PDA

Žiūrėti pilną versiją : Saikano

DJ
2003-06-07, 20:16
<table width=760><tr><td><div align=justify>
Saikano
Saishuu Heiki Kanojo
She ~ the ultimate weapon ~

http://www.ipix.lt/images.php/i2983_49001.jpg
@AnimeNfo (http://www.animenfo.com/animetitle,934,lyvgvq,saikano.html) || @AniDB (http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=113) || @ANN (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=914)

Metai: 2002
Žanrai: Romance, Action, Military, School, Sci-Fi, Drama
Studija: Gonzo (http://www.animenfo.com/animestudio,44,jurcem,gonzo__12288_di.html)
Oficialus puslapis (http://www.saikano.net/)
Panašūs anime: Anime-Planet (http://www.anime-planet.com/anirec/92.html)
Serijų: 13 + 2 OVA (http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=2700) (2x30 min)

<div align=justify>Visu pirma nemačiusiems šio anime rekomenduoju apie jį išvis nieko neskaityti ir nesidomėti, nes sugadinsit visa efektą.

Na o jeigu visdelto ryžotės pirma susižinoti apie anime daugiau prieš pažūrint, ar jau matėt, štai mano aprašymas.

Visu pirma kaip ir nekarta IRC esu nuskaitęs tai galas tikrai 'nekoks', bet apie tai vėliau. Prasideda anime labai patraukliai kaip koks įprastas "ShoolKids". Bet jau pirmoje serijoje atsitinka kažkas neitikėtino sužinome, kad pasalyje vyksta karas, kuris beveik per visą anime yra visai beprasmis nes neaišku dėl ko jis apskritai vyksta, ir netgi pireš ką kariaują Japonai paaiškėja tik 8 serijoj, bet karas čia ne pagrindinis veiknys jis kaip priedas pire laibai painuos ir sudėtingos meilės istorijos, su labai daug ašarų išsiskyrimų, susitaikymu, su meile. Išpradžiu ji pasirodė kiek mergiotišką, bet tik iš pradžiu. Beje patariu anime pažiūrėti vienu 'įpu' t.y. iškarto visas serijas, kad gautusi geresnis efektas =) Iškart pasakau, kad bus ašarų, nes juk pasaulyje vyksta karas, bus ir juokingu momentų ("super deformed" styliuje) ir aiškus bus apie daug ką pamastyt.

Na dabar ape tai kas šitam anime yra padaryta negerai, leiskit prisimint... na kas šauną į galva tai tik mergiotiška meilės istorija, kuri tiesa mergiotiška buvo tik vieną seriją =)
Visa kita yra gerai, tikrai anime vertas dėmesio, labai idomus siužetas, neblogas piešimas bei labai keista sakyčiau pabaiga, kurios aš nelabai tikėjaus ir kuria galima suprasti įvairiopai.

Bėje patariu susirasti ir Saikano Special, kuriame pasakojama apie šį anime, kaip buvo kuriamas, interviu su įgarsintojai ir t.t.
patariu žiūrėti jį po to kai baigsit visą anime žiūrėt, arba jei tik norit sužinoti kas per anime tas "Saikano" irgi galit pažiūrėti šį special'a.

Taip pat yra išėjusi Saikano OVA: Saishuuheiki Kanojo - Another Love Song (http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=2700), kurioje yra trumpai pasakojama ta pati istorija tik Chise akimis. Žymiai daugiau dėmesio skiriama kariniams veiksmams. Taipogi pasirodo, kad Chise nebuvo vienintelis toks "ginklas", dalyvavęs kariniuose veiksmuose.

Download: TV (http://www.mininova.org/tor/278947) || OVA 1 (http://www.mininova.org/tor/91243) | OVA 2 (http://www.mininova.org/tor/148480)</td></tr></table>

zio
2003-06-17, 13:13
Perskaites tuo metu buvusiu nauju anime aprashymus susidomejau Saikano. Tad nusprendzhiau atsisiuti 1ma epizoda. Ir greichiausiai buchiau keikes save jei ne pats galas, kuris ir paskatino atsisiusti visus likusius epizodus.
Visu pirma - tai anime apie meile. Apie jaunima kurie nori myleti, buti mylimi, tiesiog gyventi normalu paprasta kasdieni gyvenima, kurio jie neturi del vykstanchio karo. Pagrindiniai du personazhai, tai svajoniu suvarzhytos asmenybes, stengainchios ishlikti savimi, pabegti nuo realybes ir igyvendinti savo viltim. Man pachiam asmenishkai labiau patiko ne pagrindiniai personazhai. Idomu stebeti kaip skirtingai kiekvienas ishju zhvelgia i tam tikrus ishkilusius klausymus, ju pasirinkimus. Puikiai labai atskleiistos emocijos, kaip panika, sumishimas, pasimetimas.Beto Saikano turi viena ish gereusiu pabaigu, kuria tiesiog reikia pamatyti.
Jeigu garsinis apipavidalinimas man nepatiko, bet ausu irgi negadino. Labai patiko pieshimo stilius, tokis savotishkas ir gan orginalus.
Na prieshingai nei DJ_ ash nepatariu zhiureti Saikano viso ish karto. Manau per daug praleistumet minchiu. O gal ir ne :p
Galiausiai Saikano yra tikrai geras anime kuri rekomenduochiau kiekvienam pazhiet :)

