Ergo Proxy 2006

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • slicKrox
    Catching some Zzzzs...




    • 2012 08 01
    • 2161

    Ergo Proxy 2006


    Ergo Proxy
    エルゴプラクシー


    Režisierius ir autorius: Shukou Murase
    Studija: Manglobe Inc., Deen, Geneon
    Transliacija: 2006-02-25 - 2007
    Žanras: nuotykiai, sci-fi, psichologinis, kiberpankas, drama
    Panašūs anime: Texhnolyze, Lain, Darken Than Black;
    ANN reitingas: 8.03 (4870)
    Trukmė: TV 23ep. x 25min.
    YouTube:
    Monoral - Kiri (OP) / We're Going Down (AMV)




    Aprašymas: Ateityje, kurioje pasaulis buvo suniokotas branduolinės apokalipsės, kupolo formos mieste pavadinamu - "Romdeau", egzistuoja išsigelbėjimas, kur likę žmonės ir jų tarnai - androidai vis dar gyvena utopiniam pasaulyje. Tai rojus, kur vyrauja vienašališkas valdymas, be jausmų ir emocijų.

    Utopinis ir ramus peizažas buvo sudaužytas po paslaptingų ir mistinių žmogžudysčių. Inspektorei Real Mayar paskiriama ištirti šias žmogžudystes. Istorija įgauna pagreitį, kai Real netikėtai susiduria su žmogžudisčių kaltininku ir patyrusi paslaptingą fenomeną, pavadinimu prabudimas, pasineria į pavojingą kelionę už saugių kupolo ribų, kad rasti atsakymus į visus jai rupimus klausimus.

    Kiekvienas pesonažas su savom problemom ir paslaptim, ir tik vieninteliai mažajai ir žaviajai Pino viskas atrodė nauja ir nepažįstama. Buvo įdomu stebėti, kaip androidas bando suprasti žmogų, jo šilumą, draugystę, skausmą ir meilę.

    Garso takelis ir piešimas: Anime piešimas ir jame atkurta atsmosfera turbūt vienas iš nedaugelių tokių. Garso takelis turbūt vienas iš tų retų, kurį retkarčiais klausausi iki šiol ir nemanau, kad kada nors išgirsiu tokią didingą ir nuostabią įstojimo kompoziciją, kaip Monoral – Kiri. Come for me and take my heart and take my breath away... Come and save me.. Pirmą kartą nekarto neteko prasukti anime "openingo".




    Vaizdai iš anime:


    Reziumė ir plačiau apie anime:



    Įspėjama! Kai kurie istorijos paaiškinimai: Proxy – tai dirbtinai sukurti žmonės, apdovanoti milžiniškomis galimybėmis ir galiomis. Kai žmonės galutinai apšiko savo gimtąją planetą iki sunkiai pragyvenamų sąlygų - išskrido ieškoti naujų namų, palikdami planetoje sukurtus Proxius, kad jie atstatytų bent dalį kas buvo prarasta. Proxiai sukūrė mažus miestelius po kupolu, davė androidus (autoreivus), kad likusi gyvybė galėtų išgyventi ir pasinėrė į ilgą miegą, o kada prabudo, pastebėjo, kad tai ką jie sukūrė nėra taip nuostabu, kaip buvo tikėtasi, todėl kaikurie iš jų pradėjo maištauti ir naikinti tai ką sukūrė. Sumaniausias iš jų suprato savo esybę ir supratęs savo buvimo esmę šiame pasaulyje pradėjo kerštauti. Kerštauti išskridusiems žmonėms.

    Proxiu likimas – būti sunaikintiems po žemės atkūrimo ir nuo likimo niekur nepabėgsi, nors pakeisti jį galima, tai ką ir pademonstravo vienas iš Proxių. Tuo pačiu metu, pabaigoje, buvo matyti kai namo grįžta seni jos gyventojai. Šioks toks daugtaškis vyrauja ir galimybė pratęsimui ar alternatyviai pabaiga manau vis dar išlieka, ko aš visai neatsisakyčiau sulaukti.

    Reziumė: Tiems, kam patinka netradicinis siužetas, manau jums verta pabandyt. Galėčiau apibudinti kaip gilus, tamsus, šiurpus, neperspėjamas, kartais labai skaudus ir slegiantis. Filosofijos bei simbolikos jame taip pat netrūksta, kas privertė ne kartą susimąstyti apie tikrus siužeto motyvus, kas mane sužavėjo ir įtraukė dar daugiau šiame anime.






