Annarasumanara

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Draconica

    Annarasumanara

    JNJGsTo.jpg
    Annarasumanara
    안나라수마나라



    Metai: 2010
    Žanrai: Mistika, drama, romantika, gyvenimiškas, psichologinis, seinen.
    Istorijos autorius: Il-Kwon Ha
    Dailininkas: Il-Kwon Ha
    Apimtis: 3 tomai, 27 skyriai.
    Tipas: Manhwa
    || Anime - Planet || MAL ||

    Skaityti internete: Manga Fox

    Kiti šio autoriaus darbai: 3 Level Combination; Carnivorous Princess Yegrinna; God of Bath; Hero Co., Ltd.; My Heart is Beating; Sambong Barber Shop; Water Cube.

    Aprašymas:
    Mokykloje sklinda gandai, kad apleistame atrakcionų parke gyvena magas, kuris iš tiesų gali bet ką pradanginti. Visi jį laiko pamišusiu, tačiau tai netrukdo garsui apie jį sklisti iš lūpų į lūpas. Apie šią keistą personą išgirsta ir Yoon Ah-ee. Tai paprasta paauglė, kuri stengiasi išmaitinti save ir savo jaunesnę sesutę, bei gerai mokytis. Bet jos gyvenimas pradeda keistis nuo susitikimo su paslaptinguoju ir kone legendomis apipintu magu.



    xB081aK.jpgNespręsk apie knygą iš viršelio. . .

    Piešimas:
    Man visada manhwų piešimas atrodė kažkas keisto, neįprasto ir neretai - nuostabaus. Tačiau ši manhwa perspjovė viskas kitas manhwas iki šiol skaitytas. Vizualinė pusė tokia subtili, taip kruopščiai apgalvota, taip atsargiai suderinta, kad neįmanoma nepamilti. Šiek tiek man priminė Sayonara Zetsubou Sensei, bet tik pradžioje ir tik trumpam. Keletas spalvų elementų sukūrė tinkamą atmosferą tokiam darbui. Be abejo, kai kurie vizualiniai sprendimai mane stebino, tačiau labai greitai pripratau. Autorius padirbėjo iš peties (tiesa, žinau kad jam padėjo kažkas, bet tai efekto negadina).

    Personažai:
    Vėl gi autorius man atėmė žadą savo sprendimais. Pagrindinė veikėja labai. . .hm. . .nuoširdžiai atskleista, jei taip galima išsireikšti. Jau nekalbant apie kitus veikėjus kurie manhwai įsivažiuojant atsiskleidė ir plėtojosi vis labiau. Čia yra ir tipinių personažų, ir įprastų, bet visi savaip unikalūs.

    Siužetas:
    Pradėjusi skaityti šią manhwą tikėjausi visiškai kitos pabaigos, visiški kitokio dėstymo, bet autorius mane apgavo. Ir apgavo gerai. Leisdamas tikėti viena pabaiga jis sukūrė kitą. Gal kiek ir klišinė, šabloniška ir kvepia tipiniu "happyendu", tačiau tai tikrai nenumažina pasakojimo vertės. Pats pasakojimas pateikiamas labai subtiliai, atsargiai, kukliai. Nepaprasta istorija.

    Verdiktas:
    5/5 ne kalbų. Ši manhwa mane visiškai sužavėjo, nors to tikrai nesitikėjau, tuo labiau, kad ji neatstovauja mano mėgiamų žanrų.

    P.S. Patariu perskaityti visiems. Tikrai išskirtinė istorija, kuriai negaila laiko




    4
    5
    50.00%
    2
    4
    50.00%
    2
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Aeval
    Rašytojas


    • 2009 01 12
    • 259

    #2
    Skaičiau. Labai patiko. Patiko, kad mane apgavo - pradėjau skaityt apie viena, baigiau apie kita. Ir tas posūkis buvo labai vykęs. Tiesą sakant, pastaruoju metu, manhwos man ėmė labiau patikt nei mangos - originalesnės istorijos ir piešimas.

    Comment

    • Miesto_Druidas
      the journeyman



      • 2010 08 17
      • 1691

      #3
      Graži gyvenimiška pasakaitė su lengvu psichologiniu aspektu. Galvojau bus kokia fantasy romantika, labai džiugu kad klydau (na buvo to priekonio, bet beveik nepastebimai mažai). Patiko veikėjai, labai žemiški, gerai išplėtoti, visąlaik vystomi, ypač patiko kaip keitėsi vaikinukas ne tik jo charakteris, bet ir piešimo aspektas jį vaizduojant. Piešimas nuostabus ir unikalus. Labai tinka šiam kūriniui jo webtoon'inis formatas (nežinau ar visos manhwos yra tokiu formatu pateikiamos), viskas taip sklandu, kad net kartais atrodo jog žiūri lyg kokį filmuką po kadrą.
      Internete šis kūrinys labai gerai įvertintas (netoli TOP 50 MAL'e). Bet manęs vis gi pilnai nepapirko, to "kaltininkas" greičiausiai bus prieš tai perskaityta manga Oyasumi Punpun, į šitą nelabai panašus, bet dalelytėm kažkuo kaip ir primena, o psichologiniu aspektu smogia ir sukrečia nepalyginamai stipriau.
      Plius Annarasumanara prie kai ko paliko klaustukus ir giliau tų aspektų neplėtojo.
      Spoileris:
      1. Vieta, kai merginai, bendraklasiai "kaip testą" pametė banknotą, ši jo neatidavė ir tas taip ir buvo palikta ramybėje.
      2. "Burtininko" psichozių priežastimi aš nepatikėjau, neužteko man to "kad gal jis neskubėjo užaugti". Nuo raiškios vaizduotės nepradėsi šokinėti iš trečio aukšto.
      3. Kulminacinė akistata irgi liko neaiški, kaip ten viskas susiklostė. Lyg autorius pats nežinojo kaip tą incidentą užbaigti ir numuilino.

      Rekomenduotinas šiaip visiems, norintiems tik kažko sunkesnio ir įtaigesnio gal užklius, visi kiti turėtų likti patenkinti.

      P.S. nelabai suprantu tik kodėl oficialiam vertime korėjietiška valiuta pakeista amerikietiškais doleriais.
      Oficialus vertimas - http://www.webtoons.com/en/drama/ann...st?title_no=77

      Comment

      Working...