Sable
2005-05-19, 23:35
Del to, kad geras anime, tai pritariu. Ir pabaiga visai patiko. Kas del piesimo, tai cia man jau kliuvo jis ir is pradziu net buvo sugadines efekta nuo ziurejimo, na bet tiek to - cia tik gal man taip buvo. O siaip visai patiko siuzetas ir kaip buvo einama asmenybes praradimo keliu iki pat mirties. Taip gana tragiska ir del to taip idomu. Once more: I like it!

Ruki
2005-06-08, 08:08
Va tep, pagaliau baigiau ziureti SaiKano :cry:
na aisq, kaip ir per kiekviena drama buvo va tep : :cry:
piesimas gal ir netobulas, bet ispudzio visai negadina. :P
Pabaiga :huh: visai idomi.... va tokios pabaigos visiskai nesitikejau :confused:
jeega anime ^^ :blob:

Kandida
2005-08-09, 11:07
Siandien pabaigiau ziuret Saikano. Ir tikrai nelikau patenkinta. Sitas anime turejo buti graudus, sukelti kazkokias emocijas (juk tiek daug jautriu temu jame uzkabinama), bet as visiskai nieko nejauciau (na nebent jauciausi mieguistai). Pagrindiniai veikejai labai neidomus, siuzete pilna skyliu ir daugybe klausimu, kurie taip ir neliko atsakyti. Muzika nei gera nei bloga, labai vidutiniska. Apskritai visas anime labai vidutiniskas, jei ne blogesnis. O jau piesimas. Tokio prasto piesimo tikrai nebuvo galima tiketis is GONZO. Pabaiga.Neypatinga.Isvis sis anime man pasirode kazkoks dirbtinis, turejo priversti susimastyti, net viskas tiesiog labai netikroviskai perteikta, vangus. Sunkiai galeciau isvardinti geras jo savybes.

Ozis
2005-09-03, 17:19
Saikano tikrai idomus ir itraukiantis aukstos klases anime. Tik kazkoks per daug pesimistiskas ir liudnas. Piesimas irgi nekoks. Bet siaip vienas tu retu tikrai vertu titulo "to watch".

one-off_fan
2006-06-07, 20:45
Na kagi, ta pati problema... Anime privaloma ziureti ne viena karta, o pora, gal net kelis kartus... Tada tikrai visiskai viskas isaiskes.
Piesimas, is tikro yra prie ko prikibti, taciau manau, kad tai kiek atgaivina siela ir atmerkia akis nuo tu "saldziu" ir iprastu veideliu... O be to tam ir yra poreikis unikalumui, kad butu surasta ir + ir - :cool:

Topgun
2006-09-16, 19:05
Kas galit pasakyt is kur siust sita anime nes lb zet uzsinorejau :blob:

Laimonas
2006-09-16, 19:08
nu aivarai siuskis ir man duosi :haha:

Topgun
2006-09-17, 21:34
Jei suzinosiu is kur ir atsisiusiu duosiu :D .
Bet esme kad nzn :rant: .
Nei ftp nei kitur kur ieskojau nera :(

SolidSnake
2006-09-17, 23:51
Ishmokit pagaliau naudotis torrentais !!! Ten viskas yra netgi en kalba pffffff......... netgi OVA en kalba ......

KenYoo
2006-09-18, 14:52
Tikrai sitas anime geras, ziurejau ji jau senokai, galwojau ir aprashyma padaryt bet dabar jau pawelavau.
Kam patinka super sad ir tokie anime kurie lieka galwoj gal sawaite tai patariu paziuret :D

Topgun
2006-09-18, 15:54
Kad naudojosi tajs torrentais bet windows formatavo taj nzn dab jokiu adresu ju :(

Kure
2007-10-23, 20:17
Geras anime man tj patiko ;P

Bardakas
2007-10-24, 09:16
Kap čia dabar taip pražiopsojau šitą aprašymą...
Saikano.... vienintelis anime po kurio 2 mėnesius negalėjau į kitus anime žiūrėt. Na tiesiog sukrečiantis. Ir drąsiai galiu prisipažint, jog ašarą teko braukt žiūrint paskutinį epą :hmm: Tikrai nuostabus darbas, taip Gonzo ir pasistūmėjo į geresnių anime lygį, duodu 5/5 su pliusu.