    56
    5: (Nuostabus!)
    78.57%
    44
    4
    16.07%
    9
    3
    5.36%
    3
    2
    0%
    0
    1: (Šlamštas!)
    0%
    0
  • Bardakas
    Žmogus Ne





    • 2005 09 22
    • 1462

    #2
    Na neblogas anime, vietomsi sudėtingas, kai pradedama siet veiksmą su filosofiniais, bibliniais motyvais, tačiau tai ir žavėjo daug ką. Kas mane nuvylė tai tik pabaiga, apie kurią čia nerašysiu, rodos duoda mintį, kad bus tęsinys, nors nieko kol kas negirdėti. Bet šiaip ar taip geriausi keli pirmi epizodai man, toliau jau nusivažiuota.

    Šiaip anime aprašymas ganėtinai prastas (nieko asmeniško), reiktų dėt spoiler warning kokį. Ir šiaip blankiai parašytas, gal tiesiog būtų buvę geriau iš angliško rewiev išversti...
    Maybe on Earth, Maybe in the Future
    sigpic
    Kurokawa idėjinis lyderis
    Lėtai keičiu slaptažodžius

    Comment

    • Di
      • 2006 09 19
      • 169

      #3
      Pritariu. Tik 5 duodu.
      Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2010-03-02, 16:12.
      [I]kiekyb

      Comment

      • slicKrox
        Catching some Zzzzs...




        • 2012 08 01
        • 2161

        #4
        Episode 24 - The Attack of the Creators/coming soon
        Pino and the other resistance fighters head to Smile Land to enlist the support of Will B. Good to fight against the Creators... Vincent and Real heads to Ophelia dome to stock pile cans of beans.

        Comment

        • Bardakas
          Žmogus Ne





          • 2005 09 22
          • 1462

          #5
          Autorius slicKrox
          Įdomu iš kur šitą ištraukei? Nes kaip supratau čia jau kitas sezonas gaunas (aišku iš aprašymo nieko gero nesitikiu apart paprasčiausio pratesimo).
          Maybe on Earth, Maybe in the Future
          sigpic
          Kurokawa idėjinis lyderis
          Lėtai keičiu slaptažodžius

          Comment

          • Souls
            PLEASE DIE

            • 2007 04 26
            • 146

            #6
            Emmm..... Cia tas epas gal kazkas bus panasaus i OVA. Arba kazkas panasaus i FF:AC Tipo kas atsitiko po "to" =] Siaip OST patrauklus.
            [Insert your signature here]

            Comment

            • baltas_tigras
              wild minds

              • 2007 03 19
              • 107

              #7
              4, 5 kazkaip gaila, ypac zinant, kad kai kurie epai tikrai buvo nuobodus ar ne i tema. siam animui labiausiai tiktu apibudinimas "idomus". cia kaip su dar neragautu patiekalu, suvalgai ir negali pasakyt ar labai skanu ar neverta to uzsisakinet dar karta. labai patiko piesimas keistokas tox ir muzika (vienas is tu nedaugelio OST'u, kurie visgi yra mano pc ir yra klausomi). patiko visos istorijos atomazga, gan aiskiai viskas paaiskinta, tik norejos jos ne paskutiniuose epuos, o bent ryskesniu uzuominu ankstesniuose, nes visoj eigoj zmogus laikomas totalioj tamsoj.
              kai del to pratesimo tai net nezinau, dazniausiai demesio neverti buna, bet buna gi ir labai nuostabiu isimciu
              Neziuriu anime su LT subais.

              Comment

              • epas
                Narys


                • 2005 08 12
                • 83

                #8
                perziurejau si anime ir tikriausiai greit pamirsiu, ziurejos gan lengvai, bet nebuvo nieko tokio, kas butu privertes pasakyt, va cia tai jo, nesitikejau! kazkokia pabaiga "susukta", pagrindinis herojus paciam gale issiaiskina visa tiesa, kuria pats sau ir paaiskina...nani kazkodel toks galas man pasirode neidomus, cia galejo daugiau islauzt is tu prox'iu. kai kurios serijos buvo tarsi "is oro", tarkim, kad ir ta, kur pagrindiniai filmuko herojai zaide, kazkoki japoniska zaidima (ale "kas laimes milijona" ^^v). galejo but kazkoks paaiskinimas, ivadas, kodel jie zaidzia ta zaidima. mano manymu, dabar ta serija lengva ranka galetume isimt is viso anime ir niekas nepasikeistu, jis netaptu prastesniu ar neaiskesniu... kas patiko, tai ideja, jog sio anime robotai galejo susirgt liga ir tokiu budu igyt siela (cia toki dalyka isvydau pirma karta). vertinu si anime 3 balais is 5.

                Comment

                • slicKrox
                  Catching some Zzzzs...




