš kūrėjo.. aišku, shaske (ar kaip ten tiksliai...), iš to darbo nieko doro nepadarė, bet ji stengėsi... :)
savo kuryba asmeniskai gali taisyti, perkurineti ir perasineti gali kiek sau nori, cia tavo kuriniai. nesupratau, ko norejo is kurejo, nes isejo tik pavirsutiniskai surimuota. ir cia jokia kritikos rusimi negaleciau pavadinti, kritika - rasai aiskiai, kas tau nepatiko ar patiko ir kodel. jei jau perkurineji ir matai, kad neiseina geriau nei originalas, tai kam is viso ta daryti? (jokiu piktumu neturim, cia tik diskusija). kaip sureaguotum, jei perkurciau tavo koki kurini?
kiekvienas grožį suvokia savaip. jai atrodė, kad kaip eiliukas tas darbas yra geresnis. na taip, ji susimovė. tačiau ir aš pati kartkartėms kritikuodama perdarau kitų darbus, ir kartais dar mažiau nei shaske palieku originalo.. ir su mano darbais taip ne karta yra pasielgta diskutuojant, kaip viena ar kita vieta geriau atrodytų, ir pasaulio pabaiga niekam neatėjo.. :) tiesiog žmogus parodė, kaip jis tą darbą įsivaizduoja. sutinku, kad etiškiau būt buvę atsiklausti, ar galima, tačiau ir pati Renata kiek per grubiai atsakė..
nebukim jautrus, gal per grubiai, gal ne. mano nuomone, nemoki geriau, ner prasmes perkurinet. ir pasaulio pabaigos niekas neskelbia. as gerbiu kito zmogaus kuryba ir nesiimciau jos perrasyneti. mano manymu, uztenka ir pasakyti trukumus.
sutinku - aš agresivi,ir čia mano damn problema, čia juk ne vaikų darželis :"oj ji pasakė ten tą ir aną.viskas - mirtis alyvose"...heh netampykit liūto už ūsų.., savo kūrinius keiskit kiek norit, bet mano nelieskit, geriau pasakykit savo nuomuonę, o aš jau žiūrėsiu, ar Jūsų patarimai telpa į mano rėmus.:hmm:
kai kas nors perašo tavo kūrini, jame(kūrinyje) dingsta tavo sielos dalis ir pirminė mintis,tada kūrinys tampa kažkieno kito darbu, mintim ir siela
Shashke - atsiprašau, pasistenksiu daugiau nieko neskriausti savo žodžiais:)
Labai graži kūryba. Taip ir toliau. :]
heh.. antras ne eiliukas :kodama:
Keistos mintys aplanko vidurvasario naktyje, nors ir žinai, kad jau ruduo, bet tave šaukia kvailos mintys apie vasarą. Begalybę vasarų. Tos mintys apie vienišą vaiką, kuris sulaukęs savo gimtadienio nepasijuto suaugęs, atvirkščiai – sumenkęs, sulysęs, nuliūdęs.
Taip, dabar tas vaikas basomis eina per suledėjusę žolę, prie pėdų limpa purvas,
išvargusį ir smulkų kūną slepe rausvi, neriniuoti naktiniai marškiniai. Pro bejeik perregemą audinį
matosi randai ant kojų, iššokę šonkauliai, mažutė krutinė.
Staiga šalti, bejausmiai debesys paleido savo gyvastį. Sunkūs lašai krito ant mergaitės, ji ištiesė savo rankas į dangų, lėtai pakėlė galvą ir pažvelgė į viršų betono spalvos akim.
Lediniai lašai krito ant jos krutinės, šaldydami ir taip šalta kūną.
Iš šono žiūrint ji atrodė kaip angelas. Trūko tik sparnų. Sparnai...
Lyti pradėjo smarkiau, o sušlapęs naktinių audinys lipo prie pašiupusios odos.
Angelas be sparnų lėtai nuneido rankas, nubedė tuščia žvilgsni į žemę ir atsiduso.
„Aš negaliu laukti amžinai“ jos tylus geržgentis balsas susiliejo su lietumi…
BUM
Ant žemes nukrito obuolys. Ji užsimekė, jos galvoje pradėjo šmėkčiot juodaplaukio vaikino su obuolių pintine vaizdas. Mergaitės lūpos sudrebėjo. Atsimerkusi ji ištiesė ranką priešais. Pradėjo skaičiuoti.
Vienas…
Du…
BUM
Į jos delną įkrito obuolys – didelis, kvapnus ir geltonas. Priglaudusi vaisių prie krutinės, numarino galvą ir patraukė namo… Atsisėdusi ant palangės , metė ilgesinga žvilgsnį pro langą „Tu nebegrįši“
Jai sutraukė širdį. Susverdėjusi mergina pradėjo kristi, ji žinojo kad prasiskels galvą ir tyliai nukraujuos. Stipriau užmerkusi akis ji pradėjo laukti smūgio…
Tačiau ją kažkas pagavo ir stipriomis rankonis priglaudė prie saves.