Killerbee
2007-10-24, 09:34
O man nepatiko va. Pagavo kazkokia mergiote, padare fig zino ka....:D Romatika kazkokia lieva. Tiesa, pieshimas irgi lievas.:D Iskentejau gal tris epus ir istryniau.

Infante
2007-10-24, 10:40
Tai mano pirmas anime (na atmetus tuos vaikiškus) ir kol kas pats geriausias... visą peržiūrėjau vienu prisėdimu ir iš tų nervų DAUG šokolado privalgiau... tikrai sukrėtė...

Kyon
2007-10-25, 07:20
neseniai baigiau ziureti paty anima,beliko tik ova...ir action movie
siaip ka galiu pasakyt,kad labai patiko.visas jausmu pletojimas:meile,sirdgela,asaros,dziaugsmo akimirkos...
.priskirciau jie kaip viena
geriausiu anime,kuriuos maciau.ne keikvienam anime tas taip ispletojama.
zinoma yra ir minusu,gal ir pabaiga galejo buti geresne,bet kadangi manga dar buvo baigta,tai daznai tokios pabaigos ir buna,skirtos saviems apmastymams...
5/5

deinonychus
2007-10-25, 13:50
Šiandien kaip prisėdau prie šito anime, taip ir neatsitraukiau. Peržiūrėjau visas serijas. Gal dar ir OVA vakare pabandysiu įveikti...
Tkrai geras anime. Tik piešimas prastokas, beto, kadangi tingėjau parsisiuntinėti, tai per YouTube žiūrėjau...

arnoldass
2008-04-25, 14:18
Awesome dar karta ,japnija pas save jau pastate filma saikano ,bet anime vistiek kazkaip idomesnis ir drisiu teigti geresnis.

eSo
2008-04-25, 14:49
Awesome dar karta ,japnija pas save jau pastate filma saikano ,bet anime vistiek kazkaip idomesnis ir drisiu teigti geresnis.

Filmas? Anime tai tikrai geras, net negalėdavau atitraukt akių. Piešimas tai kažkoks negražus pasirodė. Betkuriu atvėju aš žiurėjau visą anime ir tikrai nepasigailėjau. :D

TheCoolMaker
2008-08-26, 15:53
Na piešimas tik pamačius truputi šokiravo, fee, na feeee, tie "blushai" na siaubas:( pirmi epizodai tokie, na tokie, kad dropint norisi, meile kažkokia banali, veikėjai neįdomūs, bet pažiurėjus toliau pradėjo patikti, ir piešimas nebe taip maišė akims, ir istorija pasidarė įdomi, pabaiga nebloga gavosi, beto neskaičiau aprašymo, tikėjausi to "efekto", kurio visiškai nebuvo :( gal norėjosi labiau pamatyti Chise's kovų, nes buvo tik švyst, švyst spindulėlis :D duodu 4/5

weirdo-
2008-10-16, 23:26
anime yr pasakiskas, lengvas piesimas, keistas siuzetas bei pabaiga. man labai patiko. Aprasymas padarytas atmestinai, ac zmonems uz papildymus

setas
2008-11-22, 00:54
as ziurejau ir praktiskai nieko nesupratau kodel , del ko, kaip, kas su ten tuo karu buvo :D o istorija patiko grazi tokia bet jau labai liudna... o piesimas kazikoks kreivokas is pradziu net atbaidanciai atrode :) bet kaip prisedau taip visa ir perziurejau:D

AKUJI-SAN
2009-05-05, 23:53
Makalavo,makalavo žanrus-ir ne kažkas išėjo.
Vienžo-priešai neaiškūs,bet greičiausiai rusai-kadangi savaeigiai zenitiniai įrenginiai-TUNGUSKA(OVA)
Kyla daug klausimų-pvz.Kodėl būtent Chisė buvo pasirinkta perkurti i superginklą?Ar kodėl vaikšto į mokyklą,o ne būna karinėje bazėje ir laukia "iškvietimo"?Ar kodėl tiesiog ji nenutrina nuo Japonijos žemės paviršiaus okupantų?Klausimų sąrašą gali tęsti ir tęsti.

Bet pasitaikė ir juokingų situacijų:kai antrą sykį pamatė ją skrendančią Shuji's,Chisė susidrovėjo ir ... bumptelėjo ant žemės:haha:,ar kai pasislėpusi klasėje rijo bandelę...

