Mario

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • nemesis
    Super mega ultra rašytojas

    • 2010 11 08
    • 1186

    Mario

    LYxuVSh.jpg
    Mario



    Metai: 2013
    Žanrai: veiksmas, drama, seinin
    Istorijos autorius: Kishimoto Masashi
    Dailininkas: Kishimoto Masashi
    Apimtis 1-shot
    Skaitykite intenete: Mangapanda
    MAL reitingas: 7.18 (73)
    Papildoma Info:


    Mario - Masashi‘o Kishimoto kūrinys, sukurtas dar 1998 metais, tačiau išleistas tik dabar, praėjus 15 metų nuo jo sukūrimo. Prieš jam debiutuojant su visiem puikiai žinomu kūriniu „Naruto“, kiti jo rankraščiai, skirti „Weekly Shōnen Jump“ žurnalui, nebuvo įvertinti teigiamai, todėl Kishimoto nusprendė išbandyti save seinin žanre. Pirmasis jo darbas ir buvo „Mario“ - trumpas, one shot tipo kūrinys, apie Niujorko mafijos “gyvenimo būdą“.





    Piešimas - gražus, tvarkingas, aiškus. Aplinka pavaizduota ganėtinai detaliai. Gana vykusiai, grafiškai pavaizduoti „kieti“ veikėjai, o ir neandertaliečio boso įvaizdis - prajuokino.

    Veikėjai: Pagrindinis herojus Mario - elitinės Niujorko mafijos narys, neturintis jokių moralinių normų, pripažįstantis tik vieną dievą - „pinigą“. Kitas ypač svarbus šios mangos veikėjas - Saori, profesionali žudikė, nebendraujanti su vyrais, išgyvenusi sunkią vaikystę. Likę veikėjai - epizodiniai.

    Siužetas: Kadangi pradinė mangos apimtis buvo 130 puslapių, autoriui teko smarkiai pasistengti, kad sutalpintų viską į standartinį 50 puslapių skyrių, todėl jaučiamas skubėjimas, veikėjai nėra iki galo atskleisti, jų sprendimai iki galo nėra motyvuoti. Pati istorija tikrai nėra originali, tačiau ganėtinai įdomi, įtraukianti, šiek tik paliečiami egzistenciniai klausimai.

    Verdiktas: Manga patiks smurto ir veiksmo mėgėjams: gausu žmogžudysčių, necenzūrinių gestų ir kalbos, atspindinčios mafijos gyvenimą. Mano įvertinimas: 4/5.


    4
    1
    0%
    0
    2
    0%
    0
    3
    25.00%
    1
    4
    25.00%
    1
    5
    50.00%
    2

  • Draconica

    #2
    Na nežinau, pati manga tokia pusėtina. Labai pusėtina. Buvo įdomu pamatyti šį piešimo stolių kitame kontekste, tačiau Mario išraiškos per daug jau Naruto priminė. Matyt nuo to autorius jau nebepabėgs. Istorija gan skylėta, nors praeities "epizodai" atskleisti ganėtinai gražiai. Per daug nereikalingo teksto žlugdė susidomėjimą. Aš duodu 3/5 ir tik todėl, kad man patiko Saori.
    Nesuprantu beje, kur aprašymo autorius rado "gausybę necenzūrinių gestų" jei jų buvo tik 2

    Comment

    Working...