Jos nosį pasiekė obuolių kvapas, ausyse duksėjo keistai pažystamas širdies plakimas. Giliai
įkvėpusi ji pakėlė akis į viršų „tu ?“
Į ją žvelgė dvi mėlinos akys juodam plaukų fone „Aš grįžau …“. Vaikino ranka nuslydo per jos rudus plaukus „ … visam laikui“.
__________________________________________________ _______
keista rasleva :dizzy: , na cia aiskiai matosi mano nemoksiskumas:hmm:, bet as stengiausi :)
nereikia jau taip, man labai patiko ypac pabaiga, biski su tais obuoliais persistengei, bet pabaiga labai graziai parasyta, kai ja pagavo vaikinas, ir liudna " rasliava " bet is laimes liudna pabaiga.
vat toks kurinelis :)
Pieva ir varnos
Karksėjo varnos, kapojo vyšnias
Sultis tekėjo, vaikelis krykščia.
Nubudo pienės – užliejo pievas,
Saldus jų kvapas, apėmė miegas.
Baisus tas miegas, košmarų dievas.
Karksėjo varnos, kapojo vyšnias,
Sultis tekėjokrauju ant žemės
Baisu miegoti, kad nesapnuoti,
Baisus tas miegas vidury pievos.
Skirdo drudelis, plazda sušlapęs
Sudūzgė bitė, karta paskutinį...
Vidury pievos ganos mano miegas
Ant baltos taburetės tupi sau vienas.
Karksėjos varnos kapojo vyšnias....
____________________________ ________ _________
kazkoks be pabaigos gavosi (?)
Visiems kovojančiams už šviesę ateitį...
Kovok. Kovok, vaike, už tiesą, už gyvenimą. Gyvenk kad ir kaipsunke bebūtų – nepasiduok tom šlylštynėm, korios tau apkartina gyvenimą. Žinau, kad pavargai, bet nenuleisk rankų, nesuteik jiems tokio malonumo. Tu tiesiog supyk! Sutrupink jų niekingus, gličius kūnus į šipulius. Palaušk jų juodas sielas savo viltim, dorove. Nors dorovė tau visiškai netinka – tu dirbi juodą darbą: dieną skiepiji mažiesiems tiesą, viltį, tolerancija. Bet nakti valai galves nuo visų susmirdusių šlykščių išsigimėlių.
Tu esi kovotojas už tiesą, laisę ir viltį! Todėl nedrįsk nuleisti rankas , būk stiprus ir šviesk savo nuostabia šviesa.. ! Žinok drauge mes išmėšim šitą mėšlą, drage sulauksim tų laikų kai viskas vėl bus gerai.
O dabar kovok už save ir už mane, aš jau nepajėgiu apsiginti pati, tačiau kai viskas baigsis aš tau padovanosiu sielos ramumą ir to ko tik paprašysi.
_____________________________ ______________ _________
na , nezžinau, po ilgu apmąstymu nusprendžiau kad vis dėl to esu kovotoja, o kai jūs ? oO
va toks nekaledinis eiliukas/neiliukas ...
Žmonės, kurie daug po prityrę
Tikriausei nežino, ką reiškia
Ryti gyvenino tyla,
Svajonės, kurios pildos kas kartą
Žmonės niekad nesirgę,
Kartais suvokę,
Kad serga sunkiausiai,
Tyliai pravirksta,
Tyliai surimsta,..
Nežino, gyvens jie,
Ar greitai numirs...
Niekas nežino – verkia ar juokias,
Nebyli mergaitė, tyliai sau kenčia
Ir tikisi gero, ruošias blogiausiam,
Tikriausei laukia mirties.
PaperAngel
2008-12-26, 17:10
O Renata man labai lebai patinka tavo rašyti eiliukai:love: šita irgi tiesiog perffect:p
Turi bentjau viena gerbeja:cat6:
O Renata man labai lebai patinka tavo rašyti eiliukai:love: šita irgi tiesiog perffect:p
Turi bentjau viena gerbeja:cat6:
labai aciu ^^ man malonu , kad tau patinka :rolleyes:
man kartais buna sunku atsisveikinti, tai ta proga parasiau si eiliuka-neeiliuka ^^
Ate
Nors ir sakau ate,
Tai nereiškia kad pamiršiu tave.
Nors jei ir sakau ate
Tai nereiškia, kad nemyliu
Tu manai kad tai netiesa...