                  • 2012 08 01
                  • 2161

                  #9
                  Jei perskaitysi visus komentarus, suprasi koki vaidmeni atlieka tas epizodas, nors ispradziu as taip pat buvau labai supykes ant tos neaiskios serijos. Susirge robotai igaudavo pasamones jausma, giliausia sąmonės dali, nevisada tiesiogiai suvokiama.

                  Comment

                  • Qone
                    Rimtas forumo narys

                    • 2006 08 28
                    • 156

                    #10
                    Vis del to daviau 5 balus. Ziurejau ilgai ir su siokia tokia pertrauka, bet niekiek nenusibodo ir nuolat buvo juntamas noras paziureti toliau. Labai patiko atmosfera, gan neaiski istorija, kuria pradzioje nelengva suprasti. Kadangi as mistisku ir "keistu" knygu ir filmu megejas, tai tie "ne i tema" epizodai manes nei sunervino, nei sokiravo- as priprates , be to, kaip jau buvo pamineta, jie tikrai turi prasme ir nera siaip "is oro". Pabaiga man irgi visai patiko, gal ir nepasakyciau kuo, bet as visiskai patenkitas ir nieko nenoreciau pakeisti. Vienu sakiniu- ne geriausias, bet malonus ziureti ir pakankamai idomus anime.

                    Aciu slicKrox . Tai gan sunki serija, kuria nelengva paaiskinti, bet joje yra pakankamai uzuominu apie anime pasauli, proxy'ius, zmonija, Vincento jausmus ir jo issilavinima .

                    Comment

                    • epas
                      Narys


                      • 2005 08 12
                      • 83

                      #11
                      na taip, ten buvo pateikta visa ta informacija apie praeiti ir pan, kur jus jau minejot, bet man uzkliuvo pats tos informacijos pateikimas per pati ta zaidima, nes neaisq nei kaip jie ten atsidure, nei kur vyko tas zaidimas ir tt...viskas lyg "is oro", va ta ir norejau anksciau pasakyt, bet matyt nesugalvojau normalaus paaiskinimo

                      Comment

                      • Qone
                        Rimtas forumo narys

                        • 2006 08 28
                        • 156

                        #12
                        Toj serijoj ir keliose kitose veiksmas, manau vyksta Vincento galvoje, jo pasamoneje. Kaip sakiau tokie zaidimai su protais, heroju pasamones tyrinejimas ir ju haliucinaciju stebejimas man nenaujiena Neveltui man geriausios skaitytos knygos yra apie psichinius ligonius.

                        Comment

                        • Vinipuchas
                          Narys
                          • 2005 06 17
                          • 45

                          #13
                          Tamsu tamsu tamsu ..............op/ed kaip jau kažkas pamynėjo fantastiški........
                          Istorija mmmmm.........Artificial Inteligence ir I Robot mišinys ......atvirai pasakius nematau čia nieko blogo ......dirbtinis intelektas turbūt buvo vienintėlis filmas išspaudęs man ašarą per bile kiek laiko ........gal animas ne toks dramatiškas , bet anywayz , sci-fi mėgėjams turėtų patikt...........

                          Comment

                          • slicKrox
                            Catching some Zzzzs...




                            • 2012 08 01
                            • 2161

                            #14
                            Autorius Vinipuchas
                            Tamsu tamsu tamsu ..............op/ed kaip jau kažkas pamynėjo fantastiški........
                            Istorija mmmmm.........Artificial Inteligence ir I Robot mišinys ......atvirai pasakius nematau čia nieko blogo ......dirbtinis intelektas turbūt buvo vienintėlis filmas išspaudęs man ašarą per bile kiek laiko ........gal animas ne toks dramatiškas , bet anywayz , sci-fi mėgėjams turėtų patikt...........
                            Na kas liecia filma "A.I.: Artificial Inteligence" tai jis man taip pat paliko labai dideli ispudi ir priverte ieskotis ne karta, kazkatai panausaus i nosine... Panasumu yra nedideliu, bet kaip bebutu, dirbtinis intelektas ir Cyberpunk atlieka visai skirtingus vaidmenis siuose istorijuose...
                            "Ergo Proxy" tirineja, tai ka reiskia buti zmogumi ir tuo paciu pacia zmogiskumo prigimti.

                            Comment

                            • Curse
                              Cursed Girl
                              • 2007 04 02
                              • 68

                              #15
                              Noooooooo !!!
                              kaip jus taip gerai galit iwertint tok inudna anime? O_o
                              jis gi totlaiai wietom buwo nuobodus *leb leb* + endingas wiska iswis sugadino taaaaaaaaip ant galo nuwyle...
                              http://www.animezona.net/forum/announcement.php?f=4

                              Comment

                              Working...