Vienžo-geriausia išeitis būtų buvusi jei Shujį butų perdirbę į superginklą-būtų ir vilkas sotus,ir avys sveikos :p T.Y.Būtų sunešioję priešus ir patraukę gyventi kaip herojai,o animė nebūtų užtrukusi:haha:

-4/5 TV

5/5 OVA

Mendeks
2009-05-06, 18:12
Man tai ir anime geras tik as ji pradejau ziuret pamates kelis AMV ir poto kazkaip negalejau sustot anime ziuret :D

Izzo
2009-06-13, 11:23
Sunku pasakyt ar patiko ar ne. Daugiau taip per vidury malas. Kas liečia istoriją tai nežinau, pritariu Killerbee dėl to visko, ką jai ten padarė. Romantika irgi kažkokia.. hmmm.. nežinau net. Vietom atrodo visai nieko, bet kartais jau tokia absurdiška. "Chise, aš mirštu." "Imk mano krūtį" ammm... WTF? Negaliu kažkaip labai daug gero pasakyt. Nebuvo jis toks labai jau ir sukrečiantis ar intriguojantis. To karo siaubo irgi kažkaip nelabai matės. Na, gal matės jis, bet kažkaip aš jo nejaučiau, jis tiesiog atseit vyko ir visiem trukdė. Nesugebėjo manęs įtikint, kad čia tikrai karas ir jis kaltas dėl visko. Gal kiek pabaiga patiko, nes ten ją galima įvairiai suprast kaip jau sakė kažkas, bet deja ji nesugebėjo atpirkt viso anime. Saikano - tai tiesiog darbas, kuris patiks ne visiem, bet šito nepabandžius nesužinosit. O gal man dar augt reikia? Žodžiu būtų 3/5 ir 6/10

Sadness...
2009-06-29, 15:38
ispradziu anime nepasirode idomus...bet po keliu epizodu tajp itrauke kad buvo sunku atsiplesti:haha: anime mielas bet kartu ir ziaurus...tikrai nesitikejau tokios pabaigos:cat13: galejo baigtis biski linksmiau...:haha:

sandrapromised
2009-09-25, 01:24
daug kas ji lygina su elfen lied kazkodel,nors jame kraujo daug maziau ir dvasia kitokia..galbut bendra,kad pagr. heroje mergina,kuri kaip ir dvilype asmenybe,traumuojama pries savo valia.Nuolat kazka slepianti,engiama "piliete"..Tamsus anime,liudnas gan - jei buvo prasta savaite,atidekit saikano siuntima :D

demoniacman666
2011-01-13, 17:14
Nezinau, kazkoks perdaug depresovas ir shizofreniskas pasirode. Chises zliumbimas ir atsiprasinejimai uzkniso juodai, piesimas sleivas kreivas. Nesupratau nei kas ta Japonija uzpuole nei kodel, Chises psichopatizmas irgi ziauriai kniso... Ka, neturejo geresnio varijanto kariuomene super ginklu pasirinkti kaip mazvaike nesusitupejuse mergse, kuri isisvaigus i kazkoki liurbi juodai ir kuriai galimybe pasilaizyt su juo buvo svarbesne uz tukstanciu zmoniu gyvybes? Tas Shuji "aho" irgi ziauriai uzkniso. Labai keista pasirode, kai bandydamas myletis su robotu (jos oda pats sake kad salta buvo), nutrauke ranka, kuria paskui ji uzsidejo ir jie sau laimingai pasitratino, krc si kart japonai su savo isradingumu persistenge:mad: Tiesa, labai grazi buvo ED daina o siaip tai nzn... 3/5 duodu bet tik del to kad toks anime yra gal vienintelis, nors kazkuo ir panasus i Elfen Lied, kuri dievinu. Vis delto zmones stengesi...
Ai, beje dar sunervino, kad ta maza apsiseilejus mergse nusprende padaryt pasauliui gala, otas jos bernuzelis lovhelis liko visai laimingas, px kad zuvo jo seima, svarbu gales su savo merginuke (Kuri taip pat isnyko) trainiotis kazkokioj tustumoj. Krc nesamone

ciombiukas
2011-02-03, 11:48
Ašarų pakalnė..... turbūt nebuvo nei vienos serijos kurioje nebūtų bent 3 kartus verkę, bet ne tame esmė. Šeip pati idėja man patiko, tikrai labai idomiai susižiūrėjo, kai kada užknisdavo, bet ką padarysi, pasitaiko. Piešimas nėra super, net galiu pasakyti, kad nepatiko, bet tai žiūrėti netrukdė.
Vat apie OVA serijas kita kalba, piešimas geresnis, bet story neidomi, visiškai nesižiūrėjo.
Reziumė: geras anime kurio pagrindas ašaros :)