Nereikėjo sakyti tau ate
Per daug skaudu , širdis sustos
Reikėjo pabėgt, gal nebūtų kančios?..
Bet vis tiek man apmaudu ,
Kad tave palieku.
Nebijok aš sugrįšiu –
Kaip vasaros vėjas...
Ate, aš sugrįšiu, sugrįšiu tikrai .
gražu...tik akis pjauna dvi klaidos:
Tai neriaiškia kad pamiršiu tave.
Tai neraiškia, kad nemyliu
Gražiai kuri :p
Turi dar vieną gerbėją :malda:
wildcat-thanks ^^ :rolleyes:
Dwesk-man lietuviu kalba prastai sekasi :fifi:
Is serijos apie avis ir zudynes :fifi: ...
Nenudobsi...
Ką, tu, man darai?
Kodėl, tu, mane žudai ?
Ar, tu, supranti
Kad mane skriaudi ?!
Nežudyk daugiau avių,
Netaškyk manęs krauju,
Neatskalpsiu drabužių baltų –
Neišpirksiu nuodėnių savų.
Susigėrė kraujas į žemę –
Į ta, kuri maitina tave.
Kiek kartų dar kartosiu
Kad manęs, tu, nenudobsi ?!
PaperAngel
2008-12-28, 21:28
Man patiko nžn gal todėl, kad aš gerbėja:confused:... Nu pom.. ANtras posmelis tiesiog liux, bet reiktu tau biškeli parymuot kitus:dizzy:... Gali manes ir neklausyt juk aš pati neseniai rašyt pradėjau:p:cat3:
Grafkyte
2008-12-29, 00:38
Man asmeniskai per daug liudnos..
Toks jausmas kad gyweni liudesy.
Man asmeniskai per daug liudnos..
Toks jausmas kad gyweni liudesy.
dazniausiai kai man buna linksma rasau liudnai ir taip atvisksciai :] o siaip yra man del ko liudeti, bet liudesys jau greitai baigsis, ir vel viskas bus gerai ^^
PaperAngel - thx :D
Šitas man patiko :love: ir rimuojasi gražiai :fifi::D
Spirit of Nightmare
2008-12-30, 11:26
Žiauru ir kartu gražu :)
Ar, tu, supranti
Kad mane skriaudi ?!
Šitos eilutės labiausiai įsiminė.
:cat18: :cat4:
Grafkyte
2008-12-30, 14:31
dazniausiai kai man buna linksma rasau liudnai ir taip atvisksciai :] o siaip yra man del ko liudeti, bet liudesys jau greitai baigsis, ir vel viskas bus gerai ^^
PaperAngel - thx :D
Na buna visko koks gywenimas :)
Laikykis^^
vat llinksmas eiliukas, bet man jis kazkoks bukas atrodo (?)
Kai pūga švelnai nutyla, žvaigždės išnyra
Vaiskus dangus, nekaip lietus,
Ir toks jausmas krutinėj – klykia iš laimės
Nejusdamas pykčio ir baimės.
Gal tai ko mums reikia – ant nosies galiuko?
Pusia pasaulio ar mažas katukas?
O aš tiktais vaikas, bet tebe augu.
Aš noriu būt vėju, kurs laksto po pievas
Ir visos mano dienos bus kupinos laimės
Nejusdama pykčio ir baimės...
...užaugsiu ir tapsiu aš vėju...
----------------------------
Grafkyte - aciu ^^
PaperAngel
2008-12-30, 18:44
Nežinau man kažkaip sunkiai skaitėsi tas tavo eiliukas:cat13:...
P.S biškeli pašnipinėjau:cat15: ir dabar norėčiau iškelti hipotezę, kad tavo nuotaika buvo vidutinė.... Klystu?:cat11:
Nežinau man kažkaip sunkiai skaitėsi tas tavo eiliukas:cat13:...
P.S biškeli pašnipinėjau:cat15: ir dabar norėčiau iškelti hipotezę, kad tavo nuotaika buvo vidutinė.... Klystu?:cat11:
wtf:confused: kaip suprast "pašnipinėjau" ? :huh: o mano nuotaika ...heh...esi girdejus apie majakine depresija ( staigi nuotaiku kaita pvz.: buvau :D, po 5 min jau tokia :rant: ) ? as manau kad man kazkas panasaus :kodama: :hmm:
Man net majakines depresijos nereikia, del paprasciausio atsitiktinumo pasidarau nepanasus i zmoga.
Chmm keista, vis liudni liudni, o dabar toks neutralus, nuotaika gereja ziuriu... Na pabaiga tai tikrai buka, ta paskutine eilute, tikejaus kazko kitokio...
