Boku no Hero Academia

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Woltas
    Rožinis piratas
    • 2016 02 17
    • 17

    Boku no Hero Academia

    hFviUbi.png
    Boku no Hero Academia
    僕のヒーローアカデミア






    Dailininkas/Autorius: Kouhei Horikoshi
    Leidykla: Weekly Shounen Jump
    Žanrai: Veiksmas, komedija, mokykla, shounen, super galios
    Publikacija: Ongoing nuo 2014-07-07 iki pat dabar
    Apimtis: Nežinoma
    MAL reitingas: 8.52



    Šiame pasaulyje 80% žmonių populiacijos turi super galias dar kitaip žinomus kaip quirks, kurie daugeliui suteikė galimybę įgyvendinti savo vaikystės svajonę - dirbti super herojais. Kad ir kaip būtų gaila, mūsų pagrindinis veikėjas 14-metis Izuku Midoriya pateko į tą 20% žmonių, kurie gimė be jokių galių! Dėl šito berniukas jau nuo pat vaikystės buvo diskriminuojamas tiek kieme, tiek mokykloje. Tačiau, nepaisant to Izuku nepasidavė. Jis nori tapti super herojumi! Ir ne bet kokiu, o tokiu kaip #1 pasaulio herojus - All Might. Nusiteikęs padaryti tai, kas daugeliui atrodo neįmanoma berniukas ryžtasi įstoti į pačią geriausią super herojų mokyklą U.A. High.







    qC0bWAs.pngKai kurie žmonės šią mangą vadina naujuoju One Piece ar Naruto. O ir neklysta. BNHA šiuo metu yra populiariausia shounen manga po One Piece ir šį populiarumo lygį sugebėjo pasiekt per vos 3 metus! Tačiau įdomu, kuo žmonėm ji taip patinka?

    Visų pirmą - piešimas ir jo stilius. Mangos kūrėjas Horikoshi yra tikras žvėris, kitaip nepavadinsi. Nors ši manga leidžiama kas savaitė dauguma jos lapų atrodo tiesiog nuostabiai. Mangaka savo piešinius mėgsta detalizuoti. Kovos šioje mangoje atrodo gyvos, o kas svarbiausia labai lengvai eina suprasti kas jose vyksta! O ir veikėju dizainas (tiek veidai, tiek drabužiai) yra tikrai unikalūs arba bent labai malonūs akiai. Labiausiai man patinka piktadarių dizainai, jie tiesiog šaukte šaukia, kad čia matome blogiuką! Tik pažiūrėkit į nuotrauką dešinėje nuo šito teksto. Creepy ar ne?

    Istorija gana paprasta. Žmonės turi super galias, pasaulyje atsirado super herojų profesija ir specialios mokyklos leidžiančios pasiruošti tai profesijai. Ir štai turime mūsų underdog Izuku, kuris nepaisant patyčių nori tapti super herojumi bei sutikęs All Might paveldi jo galias. Nors pati pradžia labai shouneniška, tačiau kuo tolyn tuo mangos kūrėjas parodo, kad jis nežada sekti Naruto ar kitų panašių mangų pėdom. Izuku nėra įprastas kvailas, linksmas, karštakošis pagrindinis veikėjas. Jis daro namų darbus! Yra protingas, moka analizuoti, bei yra didelis super herojų otaku. Na, vienintelės blogos savybės, kurias šis vaikis turi yra tos, jog jis yra baikštus bei šiek tiek per daug verkia. Tačiau istorijai einant tolyn berniukas šitas blogas savybes vis labiau ir labiau taiso. Izuku išmoksta net šypsotis kovojant prieš baisius priešininkus, kad paslėptų baimę. Šitai parodo, jog mangaka tikrai moka ugdyti savo veikėjus. Ir nors veikėjų šioje istorijoje yra daug, pagrindinius Horikoshi labai gerai išvysto.

    Man asmeniškai ši manga yra vienas iš geriausių shounenų, kuriuos esu skaitęs ar žiūrėjęs. Jei patinka puikios, įsimintinos kovos, istorijos kaip silpnas pagrindinis veikėjas tampa kažkuom didžiu, bei juokingos situacijos Boku no Hero Academia yra kaip tik jums! Duodu balą 9 / 10 bei siūlau visiems, kuriuos sudominau paskaityti ir pasivyti kol dar tėra išleista tik 140+ chapterių mat manau, kad ši manga tęsis iki 400+ chapterių ar net daugiau.


    Ši manga taip pat turi ir labai gerą anime adaptaciją su puikia animacija ir garso takeliu, tad asmeniškai siūlyčiau pirmą pažiūrėti visus anime sezonus, o tada tęsti istoriją mangoje.


    1
    5
    100.00%
    1
    4
    0%
    0
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0

Working...