PaperAngel
2008-12-30, 21:21
wtf:confused: kaip suprast "pašnipinėjau" ? :huh: o mano nuotaika ...heh...esi girdejus apie majakine depresija ( staigi nuotaiku kaita pvz.: buvau :D, po 5 min jau tokia :rant: ) ? as manau kad man kazkas panasaus :kodama: :hmm:Ne pirma karta girdžiu apie tokia....
:neisitiki nu tai linkiu pasveikti nuo majakinės depresijos.
Man net majakines depresijos nereikia, del paprasciausio atsitiktinumo pasidarau nepanasus i zmoga.
Chmm keista, vis liudni liudni, o dabar toks neutralus, nuotaika gereja ziuriu... Na pabaiga tai tikrai buka, ta paskutine eilute, tikejaus kazko kitokio...
silpni nervai, something is realy draining u (?)
gal ir gereja, bet as nepastebejau kad me darytusi linksma ... dar ne pavassaris morciui per anksti :cat3:
o siaip sakyk ko konkreciai tikejaisi , galbul tai man pagelbes perrasyti pabaiga ;):fifi:
Kažkokio perversmo, o daba jis taip slept ir baigėsi, na nieko normalaus negaliu pasakyt, kaušas mano per tas atostogas visai ištuštėjo...
Kažkokio perversmo, o daba jis taip slept ir baigėsi, na nieko normalaus negaliu pasakyt, kaušas mano per tas atostogas visai ištuštėjo...
paziesiu , gal saus man kokia geniali mintis , ir paraysiu as tokia pabaiga kad net uz pasirdziu griebs :sleep: :haha:( ya ya in my dreams :hmm: )
na paskutinis eilerastis butu visai kaip ir nieko,tik atrodo, kad specialiai stengiesi surimuoti eilutes ir kartojasi zodziai tie patys. maniakine depresija (bipolinis afektinis sutrikimas) - sunki liga, daugiau nei vien nuotaiku kaita, o ju sutrikimai..
Me budama ligonineja parase pora eiliuku. vat vinas is ju :
Degtukai
Maži geltoni žmogeliukai
Bastosi mediniu taku,
Mažutėj dėžutėj degtukai
Tarška geltonoj kišenėj.
Va ir uždegė degtuką –
Vieną, antrą..,
Kol nebeliko.
Atidaro degtuku dėžutę,
Nieko nerado žmogutis
Persigndusi širdutė užsidegė...
Ir pats pavirto dedtuku –
Dega, raitos, klykt negali.
Ant medinio takelio
Guli dar vienas angliukas –
Pamirštas degtukas,
Nereikalingas geltonas žmogeliukas.
kaip me ji perskaite mintyse-man atrode kad eiliukas liudnas , kai perskaiciau balsu man buvo juokinga :blob: :)
__________________________________________________ _____________
as meginau kazka daryti su tuo "Nejusdama pykčio ir baimės" bet po ilgo mastymo man uzkniso ir as palikau ta eiliuka ramybeja.
Spirit of Nightmare
2009-01-17, 11:00
Įdomi idėja...
Linksmas eiliukas :) Patiko tie maži geltoni žmogeliukai :)
Nezinau... tas paskutinis apie degtukus tai man nelabai... (mano nuomone, tikiuosi nepyksti :))
Nezinau... tas paskutinis apie degtukus tai man nelabai... (mano nuomone, tikiuosi nepyksti :))
niko baisau nenumirsiu x) , kiekvienam patinka skirtingi dalykai :)
vat llinksmas eiliukas, bet man jis kazkoks bukas atrodo (?)
Kai pūga švelnai nutyla, žvaigždės išnyra
Vaiskus dangus, nekaip lietus,
Ir toks jausmas krutinėj – klykia iš laimės
Nejusdamas pykčio ir baimės.
Gal tai ko mums reikia – ant nosies galiuko?
Pusia pasaulio ar mažas katukas?
O aš tiktais vaikas, bet tebe augu.
Aš noriu būt vėju, kurs laksto po pievas
Ir visos mano dienos bus kupinos laimės
Nejusdama pykčio ir baimės...
...užaugsiu ir tapsiu aš vėju...
----------------------------
Grafkyte - aciu ^^
O sitas turi koki nors tai pavadinima? Butu idomu suzinot koks pavadinimas tokiam keistam eiliukui
O sitas turi koki nors tai pavadinima? Butu idomu suzinot koks pavadinimas tokiam keistam eiliukui
pavadinimas : "busiu veju" berots, bet dabar " pirmas ir paskutinis linksmas eiliukas" :blob:
o antras pavadinimas kurkas idomiau nei pirmas saunu zinant pavadinima galima kitaip apie eiliuka galvoti :)
Veikia su vBulletin™ Versija 4.1.11 Copyright © 2012 vBulletin Solutions, Inc. Visos teisės saugomos.